X

Επίσκεψη Δένδια στη Λιβύη: Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της χώρας

Στο επίκεντρο της συνάντησης Δένδια - αναπληρωτή πρωθυπουργού βρέθηκαν η ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων.

Γράφει: TheToc team

Συνάντηση με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Λιβύης Χουσεΐν Ατίγια Αμπντούλ Χαφέεζ Αλ Κατράνι πραγματοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στη Βεγγάζη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των μακροχρόνιων διμερών σχέσεων και η ετοιμότητα της Ελλάδας να στηρίξει τις προσπάθειες ανασυγκρότησης, καθώς και οι περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί στη συνέχεια με το δήμαρχο της Βεγγάζης Σακρ Μπουζουάρι και τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ Ίσα.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Επίσης, θα εξεταστούν ζητήματα που αφορούν την προσεχή έναρξη λειτουργίας του Γενικού Προξενείου Βεγγάζης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ