Follow us

Εντυπωσιακή μεταστροφή Ακάρ: "Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο - Να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες"

Άλλος άνθρωπος ο Χουλουσί Ακάρ, μετά το επεισόδιο με Έλληνες βουλευτές - "Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις" είπε στον ΣΚΑΪ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ακαρ

Περισσότερο διαλεκτικός και συγκαταβατικός εμφανίστηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, μόλις μία μέρα μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση που είχε με Έλληνες βουλευτές.

Μιλώντας στον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος υπουργός άφησε στην άκρη τον εκνευρισμό και έριξε τους τόνους, μιλώντας για "επίλυση των προβλημάτων με συνομιλίες και συναντήσεις".

"Eίμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στα πλαίσια του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε Επίσης

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές οι συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (σ.σ.: Παναγιωτόπουλο)", δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ, ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακάρ: Η στιγμή που έγινε έξαλλος με τους Ελληνες βουλευτές στο ΝΑΤΟ - Η απάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας [Βίντεο]

Έντονη και άμεση ήταν χθες η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών σε ανυπόστατους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας Σπήλιος Λιβανός είπε πως η Τουρκία είναι αυτή που απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο, κάνοντας ειδική μνεία στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω ακόμα και από κατοικημένα νησιά.

Οι Έλληνες βουλευτές κατήγγειλαν πως δεν είναι σε θέση η Τουρκία να ισχυρίζεται πως σέβεται την κυριαρχία εδαφών, από τη στιγμή που έχει εισβάλει στην Κύπρο και πολύ περισσότερο όταν αμφβητεί την κυριαρχία ελληνικών νησιών.

Εξίσου, αυστηρή ήταν η απάντηση για τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί δήθεν στήριξης της τρομοκρατίας.

χουλουσι ακαρ

Ολα άρχισαν όταν ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση εναντίον της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής, κατά τη διάρκεια συνόδου του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε Επίσης

Είχαν προηγηθεί έντονες παρεμβάσεις των Ελλήνων βουλευτών, που κατηγόρησαν την Τουρκία και για την κατοχή της Κύπρου, αλλά και τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά.

Ο κ. Ακάρ εκνευρίστηκε τόσο από τις παρεμβάσεις της ελληνικής αντιπροσωπεία που απαντούσε στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών φανερά εκνευρισμένος και τελικά αποχώρησε από την αίθουσα.

Στην ομιλία του o Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει θέματα χωρικών υδάτων, αποστατιωτικοποίηση νησιών, ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για υποστήριξη της τρομοκρατίας. Σε αυτό το σημείο, πήραν τον λόγο οι Έλληνες βουλευτές και είπαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία.

Οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, "αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών".

χουλουσι ακαρ

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερωτήσεις έπειτα από την ομιλία του, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Έλληνα βουλευτή που δήλωσε: "Η κατοχή σας συνεχίζεται στη βόρεια Κύπρο”.

"Αν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι κατεχόμενο, τότε σημαίνει ότι θέλετε να πολεμήσετε γι’ αυτό. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στα βόρεια της Κύπρου. Εκεί έγιναν σφαγές και πραξικοπήματα μέχρι το 1974. Οι ζωές των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, κινδύνευαν. Ξεκινήσαμε την Ειρηνευτική Επιχείρηση το 1974” είπε σε έντονο ύφος ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu.

"Μέχρι τώρα, τόσο ο νότος όσο και ο βορράς ζούσαν με ειρήνη και ηρεμία. Πρέπει να το δείτε αυτό. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Το 2014, οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το Σχέδιο Ανάν του ΟΗΕ για λύση, παρ' όλες τις ελλείψεις του. Η ελληνική πλευρά δεν το δέχτηκε” συνέχισε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ο Χουλουσί Ακάρ συνέχισε κάνοντας λόγο για υπόθαλψη τρομοκρατών σε στρατόπεδο μεταναστών στην Ελλάδα.

"Αν βάλετε PKK/YPG, FETO, που έβλαψαν τον λαό μας, σκότωσαν 40 χιλιάδες ανθρώπους, στο στρατόπεδο εκεί, αυτό δεν λέγεται συμμαχία. Κάτι τέτοιο είναι ενάντια στη φιλία. Αυτή η κατάσταση βλάπτει επίσης τη συμμαχία και έρχεται σε αντίθεση με την πνεύμα συμμαχίας” συνέχισε ο Ακάρ, με Έλληνα βουλευτή να του απαντά πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε Επίσης

"Μην λέτε όχι. Κανείς δεν ξέρει για το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα. Ομοίως, στη Σουηδία, τα μέλη του PKK/YPG κάνουν τα πάντα. Δεν έχει να κάνει με την ανθρωπότητα, τη δημοκρατία ή τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν δίνονται τόσες πολλές ευκαιρίες στους τρομοκράτες, είναι απολύτως φυσιολογικό να μην θέλουμε να είμαστε με αυτούς τους ανθρώπους” συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, στη συνέχεια η ελληνική αντιπροσωπεία ανέφερε ότι: Η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πετά πάνω από τα ελληνικά νησιά” με τον Χουλουσί Ακάρ να απαντά πως:

"Ελληνικά αεροσκάφη ήρθαν στην ηπειρωτική μας χώρα στις 27 Απριλίου και παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας σε Datça, Didim και Dalaman. Θα έρθετε από την ηπειρωτική Ελλάδα στην ηπειρωτική Τουρκία και θα παραβιάσετε τον εναέριο χώρο μας από τόσα χιλιόμετρα μακριά, τι να κάνουμε από εδώ και πέρα; Τι περιμένετε; Έχουμε εικόνες από τα ραντάρ, τις δώσαμε στις συμμαχικές χώρες. Τους απαντήσαμε στις 28 Απριλίου" ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΘΑΥΜΑ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ 27 Μαρ 2023 | 15:51

Σεισμός στην Τουρκία: Eφτάψυχη κατσίκα βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια μετά από 47 μέρες [βίντεο]

Η κατσίκα που παρέμεινε θαμμένη κάτω από τα συντρίμμια τριώροφου κτιρίου για 47 μέρες μετά τον σεισμό στην Τουρκία, βγήκε ζωντανή

ΞΑΦΝΙΚΗ ΓΑΛΗΝΗ 27 Μαρ 2023 | 12:56

"Ελλάδα -Τουρκία: Ξαφνικά οι καλύτεροι φίλοι" - Πώς σχολιάζουν τα γερμανικά ΜΜΕ την απρόσμενη επίθεση φιλίας της Άγκυρας

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει την επαναπροσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας και τις αμοιβαίες κινήσεις σύσφιξης των σχέσεων.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 27 Μαρ 2023 | 09:10

Τουρκία: Νέο προεκλογικό σόου από τον Ερντογάν - Έριξε... θεμέλια σε ανύπαρκτο νοσοκομείο [βίντεο]

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης με τον Ερντογάν, αποδείχθηκε ότι έριχναν μπετό στη μέση του πουθενά!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ 26 Μαρ 2023 | 08:32

Πώς αποτιμά τις επιστολές Ερντογάν και Τσαβούσογλου η Αθήνα - Οι εκτιμήσεις για τη μεταστροφή της Τουρκίας

Δεν είμαι μυστικό η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων τον τελευταίο καιρό, μετά τις τραγωδίες των σεισμών και των Τεμπών.

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ 25 Μαρ 2023 | 15:08

Νίκος Δένδιας: Μετά τους φονικούς σεισμούς η τουρκική παραβατικότητα είναι ανύπαρκτη

Προσβλέπουμε στο ότι η Τουρκία θα ανταποκριθεί με συνέπεια και με καλή πίστη, σε σχέση με τις νέες προοπτικές που διαφαίνονται στις διμερείς μας σχέσεις, σημειώνει ο υπουργός

ΜΗΝΥΜΑ ΦΙΛΙΑΣ 25 Μαρ 2023 | 11:21

Επιστολή-έκπληξη Τσαβούσογλου σε Δένδια για την 25η Μαρτίου: Είμαι βέβαιος για παγίωση των σχέσεων καλής γειτονίας

Ο Μελβούτ Τσαβούσογλου είναι αποφασισμένος να συμβάλει περαιτέρω στην τωρινή θετική δυναμική

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 24 Μαρ 2023 | 16:10

Τουρκία: "Δεν το βρήκα ποτέ το πτυχίο του Ερντογάν", λέει ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Αν. Εκπαίδευσης

Στην Τουρκία, για να είναι κάποιος υποψήφιος πρόεδρος, πρέπει να κατέχει πανεπιστημιακό δίπλωμα και το Ερντογάν φαίνεται πως αγνοείται

ΤΙ ΕΙΠΕ 23 Μαρ 2023 | 21:47

Μπλίνκεν: Η Τουρκία πρέπει να πάρει τα αναβαθμισμένα F-16, αλλά όχι για να τα χρησιμοποιεί εναντίον της Ελλάδας"

Ο Μπλίνκεν ξεκαθάρισε ξανά ότι οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι αυτός ο εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί για τη προώθηση διαφορών εντός της συμμαχίας του ΝΑΤΟ

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΑ 23 Μαρ 2023 | 10:21

Ξανάρχισαν το ίδιο τροπάριο τα τουρκικά ΜΜΕ: "20 νησιά είναι υπό κατοχή από την Ελλάδα" [βίντεο]

"Όταν η Τουρκία πάλευε με τον σεισμό, η Ελλάδα έριχνε υποθαλάσσιο καλώδιο στις Οινούσσες. Τα Αντίψαρα υπάγονται στην επαρχίας της Σμύρνης" αναφέρει η Sozcu.

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 23 Μαρ 2023 | 09:35

Καρφιά Μενέντεζ για Τουρκία μπροστά στον Μπλίνκεν: Προκλητικός σύμμαχος, δεν αξίζει να αγοράσει τα F-16

Νέα επίθεση του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στην Τουρκία, με αφορμή την προβληματική συμπεριφορά της Άγκυρας.

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ» 23 Μαρ 2023 | 09:28

Τουρκία: Σε απελπισία ο Ερντογάν - Επικαλείται πάλι την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί για να μαζέψει ψήφους

Ο Ερντογάν μίλησε για την Αγιά Σοφιά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αλλά και την "κόκκινη μηλιά" που αποτελεί το σύμβολο του παντουρκισμού και της κατάκτησης.

ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 22 Μαρ 2023 | 16:33

DW: Γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν κάνει πίσω, ακόμα και στα ελληνοτουρκικά

"Η αλλαγή αυτή δεν έρχεται αποκλειστικά με τη δική της ελεύθερη βούληση", σημειώνουν τα γερμανικά ΜΜΕ για τη στάση της Τουρκίας

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΤΥΠΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ 22 Μαρ 2023 | 15:07

Αποκάλυψη: Μορατόριουμ Ελλάδας-Τουρκίας σε αέρα και θάλασσα: Συμφωνία για "ήρεμα νερά" τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές

Μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το εκλογικό τοπίο και στις δύο χώρες, δεν θα γίνουν ναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας, αποκαλύπτει η Καθημερινή