X

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το δημοψήφισμα-παρωδία - Τι είπε για ΜΜΕ "που θέλουν να τον βγάλουν από τη ναφθαλίνη"

Καρφιά Μητσοτάκη στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και σε ΜΜΕ που στηρίζουν το rebranding του πρώην πρωθυπουργού

Γράφει: TheToc team

"Η θλιβερή επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 θα θυμίζει πάντα πόσο κόστισε η ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην πατρίδα μας", ήταν το αρχικό σχόλιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο, αλλά εμμέσως και για τη διαρροή των πρακτικών της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την επομένη του Δημοψηφίσματος. Διαρροή που εκτιμάται ότι εντάσσεται στο σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα να παρουσιάσει τον εαυτό του πιο Ευρωπαίο και λιγότερο σύριζα, πάντα πρόθυμο να βρει λύση με τους εταίρους ώστε να μην φύγει η χώρα από το ευρώ.

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας:

"Δεν μπορώ επίσης να αφήσω ασχολίαστα τα όσα άκουσα από τον κ. Τσίπρα και την προσπάθεια να κάνει rebranding, αλλά και γνωστά κέντρα, που σπεύδουν να γίνουν πρόθυμα πλυντήρια. Η θλιβερή επέτειος του δημοψηφίσματος του 2015 θα θυμίζει για πάντα πόσο κόστισε η ζαριά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην πατρίδα μας.

Στην αρχή κοροϊδεύοντας τους πολίτες ότι τάχα θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο και μετά φορτώνοντας στις πλάτες των Ελλήνων 100 δισ. ευρώ, με περικοπές μισθών και αυξήσεις φόρων και όλα αυτά συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά. Αυτές οι μνήμες είναι που κάνουν ακόμη πιο εξοργιστική την προσπάθεια ενός πολιτικού να λανσάρει μία ωραιοποιημένη εικόνα του εαυτού του.

Αδικος ο κόπος. Πώς γίνεται να μας πείσετε ότι το δημοψήφισμα παρωδία έγινε για να μείνει η χώρα στο ευρώ; Θα τοποθετηθεί φαντάζομαι και η κυρία Κωνσταντοπούλου επ' αυτού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεγέλασε τους Ευρωπαίους αλλά τους Ελληνες

Και τώρα που είναι άραγε τα νταούλια, που παίζουν για να χορεύουν οι αγορές; Πλέον η κοινωνία γνωρίζει ότι η πρώτη φορά αριστερά δεν ξεγέλασε τους Ευρωπαίους, αλλά τους Έλληνες, και μία ολόκληρη γενιά Ελλήνων ξενιτεύτηκε. Και όλα αυτά με πρωταγωνιστή ένα πρόσωπο που στην αντιπολίτευση ξεστόμισε τα πιο απίστευτα ψέματα, ως πρωθυπουργός πήγε τη χώρα πίσω και ως βουλευτής έχει μηδενική κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Όσα νέα λογότυπα και αν σχεδιάσουν, όσα ονόματα και αν αλλάξουν, θα βρίσκονται διαρκώς μπροστά τους οι τρεις πιο σκληροί αντίπαλοι τους:

Ο καθρέφτης τους, οι πληγές που άφησαν στη χώρα και οι εμπειρίες των Ελλήνων. Επίσης εκτός από τα πρακτικά των αρχηγών υπάρχουν και τα πρακτικά των πολιτών στην κάλπη, είναι εκείνοι που δηλώνουν ότι αυτή η κυβέρνηση παρά τα λάθη της μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά και αυτό είναι λογικό να ενοχλεί και κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης, που προτιμούν έναν πρωθυπουργό όμηρο των δικών τους πιέσεων.

Δεν θα τους κάνω τη χάρη. Για αυτό και σπεύδουν να βγάλουν από τη ναφθαλίνη έναν παλαιό αρχηγό και να του δώσουν νέα αποστολή. Δεν μας εκπλήσσουν, οι Έλληνες δεν ζητούν να γευτούν ληγμένα προϊόντα του παρελθόντος".

Διαβάστε Επίσης