Follow us

Επανέρχονται οι θεωρίες συνωμοσίας για τις πυρκαγιές του 2007

Παρουσίαση βιβλίου για τις φωτιές του 2007 παρουσία Καραμανλή. Μνήμες από τον «στρατηγό άνεμο» και τις θεωρίες συνωμοσίας της εποχής.

Επανέρχονται οι θεωρίες συνωμοσίας για τις πυρκαγιές του 2007

Η παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ασύμμετρες Πυρκαγιές του 2007, στην Ελλάδα», με συγγραφείς τον αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννη Σταμούλη και τον απόστρατο αξιωματικό και πραγματογνώμονα Ν. Διαμαντή, έγινε χθες το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τότε Υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσσόπουλος, ήταν μεταξύ των ομιλητών, παρών και ο Βύρων Πολύδωρας καθώς είχε διατελέσει (2007) Υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργοί βουλευτές εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί του ΠΣ και της ΕΛΑΣ, και αρκετός κόσμος.

Το πύρινο έγκλημα που σάρωσε την χώρα εκείνο το καλοκαίρι (του 2007), με νεκρούς συμπολίτες μας, δεκάδες τραυματίες, μεγάλη καταστροφή σε περιουσίες αλλά και στον εθνικό φυσικό πλούτο, έγραψε μια τρομακτική σελίδα στην νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας.

Σήμερα σχεδόν δέκα χρόνια μετά, μελετώντας το βιβλίο- παρατίθενται ανοιχτές πηγές, υπηρεσιακές καταγραφές και τεχνικές αναλύσεις- με την ασφάλεια της χρονικής απόστασης, μπορεί να αποτελέσει για τον αναγνώστη, σημείο προβληματισμού, και ενα επιπλέον βοήθημα στο ιστορικό του μέλλοντος για την αποτίμηση της μεγάλης εκείνης τραγωδίας.

Το άρθρο του πυραγού Γιάννη Σταμούλη:

Όταν έχεις γράψει ένα βιβλίο για τις «ασύμμετρες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007» και απέναντί σου είναι ο Κ. Καραμανλής, ο πρωθυπουργός της χώρας εκείνες τις μέρες, το ενδιαφέρον για την υποδοχή του είναι στα ύψη.

Γιατί το πύρινο έγκλημα που σάρωσε την χώρα εκείνο το καλοκαίρι, με τόσους νεκρούς συμπολίτες μας, τόση μεγάλη καταστροφή σε περιουσίες αλλά και στον εθνικό φυσικό πλούτο, έγραψε μια τρομακτική σελίδα στην νεώτερη ιστορία της πατρίδας μας. Οι πυρκαγιές που κατέκαψαν την πατρίδα μας, ξεπέρασαν την στενή «επιχειρησιακή» αντιμετώπισή τους, ως απλή απειλή της πολιτικής προστασίας της χώρας και αναδείχθηκαν σε μείζονα απειλή κατά της ίδιας της προστασίας της πολιτικοκοινωνικής συνοχής της πατρίδας μας και της ασφάλειας της. Γεγονότα και αναλύσεις, που την ώρα της καταστροφής δύσκολα μπορείς να αναγνώσεις.

Σήμερα όμως χρόνια μετά, μελετώντας απλά και μόνο τις ανοικτές πηγές, και αυτό κάναμε με το Ν.Διαμαντή στο βιβλίο μας, εντοπίσαμε σημεία προβληματισμού για να συντεθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος το παζλ της μεγάλης εκείνης τραγωδίας.

Σήμερα πλέον, με την ασφάλεια του χρονικής απόστασης, μπορούμε να ξαναδιαβάσουμε, π.χ. εκείνο το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», όπου πάνω από τον κεντρικό τίτλο «Η Αθήνα σε κλοιό φωτιάς και καπνού» υπάρχει μια άλλη είδηση με μικρότερα γράμματα «Αμερικάνικη δυσφορία για τον νέο αγωγό αερίου».

Σήμερα μπορούμε να ξαναδιαβάσουμε το διάγγελμα του Κ.Καραμανλή της 25ης Αυγούστου 2007, όπου δίνει την χροιά της απειλής:

«Η Πολιτεία βρίσκεται σε συναγερμό. Καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, στη συλλογική μάχη. Μια μάχη που πρέπει να κερδηθεί για το καλό της πατρίδας μας.»

Σήμερα μπορούμε να ξαναδιαβάσουμε τις δηλώσεις της 27ης Αυγούστου 2007 του σημαντικού Μίκη Θεοδωράκη, που μεταξύ άλλων σημείωνε:

"Είναι όμως φανερό, ότι πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο. Οι εμπρηστές ξεκίνησαν εδώ και τρεις μήνες, όταν άναψαν σε μια μόνο μέρα 1.064 φωτιές σε όλη την χώρα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, με δεκάδες νέες φωτιές κάθε μέρα. Τα κίνητρά τους δεν μπορεί να είναι οικονομικά (οικοπεδοφάγοι) ή ψυχολογικά (πυρομανείς). Υπάρχουν φυσικά κι αυτοί. Όμως δεν είναι αυτοί ο πυρήνας του προβλήματος… Η ανάλυση των δεδομένων οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κεντρικό εγκέφαλο, ένα επιτελείο, που όπως ένας στρατηγός, χαράζει τις «μάχες» επάνω σε χάρτη".

Επίσης όταν ζούσαμε τις τραγικές στιγμές του 2007 δεν ξέραμε, ότι τέσσερα χρόνια αργότερα θα κυκλοφορούσε σε πρωτοσέλιδο δηλώσεις του πρώην Τούρκου Πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ να μιλά για πυρπόληση δασών στην Ελλάδα.
Δεν ξέραμε ότι μερικά χρόνια μετά, υπηρεσίες πληροφοριών και μελέτες ασφαλείας, θα αποκάλυπταν ότι οι εμπρησμοί δασών στην Ευρώπη, είχε τεθεί στο οπλοστάσιο των ακραίων θρησκευτικών τρομοκρατών.
Δεν ξέραμε για το σχέδιο «Πυθία».

Αυτό που ξέραμε για την μεγάλη καταστροφή ήταν ότι στο σύνολο των δασικών πυρκαγιών του 2007, το 51,75% είναι άγνωστης αιτίας, ενώ στο σύνολο των αγροτικών πυρκαγιών το ποσοστό της άγνωστης αιτίας ανέρχεται στο 53,41%.
Αυτό που ξέραμε είναι ότι από τον Ιούνιο του 2007, οι φονικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, δολοφόνησαν απλούς πολίτες, κατέστρεψαν το βιός πλουσίων και φτωχών, κατέκαψαν τον εθνικό φυσικό πλούτο, στόχευσαν τους φορείς της πολιτικής εξουσίας, προκάλεσαν τρόμο στο σύνολο των συμπολιτών μας.
Ο χαρακτήρας των εμπρησμών αυτών, ξεπέρασε το σύνηθες, συγκρότησε μια «στρατηγική εγκληματικής δράσης» λαμβάνοντας το αντικειμενικό κριτήριο του πολιτικού εγκλήματος.
Η πύρινη λαίλαπα δημιούργησε ανείπωτο τρόμο, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο καθηγητής Π. Α. Παπαδάτος «δεν είναι ο φυσιολογικός τρόμος που προκαλεί αυτόματα μια εγκληματική πράξη, αλλά μια ακόμη πιο έντονη τρομοκράτηση, ειδικά επιδιωκόμενη και που αποβλέπει σε κάποιο περαιτέρω σκοπό, κυρίως πολιτικό.»

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:10

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν επιστρέφει με το νέο best seller "Οι φίλοι μου"

Το νέο βιβλίο του Σουηδού σταρ της λογοτεχνίας, Φρέντρικ Μπάκμαν, έρχεται για πρώτη φορά από τις Εκδόσεις Ψυχογιός για να μας θυμίσει γιατί τον αγαπήσαμε.

18 Οκτ 2025 | 14:13

Η μόνη κρίση που δεν είδε ο Καραμανλής

Η μόνη κρίση που δεν μυρίστηκε ο Κώστας Καραμανλής ήταν η μεγαλύτερη κρίση που βίωσε η Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΟΡΗ 17 Οκτ 2025 | 15:46

Κώστας Καραμανλής: Σπάνια εμφάνιση με την 22χρονη κόρη του, Αλίκη [εικόνες]

Σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή έδωσε το "παρών" η Αλίκη Καραμανλή, σε μια σπάνια εμφάνιση δίπλα στον πατέρα της και χωρίς τη μητέρα της, Νατάσα, και τον αδερφό της, Αλέξανδρο

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΣΤΡΟΝ 17 Οκτ 2025 | 11:25

"Γυάλινη": Η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη μόλις κυκλοφόρησε

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις 'Εναστρον η νέα ποιητική συλλογή της Ανδριάνας Θεοχάρη με τίτλο "Γυάλινη".

ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΙΘΑΚΗ" 17 Οκτ 2025 | 09:55

Μαρινάκης για βιβλίο Τσίπρα: Μόνο κοινό της πραγματικής Ιθάκης με τη δική του είναι η Πηνελόπη, δηλαδή η εξουσία

Ο κ. Μαρινάκης σχολίασε το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, που όπως ανακοινώθηκε θα φέρει τον τίτλο "Ιθάκη".

ΕΚΔΟΣΕΙΣ GUTENBERG 17 Οκτ 2025 | 09:23

Αλέξης Τσίπρας: "Ιθάκη" ο τίτλος του νέου του βιβλίου - Τα 11+1 κεφάλαια

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΡΙΝ 6 ΜΗΝΕΣ 16 Οκτ 2025 | 14:03

"Ο πρίγκιπας Άντριου πίστευε ότι ήταν κληρονομικό του δικαίωμα να κάνει σεξ μαζί μου": Συγκλονίζει η Βιρτζίνια Τζουφρέ

Ένα συγκλονιστικό απόσπασμα από το βιβλίο της Βιρτζίνια Τζουφρέ που κυκλοφόρησε μετά τον θάνατό της - Για πρώτη φορά διαβάζουμε τη δική της περιγραφή για το σεξ με τον Άντριου.

ΝΕΟ ΣΠΙΤΙ 16 Οκτ 2025 | 08:27

Σπίτι στην Κόρη Τρικάλων ετοιμάζουν Κώστας Καραμανλής και Νατάσα Παζαΐτη

Σπίτι στο ορεινό χωριό "Κόρη" στα Τρίκαλα, ετοιμάζουν να χτίσουν ο Κώστας Καραμανλής και η Νατάσσα Παζαΐτη.

ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 07:12

H κοινή εμφάνιση Καραμανλή - Σαμαρά και τα πυρά με αποδέκτη τον Μητσοτάκη: Κίνδυνος "θεσμικής κρίσης"

Ο Κώστας Καραμανλής είχε μία θερμή χειραψία με τον Αντώνη Σαμαρά, στα αυτιά του οποίου όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του ήχησαν ως απολύτως ορθά.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Οκτ 2025 | 23:09

Καυστικό σχόλιο της Τζίμα για την κυβερνητική ερμηνεία στην ομιλία Καραμανλή: "Δύσκολο να ακολουθήσω τον συλλογισμό" [βίντεο]

"Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του αναλύσεις, αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να τον κατανοήσω", ανέφερε η Ράνια Τζίμα

ΤΙ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 20:18

Κυβερνητικά στελέχη: "Δηλώσεις της αντιπολίτευσης περί μη εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη καθιστούν επίκαιρες τις επισημάνσεις Καραμανλή"

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης, λέγοντας ότι η Ιστορία διδάσκει πως στην Ελλάδα τέτοιου είδους κρίσεις συμπίπτουν με εθνικές κρίσεις

ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ 15 Οκτ 2025 | 19:53

Προειδοποίηση Καραμανλή για κίνδυνο θεσμικής και εθνικής κρίσης - Βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση πρώτου μεγέθους

Ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποίησε για τον κίνδυνο θεσμικής και πολιτικής κρίσης

ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΒΟΥΛΗ 15 Οκτ 2025 | 19:39

Θερμή χειραψία Καραμανλή - Σαμαρά στην εκδήλωση για την Ψαρούδα-Μπενάκη [εικόνες - βίντεο]

Το "παρών" έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος προσήλθε στην Παλιά Βουλή συνοδευόμενος από τον βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτο Χρυσομάλλη και είχε ιδιαίτερα εγκάρδια χειραψία με τον Κώστα Καραμανλή

Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΗΣ ΖΩΗ 15 Οκτ 2025 | 17:48

Οι εραστές της "Σιδηράς Κυρίας": Η Μάργκαρετ Θάτσερ απατούσε τον Ντένις - Η άγνωστη ζωή της επί 11 χρόνια πρωθυπουργού

Εκατό χρόνια από τη γέννησή της, ένα νέο βιβλίο δίνει μία εντελώς νέα διάσταση για την προσωπική ζωή της Θάτσερ - Η "Σιδηρά Κυρία" φαίνεται ότι είχε εραστές

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Οκτ 2025 | 10:57

Νέα παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή σε εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή - Τι θα πει στην ομιλία του

Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει σε εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη.

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΠΑΤΕΛΗ 09 Οκτ 2025 | 22:03

Μητσοτάκης: Έχω πάντα εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών που βλέπουν, συγκρίνουν και θυμούνται

Σιωπηλό πρωταγωνιστή της οικονομικής πορείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης της χώρας χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Πατέλη

"ΓΑΛΑΖΙΟ" ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 09 Οκτ 2025 | 07:42

Ο Σαμαράς κόβει τις γέφυρες με τη ΝΔ: Δεν πήγε στο βιβλίο Στυλιανίδη επειδή θα μιλούσε ο Μητσοτάκης

"Προσωπική επιλογή. Εύχομαι καλή επιτυχία στο βιβλίο του Ε. Στυλιανίδη", είπε μέσω συνεργατών του ο Αντώνης Σαμαράς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 08 Οκτ 2025 | 20:59

"Καρφί" Μητσοτάκη για την απουσία Σαμαρά: "Η ΝΔ είναι στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης εν συνόλω"

Δεν άφησε ασχολίαστη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 19:34

Η ψυχρή χειραψία Καραμανλή με Μητσοτάκη, ο θερμός εναγκαλισμός με Ντόρα Μπακογιάννη και η κενή θέση του Σαμαρά [εικόνες - βίντεο]

Στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη έδωσαν το "παρών" Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής - Δεν πήγε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς

ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ 08 Οκτ 2025 | 18:55

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστη τελικά μαζί με Μητσοτάκη - Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου του Στυλιανίδη

Ο Αντώνης Σαμαράς "εύχεται κάθε επιτυχία στο βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη", αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ 08 Οκτ 2025 | 07:43

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σαμαρά - Καραμανλή σήμερα σε... "πολικές θερμοκρασίες"

Σχεδόν ένα χρόνο από την τελευταία συνάντηση του νυν και των πρώην πρωθυπουργών, οι σχέσεις των τριών παραμένουν σε... βαθιά κατάψυξη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 06 Οκτ 2025 | 10:56

"Η ζωή σου αξίζει": Καρκινοπαθής δάσκαλος έγραψε 24 γράμματα στον 7χρονο γιο του - "Θέλω να είμαι πάντα κοντά του" [βίντεο]

Το "Τι πραγματικά αξίζει" είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη, η αλληλεγγύη και η συλλογική διεκδίκηση μπορούν να μετατρέψουν ακόμη και τις πιο σκοτεινές στιγμές σε φως... Συγκινητική συνάντηση του δασκάλου με τον Πάνο Ρούτσι.

ΣΤΗΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ 02 Οκτ 2025 | 18:34

Η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο "Είναι φίλος μου", του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου

Το νέο βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Χαρόπουλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου στην ΙΑΝΟ Αθήνας

ΝΕΑ ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ 31 Οκτ 2025 | 07:24

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Δίωξη περνάει από κόσκινο όλες τις αιτήσεις του 2025

Στελέχη του Ελληνικού FBI, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης νέα έφοδο στα γραφεία πληροφορικής του Οργανισμού προκειμένου να κατασχεθούν όλα τα αρχεία του τρέχοντος έτους.

ΕΝ ΨΩΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 31 Οκτ 2025 | 06:45

Δολοφονία Κύπριου προέδρου ομάδας: Το συμβόλαιο θανάτου και οι σχέσεις των συλληφθέντων με τη Greek Mafia

Οι εκτελεστές είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του 49χρονου Δημοσθένους το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Οκτ 2025 | 08:19

Ο απολογισμός των πυρκαγιών το 2025: Μείωση 5% των καμένων εκτάσεων, διπλάσιες φωτιές άνω των 10.000 στρεμμάτων

Μείωση 5% στις καμένες εκτάσεις από αγροτοδασικές πυρκαγιές. Μικρότερο αποτύπωμα καταστροφής στις μεγάλες φωτιές του καλοκαιριού.

ΦΟΝΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΙΣΣΑΜΟ 29 Οκτ 2025 | 07:17

Χανιά: Προσωπικές και κτηματικές διαφορές πίσω από τη δολοφονία του 51χρονου - "Φοβήθηκα ότι θα με πυροβολούσε πρώτος"

Οι αστυνομικοί επιχειρούν να φωτίσουν τα τελευταία "σκοτεινά" κομμάτια στην ταραχώδη σχέση των δύο ανδρών, αξιολογώντας αναφορές προσώπων που γνώριζαν τις δύο πλευρές.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 28 Οκτ 2025 | 12:28

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πολλοί κατηγορούμενοι δήλωναν ως τηλέφωνο επικοινωνίας τον αριθμό του Γιαννιτσιώτη αρχηγού - Ο ρόλος του λογιστή

Πολλοί από τους κατηγορουμένους για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ, είχαν δηλώσει ως τηλέφωνο επικοινωνίας της επιχείρησής τους, τον αριθμό του "Γιαννιτσιώτη" ή του 54χρονου λογιστή.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ 27 Οκτ 2025 | 08:41

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του κουμπάρου του "Γιαννιτσιώτη" αρχηγού και η διαδρομή του χρήματος

Ο 41χρονος κουμπάρος εμφανίζει συνεχείς μεταφορές χρημάτων με τον πατέρα και την σύζυγο του αρχηγού, τα οποία στη συνέχεια μεταφέρονταν σε αυτούς του "Γιαννιτσιώτη".

ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 26 Οκτ 2025 | 08:30

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι νεκροί ιδιοκτήτες που μίσθωναν αγροτεμάχια, οι Mercedes χωρίς έσοδα και η "πρώην" σύζυγος με την…μπουτίκ

Οι κομπίνες κάνουν ξεκάθαρα τα τρωτά σημεία του συστήματος, που επέτρεψαν τον παράνομο πλουτισμό προσώπων σε όλη την Ελλάδα.

25 Οκτ 2025 | 12:18

Γκάζι: Το "ομιχλώδες" τοπίο ιδιοκτησίας πίσω από το κλαμπ που διασκέδαζε η 16χρονη - Τι ερευνά το ελληνικό FBI

Ο εκπρόσωπος και ιδιοκτήτης του club, στο οποίο διασκέδαζε η 16χρονη και η παρέα της, έχει απασχολήσει στο παρελθόν για παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων και ναρκωτικά.

25 Οκτ 2025 | 08:20

Γκάζι: "Ήπια τρεις γουλιές μέσα στο κλαμπ και έκανα εμετό" - Τι κατέθεσε η ενήλικη φίλη της 16χρονης

Το κλαμπ δεν έχει κάμερες ασφαλείας και οι αρχές έχουν λάβει συμπληρωματικές καταθέσεις από την παρέα της 16χρονης, για να σχηματίσουν εικόνα των όσων εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 24 Οκτ 2025 | 08:05

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Prada, Gucci, ταξίδια πολυτελείας, εικονικά διαζύγια και ξέπλυμα εκατ. ευρώ σε τζόγο

Η "πρώην" σύζυγος του φερόμενου αρχηγού, ο πατέρας του, ο υπαρχηγός από την Κρήτη, και δύο ακόμη κατηγορούμενοι, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ 24 Οκτ 2025 | 06:40

Θάνατος 16χρονης στο Γκάζι: Τι δείχνει βίντεο - ντοκουμέντο με τις τελευταίες στιγμές της - "Μπαλάκι" οι ευθύνες

Τις σοκαριστικές εικόνες έχει καταγράψει κάμερα ασφαλείας στην πολυκατοικία στο Γκάζι, έξω από την οποία κατέρρευσε το 16χρονο κορίτσι.

23 Οκτ 2025 | 13:41

Από πνευμονική εμβολή ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι - Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Από πνευμονική εμβολή ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι τα ξημερώματα της Κυριακής, έξω από κέντρο διασκέδασης.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 23 Οκτ 2025 | 07:51

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρπαξαν πάνω από 10 εκατ. ευρώ παράνομες επιδοτήσεις - Εκαναν... dolce vita με ταξίδια και αυτοκίνητα

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναφέρει ότι συνέλαβε 37 μέλη οργανωμένης εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε εκτεταμένη απάτη αγροτικών επιδοτήσεων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ 23 Οκτ 2025 | 06:42

Θάνατος 16χρονης από αλκοόλ στο Γκάζι: Ο πατέρας της μας ενημέρωσε, λέει η αστυνομία - Χάθηκε πολύτιμος χρόνος

Ο πατέρας πίστευε αρχικά ότι η 16χρονη λιποθύμησε στον δρόμο και δεν είχε προχωρήσει σε κάποια καταγγελία.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 22 Οκτ 2025 | 06:51

Φοινικούντα: Η συνάντηση δύο μέρες πριν από το έγκλημα και οι συνομιλίες του συνεργού με τον ανιψιό του 68χρονου

Εντύπωση έχουν προκαλέσει οι τακτικές συνομιλίες και επαφές που είχε ο 22χρονος με το 68χρονο θύμα αλλά και με τον 33χρονο ανιψιό του.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Οκτ 2025 | 07:30

Έγκλημα στο Περιστέρι: Με πλούσιο παρελθόν ο 37χρονος - Ηταν μέλος της σκληρής ομάδας εκβιαστών "LIONS"

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας και μαρτυρίες από θαμώνες του club στο Μπουρνάζι, οδήγησαν στην άμεση ταυτοποίηση του άνδρα που κατάφερε το θανάσιμο χτύπημα με το μαχαίρι και αναζητούν τα ίχνη του.

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 21 Οκτ 2025 | 06:37

Φοινικούντα: Οι απαντήσεις από το "πακιστανικό" τηλέφωνο και τα 3 πρόσωπα από το περιβάλλον του 68χρονου στο κάδρο των ερευνών

Από το "πακιστανικό" τηλέφωνο, που εικάζεται πως ανήκει σε έναν από τους κατηγορουμένους, θα εντοπιστούν τα στίγματα κίνησής του.

ΝΕΑ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ 20 Οκτ 2025 | 07:07

Φοινικούντα: Νέα εντάλματα σύλληψης για το στενό περιβάλλον του 68χρονου- Οι ύποπτες κινήσεις του λευκού ΙΧ και τα τηλεφωνήματα

Τρία νέα εντάλματα σύλληψης, ενδέχεται να εκδοθούν τις επόμενες ώρες για την διπλή δολοφονία της Φοινικούντας.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 19 Οκτ 2025 | 09:00

Φοινικούντα: Οι άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου και ένα... λευκό ΙΧ ξεκαθαρίζουν τη διπλή δολοφονία - Τα πρόσωπα "κλειδιά"

Τι κατέθεσε φίλη του 68χρονου που επικοινώνησε μαζί του λίγες μέρες μετά την επίθεση με αεροβόλο σε βάρος του, τον περασμένο Σεπτέμβριο

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 18 Οκτ 2025 | 10:48

Φοινικούντα: Γιατί το τηλεφώνημα του ανιψιού μετά τη διπλή δολοφονία στο αφεντικό του συνεργού έχει μπει στο μικροσκόπιο

Τόσο ο ανιψιός, όσο και η σύντροφος του, είχαν βρεθεί χθες στα δικαστήρια της Καλαμάτας, για να δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 17 Οκτ 2025 | 07:33

Απάτες εκατομμυρίων με τον ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ένδυσης - Οι οδηγίες του λογιστή και το "ξέπλυμα" με σπίτια στο Ντουμπάι και αυτοκίνητα

Ακόμα και ακίνητα στο… Ντουμπάι, είχαν αγοράσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε ζημιά ύψους 2.190.000 ευρώ στο δημόσιο εξαπατώντας τον ΕΦΚΑ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ 17 Οκτ 2025 | 06:57

Φοινικούντα: "Θα τον κάνω να του φύγει το κλαπέτο" - Τα 300 βίντεο, οι κλήσεις και οι καταθέσεις που ρίχνουν φως στο διπλό φονικό

Συγγενείς του 68χρονου ιδιοκτήτη του κάμπινγκ, υπέβαλαν αίτημα στην Ανακρίτρια για αναπαράσταση του εγκλήματος.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 16 Οκτ 2025 | 08:38

"Γράφουμε μόνο πού έχει μπλόκο, δεν ρωτάμε, δεν σχολιάζουμε": Τι έλεγαν οι διαχειριστές στα γκρουπ με τα μπλόκα τροχαίας

Δύο άτομα συνελήφθησαν στην Αθήνα για διαχείριση ομάδων που ενημέρωναν διαδικτυακά για μπλόκα Τροχαίας σε Αττική, Κρήτη και Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες αριθμούσαν πάνω από 201.000 μέλη.

ΘΡΙΛΕΡ 16 Οκτ 2025 | 07:05

"Στη Φοινικούντα πήγα για τα χρήματα του εκβιασμού": Το τηλεφώνημα, η selfie και η εμπλοκή άλλων δύο προσώπων

Οι αστυνομικοί έχουν εύρημα το επίμαχο χρονικό διάστημα, το οποίο εμπλέκει εκούσια ή ακούσια, δύο ακόμη πρόσωπα, στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 15 Οκτ 2025 | 06:44

Φοινικούντα: Το τηλεφώνημα πριν τη διπλή δολοφονία και όσα δεν πείθουν τις Αρχές - Πού ψάχνουν τον ηθικό αυτουργό

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με το διπλό φονικό στη Φοινικούντα - Τι υποστηρίζουν ο φερόμενος δράστης και ο συνεργός, τι ψάχνουν οι Αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 14 Οκτ 2025 | 07:09

Φοινικούντα: Κοντά στον δολοφόνο οι Αρχές - Η επικοινωνία "εύρημα" και οι τελευταίες αλλαγές στη διαθήκη του 68χρονου

Σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα του ηθικού και φυσικού (ων) αυτουργού (ων) της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα, φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους οι Αρχές.

13 Οκτ 2025 | 07:05

Φοινικούντα: Αυθόρμητη και εκδικητική η διπλή δολοφονία - Στο μικροσκόπιο η διαδρομή διαφυγής και η διαθήκη του 68χρονου

Οι αστυνομικοί θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης του 68χρονου, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν", από την προηγούμενη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 08:43

Φοινικούντα: Σε 8 περιοχές έχουν εντοπίσει οι κάμερες τον δράστη της δολοφονίας - Πήγε με το λευκό σκούτερ στην Αθήνα

Ο δολοφόνος μετά το διπλό φονικό που σημειώθηκε στις 20:20 το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου, διάνυσε περίπου 500 χιλιόμετρα και περισσότερες από 5 ώρες για να φθάσει τελικά στην Αθήνα.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 11 Οκτ 2025 | 08:44

Φοινικούντα: Μετά τη δολοφονία ο δράστης έκανε... 450χλμ με λευκό σκούτερ για να φτάσει στην Αθήνα

Αν αυτή η αναζήτηση δεν οδηγεί σε ένοχο, θα στραφούν και στα πρόσωπα της πρόσφατης διαθήκης, και κυρίως στα πρόσωπα που "αφαιρέθηκαν" ή "προστέθηκαν".

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ 10 Οκτ 2025 | 07:53

Δουλέμποροι εργατών γης: Άφαντη η 29χρονη αρχηγός από το Νεπάλ - Τους παγίδευε με σκηνοθετημένα βίντεο στο TikTok

Οι εργάτες από το Νεπάλ απασχολούνταν σε εξαντλητικές αγροτικές εργασίες υπό την εποπτεία των επιστατών, ενώ οι συνθήκες εργασίας ήταν εξαιρετικά σκληρές.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ 10 Οκτ 2025 | 06:44

"Γίνονταν κακά πράγματα στο κάμπινγκ": Οι απειλές ενός ανήλικου στον ιδιοκτήτη και η μυστηριώδης αλλαγή της διαθήκης

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε μία μοτοσυκλέτα, στην οποία εκτιμούν με μεγάλη βεβαιότητα, ότι επιβαίνει ο δράστης μετά την διπλή δολοφονία, να κινείται προς την Ηλεία.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ FBI 09 Οκτ 2025 | 07:51

Δουλέμποροι προσέλκυαν εργάτες με βίντεο στο TikTok - Τους υπόσχονταν καλούς μισθούς για να "ξεφύγουν από τη μιζέρια"

Τα μέλη της συμμορίας, τους έπαιρναν σχεδόν όλο το μεροκάματο που τους έδιναν οι εργοδότες, με την αιτιολογία ότι τους παρείχαν φαγητό, διαμονή, νερό και ρούχα.

ΙΛΙΣΙΑ 09 Οκτ 2025 | 07:47

Έκρηξη στη Μιχαλακοπούλου: Ο δράστης άφησε ατάραχος τη βόμβα στην είσοδο της ντίσκο - Τα σενάρια πίσω από την έκρηξη στο Jacky.O

Σε πλάνα έχει καταγραφεί άνδρας που είναι ντυμένος στα μαύρα και με κουκούλα, κρατάει στα χέρια του μια χάρτινη σακούλα, παρόμοια με αυτή που αφέθηκε μπροστά στην είσοδο του μαγαζιού, μέσα στην οποία υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 06:58

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η τελευταία διαθήκη που δεν έχει ανοίξει και οι επαφές του 68χρονου με ανήλικους

Ο 68χρονος άλλαζε συχνά την διαθήκη του, η τελευταία αλλαγή φαίνεται να έγινε την 1η Οκτωβρίου - Οι Αρχές εξετάζουν και συναναστροφές του θύματος με ανήλικους.

ΜΙΑ ΣΥΛΛΗΨΗ 08 Οκτ 2025 | 11:26

Μαρούσι: Καταδίωξη στους δρόμους των βορείων προαστίων μετά από αποτυχημένη απόπειρα διάρρηξης

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν από τους δύο κακοποιούς που προσπάθησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην οδό Μεσογείων.

ΑΓΝΩΣΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ 08 Οκτ 2025 | 06:41

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Οι 5 κληρονόμοι που έγιναν ένας, η αποκλήρωση και το "μήλον της έριδος" - Τι ψάχνουν οι Αρχές

Μέχρι στιγμής, οι έρευνες των αστυνομικών για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας στη Φοινικούντα παραμένουν άκαρπες - Τι έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ 07 Οκτ 2025 | 07:00

Εγκλημα στη Φοινικούντα: Η μεγάλη περιουσία του 68χρονου, ο μοναδικός κληρονόμος και ο αυτόπτης μάρτυρας-"κλειδί"

Οικονομικά κίνητρα, βλέπουν οι αρχές πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του 68χρονου ιδιοκτήτη του camping και του 61 ετών επιστάτη, στη Φοινικούντα Μεσσηνίας.

ΚΥΚΛΩΜΑ 06 Οκτ 2025 | 07:41

Εικονικά τιμολόγια: Αρνείται τις κατηγορίες ο πρόεδρος της ΠΑΕ- Ο ρόλος της άρρωστης θείας και ο αλκοολικός "μπροστινός"

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Δυτικών Προαστίων, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής στις επίμαχες συνδιαλλαγές.

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ 03 Οκτ 2025 | 06:45

Κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια: "Σφραγιδούλα και υπογραφούλα" - Ο "διαχρονικός" λογιστής και η κόρη του

Ένας 55χρονος λογιστής, συμμετείχε σε όλες τις συνθέσεις της εγκληματικής οργάνωσης μαζί με τον 52χρονο πρόεδρο της ερασιτεχνικής ομάδας και τον 40χρονο έγκλειστο των φυλακών Χαλκίδας

Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ 02 Οκτ 2025 | 08:14

"Πίεση στον Άρη για χρήματα": Το κύκλωμα με τις 370 εταιρείες φαντάσματα - Ο πρόεδρος ομάδας και το 1,5 εκατ. στον Κοκλώνη

Ο 52χρονος πρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας μαζί με τους συνεργούς τους είχαν δημιουργήσει έναν μεγάλο ιστό "μαϊμού" εταιρειών, οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια μεταξύ τους και προς τρίτους έναντι αμοιβής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ 02 Οκτ 2025 | 06:50

Λάρισα: Ο θρύλος για τους χαμένους θησαυρούς οδήγησε στον θάνατο τον 53χρονο - Αλλες 10-15 ομάδες έχουν ψάξει στη σπηλιά

"Δεν μας είχε πει ποτέ για τη δραστηριότητά του ή ότι σκέφτεται να ψάξει για λίρες ή χρυσό", ανέφεραν συγγενείς του 53χρονου.

ΑΝΟΙΞΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 02 Οκτ 2025 | 06:30

"Θα μας σκότωνε": Σοκάρουν οι ενοικιαστές για την άγρια επίθεση του ιδιοκτήτη - Τους χτυπούσαν με ρόπαλο

Με ρόπαλο και μαχαίρι, ο δράστης αποφάσισε να πάρει το νόμο στα χέρια του - Ο 31χρονος άνδρας επιτέθηκε στους ενοικιαστές του σπιτιού του στην Άνοιξη Αττικής.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΓΜΟΥΣ 31 Οκτ 2025 | 19:15

ΕΛΤΑ: Αντιδράσεις και εντός ΝΔ για το κλείσιμο 204 καταστημάτων - "Θέμα επιβίωσης των θέσεων εργασίας" έθεσε ο Μαρκόπουλος

Βουλευτές της κυβέρνησης κατέθεσαν ερωτήσεις και αναφορές, ζητώντας εξηγήσεις για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα

ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ 31 Οκτ 2025 | 16:42

Κόντρα Μιχαηλίδου - Δούκα για τα πατίνια στην Αθήνα: "Η πόλη ανήκει σε όλους" - "Υπάρχει άδεια από υπουργείο"

Συγκεκριμένα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, κάλεσε τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις για την προστασία των πεζών και των Ατόμων με Αναπηρία

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 31 Οκτ 2025 | 15:55

Μονή Σινά: Η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Συμεών - Παρών ο Κ. Μητσοτάκης και η Μαρέβα [αποκλειστικές εικόνες]

Στην τελετή ενθρόνισης παρέστη ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του - Συναντήσεις με Πατριάρχη Ιεροσολύμων Αρχιεπίσκοπο Συμεών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ

ΚΡΙΜΑ 31 Οκτ 2025 | 15:51

Όταν ο Νιόνιος είπε όχι στην ιδέα να κατέβει για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Όπως γράφει η Καθημερινή, η ιδέα άρεσε αρχικά στον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά στράβωσε λόγω των κομματικών

ΜΠΡΡΡΡ 31 Οκτ 2025 | 15:12

Βάσια Αναστασίου: Η επιλαχούσα βουλευτής που είπε ότι είναι "ένα θάνατο" πριν να καταλάβει την έδρα…

Αρνητικά σχόλια για την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βάσια Αναστασίου

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΝΩΣΤΟ 31 Οκτ 2025 | 14:55

Γκίλφοϊλ: Με ιδιωτικό αεροσκάφος στην Αθήνα - Το σπίτι όπου θα μείνει, η δεξίωση και το "πριβέ" στον Αργυρό

Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα θα φτάσει στην Αθήνα και θα εγκατασταθεί στην πρεσβευτική κατοικία, στην οποία έχουν γίνει ειδικές ρυθμίσεις στον χώρο για τις ανάγκες της

ΓΙΑ ΟΜΟΦΟΒΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 31 Οκτ 2025 | 14:22

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη στον Μπέο: Δεν μας απασχολεί τι κάνει στην τουαλέτα του ο απόπατος της κοινωνίας

"Να τον χαίρονται στη ΝΔ τον ψηφοφόρο τους", ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Αχιλλέα Μπέο

ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 13:42

"Απαιτούνται δύσκολες αποφάσεις για την αναδιάρθρωση": Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ μετά τις αντιδράσεις για το μαζικό λουκέο

Το κλείσιμο καταστημάτων των ΕΛΤΑ, σημείωσε ο υπουργός, "δεν είναι ένα καινούριο θέμα, είναι μια συζήτηση που έχει ξεκινήσει επί προηγούμενων κυβερνήσεων".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 31 Οκτ 2025 | 13:20

Δούκας: Eμπιστεύομαι τον Ανδρουλάκη αλλά να είναι καθαρό, μέσω συνεδρίου, ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη ΝΔ

Ο Χάρης Δούκας είπε ότι εμπιστεύεται τον Νίκο Ανδρουλάκη, τόνισε όμως παράλληλα ότι λείπει ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΛΤΑ 31 Οκτ 2025 | 12:51

ΕΛΤΑ: "Ναι" και από τη ΝΔ στην άμεση σύγκληση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής που ζήτησε η αντιπολίτευση

Προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της απόφασης να κλείσουν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ

ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 12:23

Ο Γεωργιάδης είπε ότι η Μπακογιάννη ήταν στο πίσω κάθισμα στο τροχαίο έξω από τη Βουλή- Μετά το διόρθωσε

Δύο διαφορετικές εκδοχές έδωσε μέσα σε λίγη ώρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, για το τροχαίο έξω από τη Βουλή που στοίχισε τη ζωή στον 23χρονο φοιτητή Ιάσονα Λαλαούνη.

ΜΑΚΡΟΚΕΛΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:02

Καρανίκας για επιστημονικό συμβούλιο Τσίπρα: "Τα νέα λιγούρια της πολιτικής – Θεωρεί ότι είμαστε χαζοί"

Ο Νίκος Καρανίκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "μας κοροϊδεύει μπροστά στα μάτια μας".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ 31 Οκτ 2025 | 11:56

Διαγραφή Βούλτεψη ζητά το ΠΑΣΟΚ - Είπε "να πάει πίσω στη χώρα της η Ευρωπαία Εισαγγελέας"

Επίθεση ΠΑΣΟΚ στη Σοφία Βούλτεψη για δηλώσεις της για την Ευρωπαία Εισαγγελέα Λάουρα Κοβέσι.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 31 Οκτ 2025 | 11:29

ΠΑΣΟΚ σε γραμμή... Ντόρας για την απομάκρυνση του Λιμενάρχη Χανίων: Αλαζονεία και αυταρχισμός Κικίλια

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον Βασίλη Κικίλια να ενημερώσει τη Βουλή αν η απόφασή του να απομακρύνει τον Λιμενάρχη Χανίων ελήφθη σύμφωνα με τις αρμόζουσες διατάξεις.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 31 Οκτ 2025 | 10:50

Μαραντζίδης: "Αν όχι με τον Τσίπρα, με ποιον; - Δεν είναι κόμμα, είναι προοδευτικό think tank"

Ο κ. Μαραντζίδης ξεκαθάρισε ότι το Ινστιτούτο "Αλέξης Τσίπρας" δεν αποτελεί πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, αλλά ένα προοδευτικό think tank που θα παράγει ιδέες και εφαρμοσμένες πολιτικές.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Οκτ 2025 | 09:12

Θεατρική βραδιά για τον Νίκο Ανδρουλάκη - Η παράσταση που παρακολούθησε [εικόνες]

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε και σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες από την παράσταση στο instagram

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 31 Οκτ 2025 | 09:06

Αντιδράσεις για φωτογραφική διάταξη νόμου υπέρ της "γαλάζιας" Ματίνας Παγώνη - Το καρφί του Ανδρέα Πετρουλάκη

Ο σκιτσογράφος της Καθημερινής Ανδρέας Πετρουλάκης κάνει λόγο για "περίτεχνες ασκήσεις αλαζονείας" από πλευράς κυβέρνησης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 31 Οκτ 2025 | 07:34

Στο Σινά ο Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου - Θα παρευρεθεί και στα εγκαίνια του Μεγάλου Μουσείου

Αύριο, Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 Οκτ 2025 | 19:03

Στην Αίγυπτο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά

Αναλυτικά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για τις επόμενες ημέρες

ΠΡΩΗΝ ΠΤΔ 30 Οκτ 2025 | 18:44

Πρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Αποδέχθηκε την πρόταση της Μενδώνη

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφτηκε, στο γραφείο της, την τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας και της απηύθυνε πρόσκληση να αναλάβει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Φεστιβάλ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30 Οκτ 2025 | 18:36

Φουριόζα έρχεται η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Δεξίωση στο Grand Hyatt το Σάββατο και την Κυριακή… στον Αργυρό

Η πρώτη επίσημη υποχρέωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ θα είναι την προσεχή Τρίτη (4/11), όταν θα υποβάλει τα διαπιστευτήριά της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Τασούλα

ΜΕ ΤΟΝ "KILL BILL" 30 Οκτ 2025 | 18:02

Χρηστίδης - Μαρκογιάννακης: Δίπλα δίπλα στο ΣΕΦ οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - Τα γέλια με τον Σπανούλη [βίντεο]

Αν και αντίπαλοι στον πολιτικό στίβο, η αγάπη για το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό ενώνει τον Παύλο Χρηστίδη και τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη που είδαν δίπλα-δίπλα το ματς με τη Μονακό στο ΣΕΦ

ΠΗΓΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική: Οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ-Cognitera-Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

Οι πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι "από την κατάθεση προκύπτει ότι οι σχέσεις και οι συνεργασίες μεταξύ ΟΠΕΚΕΠΕ - Cognitera - Neuropublic παραμένουν αδιευκρίνιστες

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 30 Οκτ 2025 | 17:32

Μεταναστευτικό: Νέα εγκύκλιος Πλεύρη για το άσυλο - Επιστροφή στη χώρα καταγωγής μπορεί να οδηγήσει σε ανάκληση του καθεστώτος

Όποιος έχει αναγνωριστεί πρόσφυγας στην Ελλάδα, έχει πάρει ταξιδιωτικά έγγραφα και επισκέπτεται τη χώρα του, από την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηριστεί διωκόμενος, θα θεωρηθεί ως ισχυρή ένδειξη ότι πλέον δεν κινδυνεύει, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι διαδικασίες αναστολής του ασύλου του

ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ 30 Οκτ 2025 | 17:32

"Δεν δόθηκε καμία άδεια": Τι απαντά η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας για την συμμετοχή της ΕΟΝ στην παρέλαση

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι "οποιαδήποτε άλλη παρουσία ή εμφάνιση ομάδας εκτός του επίσημου προγράμματος και χωρίς σχετική άδεια, δεν τελεί υπό την έγκριση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας"

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 30 Οκτ 2025 | 17:31

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Η διοίκηση Μπαμπασίδη κωλυσιεργούσε", κατέθεσε ο CEO της Cognitera SA

Ο Σπυρίδων Καραμπλιάνης, διευθύνων σύμβουλος της Cognitera SA, άφησε αιχμές σε βάρος του πρώην προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκου Μπαμπασίδη, για τις επίμαχες πληρωμές του 2022 και του 2023

''ΤΡΙΓΜΟΙ'' 30 Οκτ 2025 | 17:13

Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος "σφάζουν με το γάντι" τον Ανδρουλάκη: "Υπάρχουν ζητήματα", "γίνονται και λάθη"

Ουδείς είναι τέλειος, τα προβλήματα να τα διορθώνουμε", είπε η Άννα Διαμαντοπούλου - "Δεν με φοβίζουν οι διαφορετικές απόψεις εντός του ΠΑΣΟΚ", είπε ο Παύλος Γερουλάνος.