Νέα όξυνση και αντεγκλήσεις προκάλεσε η ομιλία της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία για την κύρωση της συμφωνίας για των Πρεσπών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στα όσα είχε πει νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης ισχυρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η ΝΔ ενορχηστρώνει τα επεισόδια σε βάρος των κυβερνητικών βουλευτών και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «ξεπλένει» τη Χρυσή Αυγή.
Οι εκφράσεις ήταν τόσο ακραίες που προκάλεσαν την δυσαρέσκεια του μετριοπαθούς Νίκου Βούτση. Ο πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να διαγραφούν λέξεις που χρησιμοποίησε η βουλευτής, ενώ επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα ζήτησε από την βουλευτή να ολοκληρώσει την ομιλία της.
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι πίσω από το κλίμα βίας και πόλωσης που έχει αναπτυχθεί με τις αφίσες και τις επιθέσεις στα σπίτια κυβερνητικών βουλευτών, βρίσκεται η ΝΔ που συντονίζει αυτές τις ακρότητες.
«Εσείς τα συντονίζετε όλα αυτά», ανέφερε απευθυνόμενη προς τους βουλευτές της ΝΔ και ο αρχηγός σας που με αφορμή κείμενο που είχα υπογράψει για το Σκοπιανό με έδωσε στο αγριεμένο πλήθος.
«Ο αρχηγός σας με έδωσε στους τραμπούκους της Χρυσής Αυγής. Τα ίδια κάνατε και στον εμφύλιο πόλεμο. Είστε οι σύγχρονοι κουκουλοφόροι», ανέφερε μέσα σε διαμαρτυρίες και φωνές.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Νίκος Βούτσης και ζήτησε τη διαγραφή της λέξης «κουκουλοφόροι».
Η κ. Χριστοδουλοπούλου υποστήριξε ότι με τη ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης έσπασε το μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ βρίσκεται σε πανικό και για αυτό δεν κατέθεσε πρόταση μομφής.
Στο σημείο αυτό προκάλεσε νέες αντιδράσεις όταν κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «ξεπλένει» την Χρυσή Αυγή και την έχει μετατρέψει σε εθνική δύναμη.
«Με κάθε ευκαιρία βγαίνει το αποκρουστικό σας πρόσωπο καθώς το δίλλημα των εκλογών είναι αν συμπράξει ο νεοφιλελευθερισμός με την ακροδεξία» κατέληξε μέσα σε νέες διαμαρτυρίες.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ζήτησε το λόγο και αφού ενημέρωσε ότι λίγο πριν μπει στην αίθουσα συναντήθηκε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που εκλέγεται στην Κατερίνη και της είπε ότι όχι μόνο καταδικάζει την επίθεση εις βάρος της αλλά και ότι θα αναφερθεί στο γεγονός στην σημερινή του ομιλία στην Κατερίνη, απάντησε στα όσα είπε η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Υπενθύμισε ότι η ΝΔ έχει πέσει θύμα επεισοδίων εις βάρος της και όπως είπε δεν νομιμοποιείται μάρτυρας υπεράσπισης της τρομοκρατίας να κουνά το δάχτυλο κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή, ανέφερε ότι η ΝΔ έχει δώσει μάχες κατά της οργάνωσης και χαρακτήρισε απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο να επιχειρεί κάποιος να διασπάσει το ενιαίο μέτωπο κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Φωτο: EUROKINISSI