Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το «σπάσιμο» δήμων

Ζητούν τον επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσης και άλλων δήμων, πέραν εκείνων που περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το «σπάσιμο» δήμων

Αντιδράσεις και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση να προχωρήσει σε «σπάσιμο» πέντε δήμων της χώρας, καθώς πιέζουν να μπουν στην ρύθμιση και άλλοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) δήλωσε μάλιστα ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη ρύθμιση.

Είχε προηγηθεί η Φωτεινή Βάκη (ΣΥΡΙΖΑ) που διαφώνησε για άλλους λόγους. Επικαλούμενη το φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων στην Κέρκυρα εξέφρασε την ανησυχία της επειδή όπως υποστήριξε το σπάσιμο των δήμων στην Κέρκυρα θα προκαλέσει αύξηση των ποσοστών της ακροδεξιάς.

«Η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κέρκυρα δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς από το σπάσιμο των δήμων. Τα σκουπίδια συνιστούν ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι. Γέννησαν και κάποια άλλα ακροδεξιά σκουπίδια στο νησί. Στον νότο μαίνεται ακήρυχτος πόλεμος. Δημοτικά συμβούλια συνεδριάζουν με προστασία αστυνομικών δυνάμεων. Δεν θα επιθυμούσα το σπάσιμο των δήμων να δώσει δυνατότητα να ενισχυθεί η ακροδεξιά έκφραση στο νότιο κομμάτι του νησιού», δήλωσε η βουλευτής.

Όσο για τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη διαμαρτυρήθηκε για τη μη ανασύσταση των δήμων Αλικαρνασσού, Ζαρού, Ρούβα και Τυμπακίου στο Ηράκλειο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να στηρίξει την τροπολογία. “ Είναι κακό σε ένα νομοσχέδιο για την Υγεία να υπάρχει τροπολογία η οποία προκαλεί κακό. Επί πολλούς μήνες επιτροπές πολιτών επέμειναν και εξέφραζαν δίκαια αιτήματα για την αυτονομία των δήμων. Αγρόν ηγόρασαν στο Υπουργείο. Ούτε έκαναν τίποτα. Έναν χρόνο παλεύω για το Τυμπάκι. Για την ιστορικότητα του δήμου. Έναν χρόνο φωνάζω ότι για να είναι βιώσιμος και παραγωγικός πρέπει να μείνει μόνος του και μας λέει τώρα σε δυο μήνες ή τρεις. Δηλαδή τι θα γίνει σε 2-3 μήνες; Και βάζει δήμους με επιλογές που είναι αμφιλεγόμενες. Να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός που τώρα λείπει. Εγώ δεν στηρίζω και δεν ψηφίζω τέτοια τροπολογία” είπε.

Aπό την πλευρά του ο βουλευτής Εβρου Δημήτρης Ρίζος ζήτησε την ανασύσταση του δήμου Φερών.

Αργά χθες το βράδυ στο θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού ζητώντας «σπάσιμο» των δήμων και στη δική του περιφέρεια.

“Αφού άνοιξε το θέμα, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να περιλάβει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις. Αναφέρομαι συγκεκριμένα στον δήμο Γορτυνίας του Νομού Αρκαδίας, έναν δήμο τεράστιας έκτασης με μεγάλες δυσχέρειες πρόσβασης από το ένα σημείο στο άλλο, με γηρασμένο πληθυσμό και ανισομερή ανάπτυξη. Θα έπρεπε να διαχωριστεί, προκειμένου να είναι αποτελεσματική η λειτουργία του. Το θέμα έχει τεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο”, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ανάγκη επανακαθορισμού της διοικητικής διάρθρωσης και άλλων δήμων, πέραν εκείνων που περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών, επισημαίνουν βουλευτές, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ.

Η τροπολογία είναι ψηφοθηρική κατήγγειλε το ΚΚΕ και αμφισβήτησε ότι τα ζητήματα που θα ανακύψουν με το σπάσιμο των δήμων δεν θα λυθούν στα χρονοδιαγράμματα που τίθενται.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα, επανακαθορισμός της διοικητικής διάρθρωσης των Δήμων Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κοζάνης, Λέσβου και Σάμου», ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι το θέμα θα εξεταστεί από νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα έχει και επιστημονικό και διακομματικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξεταστούν και άλλα ώριμα αιτήματα.

Η επιτροπή θα συντάξει μελέτες και σε εύλογο χρόνο, «σε λίγους μήνες», κατά τα λεγόμενα του κ. Χαρίτση, θα εισηγηθεί ποιες επιπλέον ρυθμίσεις πρέπει να υπάρξουν και σε ποιες περιοχές. Χθες βράδυ, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, έσπευσε να επικαλεστεί δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ που τάσσονταν υπέρ της κατάτμησης των δήμων που έχουν περιληφθεί στην τροπολογία.

Ωστόσο, αποστάσεις από την τροπολογία για την κατάτμηση των δήμων, αν και την ψηφίζει, πήρε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή.

«H διαίρεση ενός δήμου προφανώς γίνεται για να επιλυθούν και όχι για να αναπαράγονται χρονίζοντα προβλήματα και συνεπώς απαιτεί ενδελεχή επεξεργασία, σχέδιο και προίκα. Οι δήμοι δεν οριοθετούνται με πασσάλους και δεν αρκεί ένα γραφείο για να στεγαστούν, χρειάζονται πόροι, προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκείς υπηρεσίες, προκειμένου να καταστούν λειτουργικοί», ανέφερε η κ. Βάκη. Όπως πρόσθεσε, η Κέρκυρα συγκαταλέγεται μεν στις τυχερές επιλεγείσες περιοχές που περιλαμβάνονται στην τροπολογία για τον επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσής τους, αλλά η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος το νησί δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς. «Τα σκουπίδια προοιωνίζονται ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι και δεν συνιστούν μόνο ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία του νησιού, αλλά δυστυχώς γέννησαν και άλλα σκουπίδια πολιτικά, αυτά ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων, στον μοναδικό αδειοδοτημένο χώρο του νησιού, στον νότο που μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος με δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του. Επ ουδενί, λοιπόν, δεν θα ήθελα να διευκολυνθεί η εκλογική έκφραση ακροδεξιών μορφωμάτων», προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αξιοποιηθούν αδυναμίες των ρυθμίσεων από την ακροδεξιά.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε, όμως, ο συνάδελφός της βουλευτής Κέρκυρας, Κώστας Παυλίδης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει το δόγμα «ένα νησί-ένας δήμος». Σημείωσε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και του δημοτικού συμβουλίου για το σπάσιμο του δήμου.

Γ. Μιχελογιαννάκης: Δεν στηρίζω την τροπολογία

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ) παραπονέθηκε ότι έχει επανειλημμένως μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών και τον έχει επισκεφθεί με φορείς της Κρήτης για την ανάγκη αυτονομίας των δήμων. Όπως είπε, ήταν αιτήματα δίκαια που δεν υιοθετήθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε σε μία σειρά περιπτώσεων όπως της Αλικαρνασσού, του Δήμου Ζαρού, του Δήμου Τυμπακίου. «Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός Εσωτερικών. Εγώ δεν στηρίζω τέτοια τροπολογία», τόνισε.

«Ξιέσαι Γιάννη...»

Στον κ. Μιχελογιαννάκη απάντησε, πάντως, ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Και εσύ, κύριε Μιχελογιαννάκη, είπαμε να σε αφήσουμε στο απυρόβλητο λόγω ειδικών συνθηκών και σχέσεων, αλλά συ "ξιέσαι" και κουτοπόνηρα σκεπτόμενος έστειλες μήνυμα στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Ηρακλείου ότι ενώ εσύ θέλεις να γίνουν δήμοι, οι άλλοι, οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σε αφήνουν. Μα, στη Γέργερη όλοι μαζί δεν πίνατε τις ρακές και υποσχεθήκατε τον δήμο;», σχολίασε ο κ. Κεγκέρογλου και συμπλήρωσε: «Πλέον, Γιάννη, ούτε εσύ ούτε ο κ. Τσίπρας μπορείτε να κοροϊδεύετε κανέναν. Αν είναι διαφορετικά, μην ψηφίσεις το νομοσχέδιο και όχι την τροπολογία που είπες, γιατί στο κάτω κάτω η τροπολογία περιλαμβάνει δίκαιες ρυθμίσεις για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Σάμο, το Βελβεντό και θα μπορούσε στο μεγάλο νησί της Λέσβου να είναι και τρεις δήμοι ακόμα».

Χθες το βράδυ, ο Γιώργος Παπαηλιού (ΣΥΡΙΖΑ), μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε πως η τροπολογία έπρεπε να περιλάβει και τη Γορτυνία.

Ο Τάσος Πρατσόλης (ΣΥΡΙΖΑ) υπογράμμισε ότι απαιτείται συνολική μελέτη για δυνατούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το υπουργείο έπρεπε συνολικά να μελετήσει το ζήτημα για τους 325 δήμους αντί να λάβει επιλεκτικές αποφάσεις.

Ο Συμεών Μπαλλής (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι υπάρχουν δεκάδες αιτήματα για κατάτμηση δήμων, αλλά κράτησε αποστάσεις για την επιλογή του υπουργείου Εσωτερικών να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τροπολογία. Χαιρέτισε, συνεπώς, την εξαγγελία της κυβέρνησης για συγκρότηση νομοπαρασκευστικής επιτροπής που θα μελετήσει όλα τα προβλήματα.

Ο Γιώργος Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι η τροπολογία αποκαθιστά τη σχέση δήμου-δημότη γιατί στη Λέσβο το δόγμα «ένα νησί-ένας δήμος» απέτυχε, δεδομένης της γεωμορφολογίας του νησιού. «Η τροπολογία έρχεται αυτήν την ώρα γιατί δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα, και αξίζει συγχαρητήρια που έρχεται μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη», παρατήρησε ο βουλευτής, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι ψηφοθηρικά.

O Δημήτρης Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ), αναφερόμενος στη Σάμο που έχει περιληφθεί στην τροπολογία, εκτίμησε ότι «ο αυτοδιοικητικός εξορθολογισμός» θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη του νησιού και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, σε μία φάση, μάλιστα, που έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το προσφυγικό.

«Ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση αστοχίας στον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, που ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος "Καλλικράτης". Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή του Βελβεντού μετά από οκτώ χρόνια εφαρμογής του "Καλλικράτη" είναι περισσότερα απ' αυτά που υποτίθεται ότι θα λυνόντουσαν», σημείωσε ο βουλευτής Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Θεμιστοκλής Μουμουλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), αναφερόμενος στην τροπολογία, ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών γιατί «προχώρησε στη γενναία επιλογή να προχωρήσει στον διαχωρισμό δήμων και αψήφησε το πολιτικό κόστος». Παρατήρησε, επίσης, ότι ενώ η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ διαφωνεί, ο βουλευτής της ΝΔ που εκλέγεται στον νομό καθώς και οι άλλοι πολιτευτές της ΝΔ συμφωνούν με την τροπολογία που καθιστά το Βελβεντό ανεξάρτητο δήμο.

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Πάντως, χθες το βράδυ, ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα και για άλλους δήμους, η κυβέρνηση, όμως, προχώρησε αυτήν τη φορά στοχευμένα με πέντε δήμους γιατί οι συνθήκες είναι ώριμες και έχουν τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Προανήγγειλε, εξάλλου, ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τον επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσης και άλλων δήμων.

Η στάση στελεχών της ΝΔ

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα για την ανάγκη επανακαθορισμού των ορίων στους δήμους που αφορά η τροπολογία. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης επικαλέστηκε δηλώσεις του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος τοποθετείται υπέρ της διάσπασης, της Νέας Δημοκρατίας στο Ληξούρι που τάσσεται υπέρ της διάσπασης του Δήμου Κεφαλλονιάς, παλαιότερες δηλώσεις του Νίκου Δένδια που μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας τριών δήμων στην Κέρκυρα, αλλά και του δημάρχου Σάμου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, και έστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε την κατάτμηση του Δήμου Σάμου.

Στον ορεινό όγκο της Θεσσαλονίκης, οι συνενώσεις των δήμων δημιούργησαν προβλήματα, ανέφερε, μιλώντας στη Βουλή, ο Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) και τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το χωροταξικό των δήμων συνολικά, χωρίς να αρνηθεί, πάντως, ότι κακώς ρυθμίζεται το θέμα για τους 5 δήμους με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν υπάρχει βουλευτής που να μην έχει δεχθεί παράπονα και αιτήματα για κατάτμηση δήμων. Αυτό όμως πρέπει να ρυθμιστεί τρεις μήνες πριν από τις εκλογές; Πόσο σοβαρή είναι μία πολιτεία που νομοθετεί λίγο πριν τις εκλογές χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια;» είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας,, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με ψηφοθηρικό στόχο.

Ανδρ. Λοβέρδος: Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν

«O ένας δήμος στην Κεφαλλονιά ήταν αυτοκτονικός. Δεν γινόταν να βγει πέρα. Όποιος ξέρει το νησί θα τα πει αυτά. Εγώ δεν παρασύρομαι, όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, από τοπικισμό, διότι αγαπάω και το Αργοστόλι. Όμως, δεν γίνεται αυτό το νησί να έχει έναν δήμο. Οι ορεινοί του όγκοι καθιστούν απαράδεκτη τη λογική τού ενός δήμου. Και, φυσικά, και άλλοι συνάδελφοι, από αλλού, έχουν αντίστοιχα προβλήματα», επισήμανε πριν από λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τροπολογία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: Αρχείο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  IP 21 Ιαν 2022 | 18:24

Συναγερμός στη Βουλή: Ηλεκτρονική επίθεση στα e-mails από χάκερ

Η ηλεκτρονική επίθεση έγινε χθες το μεσημέρι από εξωτερική IP.

ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟ ΤΗΣ ΝΔ 20 Ιαν 2022 | 13:19

Με πρωτοβουλία Μητσοτάκη στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής για τις "λίστες Πέτσα"

Η πρόταση του Κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ κατατέθηκε στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Ολομέλειας και η συζήτηση θα προσδιοριστεί από τη Διάσκεψη των Προέδρων.

ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2022 | 15:52

Αναπτυξιακός νόμος: Βελτιωτικές αλλαγές για πολύ μικρές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία τριών αστέρων

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, εντάσσονται και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στον αναπτυξιακό νόμο καθώς και τα ξενοδοχεία τριών αστέρων

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 14 Ιαν 2022 | 21:35

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος: Τι προβλέπει - Οι ενισχύσεις και τα κίνητρα

Τα βασική σημεία του αναπτυξιακού νομοσχεδίου - Η αξιολόγηση και οι μεταβατικές διατάξεις.

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 13 Ιαν 2022 | 16:50

Αλέξης Τσίπρας: Είμαι ακόμα θετικός - Με βάση τον ΕΟΔΥ μπορώ να πάω στη Βουλή και να κολλήσω τους συναδέλφους μου

"Εγώ δε θα το κάνω, αλλά πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται", σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 28 Δεκ 2021 | 17:03

Σε παραλήρημα οι "Θεματοφύλακες": Ονειρεύονται επίταξη στο Νομισματοκοπείο και κατάληψη στη Βουλή [βίντεο]

Προκλητικό έγγραφο από τους Θεματοφύλακες προς τη φρουρά της Βουλής για διώξεις εσχάτης προδοσίας.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟ.ΠΟ. 25 Ιαν 2022 | 09:27

Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν πολύ βαριές ευθύνες - Πρέπει να τις αναλάβουμε όλοι

Η απόδοση ευθυνών είναι μια άλλη συζήτηση είπε ο υπουργός. Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, τόνισε μεταξύ άλλων π κ. Θεοδωρικάκος.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 25 Ιαν 2022 | 09:27

Κακοκαιρία "Ελπίς" -Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ο σχεδιασμός δεν λειτουργησε - "Παράθυρο" για αποζημιώσεις εγκλωβισμένων οδηγών

Ανοιχτό ενδεχόμενο για αγωγή σε βάρος της διαχειρίστριας εταιρείας της Αττικής Οδού και καταβολή αποζημιώσεων στους οδηγούς που εγκλωβίστηκαν άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ 25 Ιαν 2022 | 07:43

Πώς η "Ελπίδα" έγινε "Μήδεια": Βούλιαξε στο χιόνι ο κρατικός μηχανισμός - Ερχονται καμπάνες για το φιάσκο στην Αττική Οδό

Κυρώσεις στην εταιρεία αλλά και καταλογισμό ευθυνών ετοιμάζει το Μαξίμου για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία.

ΟΜΟΡΦΗ Η ΚΥΠΡΟΣ 25 Ιαν 2022 | 00:47

Ο Καραμέρος "χτυπάει" τον Στυλιανίδη και επειδή είναι Κύπριος- Εχει ξαναδεί χιόνι;

Ο Γιώργος Καραμέρος τα έβαλε με τον Στυλιανίδη για το χάος στους δρόμους, με καρφί και για την καταγωγή του

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 24 Ιαν 2022 | 22:35

Δημοσκόπηση Μarc: Προβάδισμα 13,5 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Μπροστά με μεγάλη διαφορά είναι η ΝΔ στην προτίμηση των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΣΕ 24 Ιαν 2022 | 21:34

Ατόπημα Κουμουτσάκου: Η φωτογραφία εν μέσω κακοκαιρίας που "εξαφανίστηκε" σε τρία λεπτά

Η εξήγηση του Γιώργου Κουμουτσάκου για το "αταίριαστο σφάλμα" και η διόρθωσή του.

ΑΦΕΛΕΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ 24 Ιαν 2022 | 20:07

Νέο μήνυμα Γεραπετρίτη σε Φουρθιώτη αποκάλυψε ο υπόδικος τηλε-παρουσιαστής

Ο Μένιος Φουρθιώτης αποκάλυψε ένα νέο μήνυμα που του έστειλε ο Γιώργος Γεραπετρίτης