Επανεμφάνιση Βασιλικής Θάνου: Με γούνα στον Ιερώνυμο

Η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή όπου και συναντήθηκε με τον Ιερώνυμο.

epanemfanisi-basilikis-thanou-me-gouna-ston-ierwnumo
SHARE THIS
0
SHARES

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνάντησε σήμερα Τετάρτη η Βασιλική Θάνου. 

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας και ανώτατη δικαστικός - πρόεδρος του Αρείου Πάγου, βρέθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπου χαιρέτισε εγκάρδια τον Αρχιεπίσκοπο πριν ξεκινήσει να συνομιλεί μαζί του.

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως η Βασιλική Θάνου ήταν η πρώτη γυναίκα υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μετά τη θητεία της στη συγκεκριμένη θέση είχε κάνει σειρά επαφών με πολιτικά κόμματα και πολιτικούς αρχηγούς, όπως με τον ΑΛέξη Τσίπρα, τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και με μέλη της Ελληνικής Λύσης. 

Με πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε τον Αϋγουστο του 2019, η κ. Θάνου ουσιαστικά απομακρύνθηκε από τη θέση της Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς το πολυνομοσχέδιο έφερε ειδική διάταξη που προέβλεπε ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

 

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης , ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου.

Η κ. Θάνου προσέφυγε δικαστικά κατά του νόμου, διεκδικώντας αποζημίωση και επαναπρόσληψη στη θέση της, ενώ συνεχίζει τις επαφές της με κορυφαίους παράγοντες.

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Eurokinissi 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook