Follow us

«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis, δικαστές vs δικαστών

Η πλειοψηφία και η μειοψηφία του ΔΣ της 'Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τσακώνονται δημοσίως για το ζήτημα, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες.

Χάρης Ιωάννου
ΓΡΑΦΕΙ: ΧΑΡΗς ΙΩΑΝΝΟΥ
«Εμφύλιος» στη Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο Novartis, δικαστές vs δικαστών

Έντονες εσωτερικές αντπαραθέσεις σε σημείο αλληλοσπαραγμού προκαλεί ο χειρισμός του σκανδάλου Novartis στους κόλπους της Δικαιοσύνης.

Η πλειοψηφία και η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων τσακώνονται δημοσίως για το ζήτημα, ανταλλάσσοντας βαριές κουβέντες.

Απαντώντας στην παρέμβαση της μειοψηφίας, την οποία χαρακτηρίζει ως ομάδα της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, Βασιλικής Θάνου, το προεδρείο της Ένωσης σε ανακοίνωσή του το πρωί της Τρίτης, τους κατηγορεί για «αναίδεια» και «κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους» και τους προειδοποιεί μετά άλλων: «Τους προτρέπουμε κατ’ αρχήν να τηρούν τα προσχήματα τουλάχιστον, να μην ταυτίζονται με όσους κατ’ επάγγελμα γράφουν συκοφαντίες και ανακρίβειες, ξεστομίζουν απειλές και τολμούν να υποδεικνύουν συμπεριφορές και καθήκοντα σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς».

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινή παρέμβασή τους οι πέντε δικαστικοί που ανήκουν στη μειοψηφία του ΔΣ είχαν εκδώσει ξεχωριστή ανακοίνωση, κατηγορώντας το προεδρείο για εμπλοκή σε κομματικές αντιπαραθέσεις, «διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης. Επιμένουν να προβαίνουν, κατ′ επανάληψη, σε ανακοινώσεις και δηλώσεις, με ύφος κατά το πλείστον ανάρμοστο και με περιεχόμενο άστοχο και ακραίο».

Η ανακοίνωση:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε ένα κρεσέντο προκλητικότητας και θράσους στράφηκαν άλλη μια φορά εναντίον της Ένωσης και των 3.000 Δικαστών και Εισαγγελέων που αυτή εκφράζει. Οι συνάδελφοί τους δεν εκπλήσσονται από τη στάση τους γιατί γνωρίζουν από καιρό το ρόλο τους. Οφείλουμε όμως να υπενθυμίσουμε ορισμένα περιστατικά:

Στην υπόθεση της Novartis λαμβάνουν ανεπίτρεπτα θέση υπέρ της συνέχισης της ανάκρισης από Ανακριτή Διαφθοράς ενώ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να εκφράσουν άποψη προς τούτο. Η Ένωση ποτέ δεν εξέφρασε ανάλογου περιεχομένου απόψεις αλλά αντίθετα σημείωσε ότι αποκλειστική αρμοδιότητα να κρίνουν σχετικά έχουν οι αρμόδιοι Δικαστικοί Σχηματισμοί. Τονίσαμε βέβαια ότι είναι θεσμικά καταδικαστέο να υποδεικνύεται από τρίτους η νομιμότητα ή μη της σύγκλησης Ολομέλειας του Εφετείου για τον ορισμό Εφέτη Ανακριτή.

Σύσσωμη η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης, χωρισμένη σε δύο υποομάδες, αποτελεί τον κορμό της ομάδας της πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου και νυν νομικής συμβούλου του Πρωθυπουργού, κ. Θάνου. Στην διάρκεια της θητείας τους

υποστήριξαν με σθένος την άποψη της κ. Θάνου για παράκαμψη της συνταγματικής απαγόρευσης και αύξηση του ορίου ηλικίας αποχώρησης των δικαστικών λειτουργών από την υπηρεσία τους, στάση που καταδικάστηκε από το σύνολο των συναδέλφων τους. Ακόμα και σήμερα η ηλεκτρονική τους σελίδα δείχνει το στίγμα που φέρουν και ποιος είναι ο εμπνευστής τους.

Στάθηκαν αρωγοί στο εγχείρημα για δημιουργία νέας Ένωσης που σκοπό είχε να διασπάσει την ενότητα του Σώματος. Το εγχείρημά τους αυτό αποδοκιμάστηκε από τους Δικαστές και Εισαγγελείς της Χώρας και η νέα Αντι-Ένωση είναι παροπλισμένη.

Με συγκεκριμένες πράξεις της η πιο πάνω ομάδα θυσίασε και θυσιάζει δικαιώματα των συναδέλφων της για να ταυτιστεί πλήρως με τις κυβερνητικές θέσεις. Διαχώρισε απόλυτα τη θέση της από τις άλλες 4 Δικαστικές Ενώσεις στις αρχές του 2016 –όταν είχε την πλειοψηφία- τόσο στο ζήτημα του Πόθεν Έσχες όσο και στο ζήτημα του ασφαλιστικού που έπληξε τόσο βάναυσα τους συναδέλφους μας και όλους τους εργαζόμενους και στήριξε κατ’ αποτέλεσμα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συναίνεσαν επίσης από τα τέλη του 2015 στο νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και στην αύξηση του αριθμού των πινακίων που έφερε στα όρια της εξάντλησης τους συναδέλφους μας προπαγανδίζοντας μάλιστα με αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε Ολομέλειες Δικαστηρίων. Δικαιολόγησαν το «πάγωμα» των μισθολογικών ωριμάνσεων που αποφασίστηκε τον Μάϊο του 2016 εκφράζοντας τότε την αισιοδοξία τους ότι θα βρεθούν άμεσα ισοδύναμα μέτρα και ότι θα αρθεί το «πάγωμα». Σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους αρνήθηκαν να εργαστούν στην κατεύθυνση υλοποίησης και εφαρμογής αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του Μισθοδικείου που θα είχαν οικονομικό κόστος για την Κυβέρνηση. Συναίνεσαν και αρθρογράφησαν πριν λίγες εβδομάδες υπερασπιζόμενοι το νέο νομοθέτημα που εισήχθη από την Κυβέρνηση για το θεσμό της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, παρά το γεγονός ότι τόσο οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, όσο και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής εξέφρασαν την διαφωνία τους.

Θυμίζουμε επίσης ότι όταν η Γενική μας Συνέλευση είχε αποφασίσει -με πρότασή μας- το έτος 2014 την διεξαγωγή Συνεδρίου με θέμα την αντισυνταγματικότητα μέτρων του Μνημονίου, η συγκεκριμένη ομάδα τότε έχοντας την διοίκηση της Ένωσης αρνήθηκε να υλοποιήσει την απόφαση! Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει αφενός μεν την σταθερότητα και καθαρότητα των θέσεών μας απέναντι σε οποιαδήποτε Κυβέρνηση και αφετέρου το ευμετάβλητο και την ευλυγισία άλλων.

Τέλος θυμίζουμε ότι μόλις αναλάβαμε την διοίκηση της Ένωσης τον Ιούνιο του 2016 μας ετέθη ερώτημα από την Βουλή, ύστερα από ερώτηση του βουλευτή Νικολόπουλου, για την χρηματοδότηση της Ένωσης από διάφορες Τράπεζες. Διαπιστώσαμε τότε, ότι χωρίς αποφάσεις του ΔΣ η Ένωσή μας ελάμβανε δωρεές από διάφορες τράπεζες, με πρωτοβουλίες της συγκεκριμένης ομάδας. Το Προεδρείο έφερε άμεσα το ζήτημα στο ΔΣ και η απαράδεκτη αυτή πρακτική έχει πλέον πάψει. Βρέθηκαν επίσης στην ίδια δυσάρεστη θέση όλοι οι συνάδελφοι όταν στην καταστατική ΓΣ του 2015 πληροφορήθηκαν ότι η Ένωση έλαβε χορηγίες από επιχειρηματίες για διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Αυτοί οι συνάδελφοι έχουν τώρα την αναίδεια να κατηγορούν το Ενωτικό Προεδρείο της μεγαλύτερης Ένωσης της Χώρας ότι «εμπλέκεται σε κομματικές αντιπαραθέσεις διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτει σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης». Τους προτρέπουμε κατ’ αρχήν να τηρούν τα προσχήματα τουλάχιστον, να μην ταυτίζονται με όσους κατ’ επάγγελμα γράφουν συκοφαντίες και ανακρίβειες, ξεστομίζουν απειλές και τολμούν να υποδεικνύουν συμπεριφορές και καθήκοντα σε δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς .

Η ακηδεμόνευτη και ανεξάρτητη στάση που κράτησε η Ένωση την τελευταία διετία ενόχλησε ένα σύστημα που φαίνεται ότι λειτουργεί συντονισμένα και με τη χρήση φιλικών ΜΜΕ. Στα πλαίσια αυτά ξεκίνησε προσπάθεια αήθους συκοφάντησης του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης όπως στο παρελθόν είχε γίνει και με άλλα μέλη του Προεδρείου. Η ολόθερμη στήριξη των συναδέλφων στο Προεδρείο της Ένωσής τους, όπως αποτυπώθηκε στις μεγαλειώδεις Γενικές Συνελεύσεις των δύο τελευταίων ετών, είναι η καλύτερη απάντηση στον μηχανισμό προπαγάνδας που πολεμάει με λύσσα όποιον αντιστέκεται στις μεθοδεύσεις και στους σχεδιασμούς αυτού του συστήματος. Η Ένωση θα συνεχίζει να προασπίζει το κύρος και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της με οποιοδήποτε τίμημα.

Για την Ε.Δ.Ε.

Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος

Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος

Νικόλαος Σαλάτας, Γενικός Γραμματέας

Αγγελική Δεμέστιχα, Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών

Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου

Ευστάθιος Βεργώνης, Β’ Αντιπρόεδρος

Δημήτριος Φούκας, Αν.Γενικός Γραμματέας

Ακριβή Ερμίδου, Αν. Υπεύθυνη Διαχείρισης Οικονομικών

Βαρβάρα Πάπαρη, Μέλος

Η παρέμβαση της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Υπέρ της παραμονής της υπόθεσης Νovartis στους ανακριτές διαφθοράς που «έχουν επιτυχώς ανταποκριθεί, με πλήρη επάρκεια, με υπευθυνότητα, με σθένος και ήθος» στα καθήκοντά τους τάσσονται με ανακοίνωσή τους πέντε δικαστές μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), ενώ διαμαρτύρονται κατά μελών του προεδρείου που θεωρούν ότι η επίμαχη υπόθεση πρέπει να πάει σε εφέτη - ανακριτή.

Στην ανακοίνωση οι πέντε δικαστές επισημαίνουν για τους οικονομικούς εισαγγελείς ότι «έχουν επιτυχώς ανταποκριθεί, με πλήρη επάρκεια, με υπευθυνότητα, με σθένος και ήθος, καθώς έχουν χειριστεί και εξακολουθούν να χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις, σε ορισμένες από τις οποίες εμπλέκονται και πρώην υπουργοί ή άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι».

Επιπλέον, οι πέντε δικαστές διερωτώνται «προς τι τόσος θόρυβος και τόση επιμονή από τα μέλη του προεδρείου, ώστε να προσπαθούν οι ίδιοι (οι δύο εξ αυτών που υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών) να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για τη σύγκληση της Ολομέλειας και να επιτίθενται με σφοδρότητα και απρέπεια εναντίον όποιου εκφράζει αντίθετη άποψη».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης:

Μετά τον μεγάλο θόρυβο που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, τα μέλη του προεδρείου της Ε.Δ.Ε., σχετικά με τη συγκέντρωση υπογραφών για να αφαιρεθεί η δικογραφία της Νovartis από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς και να ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

Από την έναρξη ισχύος του Ν. 4022/2011 και μέχρι σήμερα οι εξειδικευμένοι Ανακριτές Διαφθοράς-Πρόεδροι Πρωτοδικών έχουν επιτυχώς ανταποκριθεί, με πλήρη επάρκεια, με υπευθυνότητα, με σθένος και ήθος, καθώς έχουν χειριστεί και εξακολουθούν να χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις, σε ορισμένες από τις οποίες εμπλέκονται και πρώην Υπουργοί ή άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι.

Προς τι λοιπόν τόσος θόρυβος και τόση επιμονή από τα μέλη του προεδρείου, ώστε να προσπαθούν οι ίδιοι (οι δύο εξ αυτών που υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών) να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για τη σύγκληση της Ολομέλειας και να επιτίθενται με σφοδρότητα και απρέπεια εναντίον όποιου εκφράζει αντίθετη άποψη, δημιουργώντας έτσι δικαιολογημένες υποψίες και ερωτηματικά τόσο στους Εφέτες, οι οποίοι, πλην ελαχίστων, δεν υπογράφουν, όσο και στην κοινή γνώμη;».

Παράλληλα, οι «5» επισημαίνουν ότι μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ εκδίδουν «ανακοινώσεις και δηλώσεις, με ύφος κατά το πλείστον ανάρμοστο και με περιεχόμενο άστοχο και ακραίο» και «γενικά ενεργούν με τρόπο που δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης».

Τα μέλη του Προεδρείου επιμένουν να αγνοούν την πρόσφατη ανακοίνωση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, Προέδρου και Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι οποίοι συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Επιμένουν να αγνοούν το καταστατικό της Ένωσης, το οποίο επιβάλλει ουδετερότητα.

Επιμένουν να προβαίνουν, κατ′ επανάληψη, σε ανακοινώσεις και δηλώσεις, με ύφος κατά το πλείστον ανάρμοστο και με περιεχόμενο άστοχο και ακραίο, όπως π.χ. η από 12/2/2018 ανακοίνωση του Προεδρείου με την οποία αντί να στηρίξουν όπως υποχρεούται, σύμφωνα με το Καταστατικό τους Εισαγγελείς Διαφθοράς για τις επιθέσεις που δέχονται, όπως είχε ήδη πράξει η ομάδα μας με την από 9/2/2018 ανακοίνωση της, αντ αυτού «υπέδειξαν» στους Δικαστές και Εισαγγελείς, ότι οφείλουν να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ή επίσης η από 23/7/2017 ανακοίνωση τους με την οποία παρομοίασαν τις συνθήκες στον ελληνικό δικαστικό χώρο με εκείνες τις Τουρκίας και της Πολωνίας, απαξιώνοντας έτσι το Δικαστικό Σώμα και τη χώρα.

Και γενικά, ενεργούν με τρόπο που δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης.

Την ανακοίνωση υπογράφουν:

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ της Ε.Δ.Ε.
Ευάγγελος Κασαλιάς, Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.
Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.
Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.
Σταματία Γκαρά-Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε..

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΣ 19 Νοε 2025 | 12:11

Πόλεμος δικαστών - δικηγόρων: Η ΕΝΔΕ χαρακτηρίζει αήθη την επίθεση των προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων

"Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, που σε λίγες μέρες αποχωρεί οριστικά από τα καθήκοντά του, είναι γνωστό ότι επιθυμεί εδώ και χρόνια να προκαλεί "σεισμό", λέει η ΕΝΔΕ.

ΣΤΑΔΙΑΚΑ 24 Οκτ 2025 | 06:53

Πώς οι 740 δικαστές και 800 δικαστικοί υπάλληλοι αλλάζουν την εικόνα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Ενδεικτικό είναι πως στο πρώτο τρίμηνο του 2025 υπήρξε για πρώτη φορά θετικός αριθμός εκκαθάρισης υποθέσεων.

ΕΚΤΑΦΗ 02 Οκτ 2025 | 15:24

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Fake news του ΑΠΕ ότι ζήτησα αναβολή της εκταφής του γιου του Πάνου Ρούτσι

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε στη Βουλή ότι δεν υπήρξε προγραμματισμός για την εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ 10 Σεπ 2025 | 16:20
ΥΠΟΜΟΝΗ 10 Σεπ 2025 | 14:34

Απίθανο: Καθαρίστρια περίμενε 19 χρόνια για να βγει η δικαστική απόφαση- Καρφώνει την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η προσφεύγουσα είχε αρχικά ασκήσει αγωγή στις 22 Ιουνίου 2001 κατά του Γενικού Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Αθήνας, όπου εργαζόταν ως καθαρίστρια

ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 09 Σεπ 2025 | 10:20

Οι δικαστικοί ζητούν 20% αύξηση μισθού και μηνιαίο επίδομα στέγασης 1.000 ευρώ

Οι δικαστές έχουν δει τις αποδοχές τους να αυξάνονται (με επιμέρους παρεμβάσεις) στο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από την παρούσα κυβέρνηση.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 23 Ιουλ 2025 | 17:18

"Μετωπική" σύγκρουση Φλωρίδη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν θα πάμε σε κράτος δικαστών

"Δεν θα πάμε από κράτος συντεταγμένης Πολιτείας σε κράτος δικαστών - Η Ένωση λέει περίπου ότι θα πρέπει να καταργηθεί η Βουλή των Ελλήνων και η κυβέρνηση"

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 02 Ιουλ 2025 | 12:51

Πρόεδρος Ένωσης Δικαστών σε Φλωρίδη για τις δίωρες στάσεις στα δικαστήρια: Δεν είναι συντεχνιακό αίτημα

"Μαζί με τους δικαστές έπρεπε αυτήν τη στιγμή να είναι ξεσηκωμένος όλος ο λαός", τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Ιουν 2025 | 15:00

Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών αντιδρά για τον νέο Κώδικα: "Η έκδοση αποφάσεων σε 6 μήνες πλήττει την απονομή Δικαιοσύνης"

"Η μείωση της προθεσμίας έκδοσης απόφασης από 8 σε 6 μήνες μετατρέπει τον δικαστή σε απλό διεκπεραιωτή και τον εκθέτει σε πειθαρχικές κυρώσεις ανεξαρτήτως της ποιότητας του έργου του", αναφέρουν οι δικαστές

ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 27 Ιουν 2025 | 14:07

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την ψήφο των δικαστών - Αγνόησαν τη σειρά κατάταξης

"Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Φλωρίδη και της Νέας Δημοκρατίας στους δικαστές", αναφέρουν Λιακούλη-Κακλαμάνης σε κοινή δήλωσή τους

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ 24 Ιουν 2025 | 11:49
ΔΥΟ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 20 Ιουν 2025 | 11:19

Τι σημαίνει η απόφαση του Μισθοδικείου για τη μη επαναφορά δώρων στους δικαστές

Όλα είναι ανοιχτά για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού που διεκδικούν στο ΣτΕ οι δημόσιοι υπάλληλοι.

ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΝΣΚ 19 Ιουν 2025 | 12:36

Οχι στην επαναφορά 13ου και 14ου μισθού σε δικαστές και εισαγγελείς, αποφάσισε το Μισθοδικείο

Το Μισθοδικείο έκρινε ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί ούτε ότι θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρεπή διαβίωση των δικαστικών λειτουργών.

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ 11 Ιουν 2025 | 18:19

Στην αντεπίθεση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η υπομονή μας εξαντλήθηκε!

"Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι τραμπουκισμοί ως μέσο πίεσης και εκφοβισμού δεν δηλώνουν ούτε αντισυστημισμό", αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 04 Ιουν 2025 | 11:46

Άρειος Πάγος:Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητεί να γίνουν σεβαστά τα εκλογικά αποτελέσματα για τις επικείμενες προαγωγές

"Τυχόν παράκαμψη του εκλογικού αποτελέσματος με οποιοδήποτε επιχείρημα θα αποτελούσε σημαντική οπισθοδρόμηση και περιφρόνηση της απόφασης της Ολομέλειας" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 27 Μαϊ 2025 | 08:04

"Τσεκούρι" στους μισθούς 30 δικαστών για καθυστέρηση στην έκδοση αποφάσεων

Τριάντα δικαστές που καθυστέρησαν υπέρμετρα στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με "κόψιμο" του μισθού τους, αλλά και του επιδόματος ταχείας διεκπεραίωσης δικογραφιών.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΦΛΩΡΙΔΗ 26 Μαϊ 2025 | 13:12

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να απαγορευτεί η κατάληψη δημοσίων θέσεων από συνταξιούχους δικαστικούς

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΔΕ, κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις κυοφορούμενες αλλαγές στον ΚΠολΔ.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12 Μαϊ 2025 | 15:10

Νέα κόντρα Ζωής- Κακλαμάνη: "Δεν υπάρχει διαφάνεια στη διαδικασία"- "Γιατί δεν την αλλάξατε όταν ήσασταν πρόεδρος της Βουλής;"

Τα μέλη που συγκροτούν το Δικαστικό Συμβούλιο θα εξετάσουν την παραπομπή ή όχι του Χρήστου Τριαντόπουλου σε Ειδικό Δικαστήριο αναφορικά με την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ 12 Μαϊ 2025 | 13:19

Ενωση Δικαστών για Κασσελάκη: Κωμικές οι αυτοαναφορικές θεωρίες συνωμοσίας περί επηρεασμού της απόφασης για το πόθεν έσχες

Σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕ τονίζει πως αυτός ο ισχυρισμός για όποιον έχει τη στοιχειώδη επαφή με την ποινική δίκη είναι απλά κωμικός.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ 14 Απρ 2025 | 13:15

Την επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο ζητά η Ένωση Διοικητικών Δικαστικών

"Ο 13ος και 14ος μισθός αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων με ιστορία πέραν των 200 ετών", σημειώνει η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ 31 Μαρ 2025 | 12:48

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ζητά την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι "επίμονα ζητάει συνάντηση με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υποβάλει το αίτημα επαναφοράς των δώρων σε εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 27 Μαρ 2025 | 13:19

Και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών κατά του Αρείου Πάγου για τον πειθαρχικό έλεγχο δικαστικών της Ρόδου

Η ΕΔΔ εκφράζει την ανησυχία της για "το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται σε βάρος των δικαστικών λειτουργών".

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26 Μαρ 2025 | 13:02

Εμφύλιος στη Δικαιοσύνη μετά τη μη προφυλάκιση του κυκλώματος στην πολεοδομία Ρόδου - Καρφιά μεταξύ Αρείου Πάγου και δικαστών

Τι απαντά ο Άρειος Πάγος σχετικά με τις αντιδράσεις δικαστικών κύκλων σχετικά με την υπόθεση της πολεοδομίας στη Ρόδο.

ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 25 Μαρ 2025 | 11:46

Αρειος Πάγος: Πειθαρχικός έλεγχος για τους δικαστές που άφησαν ελεύθερους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα Πολεοδομίας Ρόδου

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα ζήτησε επείγοντα πειθαρχικό έλεγχο για τους δικαστές στη Ρόδο.

ΟΙ ΛΟΓΟΙ 23 Μαρ 2025 | 18:45

Απολύθηκαν 8 δικαστές με απόφαση του Αρείου Πάγου: Εδιωξαν αντιεισαγγελέα που τσακωνόταν με ενοίκους στην Κυψέλη για το πάρκινγκ

Απολύθηκαν οκτώ δικαστές από την Πειθαρχική Ολομέλεια Αρείου Πάγου λόγω ανάρμοστης υβριστικής συμπεριφοράς, μεγάλων καθυστερήσεων και για λόγους υγείας.

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ 18 Μαρ 2025 | 18:37

Δικαστές και εισαγγελείς έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία - Με απόφαση Δένδια

Δικαίωμα πρόσβασης στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία αποκτούν Δικαστές και Εισαγγελείς, μετά την υπουργική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

12 Μαρ 2025 | 19:50

Συζητήθηκε στο Μισθοδικείο η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού σε δικαστές και εισαγγελείς

Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένεται η έκδοση των αποφάσεων για τον 13ο και 14ο μισθό σε δικαστές και εισαγγελείς.

11 - 12 24 Φεβ 2025 | 10:10

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Ενός λεπτού σιγή και ωριαία διακοπή στα δικαστήρια της Παρασκευής

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να τιμήσει τους 57 νεκρούς των Τεμπών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ" 12 Φεβ 2025 | 10:25

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Τέμπη: H Δικαιοσύνη θα ανταποκριθεί στο δίκαιο κοινωνικό αίτημα για αποκάλυψη της αλήθειας

"Η απαίτηση για δικαιοσύνη για εμάς είναι καθήκον", σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της για τα Τέμπη η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 18 Ιαν 2025 | 11:27

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Τα αυτόφωρα λειτουργούν τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες

Τι αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή το χθεσινό εξαιρετικά επείγον έγγραφο της προέδρου του Αρείου Πάγου Ιωάννας Κλάπα.

ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 15 Ιαν 2025 | 10:02

"Κόβονται" οι εν ενεργεία δικαστές από φορείς του Δημοσίου με διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης

Η διάταξη τυγχάνει, αποδοχής από τις ηγεσίες των δικαστηρίων που βλέπουν τους δικαστές να σηκώνουν όχι μόνο δικαστικά αλλά και διοικητικά βάρη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 12 Σεπ 2025 | 08:51

Το "πακέτο" Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ: Μείωση ΦΠΑ σε βασικά τρόφιμα, μηδενισμός για βρεφικά είδη - Οι 5 μεγάλες προτεραιότητες

"Δεν υποσχόμαστε δημοσιονομική πλειοδοσία, αλλά σκληρή δουλειά και ένα συνολικό σχέδιο διακυβέρνησης", λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη.

16 Απρ 2025 | 10:31

Στρε(φη)ψοδικία

Πώς σχετίζεται η απαγόρευση συναυλιών με την αποτροπή επεισοδίων;

09 Απρ 2025 | 08:37

Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το θράσος

Το βασικό ζήτημα με τα Τέμπη είναι οι 57 νεκροί, οι άνθρωποι που έχασαν χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τη ζωή τους εξαιτίας του ανίκανου κράτους.

03 Απρ 2025 | 09:42

Η υποκρισία και η επιλεκτική συμπαράσταση

Ας μου επιτραπεί ένα σχόλιο τώρα που κατακάθισε ο κουρνιαχτός για την παραπομπή της Σοφίας Γιαννακά (iefimerida) στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ για το άρθρο της με τίτλο "Μαρία Καρυστιανού, μήπως το έχει παρακάνει".

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 19 Φεβ 2025 | 07:25

Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει αντίδοτο στην επίθεση της κυβέρνησης: Τα μηνύματα Ανδρουλάκη, η πρόταση Δούκα και οι γκρίνιες στο παρασκήνιο

Στο επίκεντρο της συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ η συντονισμένη επίθεση που δέχεται από τη ΝΔ. Οι πρωτοβουλίες, τα μηνύματα και η εσωκομματική δυσαρέσκεια.

28 Ιαν 2025 | 10:08

Μια ανοιχτή πληγή στα Τέμπη

Σε λίγες ημέρες θα γίνει και μια συζήτηση στη Βουλή, από την οποία κανείς δεν θα βγει σοφότερος. Αν η κυβέρνηση ήθελε να απαντήσει, θα το είχε κάνει εδώ και δύο χρόνια.

20 Ιαν 2025 | 10:35

Σοκ: Ο Ανδρουλάκης είναι ΠΑΣΟΚ

Κόστισε στη μάχη του Κέντρου η επιλογή του δεξιού Κ. Τασούλα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και προσπαθούν να ρεφάρουν με λίγη προπαγάνδα για χρήσιμους ηλίθιους.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 10 Ιαν 2026 | 23:39

Ανδρουλάκης με τους αγρότες στη Σιάτιστα Κοζάνης: Ο διάλογος να φέρει λύσεις και όχι "μια νέα κοροϊδία"

Πρέπει να γίνει διάλογος αλλά με ειλικρίνεια και ο οποίος να φέρει αποτελέσματα "και όχι μια νέα κοροϊδία" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Συναντήθηκε με αγρότες.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 10 Ιαν 2026 | 17:27

Καιρίδης: Λυκειάρχης της χούντας η Κωνσταντοπούλου - Όλα καλά με τον Δένδια

Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως δεν θα έπρεπε να παρέμβει, σημειώνοντας πως είναι "όλα καλά" μεταξύ τους.

10 Ιαν 2026 | 16:11

Μητσοτάκης: Selfies και συζητήσεις με πολίτες στο Μοσχάτο - Τους πειραματισμούς με τον λαϊκισμό η χώρα τους πλήρωσε ακριβά

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συγκέντρωση πολιτών στο Μοσχάτο, αμέσως μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της ΝΔ

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 14:23

Μητσοτάκης για τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ: Αλλάξαμε την Ελλάδα, θυμηθείτε πού ήταν το 2016 και πού είναι σήμερα

Εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία υπουργών, βουλευτών και στελεχών και φίλων του κόμματος

ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΜΜ 10 Ιαν 2026 | 13:44
ΕΝΤΟΝΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 10 Ιαν 2026 | 12:42

Καβγάς Τζάκρη και Λαζαρίδη για την... Καρυστιανού - Γιατί έφυγε έξαλλος από το στούντιο ο βουλευτής ΝΔ

Η Θεοδώρα Τζάκρη μίλησε για "αλητεία" από πλευράς ΝΔ, ο Μακάριος Λαζαρίδης αποχώρησε εκνευρισμένος από την εκπομπή

ΥΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 10 Ιαν 2026 | 11:58

ΚΥΣΕΑ: Παράταση της θητείας των αρχηγών των γενικών επιτελείων στρατού, ναυτικού και αεροπορίας

Αποφασίστηκε επίσης η παράταση της θητείας των αρχηγών της ελληνικής αστυνομίας και του πυροσβεστικού σώματος

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 10 Ιαν 2026 | 10:36

Το βίντεο AI του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις κρίσιμες στιγμές των 10 ετών που ηγείται της ΝΔ

"Και συνεχίζουμε" καταλήγει το βίντεο που ανάρτησε ο πρωθυπουργός

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 10 Ιαν 2026 | 09:20

"Σπαταλά τον χρόνο": Καρυστιανού κατά Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα βίντεο των Τεμπών - "Καρφί" Γεωργιάδη

Ενταση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης για τη διαχείριση του βιντεοληπτικού υλικού το βράδυ του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

ΜΕ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ 10 Ιαν 2026 | 08:23

Πώς απαντά ο Μητσοτάκης στα "κόμματα" Καρυστιανού -Τσίπρα- Τα 10 χρόνια ηγεσίας στη ΝΔ και η κυβερνητική φθορά

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΔ και τα 10 χρόνια του ίδιου στο τιμόνι του κόμματος

ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ 09 Ιαν 2026 | 21:58

Πυρά Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Τους διακατέχει η νοοτροπία να θέλουν το κράτος ως λάφυρο"

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι αυτή η συμπεριφορά είναι περιφρονητική στον ελληνικό λαό, δημιουργεί απογοήτευση στους πολίτες

ΠΕΡΑΣΕ 09 Ιαν 2026 | 19:45

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις

Επί της αρχής το νομοσχέδιο εξασφάλισε 160 ψήφους "υπέρ" - Καταψήφισαν 134 βουλευτές

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 19:05

Μητσοτάκης: Περνάμε σε μία νέα εποχή - Το 2026 διεγράφησαν 308.000 φοιτητές-φαντάσματα

Το 2025 ήταν μία καλή χρονιά, το 2026 θα είναι ακόμα καλύτερη για τα δημόσια πανεπιστήμια, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μήνυμά του

ΣΤΟ "Χ" 09 Ιαν 2026 | 18:56

Πλακιάς για Καρυστιανού: "Τη στηρίζουν πολιτικοί απαρχαιωμένοι και πεταμένοι στο περιθώριο - Αυτή είναι η κάθαρση;"

Ο Νίκος Πλακιάς υπογράμμισε ότι τα ονόματα που ακούγονται για το υπό σύσταση κόμμα, μόνο το νέο, το άφθαρτο και την κάθαρση δεν πρεσβεύουν

ΟΙ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥΣ 09 Ιαν 2026 | 18:38

Το πηγαδάκι Βορίδη-Δένδια-Πλεύρη στη Βουλή: Ο "κανονικός Δεξιός" και ο "αριστερός μπροστά στη Μελόνι"

Σε χαλαρό κλίμα οι Νίκος Δένδιας, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης, αστειεύτηκαν ποζάροντας για μια φωτογραφία

ΒΟΥΛΗ 09 Ιαν 2026 | 17:38

Δένδιας για νομοσχέδιο Ενόπλων Δυνάμεων: "Φροντίζουμε ώστε η πατρίδα να είναι πάντα έτοιμη"

"Αυτά που κάνουμε για τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι απολύτως απαραίτητα να γίνουν, όχι γιατί προετοιμάζουμε πολέμους, αλλά γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προασπίσουμε τη δική μας κυριαρχία"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 16:36

Πορτοσάλτε για Καρυστιανού: "Απόλυτη ξεφτίλα αν ανακοινώσει κόμμα στην επέτειο της τραγωδίας στα Τέμπη"

"Είναι ευφυέστερη όσων κάνουν αντιπολίτευση - Έχει ένα στυλ και φόρμα, με αστικά χαρακτηριστικά", είπε ο Άρης Πορτοσάλτε για τη Μαρία Καρυστιανού

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 09 Ιαν 2026 | 16:01

Νίκος Ανδρουλάκης: Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα Μητσοτάκη ο τρόπος που γίνεται η απολιγνιτοποίηση από τη ΝΔ

"Τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών με το κόστος ζωής, τις βιώνει όλη η Ελλάδα", είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πτολεμαΐδα

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 15:37

Αγρότες: "Καρφιά" Βορίδη για Τσιάρα - "Στη δική μου θητεία στο υπουργείο, όχι μπλόκο, ούτε συνέλευση δεν είχε γίνει"

"Την ευθύνη για τα μπλόκα δεν την έχει πάντως ο πρωθυπουργός", ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 09 Ιαν 2026 | 14:51

Νίκος Νικολόπουλος: Πότε θα γίνει η εξαγγελία για το κόμμα Καρυστιανού -Έχω πολιτική και ιδεολογική συγγένεια

"Μπορώ να λειτουργήσω ως "σιδηρούς βραχίων"", σημείωσε ο πρόεδρος των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών αναφορικά με ενδεχόμενο ρόλο στο κόμμα Καρυστιανού

ΚΩΣΤΑΣ ΣΙΝΑΝΗΣ 09 Ιαν 2026 | 13:01

Ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον δήμαρχο Αγ. Ευστρατίου για τη μάχη του με τον καρκίνο: "Μου είπε ότι θα είναι δίπλα μου"

Ο κ. Σινάνης αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Του είπε πως θα βρίσκεται δίπλα του και για τον Δήμο αλλά και για θέματα που αφορούν την υγεία του.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 09 Ιαν 2026 | 11:52

Βορίδης για Καρυστιανού: Είχε φανεί πού πήγαινε η δουλειά - Τα λέγαμε τότε και έπεσαν να μας φάνε

"Έπεσαν άλλοι να φάνε την Καρυστιανού τώρα, όπως ο Πολάκης και οι φίλοι του Τσίπρα", είπε ο Μακης Βορίδης.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 09 Ιαν 2026 | 11:16

Νέες αιχμές Καιρίδη σε Δένδια: "Είναι άστοχο και ατυχές να δίνεται άλλοθι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου"

Για το επεισόδιο που είχε στη Βουλή με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και την κόντρα με τον Νίκο Δένδια, μίλησε ο Δημήτρης Καιρίδης.

ΤΕΜΠΗ 09 Ιαν 2026 | 10:58

Και ο Ρούτσι "αδειάζει" την Καρυστιανού: Να παραιτηθεί από πρόεδρος του συλλόγου - Δεν με εκπροσωπεί το κόμμα της

Ο ενας μετά τον άλλο, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, "αδειάζουν" τη Μαρία Καρυστιανού, μετά την ανακοίνωσή της για τη δημιουργία κόμματος.

ΠΑΣΟΚ 09 Ιαν 2026 | 10:42

Μιλένα Αποστολάκη: Η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για νέες αυθαίρετες αυξήσεις στα ασφάλιστρα υγείας

Χωρίς πλαίσιο προστασίας οι ασφαλισμένοι με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, τονίζει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 09 Ιαν 2026 | 10:04

Τσιάρας: Φθηνή κλειδωμένη τιμή ρεύματος για τους αγρότες δεν υπάρχει πουθενά αλλού στην Ευρώπη

"Προφανώς υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα που πρέπει να δούμε", δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 09 Ιαν 2026 | 09:18

Δημοσκόπηση GPO: Τα τρία κόμματα που συμπιέζει η Καρυστιανού - Από πού παίρνει ψηφοφόρους

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, η κ. Καρυστιανού, "επιχειρεί να λειτουργήσει εκτός των παραδοσιακών ορίων του συστήματος ευελπιστώντας τη δημιουργία ενός υβριδικού νέου τύπου κόμματος".

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 09 Ιαν 2026 | 07:00

Αποκλιμάκωση στο αγροτικό μετά από 43 ημέρες: "Αναγκαίος ο διάλογος, αλλά δεν υπάρχει περιθώριο για άλλα μέτρα"

Κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο διάλογος παραμένει αναγκαίος για όλες τις μεγάλες αλλαγές που προωθούνται και όσα ακόμα πρέπει να γίνουν για τον πρωτογενή τομέα.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΚΟΝΤΡΑ 08 Ιαν 2026 | 22:19

Νέο "θερμό" επεισόδιο Δένδια - Καιρίδη στη Βουλή: " Εγώ δεν είμαι Μπογδάνος" - "Δεν έχεις καταλάβει τι έγινε"

Μια λεκτική αντιπαράθεση του Δημήτρη Καιρίδη με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής προκάλεσε τη διπλή παρέμβαση του Νίκου Δένδια

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Κουτσούμπας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Συνδεδεμένο με την πολεμική προετοιμασία ΝΑΤΟ και ΕΕ

"Όλο και περισσότερο γίνεται συνείδηση πως η δύναμη των στρατιωτικών βρίσκεται στην ενότητα με τον αγωνιζόμενο λαό", επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ 08 Ιαν 2026 | 20:35

Επεισόδιο Κωνσταντοπούλου - Καιρίδη στη Βουλή: "Ασε μας κουκλίτσα μου" - Ζήτησε συγγνώμη ο Δένδιας

Η φράση Καιρίδη προς την Κωνσταντοπούλου προκάλεσε την παρέμβαση Δένδια - "Δεν χρειάζομαι την προστασία κανενός" απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ

"ΠΥΡΑ" ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Ιαν 2026 | 19:26

Ανδρουλάκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας: Δαιδαλώδες, που οδηγεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα

"Αφήστε τα ψευδοδιλλήματα, ή δίνετε λύσεις ή είστε απολύτως υπεύθυνοι για την καταστροφή του πρωτογενούς τομέα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 08 Ιαν 2026 | 18:07

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Αγιος Σάββας" για τα νέα υπερσύγχρονα χειρουργεία: "Το ΕΣΥ αλλάζει"

Ο πρωθυπουργός είδε τις πλήρως ανακαινισμένες, υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες και συνομίλησε με εργαζόμενους και ασθενείς

ΒΟΥΛΗ 08 Ιαν 2026 | 16:45

Δένδιας για νομοσχέδιο υπουργείου Άμυνας: Εθνική ευθύνη η εκλογίκευση στις Ένοπλες Δυνάμεις

"Ο νέος ανθυπολοχαγός, μόλις αποφοιτήσει, έπαιρνε 940 ευρώ και το κάνουμε 1.340 ευρώ", είπε μεταξύ άλλων ο Νίκος Δένδιας

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ 08 Ιαν 2026 | 16:14

Ο Καρτερός επιτίθεται στην Καρυστιανού για τα "καρφιά" στον Τσίπρα: Αντιγραφή ξεφτισμένης και χυδαίας προπαγάνδας

Στο άρθρο του στην "ΕφΣυν" ο Θανάσης Καρτερός κατηγορεί τη Μαρία Καρυστιανού πως με όσα δήλωσε, "είναι λογικό τον Τσίπρα να αντιλαμβάνεται ως αντίπαλο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 15:36
"ΟΙ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ» 08 Ιαν 2026 | 15:01

Νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Αναγκαία η μεταρρύθμιση για τη μετάβαση στη νέα εποχή, λέει η κυβέρνηση

Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για παραβίαση θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 08 Ιαν 2026 | 13:44

Φαραντούρης: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν προεξοφλήσει τη συμμετοχή τους σε κάποιο κόμμα που δεν έχει ιδρυθεί ακόμα

Να εξηγηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλεργία στο δημοκρατικό δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη να κατέλθει στην πολιτική, ζήτησε ο κ. Φαραντούρης

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ 08 Ιαν 2026 | 13:30

Συρίγος για τη δήλωση Μητσοτάκη για Βενεζουέλα: Δεν είχε πλήρη εικόνα - Δεν είναι καθηγητής διεθνούς δικαίου

"Όπως μια χώρα δεν πρέπει να φέρεται ως δικαστήριο, έτσι κι ένας πρωθυπουργός δεν πρέπει να φέρεται ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου", σημείωσε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου.

"ΜΕ ΑΣΤΕΙΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ" 08 Ιαν 2026 | 13:27

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει τη ΔΕΗ ότι απαγορεύει στον Ανδρουλάκη να επισκεφθεί τη μονάδα "Πτολεμαΐδα V"

"Νομίζουν ότι θα φιμώσουν την αξιωματική αντιπολίτευση και θα εμποδίσουν την ανάδειξη των ζητημάτων και τη λογοδοσία ενώπιον του ελληνικού λαού", λέει το ΠΑΣΟΚ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 13:08

Π. Μαρινάκης για αγρότες: Προϋπόθεση για διάλογο είναι να μην υπάρχουν τα μπλόκα

"Δεν υπάρχουν περιθώρια για περισσότερα μέτρα από όσα ανακοινώσαμε", υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης.

«ΒΑΘΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ» 08 Ιαν 2026 | 12:59

Μιχαηλίδου για Βαρουφάκη: Επικίνδυνες οι δηλώσεις του για τα ναρκωτικά - Έχω χάσει φίλο μου από ecstasy

"Δεν γίνεται όταν μιλάμε για οικογένεια, για ενδοοικογενειακή βία να έχουμε ανθρώπους που στον δημόσιο λόγο τους να λένε ότι είναι "κουλ" να κάνεις ναρκωτικα" τόνισε η κα Μιχαηλίδου

«ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΨΥΧΟΛΟΓΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ» 08 Ιαν 2026 | 12:38

Δρογώσης για Καρυστιανού: "Η Μάγδα Φύσσα δεν έκανε κόμμα, ούτε πολιτεύτηκε και την έβριζαν οι ακροδεξιοί"

"Η μητέρα Καρυστιανού που έχει τη συμπάθεια όλων μας προχωράει σε εντελώς αψυχολόγητη κίνηση", σχολιάζει ο τραγουδοποιός με αφορμή την ίδρυση κόμματος από τη Μ. Καρυστιανού.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 08 Ιαν 2026 | 11:54

Γεωργιάδης για αγροτικά μπλόκα: Το να κόβουν την Ελλάδα στα δύο είναι κανονική ανταρσία κατά του κράτους

"Αφού ευαγγελίζεται την κάθαρση και το όλα στο φως, ας πει ποιοι της προσέφεραν χρήματα, πόσα και για ποιο σκοπό'", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Μαρία Καρυστιανού.

"ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ" 08 Ιαν 2026 | 11:49

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Η Καρυστιανού στοχεύει από τους ακροκεντρώους και φτάνει μέχρι την ακροδεξιά

"Όταν αποφασίζει να κατεβεί στην πολιτική τότε θα δεχτεί και κριτική" τόνισε για την Μαρία Καρυστιανού ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τον Αλ. Τσίπρα

«ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ» 08 Ιαν 2026 | 10:41

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για "φθηνό ρεύμα για όλους με απλές, δίκαιες αλλαγές"

"Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Με απλές, δίκαιες αλλαγές μειώνουμε τους λογαριασμούς - "Η ακρίβεια στο ρεύμα δεν είναι φυσικό φαινόμενο".

ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 08 Ιαν 2026 | 10:12

Χατζηδάκης: Εάν δεν βρούμε λύση με τους αγρότες ήρεμα και συναινετικά, θα εφαρμοστεί ο νόμος

"Δεν έχει κανένα νόημα η παράταση αυτής της κατάστασης", τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ 08 Ιαν 2026 | 09:51

Άρχισε το βραχυκύκλωμα στην αντιπολίτευση από το "κόμμα Καρυστιανού" - Πρώτο θύμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αιφνιδιασμός δεν υπήρξε αλλά τούτο δε σημαίνει πως δεν άρχισαν από πολύ νωρίς τα φαινόμενα αντιδράσεων και "φυγόκεντρων" δυνάμεων, με πρώτο θύμα τον "πολυτραυματία" ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 08 Ιαν 2026 | 09:33

Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ότι έχει ανώνυμο λογαριασμό τρολ στο Χ: "Ψεκασμένες ανοησίες"

Φωτιά στο Χ από ανάρτηση ενός λογαριασμού τρολ, ο οποίος εμφανίστηκε να απαντά σε πρώτο ενικό αντί του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ 08 Ιαν 2026 | 09:20

Καρφιά Γιώργου Τσίπρα για Φαραντούρη: "Περίεργο, δεν του φαινόταν, καθόλου πολιτικάντης"

"Το λες και ανώτατο στάδιο της δηθενιάς του παλιού ορθόδοξου ΣΥΡΙΖΑ. Και διηγώντας τα να κλαις", σχολιάζει ο Γ. Τσίπρας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ 08 Ιαν 2026 | 06:37

Μετωπική κυβέρνησης - αγροτών μετά το "όχι" στα νέα μέτρα - Πρόστιμα για τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα

Όλα δείχνουν πως η παρέμβαση της δικαιοσύνης βρίσκεται προ των πυλών με σχηματισμό δικογραφιών για παρακώλυση συγκοινωνιών.

ΑΙΧΜΕΣ 07 Ιαν 2026 | 22:02

Το Μαξίμου και η Μαρία Καρυστιανού: Σεβασμός στη μητέρα, αλλά αφού κάνει κόμμα γίνεται πολιτική αντίπαλος

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχει αποφασιστεί ότι η Μαρία Καρυστιανού θα αντιμετωπιστεί ως πολιτικός αντίπαλος εάν αποφασίσει να κατέβει στον στίβο

ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ 07 Ιαν 2026 | 20:50

Απάντηση Μαξίμου στους αγρότες: "Ελάτε για διάλογο, αλλά τα μέτρα είναι αυτά, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο"

Οποιοι εκπρόσωποι αγροτών επιθυμούν ξεχωριστές συναντήσεις, μπορούν με τους Κωστή Χατζηδάκη και Κώστα Τσιάρα, σημειώνει το Μαξίμου

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:51

Βαρουφάκης: Προκαταρκτική εξέταση για τη δήλωσή του για τα ναρκωτικά - "Μας πάνε πίσω στα πέτρινα 50s", απαντά

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε ο εισαγγελέας για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών - Η απάντησή του

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 07 Ιαν 2026 | 19:08

Μαρινάκης για Βαρουφάκη και τη χρήση ναρκωτικών: "Ντροπή και αηδία - Να στείλουμε στο περιθώριο τέτοιες φωνές"

"Ο διάλογος μπορεί να γίνει χωρίς τα τρακτέρ στον δρόμο - Δεν θα αφήσουμε να κοπεί η χώρα στα δύο", σχολίασε για τα μπλόκα ο Παύλος Μαρινάκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ 07 Ιαν 2026 | 18:43

"Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις": Κόντρα Δένδια - στρατιωτικών

Η ΠΟΜΕΝΣ χαρακτήρισε διατάξεις του νομοσχεδίου ως αντισυνταγματικές - Αλλαγές επί τα βελτίω προανήγγειλε ο Νίκος Δένδιας

ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 07 Ιαν 2026 | 18:14

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση επιχείρησε να σερβίρει στους αγρότες "ξαναζεσταμένη σούπα"

Η κυβέρνηση παρουσιάζει "παλιά μέτρα, καθυστερημένες πληρωμές και λογιστικά τεχνάσματα ως δήθεν νέα στήριξη του αγροτικού εισοδήματος", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ 07 Ιαν 2026 | 17:27

Γιάνης Βαρουφάκης: Η αστυνομία στέλνει στον εισαγγελέα το βίντεο που λέει ότι πήρε ναρκωτικά [βίντεο]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε δηλώσει ότι "έχω πάρει ουσίες, αυτό έλειπε να μην είχα"

ΤΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ 07 Ιαν 2026 | 17:23

Αγρότες: Τα έξι νέα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε έξι νέες πρωτοβουλίες για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα

ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΟΜΜΑ 07 Ιαν 2026 | 16:59

Παπαχρήστος: Ποιος πολιτικός θα είναι σίγουρα στο κόμμα Καρυστιανού- Ψαρεύει στο "'ιδιο κοινό" με τον Τσίπρα

"Η Μαρία Καρυστιανού θα διευρύνει το εκλογικό κοινό και θα κινητοποιήσει ψηφοφόρους που απείχαν από την κάλπη".