Εν ενεργεία αστυνομικός υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη

Υπηρετεί στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής-Κατεβαίνει για περιφερειάρχης Κρήτης με αντιπεριφερειάρχη έναν πυροσβέστη

en-energeia-astunomikos-upopsifios-tis-xrusis-augis-stin-kriti
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενας «Σφακιανός» εν ενεργεία αστυνομικός, που υπηρετεί στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής, θα είναι ο υποψήφιος του πολιτικού μορφώματος, για την Περιφέρεια Κρήτης με την... «Ελληνική Αυγή». Ένας ακόμη «ένστολος», εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου με την ίδια... επωνυμία.

Με τον συνδυασμό «Ελληνική Αυγή» θα είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Κρήτης αστυνομικός που υπηρετεί στη φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Η ανακοίνωση των υποψηφίων της Χρυσής Αυγής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Κρήτη, συνοδεύτηκε με επίθεση κατά πάντων και κυρίως κατά των μέσων ενημέρωσης. Το «παρών» για την παρουσίαση έδωσαν πρωτοκλασάτα στελέχη τη Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης και Ελένη Ζαρούλια οι οποίοι αφιέρωσαν το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης στην επίθεση κατά πάντων για τις διώξεις των στελεχών τους. Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι Ηλίας Κασιδιάρης, Μιχάλης Αρβανίτης και Δημήτρης Κουκούτσης.

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν για την Κρήτη ο Γιώργος Σπυρόπουλος εν ενεργεία αστυνομικός με καταγωγή από τα Σφακιά θα είναι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης για τη Χρυσή Αυγή. Το όνομα του ψηφοδελτίου θα είναι «Ελληνική Αυγή», όπως ανέφερε επανειλημμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης .

Ο γεωπόνος Δημήτρης Σταθάκης θα είναι ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων, η νομική σύμβουλος της Χ.Α Ελένη Παχουλάκη αντίστοιχα για την Π.Ε Ρεθύμνου, ο Κωνσταντίνος Βλατάκης για την Π.Ε Λασιθίου ενώ υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου είναι ο εν ενεργεία εποχικός πυροσβέστης Οδυσσέας Πατεράκης.

   Οι «ένστολες» υποψηφιότητες της Χρυσής Αυγής είχαν ξεκινήσει από το Μεσολόγγι. Ο «αστυνομικός» Δημήτρης Μακρής είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα, καθώς, ενώ ήταν εν υπηρεσία, βρέθηκε στη λαϊκή αγορά του Μεσολογγίου, μαζί με τον Κώστα Μπαρμπαρούση, όταν χρυσαυγίτες προκάλεσαν φθορές σε πάγκους αλλοδαπών μικροπωλητών, ενώ ζητούσαν άδειες και ταυτότητες από πλανόδιους πωλητές.

Μάλιστα, ενώ τελούσε υπό διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόταξης για τη στάση του στα επεισόδια, συνελήφθη, καθώς σε έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο βρέθηκαν τα υπηρεσιακά του ρούχα και όπλα. ‘Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο Mακρής είχε προτιμήσει να αφήσει το υπηρεσιακό του κράνος του, τις επικαλαμίδες του αλλά και κυνηγετικά φυσίγγια που ανήκαν στον ίδιο στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Στα γραφεία της Χρυσής Αυγής είχαν βρεθεί ακόμη 30 ασπίδες, 2 κράνη μοτοσικλέτας, 15 δάδες, 11 κοντάρια με σημαίες, 3 ξύλινοι ράβδοι, 5 στιλιάρια και ένα τσεκούρι. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι ο ίδιος ήταν κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την ώρα της έρευνας και όταν στέλεχος της οργάνωσης τον ειδοποίησε, ανέβηκε στα γραφεία και παραδέχθηκε ότι είναι δικά του το κράνος και τα υπόλοιπα αντικείμενα. Η υποψηφιότητα αυτή, πάντως, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, προκαλεί ποικίλα σχόλια ακόμη και μέσα στις τάξεις του κόμματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook