Follow us

"Ως εδώ!" είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: "Στίγμα αποστασίας και σχέδιο διαπλοκής" - Καταγγελία για τις ανεξαρτητοποιήσεις, πυρά κατά Π. Παππά

Προσπάθεια ρευστοποίησης και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι στον απόηχο των δηλώσεων Κασσελάκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Για "σχέδιο διαπλοκής που θέλει να αφαιρέσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ", κάνουν λόγο "κύκλοι" του κόμματος.

"Αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ολοκληρώνει τις θεσμικές διαδικασίες του έκτακτου συνεδρίου με τις ομιλίες των τεσσάρων υποψηφίων. Κάποιοι ωστόσο πιστεύουν ότι μπορούν να μεταφέρουν τις κοινοβουλευτικές τους έδρες όπως μεταφέρουν το σαρκίο τους", σχολίαζαν νωρίτερα.

"Εύκολα όμως μετά τα χθεσινά γεγονότα διαπιστώνει κανείς, ότι οι έδρες που ακούμε σήμερα να φεύγουνε δεν μεταφέρονται στον Στέφανο Κασελάκη αλλά πολύ περισσότερο κουβαλάνε την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον κ. Ανδρουλάκη.

Με τον ίδιο τρόπο που θα κουβαλάνε πάνω τους το στίγμα της αποστασίας. Αυτό δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα σχέδιο διαπλοκής που θέλει να αφαιρέσει το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ", προσθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν: "Ως εδώ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αποδείξει ότι δεν είναι ένα θνησιγενές σχήμα όπως αυτά που προσπαθούν να διασπάσουν το σώμα του. Γιατί και στην αντιπολίτευση και στην κυβέρνηση εκφράζει πάντα την κοινωνική αγωνία των πολιτών και δεν θα επιτρέψει σε κανένα σχέδιο συμφερόντων να καθορίσει το μέλλον του".

"Πρόθυμος αποστάτης ο Πέτρος Παππάς"

Ειδικά για την ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Παππά, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "διακρίθηκε" για μια σειρά από τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες, οι οποίες ήταν εκτός του πλαισίου της Αριστεράς και για τις οποίες είχε υποστεί επίπληξη.

"Η πολιτική του παρουσία καθρεφτίζει το είδος και το στίγμα του "νέου, που έρχεται". Ο ίδιος αποτελεί τυπικό δείγμα στελέχους του κόμματος Κασσελάκη. Τώρα που φανερώθηκε το σχέδιο ρευστοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, μπαίνει σε αυτό μπροστάρης και υλοποιητής".

"Πάντα θα παραμένει βουτηγμένος στην ανυποληψία του. Πάντα θα κουβαλά το στίγμα του πρόθυμου αποστάτη. Ειδικά αν βρεθεί κόμμα, πέραν του Κασσελάκη, να τον περιμαζέψει και να τον περισώσει από την πολιτική αφάνεια" καταλήγει η Κουμουνδούρου.

"Ως εδώ!" είπαν στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη: "Στίγμα αποστασίας και σχέδιο διαπλοκής" - Καταγγελία για τις ανεξαρτητοποιήσεις, πυρά κατά Π. Παππά

Προσπάθεια ρευστοποίησης και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν οι 4 υποψήφιοι πρόεδροι

Προσπάθεια μετάλλαξης, ρευστοποίησης και ανατροπής του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να απωλέσει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς όφελος ενός ευρύτερου σχεδίου της διαπλοκής, κατήγγειλαν οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι που πήραν το λόγο εκ νέου σήμερα στον απόηχο των εξελίξεων με την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και την προαναγγελία νέου κόμματος εκ μέρους του.

Οι υποψήφιοι αλλά και ο πρόεδρος της ΚΟ, ζήτησαν από τους βουλευτές που δήλωσαν ή σκέφτονται να ανεξαρτητοποιηθούν, να μην το κάνουν και πως σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για αποστασία και θα κριθούν από την Ιστορία.

συριζα

Απ. Γκλέτσος: "Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε σήμερα στο τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού"

Μήνυμα "να συνεχίσουμε δυνατοί, ενωμένοι, σοβαροί", έστειλε ο Απόστολος Γκλέτσος, σχολιάζοντας πως ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε σήμερα στο "τελευταίο σκαλοπάτι εξευτελισμού". Όπως είπε, "έφτασε στο σημείο να στείλει ανθρώπους που "καμία σχέση δεν έχουν σίγουρα με την αριστερά και σίγουρα με την πολιτική που τους συναντάς στη νύχτα" για να "διαλύσουν" το συνέδριο. "Το στίγμα θα μείνει και σε μας, τον πήραμε και τον κάναμε αρχηγό μας" σημείωσε, τονίζοντας πως "θα προσπαθήσουμε γρήγορα να το πετάξουμε από πάνω μας". "Θέλει από αύριο πολλή δουλειά για να κερδίσουμε πίσω τον κόσμο που έχει φύγει από μας όχι μόνο λόγω Κασσελάκη", είπε και κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρών στις κάλπες για την ανάδειξη του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ο οποίος θα είναι "πρώτος μεταξύ ίσων". "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρένθεση, δεν ήταν φωτοβολίδα, το απέδειξε με την κυβέρνηση 4,5 χρόνια του Τσίπρα και των συντρόφων του", ανέφερε, διαμηνύοντας ότι "θα τους νικήσουμε", ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αυτό που αποφάσισε είναι "να συνεχίσει να είναι παραμάγαζο του Μαξίμου και του Μητσοτάκη".

συριζα

Π. Πολάκης: "Η προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Καλώ τους βουλευτές που δήλωσαν ή σκέφτονται να αποχωρήσουν, να το ξανασκεφτούν"

"Πλέον τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η προσπάθεια μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Ζήσαμε χθες το σόου της κατάθεσης των υποτιθέμενων υπογραφών που έλαβαν την καυστική και αποτελεσματική απάντηση από τον πρόεδρο του συνεδρίου Γιάννη Μαντζουράνη ότι οι πλειοψηφίες καθορίζονται με ψηφοφορίες και όχι με υπεύθυνες δηλώσεις. Αν είχαν την πλειοψηφία το πρώτο που θα έκαναν θα ήταν μομφή στο προεδρείο αλλά δεν το έκαναν γιατί θα έχαναν. Μόλις είδαν ότι δεν τους παίρνει, αποχώρησαν και ανακοίνωσαν κόμμα", είπε ο Παύλος Πολάκης. Πρόσθεσε ότι "το σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ 5% που θα ασχολείται με μέρος των δικαιωμάτων απέτυχε οικτρά". Ο υποψήφιος πρόεδρος κάλεσε "όλους τους συντρόφους βουλευτές και αυτούς που δήλωσαν ότι αποχωρούν, να το ξανασκεφτούν, και αυτούς που το σκέφτονται, να μην το πράξουν. Γιατί μπορεί σε λίγο καιρό αυτός που τους το προτείνει να μην είναι καν στην Ελλάδα". Επίσης τους κάλεσε "να σκεφτούν καθαρά ότι η κοινωνία μας χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και μια νέα κυβερνώσα δύναμη αύριο". "Σε αυτό το δημοκρατικό προσκλητήριο έχουν όλοι θέση", είπε. Ο κ. Πολάκης είπε ότι πρέπει να συνταχθεί ένα λαϊκά κατανοητό, κοινωνικά αναγκαίο πρόγραμμα, σε σύγκρουση με τη διαπλοκή και προς όφελος της μισθωτής εργασίας, της νέας γενιάς και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και αγροτιάς, πρόγραμμα βαθέων αλλαγών που θα αναδιανέμουν πλούτο και θα μεταρρυθμίζουν δημοκρατικά το κράτος και τη δικαιοσύνη και θα επαναφέρουν υπό δημόσιο έλεγχο στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.

Διαβάστε Επίσης

Σ. Φάμελλος: "Η διαπλοκή έχει βάλει στόχο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιωματική αντιπολίτευση"

"Είμαστε όλοι εδώ" διεμήνυσε ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώθηκε η "αναγκαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ", ότι είναι ο "μοναδικός δρόμος για να πετύχουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή". Υπογράμμισε επίσης ότι επιβεβαιώθηκε πως τα όσα κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες ήταν "fake news" καθώς το "65% των συνέδρων ψήφισε θετικά τις τέσσερις υποψηφιότητες", απέναντι σε αυτούς που προσπάθησαν να "μποϋκοτάρουν" το συνέδριο. "Χθες και σήμερα επιστρέψαμε στην πολιτική", καθώς έγινε "πολιτική συζήτηση" είπε, ενώ αναφέρθηκε και σε "αγωνίες που εκφράστηκαν "αλλά και σε "λάθη που ξεκαθαρίστηκαν". "Συμφωνήσαμε να ξαναγίνουμε κόμμα", σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι "δε θα περιμένουμε την εκλογή προέδρου αλλά από τη Δευτέρα θα βρεθούμε στις τοπικές κοινωνίες". "Να καλέσουμε όλους τους συντρόφους το ΣΥΡΙΖΑ του '15, του '19, του '23 να ξαναχτίσουμε το νέο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο να υπερασπιστούμε το σπίτι μας", ανέφερε, κάνοντας λόγο για ένα "κόμμα ανοιχτό σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες". Συνεχίζοντας, τόνισε πως επιβεβαιώθηκε το "σχέδιο εξαΰλωσης του ΣΥΡΙΖΑ" και απάντησε σε όσους λένε ότι ο "ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε" ότι "είναι εδώ ριζωμένο στην κοινωνία, στις αξίες της Αριστεράς, στην ιστορία της Αριστεράς". Έκανε αναφορά σε "τρεις προσπάθειες να μπλοκάρουν δημοκρατικές διαδικασίες του κόμματος", κατηγορώντας την πλευρά Κασσελάκη ότι στη συνέχεια "θυματοποιήθηκε " με "τραμπικό" τρόπο. "Το σχέδιο αυτό ετοιμάστηκε έξω από το ΣΥΡΙΖΑ το υποστηρίζει η διαπλοκή" είπε, ενώ διαμήνυσε στους βουλευτές που αποχώρησαν ότι δε θα πάνε στο "κόμμα Κασσελάκη αλλά θα παρέχουν υπηρεσίες στον Ανδρουλάκη και στη διαπλοκή". "Η διαπλοκή έχει βάλει στόχο να χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ την αξιωματική αντιπολίτευση".

Διαβάστε Επίσης

Ν. Φαραντούρης: "Η Ιστορία ποτέ δεν ήταν επιεικής με όσους απεργάστηκαν ανατροπές"

"Το χαμόγελο σήμερα είναι πιο φωτεινό από κάθε άλλη μέρα. Η Ιστορία ποτέ δεν ήταν επιεικής με όσους απεργάστηκαν ανατροπές. Επειδή φαίνεται ότι ένα σχέδιο ανατροπής των κοινοβουλευτικών ισορροπιών εξυφαίνεται τις τελευταίες ώρες. Να ενημερώσουμε τους φίλους κοινοβουλευτικούς ότι η Ιστορία δεν θα είναι επιεικής μαζί τους. Η στέγη τους ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, πυλώνας της προοδευτικής παράταξης, αύριο κυβέρνηση της χώρας", είπε ο Νικόλας Φαραντούρης. Ανέφερε ότι "οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για όσα φαίνονται να εξελίσσονται ραγδαία τις τελευταίες ώρες προϋπήρχαν και ειναι απόδειξη του σχεδίου…". "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όσους αποχώρησαν. Δεν μας αφορά προχωράμε ενωμένοι. Η ιδεολογική δεξαμενή μας, μας επιτρέπει να ορθώσουμε σήμερα το αντιπολιτευτικό μας ανάστημα και αύριο το κυβερνητικό πρόγραμμα μας. Η κυβερνητική προοπτική μας πρέπει να είναι το κοινό μας μέλημα και ο αγώνας", συνέχισε.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων τους, οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι ανέβηκαν μαζί στο βήμα για να χαιρετίσουν το συνέδριο και να δείξουν την "αρραγή ενότητα του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ".

συριζα

Το λόγο έλαβε στη συνέχεια η Όλγα Γεροβασίλη, αναφέροντας ότι "όποιος ειναι ικανός να διορθώνει λάθος, είναι ικανός για να προχωρήσει μπροστά και δυνατά".

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς είπε ότι "ζούμε στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη μας για πολύ καιρό και έχουμε και πάρα πολύ σοβαρά συμπεράσματα καθώς πορευόμαστε στους νέους αγώνες: Αυτά τα λίγα 24ωρα απέδειξαν ότι υπήρχε ένα σχέδιο διάλυσης των διαδικασιών και της συνοχής του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινούσε από τις παραιτήσεις, τη μη συμμετοχή στα όργανα μέχρι τη χθεσινή μεθοδευμένη προσπάθεια να μην μπει κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα του συνεδρίου".

Σχολίασε ότι "όποιος έχει την πλειοψηφία δεν κάνει θεατρινισμούς αλλά επιδιώκει την ηρεμία και την ψηφοφορία και ήρθε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας για να δώσει ένα ηχηρό μήνυμα όχι μόνο σε αυτούς που προσπάθησαν να διαλύσουν τη διαδικασία αλλά και στο πανελλήνιο που τις τελευταίες μέρες ενημερώνεται ψευδώς και μονομερώς για τα τεκταινόμενα στο κόμμα μας". Είπε ακόμη ότι "η σημαντικότερη από τις νίκες που πετύχαμε είναι η νίκη απέναντι στην οργανωμένη, συστηματική, λυσσαλέα προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να παγιώσει έναν ιστορικό αναθεωρητισμό, να ρίξει στο λαό μας το πέπλο της λήθης, να ξεχάσει ο λαός ποια κυβέρνηση έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια. Σε αυτό το σχέδιο μπήκε ταφόπλακα. Και θα μπει ταφόπλακα και στο σχέδιο ιστορικού ξεπλύματος της Ακροδεξιάς".

Ο κ. Παππάς είπε ότι η ΚΟ θα συνεχίσει τη δουλειά που έχει δρομολογήσει και τόνισε ότι "όσοι πάρουν την απόφαση να αποστερήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα κουβαλούν πάντα ένα ιστορικό στίγμα. Κάλεσε "όσους το σκέφτονται ή θύμωσαν ή έχουν σκεπτικισμό σε σχέση με τις δημοκρατικές διαδικασίες να το ξανασκεφτούν και να μην ποντάρουν σε εγχειρήματα τα οποία ειναι θνησιγενή". "Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα είναι η πρωταγωνιστική δύναμη της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου", πρόσθεσε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
ΠΥΡΑ ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ 04 Νοε 2025 | 13:31

Εντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή της συνεδρίασης στη Βουλή για τα ΕΛΤΑ

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την αναβολή της συνεδρίασης για τα ΕΛΤΑ στη Βουλή.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

FCEM 2025 03 Νοε 2025 | 08:07

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας γυναικείας επιχειρηματικότητας - "Αυτή η γενιά μπορεί να κάνει την αλλαγή"

Σε μια περίοδο που η γυναικεία επιχειρηματικότητα αναδεικνύεται σε κινητήριο δύναμη της ανάπτυξης, η πρόεδρος του ΣΕΓΕ μιλά για τη μεγάλη διοργάνωση του FCEM 2025 στην Ελλάδα.

"ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ" 31 Οκτ 2025 | 16:01
ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 31 Οκτ 2025 | 15:07

ΕΛΤΑ: Αυτά είναι τα 204 υποκαταστήματα που κλείνουν - Στη Βουλή το θέμα, αντιδράσεις και από βουλευτές ΝΔ

Συγκαλούνται οι αρμόδιες επιτροπές της Βουλής για το ζήτημα των ΕΛΤΑ, μετά το αίτημα του Νίκου Παππά.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 31 Οκτ 2025 | 12:04

Εντονες αντιδράσεις για το λουκέτο 204 καταστημάτων των ΕΛΤΑ - Τι θα γίνει με τις συντάξεις στην επαρχία

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ, το επιστολικό έργο έχει μειωθεί κατά 90% την τελευταία δεκαετία, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμη τη διατήρηση τόσων φυσικών καταστημάτων.

ΟΠΕΚΕΠΕ 31 Οκτ 2025 | 10:16

Ο Φεύγας της ΝΔ για τους αγρότες της Κρήτης: "Γιατί ξεσηκώνονται μόνο αυτοί;" - Οργή από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

"Ποιος μας το λέει ότι είναι πραγματικοί οι αγρότες που βγήκαν στα μπλόκα στην Κρήτη;" σχολίασε ο Βασίλης Φεύγας της ΝΔ σχετικά με τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ 31 Οκτ 2025 | 09:24

Πώς ο Τσίπρας "χτίζει" κόμμα με τους 41 τεχνοκράτες - Επανέρχεται η εσωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ με γκρίνιες και αιχμές

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί για την επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού, από την εποχή ήδη που το "κόμμα Τσίπρα" δεν ήταν παρά ένα σενάριο.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 30 Οκτ 2025 | 20:11

Πυρά Μωραΐτη κατά Τσίπρα για το επιστημονικό συμβούλιο: "Δεν ακούει τον κόσμο που λέει μη φέρεις τους ίδιους, τους σιχαινόμαστε"

Στο πλαίσιο της κριτικής του επισημαίνει πως η κοινωνία έχει στείλει πολλάκις μήνυμα ανανέωσης, το οποίο, κατά την άποψή του, ο Αλέξης Τσίπρας "δεν ακούει"

ΣΥΡΙΖΑ 30 Οκτ 2025 | 14:20

Νέο άνοιγμα Φάμελλου σε Τσίπρα: Οι δρόμοι μας μπορούν και οφείλουν να συγκλίνουν

Ο Σωκράτης Φάμελλος ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί κάθετα με την εκτίμηση ότι "η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν διασπαστική".

ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ 30 Οκτ 2025 | 11:03

Βουλή: Ψηφίστηκε ο "χρονοκόφτης" - Πώς τοποθετήθηκαν τα κόμματα

Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι προτάσεις του προέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη για την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 30 Οκτ 2025 | 09:16

Τέμπη: Οργή στην Κουμουνδούρου μετά τη δήλωση Βούλτεψη: "Από τον ΣΥΡΙΖΑ πέθαναν τα παιδιά, που πουλήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ"

"Μνημείο αθλιότητας αλλά και τοξικότητας" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τις δηλώσεις της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφίας Βούλτεψη.

ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΙΑ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 30 Οκτ 2025 | 08:59

Αποκαλυπτήρια της "Επιτροπής Τσίπρα" - Σε vertigo ο ΣΥΡΙΖΑ

Ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες, πρόσωπα από την Κοινωνία των Πολιτών, δημοσιογράφοι και πρώην συνεργάτες αναμένεται να συγκροτήσουν την "επιστημονική επιτροπή" του Ινστιτούτου Τσίπρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Οκτ 2025 | 20:17

Σε τροχιά συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ: Στις 3 Νοεμβρίου η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ

Στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της ΚΟΕΣ θα παρίσταται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

ΒΟΥΛΗ 29 Οκτ 2025 | 16:25

Γεωργιάδης: Δεν εκφράζει τη Νέα Δημοκρατία η άποψη που εξέφρασε ο Δρυμιώτης για τους Αριστερούς

"Ο κ. Δρυμιώτης δεν είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ένας Έλληνας πολίτης, έχει όποια άποψη θέλει. Έτσι δουλεύει η Δημοκρατία", σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 29 Οκτ 2025 | 12:55

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ είπε όχι στην άμεση κλήση "Φραπέ" και Σεμερτζίδου - Συγκάλυψη καταγγέλλουν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

Τα δύο κόμματα έκαναν λόγο για "συνειδητή επιλογή συγκάλυψης" με αφορμή τη μη κλήτευση του Γιώργου Ξυλούρη ("Φραπές") και της Πόπης Σεμερτζίδου.

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ 29 Οκτ 2025 | 10:34

Δημοσκόπηση Interview: Στο δίλημμα "Μητσοτάκης ή χάος" το 42% επιλέγει "χάος" και το 30% Μητσοτάκη - Στο 2,6% ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την πολιτική κόπωση, η πλειονότητα των πολιτών φαίνεται να προτιμά την επανάληψη της κάλπης από μια συνεργασία κομμάτων.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 28 Οκτ 2025 | 18:17
ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 26 Οκτ 2025 | 15:13

"Δεν έχουμε χρήματα για να ζήσουμε": Τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι εργαζόμενοι σε "Αυγή" και "Κόκκινο"

Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι για τέσσερις μήνες, πραγματοποίησαν την κινητοποίηση την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 24 Οκτ 2025 | 17:09

Σκέρτσος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Διαχρονικό το πρόβλημα - Κυνική ομολογία ότι γνώριζαν το σκάνδαλο από το 2019, λέει η αντιπολίτευση

"Αυτό που κατάλαβε ο κ. Γερουλάνος[...]χωρίς να εγείρει κανένα ζήτημα για όσα είπα ως προς τα θέματα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν το κατάλαβε το ΠΑΣΟΚ" λέει ο Άκης Σκέρτσος

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 24 Οκτ 2025 | 11:43

Γιαννούλης υπέρ της συμπόρευσης: Να μην υπάρχει στις εκλογές και ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ και κόμμα Τσίπρα

Θέση για τις χθεσινές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε ο Χρήστος Γιαννούλης.

ΗΜΕΡΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 23 Οκτ 2025 | 21:18

Στην αγκαλιά του Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο τρεις διαφώνησαν με την πρόταση Φάμελλου για συμπόρευση - "Απασφάλισε" ο Πολάκης

Η συντριπτική πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος που έκανε ο Σωκράτης Φάμελλος στον Αλέξη Τσίπρα - Ποιοι συμφώνησαν με τον Παύλο Πολάκη που καταγγέλλει διάσπαση

ΣΤΟ FACEBOOK 23 Οκτ 2025 | 19:59

Πολάκης εναντίον Φάμελλου: "Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ - Αυτά που ακούω από τον Τσίπρα δεν με εμπνέουν"

"Εγώ ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καλώ όλους να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους", έγραψε ο Παύλος Πολάκης μετά την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος

ΣΗΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ 23 Οκτ 2025 | 17:57

"Ανοιγμα" Φάμελλου στον Τσίπρα: Η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι αντιπαραθετική - Στα κάγκελα ο Πολάκης

"Αυτό που θεωρούμε ότι είναι σημαντικό είναι η ενωτική και συνθετική προοδευτική διέξοδος", είπε ο Σωκράτης Φάμελλος για τον Αλέξη Τσίπρα

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 23 Οκτ 2025 | 17:10

Σφοδρή επίθεση της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση για την κατάθεση Τυχεροπούλου στην εξεταστική επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

"Διαχρονικά "γαλάζιο" το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σημειώνουν πηγές ΣΥΡΙΖΑ, για σύστημα φόβου, συγκάλυψης και διαφθοράς κάνουν λόγω πηγές ΠΑΣΟΚ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΤΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ 21 Οκτ 2025 | 21:19

Η δήλωση Δένδια για τον Άγνωστο Στρατιώτη, η απουσία του από τη Βουλή, οι μπηχτές ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση της ΝΔ

Ο υπουργός Άμυνας παραβρέθηκε σε εκδήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων για το στρατιωτικό ημερολόγιο της περιόδου 1940-41, σε πολύ κοντινή απόσταση από το Κοινοβούλιο, στο ξενοδοχείο "Μεγάλη Βρεταννία"

ΒΟΥΛΗ 21 Οκτ 2025 | 19:50

Φάμελλος για Άγνωστο Στρατιώτη: "Αντισυνταγματική και ντροπιαστική η τροπολογία - Ρεντίκολο η κυβέρνηση"

Ο Σωκράτης Φάμελλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση φοβάται τις λαϊκές διαμαρτυρίες

ΕΝΤΟΝΗ ΚΟΝΤΡΑ 21 Οκτ 2025 | 11:10

H συζήτηση στη Βουλή για την τροπολογία του Αγνωστου Στρατιώτη - Αίτημα ονομαστικής ψηφορορίας από το ΚΚΕ

'Εντονη η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την τροπολογία που αφορά το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 2023 20 Οκτ 2025 | 11:18

"Εμφύλιος" και στη Νέα Αριστερά: Τα καρφιά Αχτσιόγλου για το άδειασμα Τσακαλώτου - "Αστοχη και ανακριβής δήλωση"

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε ως "άστοχη και ανακριβή" τη δήλωση Τσακαλώτου για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023.

ΣΤΗ ΝΑΠΟΛΗ 17 Οκτ 2025 | 12:54

Δυναμική παρουσία της ΕΡΤ στη Σύνοδο της EBU Mediterranean Leadership και στο συνέδριο MED – Mediterranean Dialogues

Το διεθνές αποτύπωμα και την εξωστρέφεια της ΕΡΤ υπογράμμισε η παρουσία της δημόσιας τηλεόρασης στη Νάπολη της Ιταλίας.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ 17 Οκτ 2025 | 08:12

Κωνσταντόπουλος: Ο Τσίπρας έχει στοιχεία αμοραλισμού - Εχω ευθύνη που τον στήριξα

Κριτική προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είναι αμοραλιστής, άσκησε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:49

Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ως κυβέρνηση δεν αναγνωρίσατε το κράτος Παλαιστίνης; Σας άφησε στα κρύα του λουτρού ο Τσίπρας

"Αφού ήσασταν φιλοπαλαιστίνιοι γιατί επί τέσσερα χρόνια δεν το αναγνωρίσατε;", είπε για την Παλαιστίνη ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Σωκράτη Φάμελλο

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 18:29

Φάμελλος κατά τη δευτερολογία του: Κυβερνητικά ψέματα και παραπλάνηση στην εξωτερική πολιτική

Ο Σωκράτης Φάμελλος αμφισβήτησε ότι η μείωση των παραβιάσεων του εναέριου χώρου ήταν αποτέλεσμα της Διακήρυξης των Αθηνών και παρέθεσε στοιχεία που δείχνουν ότι αυτό έγινε νωρίτερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 16 Οκτ 2025 | 16:50

Φάμελλος: Δεν σας κατηγορούμε για μιλιταρισμό, σας κατηγορούμε για ανεπάρκεια και ανικανότητα

"Η παρακαταθήκη σας στην εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μία παρακαταθήκη ηττών, υποχωρήσεων, λανθασμένων και πρόχειρων επιλογών" είπε ο Σωκράτης Φάμελλος

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 16 Οκτ 2025 | 13:28

Το καρφί Μητσοτάκη σε Φάμελλο για Τσίπρα: "Διακρίνω μια νευρικότητα, μάλλον οφείλεται στους απόντες"

Ο πρωθυπουργός απάντησε με αιχμές στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 16 Οκτ 2025 | 10:00

Σάλος με φράση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: "Υπάρχουν τριτοκοσμικοί που αντέχουν περισσότερο στο θερμοκήπιο"

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι "οι λευκότεροι δυσκολεύονται", ενώ "οι τριτοκοσμικοί, από χώρες πιο ψημένες στον ήλιο, αντέχουν περισσότερο".

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 16 Οκτ 2025 | 09:42

Το άδειασμα Τσακαλώτου σε Τσίπρα: Δεν ήταν κοστολογημένο το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το 2023

"Θεωρούσαμε πως είμαστε στην αντιπολίτευση και μπορούμε να λέμε και κάτι παραπάνω" είπε ο κ. Τσακαλώτος.

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ 15 Οκτ 2025 | 22:32

Βουλή: Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο

Τι ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης για να αιτιολογήσει την απόφαση αυτή

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 15 Οκτ 2025 | 17:18

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πυρά κατά της κυβέρνησης από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση στην Εξεταστική του Γ. Ζαλίδη

Το ΠΑΣΟΚ, μέσω πηγών, υποστήριξε ότι "όπως αποκαλύφθηκε από την εξέταση του κ. Ζαλίδη από τη βουλευτή του κόμματος Ευαγγελία Λιακούλη, "στον ΟΠΕΚΕΠΕ κάνουν μερεμέτια και όχι δομικές αλλαγές μετά το σκάνδαλο"

ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ 14 Οκτ 2025 | 20:10

Απλήρωτοι επί 4 μήνες οι εργαζόμενοι στην "Αυγή" και το "Κόκκινο" - Νέα συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως "Δώστε τώρα τα δεδουλευμένα - Αγώνας για δουλειά και αξιοπρέπεια", οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για "16 μήνες ομηρίας" και ανασφάλειας

ΙΣΠΑΝΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ 14 Οκτ 2025 | 13:59

Το μυστήριο με την ατάκα του Τσίπρα για "την επανάσταση που δεν μπορείς να κάνεις 2 φορές"- Ποιος είπε την ιστορική φράση

Ποιος είναι ο Ισπανός επαναστάτης που είπε τη φράση για την επανάσταση που δεν μπορείς να την κάνεις δυο φορές;

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 12 Οκτ 2025 | 14:31

Μύδροι από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την κυριακάτικη ανάρτηση Μητσοτάκη: "Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω"

Ο κ. Τσουκαλάς ανέφερε στο σχόλιό του, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι βαριά εκτεθειμένοι από την εξέλιξη της υπόθεσης του αιτήματος του κ. Ρούτσι και την απόφαση της δικαιοσύνης.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 12 Οκτ 2025 | 11:37

Κασσελάκης για Τσίπρα: Το "σοκ εντιμότητας" πρέπει να ξεκινήσει με μια συγγνώμη στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ για το μπουζουξίδικο

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ότι "παρασκηνιακά κορόιδεψε τη βάση με το παρασκήνιο του μπουζουξίδικου".

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 11 Οκτ 2025 | 11:49

Η πρώτη συνέντευξη Τσίπρα: "Η σχέση μου με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει - Ο Μητσοτάκης λειτουργεί ως ολιγάρχης"

"Με παλιό διαβατήριο κανένας δεν πρόκειται να περάσει στη νέα εποχή, και απλώς θα διαιωνίζεται η καθεστωτική στασιμότητα και ασυδοσία", τονίζει πρώην πρωθυπουργός.

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 10 Οκτ 2025 | 09:27

Θ. Μαργαρίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να συνεργαστεί με ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και κόμμα Τσίπρα

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης τοποθετήθηκε δημόσιες για το με ποιους θα μπορούσε το κόμμα του να συνεργαστεί.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:24

Ραγκούσης για παραίτηση Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να τον ευχαριστήσει δημόσια - Νέα πολιτικά δεδομένα στον προοδευτικό χώρο

Ο Γιάννης Ραγκούσης τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να σπεύσει να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

ΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΙ 10 Οκτ 2025 | 09:06

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από βουλευτής

Ο πρώην πρωθυπουργός θα μιλήσει για την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, το βιβλίο που ετοιμάζει, τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα σχέδια του για τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

ΜΑΡΤΥΡΙΟ 09 Οκτ 2025 | 13:48

Ο Σωκράτης Φάμελλος συναντά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους ρωτάει: "Θα μείνετε ή θα πάτε με τον Τσίπρα;"

Επαφές Φάμελλου με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η προοπτική δημιουργίας νέου κόμματος από τον Τσίπρα, του τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια

9 ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 22:55

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 16,2% για τη ΝΔ - Το 16% λέει "ναι" στο κόμμα Τσίπρα

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 31,5%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ 08 Οκτ 2025 | 16:09

Ο Καρανίκας δεν θέλει να ακούει για Τσίπρα: Αναξιόπιστος για τη δημοκρατία - Μεταλλάχθηκε σε κάτι που δεν μπορώ να καταλάβω

Ο Τσίπρας συμμετείχε στο πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ, έχει μεταλλαχθεί σε κάτι που δεν ξέρω τι είναι

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 08 Οκτ 2025 | 14:58

ΣΥΡΙΖΑ: Υποκριτής ο Μητσοτάκης, επανέφερε τον Κυριαζίδη στην ΚΟ της ΝΔ μετά τους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς του

"Εμείς υπενθυμίζουμε απλώς τις φλογερές διατυπώσεις του κ. Μητσοτάκη τότε, που μιλούσε για "απρεπέστατη αναφορά" και "ευπρέπεια της παράταξης"" σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΣΙΠΡΙΚΟΙ 08 Οκτ 2025 | 14:05

Το στενό επιτελείο του Τσίπρα: Τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης που στήνουν το νέο κόμμα στην Αμαλίας

Εκτός από τα πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν και πολλοί βουλευτές που εκδηλώνονται ήδη θετικά για την πρωτοβουλία

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 08 Οκτ 2025 | 14:00

Στη Νέα Αριστερά προσχώρησε ο Θεόδωρος Δρίτσας

Ο Θοδωρής Δρίτσας προσχώρησε επίσημα στη Νέα Αριστερά.

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 12:29

Φαραντούρης: Απολύτως καλοδεχούμενος ο Αλέξης Τσίπρας - Πράξη γενναιότητας η παραίτηση

"Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει ένα ρόλο στο μέλλον" ο Αλέξης Τσίπρας, σημείωσε ο Νίκος Φαραντούρης.

ΒΟΥΛΗ 08 Οκτ 2025 | 11:10

Ορκίστηκε βουλευτής ο Θοδωρής Δρίτσας - Πήρε την έδρα του Τσίπρα και την πάει στη Νέα Αριστερά

Ο κ. Δρίτσας αντικαθιστά τον κ. Τσίπρα, ως πρώτος επιλαχών του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Πειραιώς αλλά έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά από το 2023.

ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΦΑΜΕΛΛΟΣ 08 Οκτ 2025 | 10:46

Ο Τσίπρας αδειάζει όσους τρέχουν να πιάσουν... στασίδι στο νέο κόμμα: "Δεν σας κάλεσα, θέλω νέα πρόσωπα"

Το μείζον πρόβλημα είναι πως η Αμαλίας βλέπει καθημερινά, αποδεκτά και μη από τον Αλ. Τσίπρα πρόσωπα, να βρίσκονται στον προθάλαμο του νέου κόμματος.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 08 Οκτ 2025 | 09:23

Μαμουλάκης: Δεν ήταν κίνηση αιφνιδιασμού η κίνηση Τσίπρα - Η χώρα έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλαγή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης κλήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα από βουλευτής.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 08 Οκτ 2025 | 08:47

Εξεταστική ΟΠΕΠΕΚΕ: Σάλος μετά την κατάθεση Βάρρα - Τι απαντούν Βορίδης και Neuropublic

Η επιλογή του Γρηγόρη Βάρρα, να μην απαντήσει αρχικά προφορικά στις ερωτήσεις, προκάλεσε αντιδράσεις.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΞΕΝΟΥΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ». 07 Οκτ 2025 | 16:21

Παππάς: Να προχωρήσουμε σε εκλογική συνεργασία χωρίς καθυστερήσεις - Επικεφαλής εκλεγμένος από τον αριστερό και προοδευτικό κόσμο

"Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση και πρέπει να υπάρξει εκλογή επικεφαλής από τον προοδευτικό κόσμο", τόνισε ο Νίκος Παππάς.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Οκτ 2025 | 14:45

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για Εξεταστική: Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Βάρρας υπηρετεί τα συμφέροντα Μαξίμου

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν τα όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, κάνοντας λόγο για "πρωτοφανή απαξίωση".

ΣΤΟ FACEBOOK 07 Οκτ 2025 | 14:45

Ο σκιτσογράφος Πετρουλάκης για την παραίτηση Τσίπρα: Ξεχειλίζει Μεσσιανισμό, είναι πολιτική ντίβα

Αιχμηρό σχόλιο του σκιτσογράφου Πετρουλάκη για την παραίτηση Τσίπρα

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν λειτούργησα ως εκπρόσωπος συμφερόντων" - Οι αιχμές για Βάρρα

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης