Κόντρα στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τη Γεννηματά να μην γίνει... Τσίπρας

"Μερικές φορές κ. Γεννηματά από τις ίσιες αποστάσεις που θέλετε να κρατάτε κινδυνεύετε να σας ρουφήξει το πολιτικό κενό", τόνισε ο πρωθυπουργός.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Η σημερινή "Ώρα του Πρωθυπουργού" στη Βουλή και οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο στήριξης της οικονομίας, οδήγησε σε σκληρή αντιπαράθεση για μία σειρά θεμάτων μετάξυ του πρωθυπουργού και της Φώφης Γεννηματά, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μένει έκπληκτός από την στάση της προέδρου του ΚΙ.ΝΑ.Λ.

Κόντρα στη Βουλή: Ο Μητσοτάκης κάλεσε τη Γεννηματά να μην γίνει... Τσίπρας

Μάλιστα οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρωθυπουργό να λέει στην Φώφη Γεννηματά, πως από την ίδια περίμενε μια αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας, λέγοντας χαρακτηριστικά "δεν το περίμενα από εσάς, από άλλους θα το περίμενα, από εσάς όχι". Την κάλεσε της επί της ουσίας να μην γίνει... Τσίπρας, καθώς ο κ.Μητσοτάκης θεωρεί ότι αποτελεί πάγια τακτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης η διαστρέβλωση της πραγματικότητας για μικροκομματικούς σκοπούς.

"Γιατί υιοθετείτε την άποψη μισή δουλειά μισός μισθός και μας κατηγορείτε για το πρόγραμμα Συν-Εργασία. Δεν το περίμενα από σας, από άλλους θα το περίμενα από σας όχι. Πάρτε το πίσω, από σας δεν το περιμένω, περιμένω μια αντικειμενική αποτύπωση της πραγματικότητας. Η σοβαρή αντιπολίτευση προϋποθέτει μια ματιά στα πράγματα που δεν θα στηρίζεται στην καταστροφολογία και τη στείρα αντιπολίτευση και δεν θα προσπαθεί να ξανακάνει μία αντιπολίτευση πάνω σε μαγκάλια και συσσίτια, μια εικόνα μιας χώρας που ανήκει οριστικά στο παρελθόν", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

2

Μάλιστα, συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός να απευθύνεται στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, είπε χαρακτηριστικά: "Μερικές φορές κ. Γεννηματά από τις ίσιες αποστάσεις που θέλετε να κρατάτε κινδυνεύετε να σας ρουφήξει το πολιτικό κενό".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας τα εξής: "Όμως συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά ,τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά ,τα έχετε θυμηθεί με μια μικρή καθυστέρηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως -μεταξύ άλλων- είπε ο πρωθυπουργός:

"Με εσάς είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε μια ποιοτική αντιπαράθεση που θα αφήσει πίσω της μια εποχη κι ένα τρόπο έκφρασης πολιτικού λόγου που ανήκει οριστικά στο παρελθόν. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την έντονα κριτική διάθεση που έχετε απέναντι στην παράταξη μας. Όμως συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσασταν υπουργός στην κυβέρνηση Σαμαρά ,τότε δεν τα λέγατε όλα αυτά ,τα έχετε θυμηθεί με μια μικρή καθυστέρηση.

Όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην περνάμε ολόκληρες περιόδους Αν τα πιστεύατε όλα αυτά, θα μπορούσατε να μη συμμετέχετε σε αυτή την κυβέρνηση όμως πάνω απ' όλα το αξίωμα.

2

Ήμουν πολύ ήπιος στην πρωτολογία μου και σας αντιμετώπισα με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που σας αξίζει. Το να ανεβάζετε την ένταση δεν σας καθιστά περισσότερο αξιόπιστους.

Τα μαγκάλια και τα συσσίτια δεν αφορούσαν εσάς, αφορούσαν άλλους και το κατάλαβαν όλοι σε αυτή την αίθουσα. Το θέμα είναι να μη γίνεται εσείς σαν τους άλλους. Η ευχή και η ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση, την οποία ο τόπος πλήρωσε πολύ ακριβά. Εξάλλου το 2020 όπως έχουμε πει πολλές φορές δεν είναι 2015 και η Ιστορία επαναλαμβάνεται ενίοτε ως φάρσα.

Η πολιτική προστασία έχει υποστήριξη και από τις ένοπλες δυνάμεις μην έρχεστε και λέτε με τέτοιο ύφος ότι ο στρατός θα υποδέχεται τους τουρίστες δυσφημώντας τη χώρα και την προσπάθεια που κάνει. Δεν σας ταιριάζει αυτό το ύφος και δεν ταιριάζει στην προσπάθεια μας να σώσουμε ότι μπορούμε από μια δύσκολη τουριστική περίοδο. Μερικές φορές κ. Γεννηματά από τις ίσιες αποστάσεις που θέλετε να κρατάτε κινδυνεύετε να σας ρουφήξει το πολιτικό κενό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και εν πάση περιπτώσει, επειδή εμένα δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες -και είδα ότι εξανίσταστε όταν επικαλούμαι τη σοσιαλδημοκρατία- δεν είπα προς Θεού ότι η κυβέρνηση αυτή έγινε σοσιαλδημοκρατική και ούτε αυτό πρεσβεύουμε. Είμαστε μια κεντροδεξιά, φιλελεύθερη κυβέρνηση. Δεν διεκδικούμε εισπήδηση στο δικό σας ιδεολογικό χώρο. Όμως μια κεντροδεξιά φιλελεύθερη κυβέρνηση αντιλαμβάνεται απόλυτα ότι ο ρόλος του κράτους πρέπει να είναι παρεμβατικός όταν υπάρχει μεγάλη ανάγκη και δεν πρέπει να είναι παρεμβατικός εκεί που ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να ρυθμίζει πολύ καλύτερα τα του οίκου του. Και αυτό κάναμε αυτή τη στιγμή.

Και αν αυτό ενοχλεί κάποιους οι οποίοι είχαν χτίσει στερεότυπα στο μυαλό τους για το τι είναι αυτή η Νέα Δημοκρατία, μια δήθεν κακιά, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, η οποία ενδιαφέρεται μόνο για τους λίγους και τις ελίτ και δυστυχώς αυτό το οποίο κάνουμε έρχεται σε σύγκρουση με αυτή την εικόνα, αυτό δεν είναι δικό μας πρόβλημα. Είναι πρόβλημα αυτών που επιλέγουν να μας ασκήσουν αυτή την άστοχη κριτική.

Αλλά θα είμαστε εδώ και την επόμενη εβδομάδα, επαναλαμβάνω, με δημιουργική διάθεση να ενσωματώσουμε πρωτοβουλίες, σκέψεις, όχι όμως στο βαθμό που θα απονευρώσουν το νομοθέτημα και θα το κάνουν εντελώς ανεφάρμοστο. Και επειδή τελικά όλοι κρινόμαστε, όχι για τα λόγια μας αλλά για τη στάση μας, νομίζω ότι είναι μια ευκαιρία να βαδίσετε κι εσείς πάνω στο δρόμο τον οποίο χάραξε με τόλμη ο κ. Καμίνης, βουλευτής Επικρατείας σας και να κάνετε επιτέλους το σωστό, να στηρίξετε αυτή την πρωτοβουλία".

Χαρίτσης: Εκνευρισμένος ο Μητσοτάκης από την αποκάλυψη της συντηρητικής του ατζέντας και των λαθών

"Η προσωπική επίθεση του κ. Μητσοτάκη στην κα Γεννηματά, για την οποία πήρε αποστομωτική απάντηση από την ίδια στην αίθουσα, δεν δείχνει παρά τον εκνευρισμό του από την αποκάλυψη της συντηρητικής του ατζέντας και των λαθών της κυβέρνησής του", απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

"Τα υπόλοιπα είναι για αποπροσανατολισμό", σχολιάζει ο Παύλος Χρηστίδης.

2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 12 Αυγ 2020 | 19:37

Διπλωματικός πυρετός: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Μακρόν - Επαφές και με Σίσι

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις διπλωματικές επαφές, επικοινωνόντας τηλεφωνικά με Μακρόν και Σίσι

ΕΠΑΦΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 12 Αυγ 2020 | 19:12

Τουρκικές προκλήσεις στην Αν. Μεσόγειο: Η Αθήνα συνεχίζει την διπλωματική της αντεπίθεση - Επαφές Μητσοτάκη με Μακρόν και Σίσι

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Μακρόν για τις εξελίξεις στην περιοχή. Επαφές και με τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Αυγ 2020 | 18:34

LIVE: Διάγγελμα Μητσοτάκη για τις προκλήσεις της Τουρκίας - "Καμία πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη"

Ηχηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που απευθύνεται με διάγγελμα στον ελληνικό λαό αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Αυγ 2020 | 18:08

Ραγδαίες εξελίξεις: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 18:30 για τις τουρκικές προκλήσεις

Διάγγελμα στον ελληνικό λαό αναμένεται να απευθύνει στις 18.30 της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με φόντο τις προκλήσεις της Τουρκίας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ 12 Αυγ 2020 | 13:23

Oruc Reis: Κίνηση "ματ" από Αθήνα - Πιθανή συμμετοχή Πομπέο στο Συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

Διπλωματικός πυρετός με την Αθήνα να ετοιμάζει πιθανή συμμετοχή Πομπέο στην τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 11 Αυγ 2020 | 15:18

Μαξίμου για ενημέρωση πολιτικών αρχηγών: Στόχος η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων

Στόχος η συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές

ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ "ΠΥΡΕΤΟΣ" 11 Αυγ 2020 | 15:17

Ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο: Στο Μαξίμου ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Ενημέρωσε τον Μητσοτάκη

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την κατάσταση στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, εντός της οποίας παραμένει το τουρκικό ερευνητικό "Oruc Reis".

ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ 11 Αυγ 2020 | 13:48

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Τσίπρα: Κυρώσεις σε Τουρκία και Σύνοδο Κορυφής ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε μεταξύ άλλων πως ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να προκαλέσει άμεσα την έκτακτη σύγκληση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΣΕ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 11 Αυγ 2020 | 13:48

Φ. Γεννηματά: Εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο

Εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο απαιτείται σε αυτά τα κρίσιμα εθνικά θέματα ανέφερε η Φώφη Γεννηματά

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝΔΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 11 Αυγ 2020 | 12:47

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ για κυρώσεις στην Τουρκία ζητά η Ελλάδα

Η Αθήνα ζητά την έκτακτη σύγκληση της συνόδου των ΥΠΕΞ. Ο Νίκος Δένδιας θα ενημερώσει για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και θα ζητήσει επιβολή κυρώσεων.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 11 Αυγ 2020 | 11:22

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σήμερα θα ενημερώσει και τους πολιτικούς αρχηγούς

ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ 10 Αυγ 2020 | 19:01

Δέσμευση Μητσοτάκη από Εύβοια για ταχύτατες αποζημιώσεις - Πλήρης στήριξη στον Χαρδαλιά [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Εύβοια - Όλα όσα είπε για αποζημιώσεις και το "112"

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 10 Αυγ 2020 | 18:48

Μητσοτάκης σε NATO: Η τουρκική συμπεριφορά υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα

Η τουρκική συμπεριφορά υποσκάπτει τη σταθερότητα στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΓΓ του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ.