Follow us

Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης - Στην 108η θέση παγκοσμίως - Καρφιά της αντιπολίτευσης

Η Ελλάδα στη χειρότερη θέση μεταξύ των των 27 κρατών της ΕΕ. Αντιδράσεις των κομμάτων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μετά από πολλά χρόνια κατά τα οποία η Βουλγαρία κατείχε τον θλιβερό τίτλο της χειρότερης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ελευθερίας του Τύπου, η παγκόσμια κατάταξη σχετικά με την Ελευθερία του Τύπου (World Press Freedom Index) των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα (RSF) για το 2022 δείχνει μια διαφορετική εικόνα: η Βουλγαρία βελτίωσε τη θέση της, ενώ στην Ελλάδα η κατάσταση εμφανίζεται σοβαρα επιδεινωμένη.

Ελευθερία του Τύπου: Η Ελλάδα "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης - Στην 108η θέση παγκοσμίως - Καρφιά της αντιπολίτευσης

Η Ελλάδα στη χειρότερη θέση μεταξύ των των 27 κρατών της ΕΕ

Μεταξύ 180 χωρών, η Ελλάδα, από τη θέση 70 του 2021, υποχώρησε στη θέση 108, τη χειρότερη μεταξύ των 27 κρατών - μελών της ΕΕ, το 2022. Η κατάταξη της χώρας είναι χαμηλότερη εκείνης των υποψηφίων προς ένταξη στην ΕΕ χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, με την Αλβανία, που έχει τη χειρότερη κατάταξη μεταξύ τους, να βρίσκεται στην θέση 103.

Σύμφωνα με τους RSF, η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα υπέστη σοβαρά πλήγματα τόσο το 2021 όσο και το 2022, με δημοσιογράφους να αποτρέπονται από το να καλύπτουν συγκεκριμένα θέματα. Αυτά εκτείνονται από ζητήματα σχετικά με τη μετανάστευση έως άλλα που αφορούν την Covid-19.

Επιπλέον, η δολοφονία του βετεράνου ρεπόρτερ Γιώργου Καραϊβάζ τον Απρίλιο του 2021 παραμένει ανεξιχνίαστη, παρά τη δέσμευση της κυβέρνησης για μια ταχεία έρευνα και εξιχνίαση της υπόθεσης.

Η εμπιστοσύνη της κοινής γνώσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη, σημειώνεται στην έκθεση, σύμφωνα με τον ιστότοπο Euractiv.

Τύπος Δημοσιογραφοι

Οι RSF σημειώνουν ότι η ανεξαρτησία των ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι περιορισμένοι, ενώ πρόσφατες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για σημαντικούς περιορισμούς της ελευθερίας του Τύπου επί αμφισβητούμενων νομικών βάσεων".

Σημειώνεται δε ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι συνεχίζουν να έρχονται αντιμέτωπες με φαινόμενα σεξισμού, ενώ ακτιβιστές της άκρας αριστεράς και της άκρας δεξιάς τείνουν να επιτίθενται σε μέσα ενημέρωσης τα οποία θεωρούν "ιδεολογικούς τους αντιπάλους".

Στην έκθεση, τέλος, ασκείται κριτική στην ελληνική αστυνομία, η οποία συχνά "καταφεύγει σε χρήση βίας και σε αυθαίρετες απαγορεύσεις προκειμένου να αποτρέψει τη δημοσιογραφική κάλυψη διαμαρτυριών ή γεγονότων που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση".

Τύπος Δημοσιογραφοι

Καταδίκη των κομμάτων

Όλα τα κόμματα σε ανακοινώσεις τους εξλεφρασαν τον προβληματισμό τους για όσα αποκαλύπτει η έρευνα για την Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα.

Με αφορμή την έρευνα υπήρξε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε "όνειδος για τη χώρα μας, με την ευθύνη να βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα πεπραγμένα της" τα όσα καταγράφονται στην έρευνα.

"Η κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 ολόκληρες θέσεις στη σχετική κατάταξη - μέσα σε μόλις 1 χρόνο - που τη φέρνει στην 108η θέση από 180 χώρες, δεν έχει προηγούμενο. Έρχεται δε να επιβεβαιώσει το άκρως επικίνδυνο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί για τη λειτουργία ενός από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας, του δημοσιογραφικού λειτουργήματος", προσθέτουν.

Επιπλέον υπογραμμίζουν: "Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής μέσα στη "γυάλα" προπαγάνδας που τον περιβάλλει, άλλα όσο και αν επιτίθεται μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Οικονόμου, στις διεθνείς οργανώσεις που κατακεραυνώνουν το καθεστώς του, δε θα καταφέρει να κρύψει την αλήθεια για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα".

Ν.Δ.

Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση: "Χρειάζεται απύθμενο θράσος τις ημέρες που ο Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Νίκος Παππάς, βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης, κατηγορούμενος για απόπειρα καθοδήγησης και έλεγχο μέσων μαζικής ενημέρωσης με αδιαφανείς διαδικασίες, ο ΣΥΡΙΖΑ να "κουνάει το δάχτυλο" στην Κυβέρνηση για θέματα ελευθερίας του Τύπου. Εκτός από τα αλήστου μνήμης βοσκοτόπια, τα 3 εκατομμύρια που δόθηκαν για την κυκλοφορία του Documento, όπως έχει καταθέσει ο κ. Καλογρίτσας, οι πολίτες θυμούνται επίσης καλά την ΕΡΤ του Καψώχα και της Ακριβοπούλου, δημοσιογράφους να οδηγούνται στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μεθοδεύσεις να κλείσουν μη αρεστά ΜΜΕ. Το γεγονός ότι η ελευθερία του Τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένη στη χώρα μας, δεν περιμένουν οι Έλληνες να το διαπιστώσει καμία ΜΚΟ, με τα δικά της κριτήρια και όταν εμπλέκει ζητήματα που διερευνώνται και τα χρησιμοποιεί επιβαρυντικά, χωρίς η Δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει το έργο της. Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά να ασκείται ελεύθερα κριτική και προς κάθε κατεύθυνση, όπως κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Όσο για τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του, γελάνε και τα βοσκοτόπια".

ΚΙΝ.ΑΛ

"Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου βρίσκει την Ελλάδα να "κατρακυλά" στους διεθνείς δείκτες ελευθεροτυπίας. Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) κατατάσσουν φέτος τη χώρα μας 38 θέσεις κάτω από το 2021, στην 108η, τελευταία για όλη την ΕΕ και σχεδόν τελευταία από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, πάνω μόνο από Τουρκία, Λευκορωσία και Ρωσία!

Η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην αντικειμενική ενημέρωση δεν είναι απλή συνταγματική επιταγή, αλλά συνθήκη λειτουργίας της Κοινωνίας.

Το δικαίωμα στην αλήθεια είναι, σε τελική ανάλυση, θεμέλιο της Δημοκρατίας μας" σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Δημήτρης Μάντζος.

ΜέΡΑ25

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζει ότι δεν μπορεί να "γιορτάζεται" Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου με τον Τζούλιαν Ασάνζ στις φυλακές, αλλά ούτε στην Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις διώξεις Βαξεβάνη-Παπαδάκου.

"Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου σε έναν κόσμο όπου ο Τζούλιαν Ασάνζ παραμένει στις φυλακές του Μπέλμαρς, το Γκουαντάναμο δηλαδή της Αγγλίας και ετοιμάζεται να εκδοθεί στις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται ακόμα και για την ίδια του τη ζωή, δεν μπορεί να "γιορτάζεται". Παρομοίως, Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου δεν μπορεί να "γιορτάζεται" και σε μια χώρα, όπου η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει καταλύσει κάθε έννοια ελευθεροτυπίας, με τον τύπο είτε να εξαγοράζεται με τις διάφορες "λίστες Πέτσα" είτε να φιμώνεται με κάθε ευκαιρία και κάθε τρόπο είτε να διώκεται όπως συμβαίνει με τους δημοσιογράφους Βαξεβάνη - Παπαδάκου και όχι μόνο. Με αυτήν την "ελευθερία του τύπου" δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η χώρα μας κατρακυλά διαρκώς στις διεθνείς και ευρωπαϊκές κατατάξεις, ενός κόσμου στον οποίο ούτως ή άλλως η ελευθερία του τύπου υποχωρεί, όχι μόνο εξοντώνοντας όσους κάνουν πραγματικά τη δουλειά τους (βλ. Τζούλιαν Ασάνζ), αλλά και χειραγωγώντας και φιμώνοντας το μεγαλύτερο μέρος της ενημέρωσης προς όφελος των ελίτ", σχολιάζει συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25.

Διαβάστε Επίσης

ΕΣΗΕΑ

"Η απαίτηση για τη σύλληψη των δολοφόνων του συναδέλφου Γιώργου Καραϊβάζ κυριαρχεί στην Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου", αναφέρει ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, "η στυγερή δολοφονία του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στο θλιβερό απολογισμό των 44 δημοσιογράφων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ευρώπη από το 2015. Η στοχοποίηση των δημοσιογράφων και η παρεμπόδιση του έργου τους είναι προφανείς και μέσω της παρακολούθησης των συσκευών επικοινωνίας των συναδέλφων με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού, μετά τις σχετικές αποκαλύψεις ότι στα "έξυπνα" τηλέφωνα 180 δημοσιογράφων σε όλον τον κόσμο έχει εγκατασταθεί, ερήμην τους, το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus. Σχετικά περιστατικά έχουν αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στην Ουγγαρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και το Αζερμπαϊτζάν αλλά και στην Ελλάδα, όπου διερευνώνται οι συνθήκες παρακολούθησης επικοινωνιών του συναδέλφου Θανάση Κουκάκη. Ήδη, τους πρώτους μήνες του 2022, 11 συνάδελφοι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία και την Τουρκία. Σχετικά με την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Mogens Blicher Bjerregård δήλωσε ότι "ΔΕΝ βλέπουμε τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα, παραμερίζοντας το δικαίωμα των πολιτών στην απρόσκοπτη ενημέρωση".

Στην Ελλάδα, επιβάλλεται επαγρύπνηση και μέτρα θωράκισης της ελευθερίας του Τύπου μετά και την ετήσια έκθεση του δείκτη ελευθερίας του Τύπου από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα και τη θέση της χώρας στην παγκόσμια κατάταξη", καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (ΔΟΔ)

"Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου: Η ΔΟΔ καλεί για παγκόσμιες λύσεις για την καταπολέμηση της παρακολούθησης των δημοσιογράφων

Οι περιπτώσεις κατασκοπείας δημοσιογράφων και εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης με τη χρήση εξελιγμένων προγραμμάτων spyware έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο. Για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου, η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) και όλες οι ενώσεις-μέλη της καλούν τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο καθώς και τους διεθνείς φορείς να συνεργαστούν με τις δημοσιογραφικές ενώσεις για τη θέσπιση αυστηρών κανονισμών, που απαγορεύουν την παρακολούθηση των δημοσιογράφων και αναγνωρίζουν το απαραβίαστο της επικοινωνίας τους.

Οι αυξανόμενες αναφορές που αποκαλύπτουν το εύρος και την έκταση της χρήσης λογισμικού κατασκοπείας (spyware) για την παρακολούθηση δημοσιογράφων και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο αποκαλύπτουν ότι η παρακολούθηση δημοσιογράφων είναι μία από τις κύριες και πιο ανησυχητικές απειλές για την ελευθερία του Τύπου.
Από την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού έως τη Λατινική Αμερική, περνώντας στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, οι κυβερνήσεις φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει εξελιγμένα προϊόντα spyware, που είχαν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για να στοχοποιήσουν ανεξάρτητους δημοσιογράφους.

Η έλλειψη κανονισμών και ελέγχου της χρήσης αυτού του είδους λογισμικού, που αρχικά σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση του εγκλήματος και της τρομοκρατίας, επιτρέπει την κακόβουλη χρήση του εναντίον δημοσιογράφων, πολιτικών, υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ηγετών της κοινωνίας των πολιτών. Στην περίπτωση των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, αυτό το λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως για την κατασκοπεία των λειτουργικών συσκευών των δημοσιογράφων.

Με ένα απλό κλικ σε έναν φαινομενικά αθώο σύνδεσμο, μια συσκευή "μολύνεται" και επιτρέπει στους εισβολείς πλήρη πρόσβαση σε κωδικούς πρόσβασης, λογαριασμούς, κλήσεις, e-mail, ακόμη και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Μπορεί επίσης να εγγράψει βίντεο, ήχο και να διαβάσει μηνύματα χωρίς να το γνωρίζουν οι χρήστες.

Με πλήρη πρόσβαση στα βασικά εργαλεία εργασίας των δημοσιογράφων, οι κυβερνήσεις μπορούν να αποκαλύψουν πηγές, να υπονομεύσουν την έρευνα, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους στα Μέσα Ενημέρωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να σταματήσουν τα ρεπορτάζ τους.

Τους τελευταίους μήνες, οργανισμοί Μέσων Ενημέρωσης και διεθνείς φορείς έχουν αναφέρει πολλαπλές περιπτώσεις κατασκοπείας σε επαγγελματίες των ΜΜΕ. Τον Ιούλιο του 2021, η μη κερδοσκοπική οργάνωση "Forbidden Stories project" αποκάλυψε ότι τα smartphone 180 δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο είχαν μολυνθεί με το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus. Δεν ήταν όμως οι μόνοι.

Έρευνα που διεξήχθη από το διεπιστημονικό εργαστήριο "The Citizen Lab” απέδειξε ότι, στο Ελ Σαλβαδόρ, τουλάχιστον 31 επαγγελματίες ΜΜΕ κατασκοπεύθηκαν με τη χρήση του ισραηλινού λογισμικού Pegasus μεταξύ Ιουνίου 2020 και Νοεμβρίου 2021. Πολλοί από τους κατασκοπευθέντες δημοσιογράφους (22) εργάζονταν για την ψηφιακή εφημερίδα "El Faro", η οποία αντιπολιτεύεται τον Πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele.

Η ίδια οργάνωση αποκάλυψε ότι ο Έλληνας δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης φέρεται να κατασκοπευόταν από ένα νέο λογισμικό παρακολούθησης με το όνομα Predator για τουλάχιστον τρεις μήνες, μεταξύ 12 Ιουλίου και 24 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ μια άλλη έρευνα αποκάλυψε την υποτιθέμενη παρακολούθηση Καταλανών δημοσιογράφων στην Ισπανία. Στην Ιορδανία, το smartphone του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Suhair Jaradat παραβιάστηκε με το spyware Pegasus, μεταξύ Αυγούστου 2019 και Δεκεμβρίου 2021.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. ο πραγματικός αριθμός των υποθέσεων κατασκοπείας μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερος. Μπροστά στη χιονοστιβάδα νέων υποθέσεων κατασκοπείας δημοσιογράφων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου, η ΔΟΔ καλεί:

Τους δημοσιογράφους να διπλασιάσουν τις προσπάθειες περιφρούρησης των δεδομένων και των συσκευών τους και τους οργανισμούς ΜΜΕ να προάγουν την εκπαίδευσή των δημοσιογράφων σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας.

Τις κυβερνήσεις να κατοχυρώσουν στο εσωτερικό δίκαιο το απαραβίαστο των επικοινωνιών των δημοσιογράφων, τόσο θεωρητικά όσο και πρακτικά, στο πλαίσιο ειδικών νόμων και κανονισμών όπως αυτοί για την εσωτερική παρακολούθηση.

Τη διεθνή κοινότητα να οικοδομήσει ένα ρυθμιστικό καθεστώς που επιτρέπει τον έλεγχο και τη ρύθμιση όλων των οργανισμών που προμηθεύουν τέτοιου είδους προϊόντα, τα οποία δύνανται να υπονομεύσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των δημοσιογράφων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΔ Younes M’ Jahed δήλωσε: "Η παρακολούθηση μόνο ασφάλεια δεν προσφέρει στους δημοσιογράφους. Κάθε μέρα αποκαλύπτεται και μια νέα υπόθεση κατασκοπείας σε βάρος δημοσιογράφου. Η ψηφιακή κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφων αυξάνεται και απαιτούνται επειγόντως παγκόσμιες και εθνικές ενέργειες για τον περιορισμό της. Το επόμενο συνέδριο της ΔΟΔ στο Ομάν θα διερευνήσει πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η παρακολούθηση και θα συνεργαστούμε με τις ενώσεις-μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι οι δημοσιογράφοι είναι καλύτερα εξοπλισμένοι ώστε να προστατευτούν από επιθέσεις κακόβουλου λογισμικού".

Οι ενώσεις-μέλη της ΔΟΔ θα διοργανώσουν μια σειρά εκδηλώσεων σχετικά με την 3η Μαΐου για να υπενθυμίσουν τις θεμελιώδεις αρχές του ελεύθερου Τύπου και τις βασικές αξίες της δημοσιογραφίας".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Μία από τις πιο αγαπημένες Ελληνίδες ηθοποιούς και η σουρέαλ θεατρική μεταμόρφωσή της

Μια γυναίκα, είκοσι έξι καθρέφτες, είκοσι έξι φωνές: η πολυτάλαντη Νάντια Κοντογεώργη ερμηνεύει όλους τους ρόλους του κλασικού έργου του Όσκαρ Ουάιλντ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγιοπετρίτη Μπογδάνου.

ΝΕΑ ΗΘΗ 17 Οκτ 2025 | 13:44

Πρωτοφανές: Διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι στο υπουργείο Άμυνας εγκαταλείπουν το Πεντάγωνο- Αρνούνται τη λογοκρισία

Μαζικά παρέδωσαν τις διαπιστεύσεις τους οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν θέματα Άμυνας στις ΗΠΑ μετά τους νέους κανονισμούς λογοκρισίας που τους ζητήθηκε να ακολουθήσουν

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Σεπ 2025 | 20:20

ΗΠΑ: Τέλος στην ανεξαρτησία του Τύπου βάζει το Πεντάγωνο - Ζητά να ελέγχει κάθε δημοσιεύμα και ρεπορτάζ

Το Πεντάγωνο θα φιλτράρει κάθε είδηση που το αφορά - Για "επίθεση εναντίον της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας" κάνουν λόγο δημοσιογραφικές ενώσεις στις ΗΠΑ

ΠΩΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ 19 Σεπ 2025 | 11:47

Πάρτι στις κορυφαίες εκπομπές της αμερικανικής TV κατά του Τραμπ: Τον ειρωνεύονται λέγοντας πόσο τον θαυμάζουν

Πώς αντιδρούν στις εκπομπές τους Αμερικανοί παρουσιαστές που σχολίασαν καυστικά το "κόψιμο" της εκπομπής του Τζίμι Κίμελ - Παρέμβαση και από τον Ομπάμα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΜΜΕ 19 Σεπ 2025 | 10:58

Πολιτική δίνη στις ΗΠΑ μετά το "κόψιμο" του Κίμελ: Ο πόλεμος του Τραμπ στα ΜΜΕ γίνεται με τη στρατηγική του Όρμπαν

Πρωτοβουλία των Δημοκρατικών για να προστατευθεί η ελευθερία του λόγου - Ανάλυση CNN: Πώς ο Τραμπ κήρυξε τον πόλεμο στα ΜΜΕ ακολουθώντας τα βήματα του Όρμπαν

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 11 Σεπ 2025 | 23:38

Ο ισραηλινός στρατός σημάδεψε με λέιζερ και απείλησε συνεργείο της ιταλικής Rai στη Δυτική Όχθη

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία δημοσιογράφων από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ 04 Σεπ 2025 | 11:56

Η μαφία της Κρήτης είχε "συνεργάτες" και δημοσιογράφους - Τους χρησιμοποιούσαν για εκβιασμούς

Τι προκύπτει από τη δικογραφία για τη μαφία της Κρήτης και τις σχέσεις της με τοπικούς δημοσιογράφους.

ΙΣΡΑΗΛ 27 Αυγ 2025 | 08:55

Γάζα: Οι δημοσιογράφοι Reuters και AP στο νοσοκομείο Νάσερ "δεν ήταν στόχος", λέει ο ισραηλινός στρατός

Τη στιγμή του πρώτου πλήγματος τη Δευτέρα σταμάτησε ξαφνικά η μετάδοση του Reuters την οποία έκανε ο εικονολήπτης Χούσαμ αλ Μάσρι. Ο αλ Μάσρι σκοτώθηκε από το πλήγμα.

ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 25 Αυγ 2025 | 19:59

Γάζα: Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά νοσοκομείο - Τουλάχιστον 20 νεκροί, ανάμεσά τους 5 δημοσιογράφοι [βίντεο]

Σοκάρει το βίντεο μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ 12 Αυγ 2025 | 09:26

Η Έλενα Ακρίτα απαντά σε Βαξεβάνη - Σπανοπούλου "που τακίμιασαν εναντίον της" - "Ποτέ δεν είχα παρτίδες με πολιτικούς"

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα, απάντησε στις επιθέσεις που – όπως υποστηρίζει – δέχεται τις τελευταίες τρεις μέρες από τους δημοσιογράφους Κώστα Βαξεβάνη και Βίκυ Σπανοπούλου.

7 ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 11 Αυγ 2025 | 08:09

Γάζα: Νεκροί πέντε δημοσιογράφοι του Al Jazeera μετά από ισραηλινό πλήγμα - "Χτυπήσαμε τρομοκράτη" λέει ο IDF

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν ότι έβαλαν στο στόχαστρο τον Ανάς αλ Σαρίφ, χαρακτηρίζοντάς τον νεαρό "τρομοκράτη" που "παρίστανε τον δημοσιογράφο".

ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ 01 Ιουλ 2025 | 13:21

Τέσσερις συλλήψεις δημοσιογράφων στην Τουρκία για σκίτσα του Μωάμεθ: Διαδήλωση έξω από τα γραφεία του περιοδικού

Διαδηλωτές έξω από τα γραφεία του περιοδικού ζήτησαν εκδίκηση για τη δημοσίευση του επίμαχου σκίτσου - Το LeMan υποστηρίζει ότι δεν απεικονίζεται ο Μωάμεθ

05 Ιουν 2025 | 04:12

ΕΣΗΕΑ: Απεργία των δημοσιογράφων στις 5 και 12 Ιουνίου - Τα αιτήματα του κλάδου

Δυο 24ωρες απεργίες έχουν προκηρύξει στις 5 και στις 12 Ιουνίου οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Μαϊ 2025 | 22:39

ΕΣΗΕΑ: Απεργούν οι δημοσιογράφοι 5 και 12 Ιουνίου – Τα αιτήματα του κλάδου

Οι δημοσιογράφοι της χώρας προχωρούν σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου.

WIDE MEDIA GROUP 26 Μαϊ 2025 | 17:44

Επίσημο: Κλείνει το Αttica TV - Αγωνιούν οι δεκάδες εργαζόμενοι, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις

Προς το παρόν, δεν υπάρχει προοπτική μετακίνησης των εργαζομένων από το πρώην Attica TV στο Action 24.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 24 Μαϊ 2025 | 09:22

Σε ποιους δημοσιογράφους απονεμήθηκαν τα βραβεία Μπότση 2025 [εικόνες]

Τα Δημοσιογραφικά Βραβεία και οι Τιμητικές Δημοσιογραφικές Διακρίσεις του Ιδρύματος απονέμονται αδιάλειπτα από το 1982 μέχρι σήμερα.

ΣΤΟ ACTION 24 08 Μαϊ 2025 | 14:53

Επεισοδιακή συνέντευξη Κωνσταντοπούλου: Τους έστησε, κατήγγειλε χρηματισμό δημοσιογράφων και μετά ζητούσε και "τα ρέστα"

Ένταση στο πλατό της εκπομπή "Πρωινή Ζώνη" του Αction 24 ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τους παρουσιαστές.

Ο ΧΑΡΤΗΣ 02 Μαϊ 2025 | 19:17

Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα: Πάτωσε ξανά η Ελλάδα στην Ελευθερία του Τύπου - Στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών χωρών

Η χώρα έπεσε μια θέση σε σχέση με το 2024 και πλέον βρίσκεται στην 89η θέση παγκοσμίως, μένοντας πίσω ακόμα και από χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής - Δραματική η κατάσταση παγκοσμίως για την ελευθερία του Τύπου

ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ 28 Απρ 2025 | 18:38

Αγανάκτησε η Δέσποινα Βανδή με τους δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο: "Κάθε φορά ρε αγάπες μου… Παιδιά μου, φτάνει"

Δεν έκρυψε την ενόχλησή της, με την παρουσία των δημοσιογράφων στο "Ελ. Βενιζέλος".

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ 16 Απρ 2025 | 14:11

Διώξεις στη Ρωσία: Ο Πούτιν έβαλε στη φυλακή τέσσερις δημοσιογράφους με την κατηγορία ότι δούλευαν με τον Ναβάλνι

Οι τέσσερις δημοσιογράφοι βρίσκονται υπό κράτηση εδώ και έναν χρόνο ενώ η δίκη τους διεξαγόταν κεκλεισμένων των θυρών από τον περασμένο Οκτώβριο.

ΑΠΕΡΓΙΑ 08 Απρ 2025 | 18:56

Απεργούν σήμερα Τρίτη 8/4 δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ: Συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας [εικόνες]

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ στο Υπουργείο Εργασίας, το πρωί της Τρίτης.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ 11 Μαρ 2025 | 04:59

ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία δημοσιογράφων σήμερα - Χωρίς ειδήσεις τηλεοράσεις και site

24ωρη απεργία προκήρυξαν οι ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΗΕΘΣτΕΕ και ΕΣΠΗΤ από τις 5 το πρωί της Τρίτης 11/3/2025 έως τις 5 το πρωί της Τετάρτης 12/3/2025.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Μαρ 2025 | 18:18

Κόκκινα γαρύφαλλα και μία κάρτα του ΚΚΕ από τον Δ. Κουτσούμπα στις γυναίκες δημοσιογράφους, με αφορμή την 8η Μάρτη

Αφορμή για τη χειρονομία του κ. Κουτσούμπα απετέλεσε η αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη).

"ΠΟΡΤΑ" 26 Φεβ 2025 | 12:00

Ο Λευκός Οίκος θα επιλέγει τους δημοσιογράφους που πλησιάζουν τον Τραμπ - "Θυμίζει Κρεμλίνο"

"Στο τιμόνι είμαστε εμείς", είπε ο Τραμπ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Φεβ 2025 | 16:47

ΠΟΕΣΥ: 24ωρη απεργία των δημοσιογράφων σε όλη την Ελλάδα στις 18 Φεβρουαρίου 2025

"Όλες και όλοι οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε δυναμικά την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους κλάδους των ΜΜΕ" αναφέρει η ανακοίνωση

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 06 Φεβ 2025 | 17:13

Θεσσαλονίκη: Διοαψεύδει η ΕΣΗΕΜ-Θ ότι δημοσιογράφοι εισέβαλαν στον θάλαμο του 37χρονου που πήρε τους νεφρούς του μικρού Άγγελου

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης διαψεύδει ότι δημοσιογράφοι μπήκαν στον θάλαμο του 37χρονου με κινητά προκειμένου να πάρουν δηλώσεις και εικόνες.

ΚΡΙΣΙΜΗ ΗΜΕΡΑ 19 Ιαν 2026 | 06:16

Ωρα μηδέν για το αγροτικό: Σήμερα η συνάντηση των "σκληρών" με τον Μητσοτάκη - Ο Ανεστίδης επιμένει να πάει

Η κυβέρνηση διαμηνύει πως ό,τι ήταν να δοθεί δόθηκε και πως δεν υπάρχουν άλλα δημοσιονομικά περιθώρια για επιπλέον παροχές.

ΤΑ ΝΕΟΤΕΡΑ 18 Ιαν 2026 | 21:01

Αγρότες: Προετοιμάζονται οι "σκληροί" των μπλόκων για το ραντεβού με Μητσοτάκη - Οι 3 κόκκινες γραμμές και τα αιτήματα

Η 25μελής επιτροπή θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα 19/1 - Κλήσεις σε δύο αγρότες για παρακώλυση συγκοινωνιών

18 Ιαν 2026 | 15:07

Μπακογιάννης για θύματα τρομοκρατίας: Ποτέ ξανά - Οι κατά συρροή δολοφόνοι δεν δρούσαν στο κενό

"Το ήθος της πολιτικής γίνεται, προοπτικά, ήθος της κοινωνίας, έγραφε ο πατέρας μου. Ποτέ ξανά".

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ 18 Ιαν 2026 | 12:15

"Μάτια στο διάστημα" διαθέτει πλέον η Ελλάδα: "Επιασαν δουλειά" οι 5 ελληνικοί μικροδορυφόροι

Παπαστεργίου: "Η Ελλάδα περνάει από το σχεδιασμό στην πράξη -Εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες του διαστάματος"

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 18 Ιαν 2026 | 11:02

Καρυστιανού: Φταίω για τα Τέμπη γιατί επέτρεψα στους πολιτικούς να απαξιώσουν τη ζωή μας

Ολη η συνέντευξη της Μαρίας Καρυστιανού στο "Down Town" Κύπρου - "Δεν αντέχω να μπω σε τρένο - Η Μάρθη μού παρουσιάστηκε με φτερά, σαν άγγελος"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ 18 Ιαν 2026 | 10:39

Γεωργιάδης: Οι πολιτικές της Καρυστιανού δεν μπορεί να είναι μόνο Τέμπη - Ιδιος με το 2015 ο Τσίπρας

"Λέτε να μην ήξερα ότι θα πάθω πολιτική ζημιά;" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τις δηλώσεις του πριν τις μεγάλες συγκεντρώσεις για τα Τέμπη πέρυσι

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 18 Ιαν 2026 | 10:35

Μητσοτάκης: Στόχος η στήριξη των αγροτών με διαφανείς επιδοτήσεις - Η Ελλάδα δεν θα αμφισβητείται με τις φρεγάτες Belharra

Για τη συνάντηση με τους αγρότες, σημειώνει ότι "από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο, αλλά χωρίς εύκολες υποσχέσεις"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ 18 Ιαν 2026 | 09:48

"Αλέξη, ρίχ' το": Τα ευτράπελα στην παρουσίαση της "Ιθάκης" και το τρυφερό χάδι της Μπαζιάνα στον Τσίπρα [εικόνες - βίντεο]

Δεν κρατιούνται οι θαυμαστές του Αλέξη Τσίπρα, που γεμίζουν θέατρα και σινεμά με την ελπίδα να ανακοινώσει το νέο κόμμα

ΣΤΟ YOUTUBE 18 Ιαν 2026 | 09:08

Παπαργύρης (GPO): Η Καρυστιανού έχει τη δυναμική να διεκδικήσει τη 2η θέση - Πόλος εξουσίας μαζί με Τσίπρα

Ανάλυση από τον Διευθυντή Ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη - "Το κόμμα Καρυστιανού προσελκύει κυρίως απολιτίκ και αναποφάσιστους ψηφοφόρους"

ΕΝΕΡΓΟΣ ΡΟΛΟΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 17 Ιαν 2026 | 21:22

Γάζα: Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και την Κύπρο να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης

Το νέο Συμβούλιο Ειρήνης θα εποπτεύει τη διακυβέρνηση και τη διαδικασία ανοικοδόμησης της Γάζας

17 Ιαν 2026 | 17:02

Γιώργος Μπουλμπασάκος: Αποχωρεί με αιχμές από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ - Η ανάρτησή του

Κάνει λόγο για "μάχη μηχανισμών με απουσία της κοινωνίας, έλλειψη αυτοκριτικής και άρνηση συζήτησης"

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 17 Ιαν 2026 | 15:47

Αλέξης Τσίπρας: Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση η παρουσίαση της "Ιθάκης" - "Και το ταξίδι ξανάρχισε"

Στην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός, εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση κατά της κυβέρνησης

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 17 Ιαν 2026 | 13:52

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η "προβοκατόρικη" ερώτηση του Νίκου Μάνεση - "Μη με τρομάζετε έτσι" [βίντεο]

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός κλήθηκε να απαντήσει και σε πιο προσωπικές ερωτήσεις, στη συνέντευξή του στον Alpha

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ 17 Ιαν 2026 | 13:22

Αλέξης Τσίπρας: Live η παρουσίαση του βιβλίου "Ιθάκη" στη Θεσσαλονίκη - Πλήθος κόσμου στο "Ολύμπιον"

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό ενώ πλήθος κόσμου έχει σπεύσει από νωρίς για να την παρακολουθήσει

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:51

Θεσσαλονίκη: Ενταση έξω από το "Ολύμπιον" πριν την παρουσίαση του βιβλίου Τσίπρα - Έξι προσαγωγές

Άτομα είχαν συγκεντρωθεί έξω από το "Ολύμπιον" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

ΤΙ ΕΙΠΕ 17 Ιαν 2026 | 12:44

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Πρόσω ολοταχώς" στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα [εικόνες]

Στους δρόμους του Αμαρουσίου περπάτησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας με πολίτες

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΜΑΡΙΑ ΓΡΑΤΣΙΑ 17 Ιαν 2026 | 12:23

Νέες επιθέσεις στη Μαρία Καρυστιανού για τη συνέντευξη στο "Down Town" Κύπρου: Η φωτογράφιση με φόντο θρησκευτικές εικόνες

Στο στόχαστρο συγκεκριμένων προφίλ στο Χ μπήκε η έκφραση της Μαρίας Καρυστιανού, αλλά και το φόρεμα που επέλεξε για τη συνέντευξη

ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ" 17 Ιαν 2026 | 11:29

Δημοσκόπηση GPO: "Πονοκέφαλος" η Καρυστιανού για Τσίπρα, Ανδρουλάκη - Το 22,8% θα ψήφιζε το κόμμα της

Το 59,2% εκτιμούν ότι το κόμμα Καρυστιανού δεν θα ενισχύσει τον αγώνα για δικαιοσύνη στην υπόθεση των Τεμπών

ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17 Ιαν 2026 | 11:11

"Σας αγαπώ και σας ευχαριστώ": Ο Γεωργιάδης έκανε καρδούλα στη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε στο "Γ. Γεννηματάς"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ευχαρίστησε δημόσια τη γυναίκα που τον υπερασπίστηκε κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς".

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 17 Ιαν 2026 | 10:15

Μητσοτάκης: "Δεν μπορώ να δώσω άλλα χρήματα στους αγρότες" - Τι είπε για Ανεστίδη και Καρυστιανού

"Μέσα στον Φεβρουάριο το ραντεβού με Ερντογάν, είπε χοντράδα ο Ράμα - Θλιβερή η εικόνα της Εξεταστικής ΟΠΕΚΕΠΕ, στυγνός δικτάτορας ο Μαδούρο"

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ 17 Ιαν 2026 | 09:15

Καρυστιανού: Τον Φεβρουάριο ανακοινώνεται το κόμμα - Ποια είναι η "εξ απορρήτων" της, Μαρία Γρατσία

"Απευθυνόμαστε σε όλους, θα υπάρχουν θέσεις, να μην υποτιμάμε τη νοημοσύνη των πολιτών" λέει η στενή συνεργάτιδα της Μαρίας Καρυστιανού

17 Ιαν 2026 | 08:45

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας

Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 17 Ιαν 2026 | 08:11

Ξανά στον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάσα με τους αγρότες, αναμονή για το κόμμα Καρυστιανού

Είναι η τρίτη φορά μέσα σε ενάμιση μήνα που ο Κ. Μητσοτάκης "εγκαταλείπει" το Μέγαρο Μαξίμου για να επισκεφθεί μαγαζιά και να συνομιλήσει με πολίτες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 16 Ιαν 2026 | 20:40

Στο "Γεννηματάς" ο Γεωργιάδης: Εργαζόμενη τον "έκραζε", ασθενής τον αποθέωσε - "Νέα κλάματα στην Αριστερά…" [βίντεο]

Την ώρα που συνδικαλιστές τον κατηγορούσαν, μία ασθενής τούς επιτέθηκε, δηλώνοντας ευχαριστημένη από τη δουλειά του στο Υπουργείο Υγείας.

ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΕ 16 Ιαν 2026 | 20:22

Λατινοπούλου για τη σύλληψη ζευγαριού που ζούσε δίπλα της: "Το έκανα για όσους υποφέρουν από κακούς γείτονες"

"Δεν μπορούν να υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν χώρους που περνάνε οικογένειες και μικρά παιδιά", τόνισε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΥΠΗΡΞΕ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 16 Ιαν 2026 | 19:42

ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο της απόφασης Φάμελλου να "κόψει" την Κασιμάτη από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να συνδέονται με μια σειρά από κινήσεις της Νίνας Κασιμάτη το τελευταίο διάστημα

ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ 16 Ιαν 2026 | 19:01

Επίθεση Φωτήλα σε Πελετίδη: "Θα σου πω πώς θα τον ξεβρακώσεις" - Η απάντηση του δημάρχου Πατρέων

Αιχμές από τον υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα κατά του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ 16 Ιαν 2026 | 18:58

Τα μάζεψε ο Ράμα: "Εκπληκτος από τις αντιδράσεις στην Ελλάδα για το χιούμορ μου"

Ο Έντι Ράμα επιχείρησε να... μαζέψει τα ασυμμάζευτα μετά τα όσα υποτιμητικά ανέφερε για την Ελλάδα και το Μαυροβούνιο από το Άμπου Ντάμπι

ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ 16 Ιαν 2026 | 18:53

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών: "Γιατί είστε με την Ουκρανία, αλλά δεν είστε με την Παλαιστίνη;"

Στους αγρότες, τους αιώνιους φοιτητές, τη συνταγματική αναθεώρηση, τα αλκοτέστ και διεθνή ζητήματα αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 16 Ιαν 2026 | 18:36

Καλαματιανός και Ψυχογιός τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Θα συμμετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

ΘΛΙΨΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ 16 Ιαν 2026 | 17:44

Πέθανε ο Μάκης Αμπατιέλος, ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ - Μετά από πολύχρονη μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας

Ο εκλιπών ήταν πατέρας του Νίκου Αμπατιέλου, βουλευτή Α' Πειραιά του ΚΚΕ

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 16 Ιαν 2026 | 16:56

Θεσσαλονίκη: Συναντήσεις Τσίπρα με Αγγελούδη και μητροπολίτη Φιλόθεο

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, επισκέφθηκε ο Αλέξης Τσίπρας - Συνάντηση με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Ιαν 2026 | 16:28

Στον Ερυθρό Σταυρό ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις των ΤΕΠ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΡΩΤΗΣΗ 16 Ιαν 2026 | 15:25

Φαραντούρης: Ποιοι κρύβονται πίσω απ' τα funds - Αίτημα προς SSM και ΕΚΤ

Ο Νικόλας Φαραντούρης ζητά απ' τον SSM να εφαρμοστεί η αρχή της διαφάνειας και να δημοσιοποιηθούν οι πραγματικοί δικαιούχοι

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ 20 ΠΡΟΣΩΠΑ 16 Ιαν 2026 | 13:41

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι δημοσιογράφοι και ειδικοί στελεχώνουν τον Τομέα Επικοινωνίας - Όλα τα ονόματα

Τη θέση του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Επικοινωνίας, αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κατσικάρης και Γιώργος Καρβουνιάρης αντίστοιχα.

DOWN TOWN ΚΥΠΡΟΥ 16 Ιαν 2026 | 13:26

Καρυστιανού: Δεν ξεκίνησα για να γίνω πολιτικός - Ο ηγέτης βγαίνει από τον λαό, δεν αυτοπροτείνεται

"Μαμά θα αργήσουμε. Έχω ξεχάσει τα κλειδιά, οπότε θα χτυπήσω, μην τρομάξεις. Εγώ θα είμαι", είπε η Μαρία Καρυστιανού για το τελευταίο τηλεφώνημα με την κόρη της.

ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΣΤΟ FIR ΑΘΗΝΩΝ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Κ. Τσουκαλάς: Τι έκανε η κυβέρνηση όταν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας προειδοποιούσαν το 2021;

Να απαντήσει πώς ενήργησε στα εξώδικα των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας ήδη από το 2021 για την απώλεια εικόνας του κυρίως ραντάρ, καλεί την κυβέρνηση ο Κ. Τσουκαλάς.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 16 Ιαν 2026 | 13:17

Π. Μαρινάκης: Ο Ανεστίδης ήταν ενεργό μέλος της ΝΔ μέχρι το 2019 - Δεν τίθεται θέμα παρουσίας του στο Μαξίμου

"Η περίπτωση του Ανεστίδη ξεπερνά τα όρια της χυδαιότητας", επισήμανε ο κ. Μαρινάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 16 Ιαν 2026 | 12:06

Χρυσοχοΐδης για αγρότες: Κρίθηκε ότι δεν πρέπει να ασκηθεί νόμιμη βία, αλλά δεν δικαιολογείται συνέχιση των μπλόκων

"Δεν είναι μόνο η ταλαιπωρία, είναι και η οικονομική ζημιά στη χώρα", δήλωσε για τα αγροτικά μπλόκα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ 16 Ιαν 2026 | 11:48

Νέο επεισόδιο με Βαρουφάκη: Έφυγε ο Χαριτάτος από το πλατό - "Αδιάκοπη η δολοφονία χαρακτήρα μου"

"Η συζήτησή μας είναι η χαρά των διακινητών", είπε ο Σπύρος Χαριτάτος και απομακρύνθηκε από το πλατό.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ 16 Ιαν 2026 | 11:41

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ζευγάρι που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Λατινοπούλου

Σύμφωνα με την καταγγελία της Αφροδίτης Λατινοπούλου, υπήρχαν δύο εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Ιαν 2026 | 11:08

Γεραπετρίτης: Θα έρθει επέκταση των χωρικών υδάτων και δεύτερο θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

"Θα έρθει (σ.σ. το δεύτερο θαλάσσιο πάρκο) όπως ήρθε η επέκταση στα 12 νμ, όπως ήρθε η συμφωνία με Αίγυπτο και Ιταλία, όπως θα έρθει και η επέκταση των χωρικών υδάτων", δήλωσε ο ΥΠΕΞ.

ΣΑΛΟΣ 16 Ιαν 2026 | 10:51

"Εντάξει, ζητάω και συγγνώμη", λέει ο αγροτοσυνδικαλιστής Ανεστίδης μετά τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη

"Αυτό που έγινε ήταν χυδαίο γιατί ήταν εκτός αέρα... εγώ απλά το είπα φιλικά σε όλους, ξέρουμε τι λένε όλοι οι Έλληνες πίσω από κλειστές πόρτες", σημείωσε ο Κώστας Ανεστίδης.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ 16 Ιαν 2026 | 10:41

Νίνα Κασιμάτη: Οι φωτογραφίες στη φρεγάτα Κίμων, η ενόχληση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι φήμες για άμεση μεταγραφή στο ΠΑΣΟΚ

Αυξάνονται οι ψίθυροι που φέρουν τη Νίνα Κασιμάτη στην πόρτα εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ με επόμενο προορισμό το ΠΑΣΟΚ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Ιαν 2026 | 08:33

Ανδρουλάκης για Καρυστιανού: Δεν καταλαβαίνω γιατί μόνο οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να κάνουν κόμμα...

"Απαρχαιωμένος ο κανονισμός του ΕΛΓΑ. Θέλει εκσυγχρονισμό βάσει των νέων κλιματικών συνθηκών" τόνισε ο Ν .Ανδρουλάκης - 3 μεταρρυθμιστικές προτάσεις για το αγροτικό χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση

ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ 16 Ιαν 2026 | 07:38

Μπλόκο Μαξίμου στον Ανεστίδη για τις ύβρεις κατά Μητσοτάκη - Πιθανή εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας αν επιμείνει

Η ενδεχόμενη παρουσία του Κώστα Ανεστίδη και άρνηση της φρουράς του Μεγάρου Μαξίμου να του επιτρέψει την είσοδο μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη συνάντηση της Δευτέρας.

ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑΝΙΩΜΕΝΟΣ 15 Ιαν 2026 | 23:20

Συγγνώμη Κυρανάκη για τη σεξιστική επίθεση στην Πέτη Πέρκα - "Ήταν λάθος και το αναγνωρίζω"

"Απευθύνθηκα στη συνάδελφό μου με έκφραση που δεν αρμόζει στο Κοινοβούλιο και δεν συνάδει με τις προσωπικές μου αρχές", έγραψε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

15 Ιαν 2026 | 21:41

Δένδιας: Με την "Ατζέντα 2030" θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του Ελληνισμού

"Καταπολεμήσαμε και καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε μια νοοτροπία, η οποία κινδύνευε να μετατρέψει ένα τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΔΕΚΟ της δεκαετίας του 80"

15 Ιαν 2026 | 21:35

Κυρώθηκε η νέα συμφωνία με τη Hellenic Train: Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα και ρήτρες

Η νέα σύμβαση, "κλειδώνει" συνολικές επενδύσεις ύψους 420 εκατ. ευρώ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 21:07

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το βίντεο με την υποδοχή του "Κίμωνα" στον Σαρωνικό Κόλπο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μεταξύ όσων παραβρέθηκαν στη λαμπρή τελετή υποδοχής της φρεγάτας "Κίμων"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 15 Ιαν 2026 | 20:56

Χυδαίες ύβρεις Ανεστίδη για Μητσοτάκη μπροστά στις κάμερες - "Θα έρθω τη Δευτέρα στο Μαξίμου" [βίντεο]

Νομίζοντας ότι οι κάμερες δεν γράφουν, ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης προέβη σε χυδαίες εκφράσεις σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΓΡΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Ιαν 2026 | 20:31

Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη σε Πέρκα: "Εδώ είναι Βουλή κυρία μου, δεν είναι η κουζίνα σας" - "Είσαι φασίστας"

Οι τόνοι ανέβηκαν κατά την ομιλία του αναπληρωτή υπουργών Μεταφορών, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπ. Μεταφορών για τον σιδηρόδρομο

"ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΙΣ" ΑΤΑΚΕΣ 15 Ιαν 2026 | 20:09

Προκλητικός Ράμα: "Οι Ελληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, αλλά δεν είστε" [βίντεο]

Ο Έντι Ράμα ήταν άκρως ειρωνικός στον διάλογο που είχε με τον Ελληνοαμερικανό δημοσιογράφο, Τζον Ντεφτέριο - Έσταξε... χολή και για το Μαυροβούνιο

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 15 Ιαν 2026 | 20:00

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Κασιμίδης: "Από το 2019 και μετά εκτινάχθηκαν οι βοσκότοποι"

Τι κατέθεσε ο Χαράλαμπος Κασίμης, που διετέλεσε γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης των κοινοτικών πόρων, από τον Μάρτιο του 2015 έως το Ιούλιο του 2019

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΡΑΣ 15 Ιαν 2026 | 19:30

Γεύμα Μητσοτάκη με τον διοικητή της Fed, παρουσία Γκίλφοϊλ - "Εντυπωσιακή οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας"

Γεύμα με τον διοικητή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Στιβ Μίραν, είχε την Πέμπτη 15/1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 15 Ιαν 2026 | 18:49

Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Αθανάσιος Χειμάρας

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και Νομάρχη Φθιώτιδας

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 15 Ιαν 2026 | 15:04

Ε. Ράπτη: "Τα τελευταία δύο χρόνια δοκιμαστήκαμε με τον σύζυγό μου και οι δύο με προβλήματα υγείας"

Χρειάστηκε να υποβληθώ σε κάποιες επεμβάσεις, όλα ξεπεράστηκαν, δήλωσε η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 15 Ιαν 2026 | 14:58

Ο Γιώργος Παπαχρήστος "έχει νεύρα" με την Καρυστιανού: Η πολιτική είναι αρένα, δεν είναι κομμωτήριο στην Καλαμαριά

Ενοχλημένος ο γνωστός δημοσιογράφος- στο σχόλιό του στα Νέα- για τη σιωπή της Προέδρου σε ορισμένες καυτές ερωτήσεις

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ 15 Ιαν 2026 | 14:08

Γιατί οι επιθέσεις στην Καρυστιανού- ακόμα και των συγγενών των θυμάτων- δεν μειώνουν τη δημοτικότητά της

Η Μαρία Καρυστιανού δέχεται επιθέσεις τόσο από τους άλλους συγγενείς των θυμάτων όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:41

Μιλένα Αποστολάκη για τη νέα σύμβαση με Hellenic Train: Ξανά σε δεύτερη μοίρα το δημόσιο συμφέρον και η ασφάλεια

Για "διευκόλυνση της κερδοσκοπίας, χωρίς βελτίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου" κάνει λόγο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 15 Ιαν 2026 | 13:35

Μητσοτάκης από τη φρεγάτα "Κίμων": Χρέος μου να παραδώσω την πατρίδα πιο ασφαλή από ό,τι την παρέλαβα

Έναν ακόμα "κρίκο" σε μία "διαρκή προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων" χαρακτήρισε την ένταξη της φρεγάτας Belharra "Κίμων" στο Πολεμικό Ναυτικό ο πρωθυπουργός.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Ιαν 2026 | 13:21

Η ανάρτηση Ανδρουλάκη για τον θάνατο της Κλοντέτ Κόλβιν - Αγωνίστρια κατά των φυλετικών διακρίσεων

"Η παρακαταθήκη της Κλοντέτ Κόλβιν παραμένει πυξίδα για τους αγώνες και τις αξίες του προοδευτικού κόσμου", τόνισε ο Ν. Ανδρουλάκης.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 15 Ιαν 2026 | 12:57

Μαρινάκης: Επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη - αγροτών τη Δευτέρα στις 13:00

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους "σκληρούς" των αγροτικών μπλόκων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ 15 Ιαν 2026 | 12:33

Δρυμιώτης για Καρυστιανού: Ούτε ο Μέσι δεν παίρνει μόνος του το Champions League

Ο κ. Δρυμιώτης σχολίασε ότι ο πολιτικός φορέας δεν θα κριθεί με βάση την επικεφαλής, μιλώντας για την κόμμα Καρυστιανού.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΥΠΕΞ 15 Ιαν 2026 | 12:29

Φιντάν: Συνάντηση Ερντογάν - Μητσοτάκη τον Φεβρουάριο - "Να λύσουμε μόνιμα το πρόβλημα του Αιγαίου"

"Θέλουμε μόνιμη λύση στο Αιγαίο", δηλώνει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Χακάν Φιντάν.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλή η πρόταση του πρωθυπουργού για σύσταση διακομματικής για τα αγροτικά

Στη βουλή στις 21 Ιανουαρίου η πρόταση θα συζητηθεί με τη διαδικασία της γενικευμένης επερώτησης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΔΕΝΔΙΑ 15 Ιαν 2026 | 11:32

Καρφιά Γεωργιάδη: Αν ο Μητσοτάκης διώξει όσους υπουργούς κρύβονται, θα μείνουμε... πέντε - Φασισμός τα μπλόκα

Σχολιάζοντας τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αηδία. Είναι φασισμός, είναι παρανομία" - Τι είπε για το κόμμα Καρυστιανού.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ 15 Ιαν 2026 | 11:15

Κυρανάκης για την απεργία των ταξί: Ο Λυμπερόπουλος είναι ιδιοκτήτης που ξεζουμίζει τους οδηγούς υπαλλήλους του

'Έντονη ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη στην απεργία των ταξί.

ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ 15 Ιαν 2026 | 11:14

Αποστολάκης: Θα είμαι ξανά υποψήφιος στις εκλογές - Ενδιαφέρουσες οι κινήσεις Τσίπρα και Καρυστιανού

Σχολιάζοντας τα πολιτικά εγχειρήματα του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι "και τα δύο έχουν ενδιαφέρον".

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 15 Ιαν 2026 | 10:57

Κωνσταντοπούλου: Δεν είναι πολιτική αντίπαλός μου η κ. Καρυστιανού - Η χώρα κυβερνάται από λαμόγια

Το σύστημα σίγουρα δεν θέλει οι συγγενείς να είναι αρραγείς, σχολίασε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου.

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 15 Ιαν 2026 | 10:21

Ο Τασούλας προσκαλεί τους πρώην πρωθυπουργούς: Είδε Καραμανλή, ακολουθούν Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας

Eλληνοτουρκικά και Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης - Συζητήθηκαν επίσης η ρευστότητα στις διεθνείς εξελίξεις και όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ 15 Ιαν 2026 | 10:11

Ξέσπασε σε κλάματα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ελεονώρα Μελέτη: "Εχω υπάρξει θύμα κακοποίησης σε σχέση μου"

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελεονώρα Μελέτη, ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφερόμενη στην κακοποίηση που έχει βιώσει σε σχέση της.

ΤΕΛΕΤΗ 15 Ιαν 2026 | 09:42

Επίτιμος δημότης Καλαμάτας ο Καραμανλής - Νέα κοινή εμφάνιση με Σαμαρά

Σαμαράς και Καραμανλής θα βρεθούν στην Καλαμάτα με την ευκαιρία του εορτασμού της πολιούχου της πόλης Υπαπαντής.