Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής πίτας της παράταξης Σβόλη, με τον υφυπουργό Πολιτισμού Ιάσονα Φωτήλα να εξαπολύει αιχμές κατά του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Ο κ. Φωτήλας τον κατηγόρησε για ανακριβείς δηλώσεις σχετικά με πολιτιστικά έργα, καλώντας παράλληλα σε συστράτευση γύρω από την υποψηφιότητα της ΝΔ ενόψει των επόμενων δημοτικών εκλογών.
Ο υφυπουργός Πολιτισμού Ιάσονας Φωτήλας υποστήριξε ότι ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εμφανίζει κυβερνητικά έργα ως πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής, κάνοντας λόγο για "ψέματα που έχουν όριο". Σε μια αποστροφή του λόγου του, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της παράταξης, Κώστα Σβόλη, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θα σου πω πώς θα τον ξεβρακώσεις, σελίδα‑σελίδα, γιατί τα ψέματα έχουν όριο".
Η απάντηση του δημάρχου Πατρέων
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, απέφυγε να απαντήσει σε προσωπικό τόνο. "Δυστυχώς, ο τρόπος που μιλάει και ό,τι κάνει… δεν θέλω να πέσω σε αυτό το επίπεδο" δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο Κώστας Πελετίδης επανέφερε το ζήτημα σχετικής πρότασης ύψους 350.000 ευρώ για τεχνολογική αναβάθμιση των αρμάτων του Πατρινού Καρναβαλιού, που –όπως υποστήριξε– απορρίφθηκε από τον υφυπουργό. "Η πρόταση αφορούσε κοινή δράση του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας και του Δήμου. Πήραμε αρνητική απάντηση. Ας απαντήσει δημόσια", ανέφερε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

