Eπιμένει ο Κυρανάκης: Αν κάποιος δεν θέλει να βελτιώσει το βιογραφικό του, δικαίωμά του - Τι απαντά για τα ένσημά του

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη μετά το χαμό που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του για την ανεργία των νέων.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κυρανάκης για Τσουβάλα: Κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη για το Μάτι (βίντεο)

Με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απαντάει στον σάλο που δημιουργήθηκε μετά τα όσα δήλωσε για την ανεργία των νέων σε συνέντευξή του, κάνοντας μια αναδρομή στην επαγγελματική του πορεία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, ξεκινά στην ανακοίνωσή του απαντώντας στους επικριτές που τον ήθελαν "να μπαίνει στη Νομική με μειωμένα μόρια λόγω εξωτερικού". Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανέφερε ότι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων της μητέρα τους ως υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έζησαν αρκετά χρόνια στο εξωτερικό ενώ μετά από μια σύντομη επιστροφή στην Ελλάδα, "αναγκάστηκε να επιστρέψει στο European School of Brussels".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη συνέχεια αφού ο κ. Κυρανάκης αναλύει πως αρίστευσε στις εισαγωγικές του εξετάσεις που δίνουν για συνέντευξη στα κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, όπως λέει ο ίδιος "ήταν συνειδητή μου επιλογή και όνειρό μου να μπω στη Νομική Αθήνας. Ήθελα να επιστρέψω στην πατρίδα μου, μου είχε λείψει η Ελλάδα. Και τότε ήθελα να γίνω δικηγόρος".

Τι απάντησε για το ότι οι νέοι άνεργοι δεν φτιάχνουν καλά το βιογραφικό τους

"Όταν στην πρωινή εκπομπή του MEGA συζητήσαμε για τα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ, είπα ότι ο κόσμος που ενδιαφέρεται καλό είναι να ψάχνει. Και ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή για ένα νέο παιδί να επικεντρώνεται στο πώς θα φτιάξει ένα σωστό βιογραφικό αντί να τα περιμένει όλα από το κράτος ή από πολιτικά γραφεία", αναφέρει, απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε και προσθέτει:

"Αν κάποιος δεν θέλει να ψάξει, ή δεν θέλει να βελτιώσει το βιογραφικό του είναι δικαίωμά του. Ας μην το κάνει ποτέ.

Η θύελλα που ξέσπασε από αυτήν την αυτονόητη δήλωση, ήταν δυσανάλογη και ασύμμετρη. Το βρώμικο παρασύστημα που με μόνιμο στόχο να δημιουργεί μίσος απέναντί μου έκανε τα εξής:

Την πρώτη μέρα με δημοσιεύματα και δηλώσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα γέμισαν το διαδίκτυο με ψευδείς δηλώσεις τύπου "Κυρανάκης: Οι άνεργοι φταίνε που είναι άνεργοι”.

Κυρανάκης ένσημα

Που δούλεψε - Τα ένσημα

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι δεν άσκησε ποτέ τη δικηγορία αφού τελείωσε τη Νομική, αντίθετα ασχολήθηκε με τον κλάδο της διαφήμισης και του διαδικτύου, φτιάχνοντας ιστοσελίδες. "Έχοντας λοιπόν 10 χρόνια ενσήμων πριν την ηλικία των 30 ετών και πριν γίνω αναπληρωτής εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας πληρώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές, έχοντας δουλέψει και ως μισθωτός αλλά και ως ελεύθερος επαγγελματίας, θεωρώ ότι ίσως – αν βέβαια μου δίνει την άδεια η αριστερά – έχω το δικαίωμα να εκφέρω άποψη για το τι σημαίνει δουλειά στην Ελλάδα", σημειώνει.

"Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας πλήρωσε"

Στην απάντησή του ο κ. Κυρανάκης αναφέρεται και σε όσους τον κατηγόρησαν ότι δεν έχει εργαστεί αρκετά στην πορεία του, αναρτά τα ένσημά του από το Ενιαίο Μητρώο Ασφάλισης-Ασφαλιστικής Ικανότητας "ΑΤΛΑΣ" με τα οποία αποδεικνύει στους επικριτές του ότι εργάζεται από 19 χρονών.

Μάλιστα στην ανακοίνωσή του ο κ. Κυρανάκης αναφέρει και ένα περιστατικό που βίωσε ως εργαζόμενος, φωτογραφίζοντας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν δεν πλήρωσε τη δημιουργία του σάιτ στην οποία εργάστηκε.

Όπως λέει ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ, "ένας από τους τότε εργοδότες μου, ήρθε κάποια στιγμή με νεύρα στο γραφείο και μου διηγήθηκε την εξής ιστορία. Είχε μόλις παραδώσει ολοκληρωμένη την ιστοσελίδα που είχε παραγγείλει ο πελάτης του που ήταν γνωστός δημοσιογράφος.

Όμως ο δημοσιογράφος-πελάτης αρνήθηκε να πληρώσει στον εργοδότη μου το συμφωνηθέν ποσό. Όταν ο εργοδότης μου επέμεινε, ο δημοσιογράφος άρχισε να τον απειλεί λέγοντας 'Ξέρεις ποιος είμαι. Ξέρεις πόσο εύκολα μπορώ να γράψω για σένα και την εταιρία σου στα μέσα που αρθρογραφώ. Γι αυτό σήκω φύγε και να λες και ευχαριστώ'. Αυτή ήταν η αντιμετώπιση από τον ισχυρό δημοσιογράφο, στον επαγγελματία που του παρέδωσε την ιστοσελίδα του. Κράτησα το όνομά του. Σήμερα αυτός ο δημοσιογράφος είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με ημερομηνίες, πρόσωπα και καταστάσεις, ας εκληφθεί ως ακριβής περιγραφή της πραγματικότητας".

Σάλος με τις δηλώσεις Κυρανάκη

Υπενθυμίζουμε ότι, θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ούτε λιγο ούτε πολύ ότι πολλοί άνεργοι δεν έχουν βρει δουλειά γιατί δεν ψάχνουν αρκετά και μεθοδικά στο ίντερνετ.

Ο κ. Κυρανάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Mega", σε συζήτηση για την ανεργία και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους οι οποίοι ψάχνουν για δουλειά και να λένε 'δεν έχουμε στον ήλιο μοίρα', αλλά δεν ψάχνουν στο Internet να δουν τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στα προγράμματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας μάλιστα την θεωρία του, ανέλυσε και ακόμα έναν λόγο που έχει εντοπίσει ο ίδιος και λόγω αυτού αρκετός κόσμος δεν βρίσκει δουλειά, δηλώνοντας ότι "βλέπω πάρα πολλά παιδιά που πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο ζητώντας δουλειά και αλλά δεν μπορούν να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα λοιπόν με τον νεαρό βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πολύς κόσμος είναι άνεργος γιατί δεν ξέρει να ψάχνει καλά στο Ίντερνετ, ενώ αρκετός ακόμα που ζητά δουλειά στα πολιτικά γραφεία δεν ξέρει να συντάσσει καλά ένα βιογραφικό με αποτέλεσμα η νύξη στον εκάστωτε πολιτευτή να πέφτει στο κενό, τακτική που με βάση τις δηλώσεις του ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ έχει διαπιστώσει ιδιοίς όμμασι.

"Πάρτι" στο Twitter

Οι τοποθετήσεις Κυρανάκη δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του διαδικτύου με τους χρήστες του Twitter να κάνουν ιδιαίτερα αιχμηρές αναρτήσεις. Ιδιαίτερη μνεία στην πλειοψηφία των αναρτήσεων γίνεται και στο βιογραφικό του βουλευτή της ΝΔ, στον οποίο καταλογίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με το βιογραφικό του, το οποίο όπως αναφέρουν είναι "άδειο".

Αρκετοί ακόμα χρήστες διακωμωδούν τις δηλώσεις με ευφάνταστα tweets, όπως αυτό που "αναφέρει ότι δεν έχεις δουλειά γιατί δεν έχεις ίντερνετ" ενώ αρκετοί καυτηριάζουν το γεγονός ότι στην αρχή του βιογραφικού του, ο βουλευτής αναφέρει τον παππού του, σχολιάζοντας σκωπτικά ότι "θα βάζουμε και εμείς στο βιογραφικό μας τον παππού μας για να βρούμε δουλειά".

Πράγματι όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στην αρχή του Βιογραφικού Σημειώματός του ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης δεν έχει τοποθετήσει κάποια σημαντική επαγγελματική επιτυχία αλλά αναφέρει το μάθημα ζωής που του δίδαξε ο παππούς του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύμφωνα με αυτό πορεύεται.

Κυρανάκης CN

Πολιτική "θύελλα" από τις δηλώσεις

Όπως ήταν αναμενόμενο, σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις Κυρανάκη με τις αντιδράσεις να έρχονται κυρίως από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας" και πως "σήμερα ακούσαμε ότι και για την αύξηση της ανεργίας, η έλλειψη ατομικής ευθύνης των νεων, είναι η αιτία".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος σε γραπτή του δήλωση σχετικά με το θέμα ανέφερε ότι "η δήλωση του αυτή, πιστή στον κυνισμό της ΝΔ, θα ήταν αστεία αν δεν ήταν εξοργιστική. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος μαζί του, πιστεύω ότι ο κ. Κυρανάκης προσπάθησε να εκλαϊκεύσει την θεωρία του κυρίου Πισσαρίδη, για την οποία βραβεύτηκε με Νόμπελ, ότι η ανεργία υφίσταται διότι οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες δεν συναντιούνται εύκολα (γνωστή ως Θεωρία Αναζήτησης / Search Theory)".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το καυστικό σχόλιο της Έλενας Ακρίτα

Σχόλιο για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ έκανε και η Έλενα Ακρίτα, με τη γνωστή δημοσιογράφο να κάνει ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook σχολιάζοντας πως σε αντίθεση με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης εργαζόταν πουλώντας νανογιλέκα.

Προσπάθησε να τα μαζέψει ο Κυρανάκης

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης προχώρησε σε διευκρινιστική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitte, απαντώντας παράλληλα σε σχόλιο του Κώστα Ζαχαριάδη στο οποίο ανέφερε ότι "ο άνεργος φταίει που είναι άνεργος γιατί δεν ψάχνει σωστά στο internet. Κυβέρνηση άριστων - κυβέρνηση αχρήστων". Λίγο αργότερα με νέο post ανέβασε ξανά τις δηλώσεις του ενημερώνοντας τους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρας να δουν όσα είπε το πρωί για προγράμματα ΟΑΕΔ και ανέργους που ψάχνουν δουλειά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης απαντώντας στον Κώστα Ζαχαριάδη ανέφερε τα εξής:

"Εξαιρετική ευκαιρία να σου εξηγήσω τη διαφορά μας. Η αριστερά βλέπει τον άνεργο ως ανήμπορο, μίζερο, εξαρτημένο από κρατική ελεημοσύνη Εμείς τον βλέπουμε υποψήφιο για μια θέση εργασίας.Ως άνθρωπο που με δυναμισμό και προσπάθεια μπορεί να διεκδικήσει μια δουλειά, όχι ένα επίδομα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

07 Σεπ 2020 | 20:53

Ακραίες απειλές Ερντογάν: Ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα - Κανείς δεν θα μας εγκλωβίσει με ένα νησί 10 km²

Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Όταν έρθει η ώρα ελπίζω να μην πληρώσουν βαρύ τίμημα, είπε προκλητικά ο Ερντογάν.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 07 Σεπ 2020 | 12:09

Βρούτσης: Μέσα Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων

Για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιλαμβάνει ρυθμίσεις και νέα μέτρα για στήριξη εργαζομένων, ανέργων και επιχειρήσεων, μίλησε ο κ. Βρούτσης.

ΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 04 Σεπ 2020 | 07:54

Πακέτο στήριξης της εργασίας με επιδότηση εισφορών και ρήτρα μη απολύσεων

Το πραγματικό πρόβλημα της ανεργίας δεν έχει αποτυπωθεί ακόμη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, καθώς παραμένει "καλυμμένο" από τις αναστολές των συμβάσεων εργασίας.

ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 02 Σεπ 2020 | 14:52

Σάλος με τις δηλώσεις Κυρανάκη: "Φταίνε οι νέοι που δεν έχουν δουλειά- Δεν ψάχνουν καλά στο Ίντερνετ"

Οι άνεργοι δεν έχουν δουλειά επειδή δεν ξέρουν να ψάχνουν καλά υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT 01 Σεπ 2020 | 13:24

Κορονοϊός: Αυξάνεται η ανεργία στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας

Αυξήθηκαν οι άνεργοι στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΟ ΣΑΓΓΑΡΙΟ 30 Αυγ 2020 | 12:14

Βάζει νέες φωτιές ο Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τη "Γαλάζια Πατρίδα" έναντι εκείνων που εισέβαλαν στη Μικρά Ασία

"Η Τουρκία δεν θα υποκύψει απέναντι στις απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο, ούτε και στη γλώσσα των εκφοβισμών και των εκβιασμών", τονίζει ο Τούρκος πρόεδρος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ 27 Αυγ 2020 | 11:57

Τι απαντά ο Κουμουτσάκος στην κριτική Τσίπρα ότι το 2018 διαφωνούσε στην επέκταση των 12 μιλίων

"Τώρα είναι διαφορετικά τα γεωπολιτικά δεδομένα σε σχέση με το 2018" ανέφερε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει το 2018 για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια.

ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 19 Σεπ 2020 | 15:43

Δένδιας: Διάλογος με έμπρακτη και άμεση αποκλιμάκωση ή κυρώσεις στην Τουρκία

Ο Ν. Δένδιας καθιστά απολύτως σαφές πως η διαφορά με την Τουρκία αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΘ 19 Σεπ 2020 | 15:42

Τσίπρας: Αυτή η κρίση θα μας οδηγήσει σε πολύ μεγάλες ανακατατάξεις

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε "λίγο αμήχανη" την παρουσία του στη ΔΕΘ-Helexpo, λόγω της ακύρωσης της 85ης Διεθνούς Εκθεσης.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 19 Σεπ 2020 | 12:01

Κακοκαιρία Ιανός: Με εντολή Μητσοτάκη κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές

Με εντολή του πρωθυπουργού μεταβαίνουν στις πληγείσες περιοχές Λιβάνιος,Σκρέκας, Καραγιάννης

ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ 19 Σεπ 2020 | 11:43

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με Στόλτενμπεργκ για την Ανατ. Μεσόγειο

Επικοινωνία Ν. Δένδια με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ

«ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥ 19 Σεπ 2020 | 10:12

Πέτσας για κορονοϊό: Αν χρειαστεί να πάρουμε περισσότερα μέτρα θα το κάνουμε

"Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό" για την επέλαση του Ιανού σημείωσε ο Στ. Πέτσας