X

Επιμένει η Διαμαντοπούλου: Δεν είναι ρατσιστική η λέξη "σκουρόχρωμος" - Οι Αφρικανοί είναι σκουρόχρωμοι [βίντεο]

Η κ. Διαμαντοπούλου υπερασπίστηκε όσα είχε πει λέγοντας ότι η λέξη "σκουρόχρωμος" δεν είναι ρατσιστική και δεν έχει αρνητικό χαρακτήρα.

Γράφει: TheToc team

Επιμένει, παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου στις απόψεις της σχετικά με το μεταναστευτικό και την επίμαχη φράση "δεν θα ήθελα η Ευρώπη να γίνει σκουρόχρωμη με τη βία σε 100 χρόνια".

Μιλώντας χτες στο Kontra Channel, η κ. Διαμαντοπούλου υπερασπίστηκε όσα είχε πει λέγοντας ότι η λέξη "σκουρόχρωμος" δεν είμαι ρατσιστική και δεν έχει αρνητικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί απλά έναν όρο. Η ίδια μάλιστα πρόσθεσε λέγοντας πως η δήλωσή της έπεσε "θύμα κοπτοραπτικής".

"Ο όρος σκουρόχρωμος μπορεί και να ξενίσει και να σχολιαστεί. Έχει σημασία και ποιος το λέει και τι λέμε συνολικά", υποστήριξε η Άννα Διαμαντοπούλου αναφέροντας μεταξύ άλλων:

"Θα μπορούσα να πω δεν θα ήθελα να έχει έρθει η μισή Αφρική, οι Αφρικανοί στην Ευρώπη. Οι Αφρικανοί όμως είναι σκουρόχρωμοι".

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 10ο λεπτό του παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε Επίσης