Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής: «Παράθυρο» για κλήση Καμμένου στη Θεσμών

Ανοίγει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δρόμος για την κλήση Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας.

epistimoniki-upiresia-boulis-parathuro-gia-klisi-kammenou-sti-thesmwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Τον Πάνο Καμμένο ξαναβάζει στο κάδρο η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής καθώς παρά τις επίμονες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει το θέμα με την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία σε ότι αφορά την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, όπως τελικά φαίνεται η υπόθεση ξαναβγαίνει στην επιφάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό αίτημα είχαν καταθέσει τον περασμένο μήνα τα 2/5 της Eπιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ζητώντας να κληθεί ο Πάνος Καμμένος αλλά και όλα τα άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα της υπόθεσης.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου επιχείρησε να ανακόψει την επιδίωξη της αντιπολίτευσης προβάλλοντας, μεταξύ άλλων ως επιχείρημα ότι αρμόδια για την εξέταση των ζητημάτων αυτών είναι η επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής.

Τελικά και έπειτα από πολλές προσπάθειες της αντιπολίτευσης, το αίτημα εστάλη στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της διελκυνστίδας των δύο πλευρών. Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση της υπηρεσίας είναι γνωμοδοτική και όχι αποφασιστική.

Κατά πληροφορίες η απόφαση της δικαιώνει την αντιπολίτευση και ανοίγει την πόρτα για την κλήση Καμμένου αλλά και των άλλων προσώπων (Παπαδόπουλος, στελέχη του στρατεύματος) που σχετίζονται με την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.

Αναλυτικότερα, στην γνωμοδότηση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι:

·         Η ακρόαση προσώπων από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είναι υποχρεωτική όταν το αίτημα κατατεθεί από τα 2/5 των μελών της επιτροπής.

·         Η επιτροπή Εξοπλισμών έχει οριοθετημένο αντικείμενο εργασιών, εξετάζει δηλαδή εξοπλιστικά προγράμματα και συμβάσεις αμυντικού υλικού.

·         Η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταξύ των αρμοδιοτήτων της μπορεί να καλεί μια ευρύτερη κατηγορία προσώπων (κρατικούς λειτουργούς – δημόσια πρόσωπα) αλλά διαθέτει και ευρύ πεδίο έρευνας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook