Επιστολή διαμαρτυρίας του Tommy Lee των Mötley Crüe στον Βορίδη

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη απέστειλε ο θρυλικός ντράμερ του συγκροτήματος Motley Cue, Tommy Lee.

epistoli-diamarturias-tou-tommy-lee-twn-mtley-cre-ston-boridi
SHARE THIS
0
SHARES

Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη απέστειλε ο θρυλικός ντράμερ του συγκροτήματος Mötley Crüe, Tommy Lee. Ο λόγος; Τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης και η έκκλησή του να σταματήσουν να κακοποιούνται και να χρησιμοποιούνται σαν “ταξί”.

Ο Tommy Lee, γεννημένος στην Αθήνα επισκέφθηκε πέρυσι την Σαντορίνη όπου έγινε αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης των ζώων.  

«Νιώθω τιμή που γεννήθηκα στην Αθήνα και όπου περιοδεύω με τους Mötley Crüe, περήφανα δηλώνω την ελληνική καταγωγή μου. Ωστόσο, υπάρχει ένα ζήτημα που σπιλώνει τη φήμη της Ελλάδας, το οποίο ευελπιστώ να λύσετε: Η φρικτή κακοποίηση των διαλυμένων γαϊδουριων και μουλαριών που εξαναγκάζονται να κουβαλούν τουρίστες στις απότομες ανηφόρες της Σαντορίνης» αναφέρει ο Lee και πρόσθέτει:

«Εξοργίστηκα εξαιρετικά όταν έμαθα πως ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από μερικά χρόνια για την προστασία των γαϊδουριών, δεν εφαρμόζεται. Οι τουρίστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν το τελεφερίκ της Σαντορίνης. Αντί αυτού φορτώνονται στα ταλαίπωρα γαϊδούρια που αναγκάζονται να τους κουβαλούν πάνω κάτω στα 500 σκαλοπάτια μεταξύ του λιμανιού και των Φυρών, πολλές φορές την ημέρα» σημειώνει και καταλήγει:

«Τα ακατάλληλα σαμάρια προκαλούν τραύματα τα οποία πολλές φορές αφήνονται χωρίς φροντίδα. Τα ζώα δεν προστατεύονται από τον καυτό ελληνικό ήλιο και σπανίως κάνουν διάλειμμα. Δεν τους δίνεται καν φαγητό και νερό. Το βίντεο με όλα αυτά τα ζώα που υποφέρουν, με στοιχειώνει».  

Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση PETA στην ιστοσελίδα της.

Δείτε ολοκλήρη την επιστολή εδώ.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook