Επίσημη έναρξη του εμφυλίου στο ΠΑΣΟΚ

Ξεκίνησε ο εμφύλιος στο ΠΑΣΟΚ.Βέλη της Χ.Τρικούπη κατά του Γιώργου με αναφορές στον ιδρυτή του κόμματος. «Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους» λέει η άλλη πλευρά

episimi-enarksi-tou-emfuliou-sto-pasok
|
SHARE THIS
0
SHARES

Επίσημα ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ μετά την  επίθεση που εξαπέλυσε η Χαριλάου Τρικούπη κατά του Γ. Παπανδρέου.

Στην ενημέρωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζεται αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου  που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό». Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι «μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε  προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης».

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χαριλάου Τρικούπη θα επιμείνει στην επίθεση «ενότητας» προς τον Γ. Παπανδρέου με τα στελέχη του κόμματος να κάνουν αναφορά στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ συνεπικουρούμενα από πρωτοβουλίες παλαιών βουλευτών, όπως του Δ. Κρεμαστινού και ηγετικών στελεχών όπως της Φώφης Γεννηματά που ζητούν να μην κάνει κόμμα ο Γ. Παπανδρέου.

Από την πλευρά του στρατοπέδου του πρώην ορωθυπουργού, αναφέρουν ότι «τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους» υπονοώντας ότι είναι έτοιμοι να ανακοινώσουν την δημιουργία του νέου κόμματος μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του The TOC ακόμα και αυτές τις ημέρες τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου ανά την Ελλάδα βρίσκονται σε διαρκείς επαφές και συνεννοήσεις διαμορφώνοντας τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος όπου θα κυριαρχούν τα νέα πρόσωπα.

Μετά την τρίτη ψηφοφορία αναμένεται να ανακοινωθούν δεκάδες ονόματα πρώην βουλευτών και υπουργών του ΠΑΣΟΚ που θα στηρίξουν το εγχείρημα του Γ. Παπανδρέου ενώ στην πρώτη γραμμή θα τεθούν οι νέοι που συμμετέχουν στα δίκτυα αυτοοργάνωσης σε όλη την επικράτεια.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook