Την απόφασή του να διεκδικήσει ως υποψήφιος την προεδρία του ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Γιώργος Παπανδρέου.
"Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος. Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξή μας μεγάλη και ισχυρή" ανέφερε σε μία λιτή δήλωση, στην οποία μίλησε για μια παράταξη που θα μπορέσει "να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση" μέσω μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.
Πριν γνωστοποιήσει τις προθέσεις του ο κ. Παπανδρέου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Φώφη Γεννηματά η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Σύμφωνα με πηγές του Κινήματος Αλλαγής, η κα. Γεννηματά τού ευχήθηκε καλή επιτυχία όπως και σε ολους τους υποψήφιους.

Υπενθυμίζεται ότι στην κούρσα της διαδοχής έχουν ήδη μπει οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου και Χάρης Καστανίδης. Μένει να φανεί εάν κάποιος από τους διεκδικητές θα αποσύρει την υποψηφιότητά του μετά τις ανακοινώσεις Παπανδρέου.
Οι εσωκομματικές κάλπες πάντως θα στηθούν στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ εάν χρειαστεί, ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου.
Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου
Χρειαζόμαστε μια Νέα Αλλαγή.
Για τους πολίτες και τη χώρα.
Για αυτό η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη χρειάζεται να ξαναγίνει μεγάλη.
Να συμπορευτεί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις στην Ευρώπη και τον κόσμο, που επανέρχονται δυναμικά.
Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος.
Θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να ξαναγίνει η παράταξη μας μεγάλη και ισχυρή.
Πρωταγωνιστής και πάλι των εξελίξεων.
Καταλύτης για την διαμόρφωση μιας προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης.
Παράταξη ικανή να απαντήσει αποτελεσματικά στη συντήρηση.
Καλώ όλους τους δημοκράτες και προοδευτικούς πολίτες,
να μετατρέψουμε αυτήν τη διαδικασία σε γιορτή Δημοκρατίας και συμμετοχής.
Για την απόφασή μου αυτή έχω ενημερώσει την Πρόεδρο μας, Φώφη Γεννηματά και την αρμόδια επιτροπή.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr