Follow us

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας [εικόνες]

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία επεξεργασίας των δειγμάτων, από το στάδιο της προετοιμασίας έως τον μοριακό έλεγχο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΕΑ

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, όπου διενεργούνται εργαστηριακές εξετάσεις για τη διάγνωση κρουσμάτων κορονοϊού (τεστ) με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, επισκέφθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη διαδικασία επεξεργασίας των δειγμάτων, από το στάδιο της προετοιμασίας έως τον μοριακό έλεγχο. Κατά την περιήγησή του στις εγκαταστάσεις ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη λειτουργία του εργαστηρίου και ανέφερε, μεταξύ άλλων:

"Είναι πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται στο ΕΚΕΑ. Θέλω να συγχαρώ στο πρόσωπό σας όλους τους εργαζόμενους. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό επίσης ότι μπορούμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες του ΕΚΕΑ σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, για να προσθέσουμε σημαντική παραγωγική δυναμικότητα, για να κάνουμε επιπρόσθετα αξιόπιστα τεστ μοριακού ελέγχου.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας [εικόνες]

"Θέλω να σας συγχαρώ, γιατί κάνατε μέσα σε μέρες αυτά τα οποία θα χρειαζόμασταν, υπό κανονικές συνθήκες, μήνες για να κάνουμε. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μπορούμε να προσθέσουμε σημαντική δυνατότητα τεστ, καθώς θα αρχίζουμε να εξετάζουμε το σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας. Πρέπει να μπορούμε να εντοπίζουμε τις όποιες εστίες πολύ γρήγορα και πολύ αξιόπιστα. Για να μπορούμε να το κάνουμε αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δυνατότητα να κάνουμε μοριακά τεστ, δυνατότητα την οποία μας προσφέρετε εδώ, με τρόπο πολύ αξιόπιστο και γρήγορο.

Αυτό μας κάνει και εμάς να αισθανόμαστε πιο ασφαλείς ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε ένα συνολικό σχέδιο σταδιακού ανοίγματος της κοινωνίας και της οικονομίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι πρέπει να εντοπίζουμε πολύ γρήγορα τις όποιες νέες πιθανές εστίες. Αν δεν έχουμε αυτά τα εργαλεία στη διάθεσή μας, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το συνολικό μας σχέδιο".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του Κέντρου για το έργο του. "Και εγώ τους οφείλω ένα ευχαριστώ. Δεν μπορώ να τους σφίξω το χέρι σε αυτή τη συγκυρία, αλλά θέλω να μεταφέρετε σε όλο το προσωπικό τις προσωπικές μου ευχαριστίες και προφανώς και του Υπουργείου και του κυρίου καθηγητή, διότι το συνολικό σχέδιο το οποίο υλοποιούμε είναι όσο ισχυρό όσο όλοι οι κρίκοι στην αλυσίδα.

Και το ζήτημα των αξιόπιστων τεστ μοριακού ελέγχου -μέχρι τουλάχιστον να φτάσουμε και να εξερευνήσουμε πιθανώς νέες τεχνολογίες οι οποίες όμως ακόμα, θέλω να το τονίσω, είναι στη φάση του δοκιμαστικού ελέγχου- το βαρύ πυροβολικό των τεστ θα είναι πάντα τα αξιόπιστα μοριακά τεστ. Και βέβαια στην πρώτη γραμμή θα βρεθείτε εσείς.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

Δεν θέλω, επίσης, να ξεχάσω και να παραμελήσω την πολύ σημαντική δουλειά την οποία κάνετε ούτως ή αλλώς στο μοριακό έλεγχο του αίματος. Με την ευκαιρία αυτή να κάνω ακόμα μία έκκληση για εθελοντές αιμοδότες. Χρειαζόμαστε αίμα, δεν έχει σταματήσει να αρρωσταίνει ο κόσμος μόνο επειδή έχουμε μία πανδημία κορονοϊού. Άρα, αυτή η κουλτούρα εθελοντών αιμοδοτών η οποία πιστεύω ότι έχει ριζώσει για τα καλά στην Ελλάδα, πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Και βέβαια να γνωρίζουν όλοι οι αιμοδότες, αλλά και όλοι όσοι παίρνουν αίμα, ότι υπάρχει ένας αξιόπιστος μηχανισμός ελέγχου της ποιότητας του αίματος, ο οποίος εξασφαλίζει 100% ότι δεν πρόκειται κανείς να πάρει αίμα το οποίο καθ’ οιονδήποτε τρόπο μπορεί να του δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Άρα, να μην ξεχνάμε και τη βασική σας δουλειά.

Αλλά νομίζω δείξατε μία πολύ μεγάλη, όπως και όλη η χώρα νομίζω, μία πολύ μεγάλη προσαρμοστικότητα. Το μυστικό της επιτυχίας στην αντιμετώπιση της κρίσης είναι η γρήγορη προσαρμοστικότητα. Να αξιοποιούμε υφιστάμενες παραγωγικές δυνατότητες και ένα μεγάλο μπράβο στον Υπουργό, αλλά και στον Υφυπουργό, ο οποίος από πλευράς Υπουργείου ηγήθηκε όλης αυτής της προσπάθειας. Καλή δύναμη. Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα".

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την υλικοτεχνική υποδομή του Κέντρου, η οποία επιτρέπει τη μαζική τέλεση μοριακών ελέγχων αίματος και την έκδοση αποτελεσμάτων εντός λίγων ωρών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου το ΕΚΕΑ απέκτησε τρία συστήματα μοριακής εξέτασης cobas 8800. Δύο εβδομάδες αργότερα, όταν η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε διαγνωστική μέθοδο για τον SARS-CoV-2 που διενεργείται από συστήματα αυτού του τύπου, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα και προμηθεύτηκε μία πρώτη ποσότητα 90.000 τεστ.

Το σύστημα cobas 8800 έχει τη δυνατότητα να αποδίδει περίπου 1.000 αποτελέσματα σε διάστημα οκτώ ωρών. Μία από τις τρεις μονάδες έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού, ενισχύοντας περαιτέρω τις διαγνωστικές δυνατότητες της Ελλάδας. Τα νοσοκομεία και ο ΕΟΔΥ έχουν άμεση ηλεκτρονική πρόσβαση στα αποτελέσματα, δίχως να εκτίθενται τα προσωπικά δεδομένα των εξεταζόμενων.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

Στο πλαίσιο του πνεύματος των δωρεών που επικρατεί, η αναβάθμιση του εργαστηρίου του ΕΚΕΑ ώστε να έχει το απαιτούμενο επίπεδο πιστοποίησης βιολογικής ασφάλειας, κόστους 93.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από προσφορά ιδιώτη. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν σε διάστημα επτά ημερών οι εργασίες κατασκευής κατάλληλου βιολογικού θαλάμου για τον ασφαλή χειρισμό πιθανώς μολυσματικού υλικού.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου για τον νέο κορονοϊό καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο Πρόεδρος του ΕΚΕΑ Παναγιώτης Κατσίβελας και ο Επιστημονικός Διευθυντής του Κέντρου, Κώστας Σταμούλης.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΕΚΕΑ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΟΜΙΛΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 06 Σεπ 2025 | 21:00

Πόσα κερδίζουν νέοι και οικογένειες από τη μείωση της φορολογίας - Αναλυτικά παραδείγματα

"Μειώνουμε τους φορολογικούς συντελεστές κατά 2 μονάδες για όλους - επιπλέον σημαντική μείωση για κάθε παιδί", ανέφερε ο πρωθυπουργός

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ 06 Σεπ 2025 | 14:32

Οσο περισσότερα παιδιά, τόσο λιγότερος φόρος: Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και η έκπληξη με το αφορολόγητο

Μπορεί μεσοσταθμικά η μείωση του φόρου εισοδήματος να εκτιμάται σε περίπου 7-8 %, όμως το όφελος για τους φορολογούμενους δεν θα είναι οριζόντιο.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.

ΕΔΩΣΕ ΑΤΑΚΕΣ 05 Σεπ 2025 | 22:25

"Πηγαδάκια" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Τι είπε για μέτρα ελάφρυνσης, Τσίπρα και Καμμένο

Στα λεγόμενα "πηγαδάκια" μετά την εκδήλωση της Παρασκευής, όπου μίλησε για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Παιδεία, ο πρωθυπουργός έδωσε μερικές ατάκες στους δημοσιογράφους που καλύπτουν την ΔΕΘ

ΠΟΥ ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 05 Σεπ 2025 | 21:44

Το "καλάθι" Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση και η μείωση ΕΝΦΙΑ σε χωριά και μικρές πόλεις

Φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, στήριξη της οικογένειας και πρωτοβουλίες για τη στεγαστική κρίση είναι ο βασικός άξονας των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ SAM ALTMAN 05 Σεπ 2025 | 18:25

Μητσοτάκης: Είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις της τεχνητής νοημοσύνης [βίντεο]

Eκδήλωση για την παρουσίαση της συνεργασίας της Ελληνικής Κυβέρνησης με την OpenAI με θέμα "AI in Schools".

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 05 Σεπ 2025 | 18:12

Γεωργιάδης: Γεννήθηκα δεξιός, δεν θα μπορούσα να είμαι αριστερός - Λάθος η εμπλοκή μου με το βιβλίο του Πλεύρη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη "επαγγελματία", ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε: "Προσεύχομαι να κάνει κόμμα".

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 05 Σεπ 2025 | 07:39

ΔΕΘ: Με τρεις εκπλήξεις οι εξαγγελίες Μητσοτάκη - "Η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ"

Όπως τονίζουν κυβερνητικά στελέχη, στη ΔΕΘ "θα εξαγγελθεί η μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση που έγινε ποτέ".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 04 Σεπ 2025 | 14:53

Σωκράτης Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης εξαπάτησε και απέτυχε - Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική Ελλάδα

"Χρειαζόμαστε άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οικονομική πολιτική που να στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ 04 Σεπ 2025 | 07:53

Στο 1,7 δισ. ευρώ ανεβαίνει το πακέτο της ΔΕΘ: Οικογένειες με παιδιά και ένστολοι οι μεγάλοι κερδισμένοι

Στα 1,7 δισ. ευρώ πρόκειται να ανέλθει τελικώς το κόστος του "πακέτου" της ΔΕΘ, σπάζοντας το "φράγμα" του 1,5 δισ., όπως αρχικώς είχε σχεδιαστεί με τη μεσαία τάξη.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 04 Σεπ 2025 | 07:10

Σκιές στην επανεμφάνιση Τσίπρα από τις συνομιλίες του "συγκυβερνήτη" Καμμένου με τον αρχιμαφιόζο της Κρήτης

"Δώρο" χαρακτηρίζουν κυβερνητικά στελέχη τους σχεδιασμούς του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται προ των πυλών της επανόδου του στην πολιτική σκηνή.

ΔΕΘ 03 Σεπ 2025 | 13:41

Bloomberg: Ο Μητσοτάκης προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη - Παράθυρο για νέα μέτρα και τον Απρίλιο

Tο πρακτορείο σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για περισσότερα μέτρα ελάφρυνσης τον Απρίλιο.

Η ΟΜΙΛΙΑ 02 Σεπ 2025 | 20:03

Μητσοτάκης: "Δυνατό Λιμενικό Σώμα σημαίνει δυνατή θαλάσσια άμυνα για όλο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα"

Στην εκδήλωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την παραλαβή και ένταξη πέντε Ταχύπλοων Περιπολικών Σκαφών στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή μίλησε ο πρωθυπουργός

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ 02 Σεπ 2025 | 11:47

89η ΔΕΘ: Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί – Το πρόγραμμά τους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εγκαινιάσει τη λειτουργία της 89ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ 02 Σεπ 2025 | 06:56

Γεραπετρίτης: Θα υπάρξει συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν το επόμενο διάστημα και δεν θα είναι "εθιμοτυπική"

Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 650 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ 01 Σεπ 2025 | 17:53

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για το πρόγραμμα "Μαριέττα Γιαννάκου"

Μεγάλη αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος "Μαριέττα Γιαννάκου" για την ανακαίνιση και αναβάθμιση των δημόσιων σχολείων

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:14

Φλωρίδης: "Κίνηση απελπισίας η επιστροφή Τσίπρα, ασυζητητί τον υποστηρίζει η διαπλοκή"

Ο Γιώργος Φλωρίδης χαρακτήρισε ως "μεγάλο δώρο" για τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 01 Σεπ 2025 | 06:41

Η κυβέρνηση αντιμέτωπη με γενικευμένη δυσφορία λόγω ακρίβειας - Νέος σκόπελος το κόμμα Σαμαρά

Η χθεσινή ανάρτηση του πρωθυπουργού για κρατική παρέμβαση, αν δεν περάσει η μείωση των τιμών της χονδρικής στα τιμολόγια των καταναλωτών, δεν ήταν τυχαία.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 31 Αυγ 2025 | 15:16

Κωστής Χατζηδάκης: Μέτρα για ευάλωτους και τη μεσαία τάξη

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει 72 διαφορετικούς φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,4 ποσοστιαίες μονάδες

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Αυγ 2025 | 14:30

Κώστας Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέβαλλε ένα τέταρτο μνημόνιο στον κόσμο της εργασίας

"Η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και έχει βουλιάξει στα σκάνδαλα. Επιλέγει τη τοξικότητα, τις προσωπικές επιθέσεις και τον διχασμό", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς

Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 31 Αυγ 2025 | 10:49

Μητσοτάκης: Θα παρέμβουμε αν δεν πέσουν οι τιμές ενέργειας - Ούτε καταργείται το 8ωρο ούτε καθιερώνεται το 13ωρο

Τι αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενεργειακή μετάβαση και τη μείωση τιμών για τους πολίτες, τις εργασιακές ρυθμίσεις που προστατεύουν τους εργαζόμενους, την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και της παιδείας

ΤΙ ΘΑ ΕΞΑΓΓΕΙΛΕΙ Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ 31 Αυγ 2025 | 10:09

"Κλειδώνει" το πακέτο μέτρων της ΔΕΘ: Ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη, ενισχύσεις σε ένστολους και συνταξιούχους και στεγαστικό

Το πακέτο μέτρων θα κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,5 δισ. ευρώ και είναι το αποτέλεσμα των επιπλέον εσόδων που φέρνουν στον προϋπολογισμό οι ισχυροί ρυθμοί ανάπτυξης της οικονομίας και η πολιτική περιορισμού της φοροδιαφυγής.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 30 Αυγ 2025 | 12:34

Άδωνις Γεωργιάδης: Τρία ψέματα και μισή αλήθεια για το ΕΣΥ - Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα επιθυμούν την πτώση Μητσοτάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κάνει λόγο για προπαγάνδα σε βάρος του ΕΣΥ από πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα, με στόχο να πλήξουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 30 Αυγ 2025 | 08:27

Οι... σιωπηρές νίκες και οι παροχές με μέτρο στη ΔΕΘ - Στο επίκεντρο οικογένεια και δημογραφικό

Χαμόγελα στο υπουργικό συμβούλιο για τις "σιωπηρές νίκες" της κυβέρνησης και αισιοδοξία για αύξηση των ποσοστών στις δημοσκοπήσεις - Ουσιαστικές παρεμβάσεις αλλά με μέτρο, το "μότο" ενόψει ΔΕΘ

Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ 29 Αυγ 2025 | 11:15

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Τέσσερα μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι φέτος υποδεχόμαστε τα 12 πρώτα Ωνάσεια Γυμνάσια και Λύκεια ως πρότυπες δημόσιες μονάδες, ενώ αναφέρθηκε και στην λειτουργία των πρώτων 4 μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 29 Αυγ 2025 | 07:23

"Βλέπετε τι γίνεται στη Γαλλία": Το επιχείρημα Μητσοτάκη για πολιτική σταθερότητα και αυτοδυναμία

O Μητσοτάκης δείχνει τη Γαλλία και ζητεί ξανά αυτοδυναμία. Τι θα πει στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΛΑ ΓΑΛΛΙΚΑ 28 Αυγ 2025 | 15:29

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Στη Γαλλία έρχεται λιτότητα, εμείς μειώνουμε φόρους και αυξάνουμε δαπάνες

Το παράδειγμα της Γαλλίας χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για να τονίσει και την ανάγκη της πολιτικής σταθερότητας

ΟΛΟΜΕΤΩΠΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 28 Αυγ 2025 | 14:22

Κωνσταντοπούλου: Το κόμμα του Τσίπρα θα λέγεται "Λαγούμι" - Δεν έχει μιλήσει 2 χρόνια στη Βουλή, κάνει ζωάρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, λέγοντας ότι "φοβάται την αντιπολίτευση".

28 Αυγ 2025 | 10:54

Σύσκεψη Μητσοτάκη με βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκονται τα θέματα της Θεσσαλονίκης και η προετοιμασία για την επίσκεψη του πρωθυπουργού την επόμενη εβδομάδα για τα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου.

28 Αυγ 2025 | 06:50

Ο Μητσοτάκης ονειρεύεται αυτοδυναμία και αναβιώνει τον "μπαμπούλα" του Τσίπρα για να μαζέψει τους αναποφάσιστους

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου βλέπουν μία προσπάθεια "ξεπλύματος" του πρώην Πρωθυπουργού, κάνοντας το μαύρο-άσπρο.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 27 Αυγ 2025 | 13:32

Μητσοτάκης για εφαρμογή MyStreet: Θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας

"Όπως ακριβώς έγινε και με το MyCoast, έτσι είμαι σίγουρος ότι και το MyStreet θα βάλει τάξη στους δρόμους και στις πλατείες μας" ανέφερε ο πρωθυπουργός.

ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ 27 Αυγ 2025 | 06:40

ΔΕΘ: "Παροχές στη μεσαία τάξη μέσα στις αντοχές της οικονομίας", λέει η κυβέρνηση - "13ο μισθό και σύνταξη", η αντιπολίτευση

Το συμμάζεμα της οικονομίας και τις δημοσιονομικές της υποχρεώσεις της χώρας βάζει μπροστά στο αφήγημά της η κυβέρνηση.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 26 Αυγ 2025 | 12:41

Στο Ιπποκράτειο ο Μητσοτάκης: Επιθεώρησε τις εργασίες αναβάθμισης και μίλησε με γιατρούς και ασθενείς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασθενείς και εργαζόμενους του Ιπποκρατείου, ακούγοντας τις ανάγκες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ 26 Αυγ 2025 | 10:32

Δημοσκόπηση Interview: Απώλειες για τη ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ - Πόσοι θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Τσίπρα

Παρά το προβάδισμα, η ΝΔ καταγράφει πτώση στην πρόθεση ψήφου, σε σύγκριση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Εδραιώνεται στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ 26 Αυγ 2025 | 10:18

Το πακέτο της ΔΕΘ θα περιλαμβάνει μέτρα στήριξης της οικογένειας - Εμφαση στο δημογραφικό

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη.

ΦΟΡΟ-ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ 26 Αυγ 2025 | 06:49

"Φρένο" σε υπερβολικές ελπίδες για τη ΔΕΘ βάζει η κυβέρνηση - Μοιράζει 1,5 δις, ούτε ευρώ παραπάνω

Όλα τα κυβερνητικά στελέχη στις εμφανίσεις τους, προέταξαν τη μέριμνα που θα δοθεί στη μεσαία τάξη μέσω των φοροελαφρύνσεων που επίκεινται από τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ 25 Αυγ 2025 | 12:39

Μητσοτάκης από το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου: Έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουν ανακαινιστεί 431 σχολεία σε όλη τη χώρα

431 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια θα έχουν ανακαινιστεί μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 3ο γυμνάσιο Ζωγράφου

ΟΛΗ Η ΝΔ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 25 Αυγ 2025 | 06:33

Ανακοινώσεις για μόνιμα μέτρα στη ΔΕΘ - Δεν αποκλείεται δεύτερο "πακέτο" παροχών τον Απρίλιο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι ανακοινώσεις μόνιμων μέτρων, "ξορκίζοντας" τα επιδόματα, για τα οποία άλλωστε έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση.

ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ 24 Αυγ 2025 | 11:12

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη φιλοξένησαν τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τη σύζυγό του [εικόνες]

Τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν μαζί με την σύζυγό του υποδέχτηκαν στο σπίτι τους στην Τήνο, ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 24 Αυγ 2025 | 10:41

Μητσοτάκης: Υψηλότερο κατά 1,2 δισ. ευρώ το πλεόνασμα -Κάθε διαθέσιμος πόρος θα επιστρέφεται στους πολίτες

"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά η Ελλάδα να βρεθεί στο περιθώριο" τόνισε ο πρωθυπουργός. Τι αναφέρει για τις πυρκαγιές, την Υγεία, τα σχολεία και το μεταναστευτικό.

ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 23 Αυγ 2025 | 13:10

Απόστολος Βεσυρόπουλος: "Έφυγε το καλύτερο παιδί - Ψηλέ, θα μας λείψεις" είπε ο Μητσοτάκης στον επικήδειο

Στον επικήδειο που εκφώνησε, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεγάλο κενό που θα αφήσει πίσω του ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

22 Αυγ 2025 | 09:26
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 21 Αυγ 2025 | 11:52

Τηλεδιάσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον δήμαρχο Αμοργού για την πρωτοβουλία "Αμοργόραμα"

Η πρωτοβουλία "Αμοργόραμα" αποσκοπεί στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος του νησιού μέσω του περιορισμού της αλιείας στην παράκτια ζώνη της Αμοργού.

ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ 20 Αυγ 2025 | 19:27

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαιρέτισε τις προσπάθειες και την τελευταία πρόταση της Αιγύπτου για την επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ TIKTOK 20 Αυγ 2025 | 18:16

Μητσοτάκης για εμπρηστές: Τέλος η ατιμωρησία - Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας

"Η Πολιτεία δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να παίζει με τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας"

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ 20 Αυγ 2025 | 15:39

Μαρέβα Μητσοτάκη: Σε παραδοσιακό καφενείο σε χωριό του Ρεθύμνου στην Κρήτη - "Το καλύτερο φαγητό"

Τις ομορφιές της Κρήτης απολαμβάνει η Μαρέβα Μητσοτάκη - Η εξόρμηση της σε γραφικό χωριό του Ρεθύμνου

ΣΕΝΑΡΙΑ 20 Αυγ 2025 | 13:17

Και ξαφνικά…σενάρια για αλλαγή του εκλογικού νόμου- Αφού η αυτοδυναμία είναι "'άπιαστο όνειρο" και κανείς δεν συνεργάζεται με κανέναν

Ο πρωθυπουργός πάντως μέχρι στιγμής επιμένει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας και με το ισχύον εκλογικό σύστημα

20 Αυγ 2025 | 11:08

Πώς διαβάζει η Αθήνα τις εξελίξεις στο Ουκρανικό μετά τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με την ελληνική διπλωματία να παραμένει ενεργή σε όλα τα επίπεδα.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε 19 Αυγ 2025 | 16:56

Κυρ. Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Ουκρανία: "Ανάγκη για άμεση εκεχειρία"

Την πάγια θέση του για το απαραβίαστο των συνόρων επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ε.Ε.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 19 Αυγ 2025 | 10:16

ΔΕΘ 2025: Αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις φόρων και εισφορών - Το σχέδιο για περισσότερες καθαρές αποδοχές το 2026

Το πακέτο της ΔΕΘ θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο για να μειωθούν οι κρατήσεις από τους μισθούς και τις συντάξεις.

19 Αυγ 2025 | 10:08

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για την Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για ενημέρωση και αποτίμηση των χθεσινών συναντήσεων για την Ουκρανία στην Ουάσιγκτον.

19 Αυγ 2025 | 07:16

Τα "κλειδιά" της ΔΕΘ - Το μέτρο έκπληξη και το πολιτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα ο πρωϊνός καφές στο Μέγαρο Μαξίμου, με το κυβερνητικό επιτελείο να παίρνει... θέση ενόψει της ΔΕΘ και των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Αυγ 2025 | 11:47

Μητσοτάκης: Το ΕΣΥ γίνεται πιο ανθρώπινο και αποτελεσματικό - Ανακαινίζονται νοσοκομεία, αναβαθμίζονται οι αμοιβές γιατρών

Ανάρτηση με αφορμή τα πρώτα αποτελέσματα από τα ερωτηματολόγια που εστάλησαν σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε δημόσια νοσοκομεία έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΨΗΛΑ 18 Αυγ 2025 | 07:28

Restart στη ΔΕΘ επιχειρεί το Μαξίμου: Τα μέτρα στήριξης σε οικογένειες και μεσαία τάξη και το "φάντασμα" του Τσίπρα

Η καλή πορεία της οικονομίας θα είναι σύμμαχος στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να ξαναπάρει "κεφάλι".

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔ 17 Αυγ 2025 | 18:24

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για την εδαφική της ακεραιότητας

Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

ΣΤΙΣ ΚΟΡΑΚΙΕΣ 15 Αυγ 2025 | 10:19
ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΡΑΜΠ-ΖΕΛΕΝΣΚΙ-ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ 13 Αυγ 2025 | 19:34

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία: "Τα σύνορα δεν αλλάζουν διά της βίας - Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός"

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην παρέμβασή του τόνισε ότι τα σύνορα δεν αλλάζουν δια της βίας.

13 Αυγ 2025 | 12:51

Στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Σύσκεψη για τις πυρκαγιές

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε διυπουργική και διακλαδική σύσκεψη για την πορεία αντιμετώπισης των πυρκαγιών που είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 13 Αυγ 2025 | 10:34

Επιστρέφει στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα μεταβεί στο κέντρο της Πολιτικής Προστασίας

Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει και στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών με αντικείμενο τις διπλωματικές διεργασίες για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΙΣΧΥΡΟ "ΠΑΚΕΤΟ" 12 Αυγ 2025 | 08:42

Σε… ρότα ΔΕΘ το Μαξίμου: Ξεκινούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο οι συσκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο θα αξιοποιήσουν, στο μέγιστο βαθμό, το δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε από την υπεραπόδοση της οικονομίας.

ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Αυγ 2025 | 08:41

Χανιά: Λαμπερές σε πάρτι γενεθλίων Μαρέβα και Δάφνη Μητσοτάκη - Το εκλεκτό μενού και ο Νίκος Βέρτης [εικόνες]

Σε πάρτι για τα 62α γενέθλια του διακεκριμένου Χανιώτη νομικού Γιώργου Μυλωνογιάννη παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη σύζυγό του Μαρέβα και την κόρη τους Δάφνη.

ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 10 Αυγ 2025 | 17:42

Ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο δρόμο Βόνιτσα - Λευκάδα: "Υπάρχουν και καλές ειδήσεις τον Αύγουστο"

"Κι όμως, τον Αύγουστο υπάρχουν ειδήσεις και μάλιστα καλές. Έτσι, σήμερα το μεσημέρι τα πρώτα αυτοκίνητα ταξίδεψαν στη νέα παράκαμψη του Αγίου Νικολάου στον οδικό άξονα Βόνιτσα - Λευκάδα", έγραψε

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΟ ΦΕΓΓΑΡΙ 10 Αυγ 2025 | 15:32

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη σε λαμπερό πάρτι γενεθλίων στα Χανιά με την κόρη τους

Βραδινή έξοδος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συνοδευόταν από τη σύζυγο και τη μικρότερη κόρη του

ΥΨΟΥΣ 1,5 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ 10 Αυγ 2025 | 08:56

Κρίσιμο 20ημερο αποφάσεων για την οικονομία και το πακέτο της ΔΕΘ - Τα μέτρα που εξετάζονται

Μέσα στο επόμενο 20ήμερο η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για τις ελαφρύνσεις προς τη μεσαία τάξη και τα χαμηλότερα εισοδήματα

09 Αυγ 2025 | 15:27

Δύο αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας έριξαν 8,5 τόνους τροφίμων στη Γάζα - Η ανάρτηση του Κυρ. Μητσοτάκη

Είναι χρέος όλων μας να σταματήσει αμέσως ο ανθρώπινος πόνος" ανέφερε σε ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ 08 Αυγ 2025 | 19:52

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Αμπάς: Στο επίκεντρο η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ο πρωθυπουργός μετέφερε τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη απρόσκοπτης ροής ανθρωπιστικής βοήθειας, άμεσης κατάπαυσης του πυρός και άνευ όρων απελευθέρωσης όλων των ομήρων στη Γάζα.

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 08 Αυγ 2025 | 17:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Ρούμπιο για Γάζα, Λιβύη και Ουκρανία

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, οι διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ 07 Αυγ 2025 | 19:48

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Χέρτζογκ: Απελευθέρωση των ομήρων και κατάπαυση του πυρός στο επίκεντρο

Ο κ.Μητσοτάκης υπογράμμισε την εξαιρετικά σοβαρή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα.

"Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΕΛΙΔΑ" 07 Αυγ 2025 | 11:45

Μητσοτάκης: Το φθινόπωρο θα παρουσιαστούν τα τοπικά σχέδια ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας που περιλαμβάνουν 420 παρεμβάσεις

Η κυβέρνηση στρέφει την προσοχή της στους τρεις νομούς της περιοχής -Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία αναφέρει ο πρωθυπουργός.

"ΠΥΡΑ" 06 Σεπ 2025 | 23:57

Αντιπολίτευση: Σφοδρή κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Ανακοινώσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και η Ελληνική Λύση

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Σεπ 2025 | 23:42

Δένδιας για την επέτειο των Σεπτεμβριανών: "Ημέρα Μνήμης"

Με τίτλο στην ανάρτηση "ημέρα μνήμης", ο κ. Δένδιας γράφει: "70 χρόνια από τα "Σεπτεμβριανά", το κεντρικά καθοδηγούμενο πογκρόμ σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.

ΣΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ 06 Σεπ 2025 | 22:45

Ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η μπασκετική ατάκα, η μαντινάδα και το χειροκρότημα της Μαρέβας [βίντεο]

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, καθόταν στην πρώτη σειρά και τον χειροκρότησε όρθια κατά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο "Βελλίδειο"

"ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ" 06 Σεπ 2025 | 22:29

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Μητσοτάκη: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας"

"Ως εδώ με τα βαρίδια της γαλάζιας διαφθοράς στην προοπτική της χώρας", αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 06 Σεπ 2025 | 22:09

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: 4 μεγάλες μεταρρυθμίσεις για το 2030 - Εθνικό Απολυτήριο και μεταφορά των πολεοδομιών στο Κτηματολόγιο

Προορισμός μας, όμως, το 2030, με μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν οριστικά τη χώρα, υπερβαίνουν τους κυβερνητικούς κύκλους και απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις", είπε ο Κ. Μητσοτάκης

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 19:55

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Μηδέν φόρος για νέους ως 25 ετών - Μείωση στη φορολογία οικογενειών, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ενοικίων

"Τώρα ήρθε η ώρα για την πιο τολμηρή μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος στην ιστορία της μεταπολίτευσης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 89η ΔΕΘ.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Σεπ 2025 | 17:53

Ντράμερ και με τη βούλα ο Ανδρέας Λοβέρδος: "Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο"

Το πρώτο μου πτυχίο στο πολύτιμο αυτό όργανο. Με τον εξεταστή μου τον μαέστρο Nicholas Garman, έγραψε ο πρώην υπουργός.

89Η ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 15:30

H περιοδεία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Mπίρα, φόρμουλα, μπιλιάρδο, φανέλες και μια ερώτηση στην Τεχνητή Νοημοσύνη [εικόνες]

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO, ο κ.Μητσοτάκης ξεκίνησε στις 11:10 το πρωί τη βόλτα στους χώρους της ΔΕΘ.

Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 06 Σεπ 2025 | 15:13

Σακελλαροπούλου για τον θάνατο του Νίκου Παπαδάκη: Το έργο του θα συνεχίσει να φωτίζει τις νέες γενιές ερευνητών

"Γνώρισα τον Νίκο Παπαδάκη όταν επισκέφθηκα το Ίδρυμα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας τον Οκτώβριο του 2019".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 06 Σεπ 2025 | 14:05

Τσουκαλάς: Ο πρωθυπουργός προφανώς φοβάται τον κ. Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ - Πάνδημο το αίτημα απαλλαγής από τη ΝΔ

"Είμαστε επτά χρόνια εκτός μνημονίου, τα έξι κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία και οι γεννήσεις καταρρέουν", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΟΙΟΙ ΠΗΓΑΝ 06 Σεπ 2025 | 13:39

Το "μυστικό" δείπνο των οκτώ βουλευτών της ΝΔ με ευρύτερη σύνθεση και... αιχμηρή διάθεση

Υπήρχε έντονη κριτική για τη διαχείριση της κυβέρνησης στο περίφημο πλέον θέμα των επιστολικών ψήφων την τελευταία μέρα του Ιουλίου.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:57

ΔΕΘ: "Ο Άδωνις φωνάζει;" - Η απορία Μητσοτάκη όταν επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Υγείας

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλήφθηκε κάποιον να φωνάζει δυνατά από μακριά και χαριτολογώντας είπε: "Ο Άδωνις φωνάζει;".

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 12:39

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στο δημογραφικό - Γιατί είπε ότι το πιο πολιτικό παιχνίδι είναι το Τetris

"Είμαστε στις μισές γεννήσεις από όσες ήμασταν πριν από την κρίση. Θα κάνουμε μια φορολογική μεταρρύθμιση που θα δώσει πάρα πολύ μεγάλη έμφαση σε αυτό το πρόβλημα", τόνισε ο ΥΠΟΙΚ.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 06 Σεπ 2025 | 12:16

ΔΕΘ: "Εγώ αν μπω εδώ, δεν θα ξαναβγώ, ε;" - Η ατάκα Μητσοτάκη για το μονοθέσιο της McLaren Formula 1 Team

"Εγώ αν μπω εδώ δεν θα ξαναβγώ, ε;", είπε χιουμοριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

06 Σεπ 2025 | 11:46

Μητσοτάκης σε Διοίκηση ΔΕΘ: Σε καμιά άλλη πόλη δεν έχουν δοθεί τόσα κονδύλια όσα στη Θεσσαλονίκη για έργα

Την πρόταση της κυβέρνησης για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΑΙΧΜΗΡΗ 06 Σεπ 2025 | 11:19

Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: Οδήγησε στο θάνατο 104 ανθρώπους στο Μάτι - Ενας τουρίστας που μαζεύει φράγκα

"Είναι ένας πρώην πρωθυπουργός που κατάφερε να είναι ο μοναδικός που παραβίασε την εντολή του δημοψηφίσματος, που κυβέρνηση με μνημόνια ενώ εξελέγη να τα καταργήσει".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 06 Σεπ 2025 | 10:30

Στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες - βίντεο]

Στις 19.30 σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια ομιλία στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ 06 Σεπ 2025 | 10:05

Μονή Σινά: Επέστρεψε στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός - Δρομολογούνται οι διαδικασίες διαδοχής του

Πριν από δύο μέρες ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός της Μονής Σινά εξέδωσε εκτενή ανακοίνωση, ενημερώνοντας ουσιαστικά πως ξεκινά η διαδικασία για τη διαδοχή του.

ΔΕΘ 06 Σεπ 2025 | 09:02

Πιερρακάκης: Φορολογική μεταρρύθμιση με έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού

Φορολογική μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της οποίας θα δίδεται "πάρα πολύ μεγάλη έμφαση" στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδας.

ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ Η ΟΜΙΛΙΑ 06 Σεπ 2025 | 08:15

ΔΕΘ: Ο Μητσοτάκης ανακοινώνει πακέτο 1,7 δισ. ευρώ για 4,5 εκατ. δικαιούχους - "Μεγάλη τομή στη φορολογία"

Τα μέτρα στο καλάθι του Πρωθυπουργού θα αγγίξουν το 1.7 δις ευρώ, βάζοντας ένα ανάχωμα στην ακρίβεια, με την ομπρέλα να καλύπτει περισσότερους από 4.5 εκατ. πολίτες.