Εμπλοκή με την έλευση της Τρόικας στην Αθήνα

Δεν έρχεται σήμερα η Τρόικα στην Αθήνα μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες με το ΔΝΤ. Έστειλε αίτημα η κυβέρνηση. Αρνήθηκαν να μείνουν σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών

emploki-me-tin-eleusi-tis-troikas-stin-athina
SHARE THIS
0
SHARES

Δεν έρχεται τελικά σήμερα η Τρόικα στην Αθήνα μετά την εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες με το ΔΝΤ αφού το Ταμείο γνωστοποίησε ότι δεν θα αποστείλει εκπρόσωπο καθώς δεν έχει λάβει αίτημα από την ελληνική πλευρά.

Η στάση του Ταμείου οδήγησε και τους εκπροσώπους των άλλων δύο θεσμών (Κομισιόν και ΕΚΤ) να μην έρθουν σήμερα στην Αθήνα ωσότου διευθετηθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έστειλε σήμερα το αίτημα προς τον ΔΝΤ, συνεπώς το πιο πιθανό είναι η Τρόικα να έρθει στην Αθήνα από Δευτέρα.

Ωστόσο τα χρονικά περιθώρια είναι εξαιρετικά περιορισμένα αφού η συμφωνία για το τριετές πρόγραμμα και τις δράσεις που θα τη συνοδεύουν πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο έως της 18 Αυγούστου, ώστε να υπάρξει εκταμίευση και να πληρωθεί η δόση των 3,2 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ.

Τους στέλνουν σε ξενοδοχείο 45΄ από την Αθήνα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε στους εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων να καταλύσουν σε ένα ξενοδοχείο εκτός Αθηνών, όχι όμως και πολύ μακριά. 

Το ξενοδοχείο θα έπρεπε να βρίσκεται σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας καθαρά για λόγους ασφαλείας, επισημαίνει η εφημερίδα σημειώνοντας ότι ήδη τα τεχνικά κλιμάκια έδωσαν αρνητική απάντηση στην ελληνική κυβέρνηση.

Οι εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων απέρριψαν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης με το επιχείρημα ότι μία τέτοια απόσταση θα τους περιόριζε στο να έχουν μία άμεση επαφή με τα ελληνικά υπουργεία, γράφει η εφημερίδα «Die Welt».       

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook