Έντονες αντιδράσεις ΝΔ - ΚΙΝΑΛ για την επιστολή Τσίπρα

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε με οξύτητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

entones-antidraseis-nd---kinal-gia-tin-epistoli-tsipra
|
SHARE THIS
0
SHARES

Αντιδράσεις σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ προκάλεσε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος με την οποία ζητούσε να ενταχθεί στις επικείμενες αλλαγές με αναδρομικότητα η διευκρίνιση ότι τα επ' ευκαιρία των υπουργικών καθηκόντων αδικήματα δεν υπάγονται σε σύντομη αποσβεστική προθεσμία. 

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε με οξύτητα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  υποστηρίζοντας ότι η ενέργεια του ισοδυναμεί με ομολογία ότι η παραπομπή των δέκα στη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Novartis στην προηγούμενη Βουλή έγινε με αντισυνταγματικό τρόπο. 

Χαρακτήρισε "μπαχαλάκια" τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι το αίτημα για εκ των υστέρων συνταγματοποίηση των όσων έπραξε στην προηγούμενη Βουλή αποτελεί βαρύτατο παράπτωμα. Σχολιάζοντας την ουσία της ερμηνευτικής δήλωσης που ζητεί ο κ. Τσίπρας να ψηφιστεί, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι έρχεται σε σύγκρουση με το άρθρο 7 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο  "Έγκλημα δεν υπάρχει ούτε ποινή επιβάλλεται χωρίς νόμο που να ισχύει πριν από την τέλεση της πράξης και να ορίζει τα στοιχεία της. Ποτέ δεν επιβάλλεται ποινή βαρύτερη από εκείνη που προβλεπόταν κατά την τέλεση της πράξης".

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του εισηγητή της  ΝΔ Κώστα Τζαβάρα. Δήλωσε ότι  δεν επιτρέπεται σε πρόεδρο δημοκρατικού κόμματος να καταλογίζει στα μέλη της επιτροπής ότι δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων. "Αν κάποιος διεξέλθει την επιστολή  αντιλαμβάνεται ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σοβαρή πρόταση να συνεισφέρει. Θέλει να δημιουργήσει ένα συμβάν για τα κανάλια για να λένε ότι κάποιοι θέλουν να κουκουλώσουν το σκάνδαλο. Αυτά δεν είναι σοβαρά και μας προσβάλουν" είπε .

Απαντώντας ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος αντέτεινε ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τη συνταγματική πολιτική και ηθική ευθύνη που έχουμε απέναντι στην ανάγκη να εισάγουμε αυτή διατύπωση – συνδέοντάς το και με το σκάνδαλο Νοβάρτις που έχει ευθύνη η Βουλή να φτάσει μέχρι τέλους. "Πρέπει να ανταποκριθούμε στην απαίτηση ων πολιτών να μη μείνει καμία σκιά και να μη φανεί ότι το πολιτικό σύστημα προετοιμάζει το έδαφος για να καλύψει τα νώτα του και να παραγραφεί αυτό το σκάνδαλο" είπε. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook