Eπιχείρηση για άνοιγμα στην κοινωνία από το Συνέδριο

Να αποτελέσει το 10ο συνέδριο της Ν.Δ. εφαλτήριο για να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, φιλοδοξεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Eπιχείρηση για άνοιγμα στην κοινωνία από το Συνέδριο

Να αποτελέσει το 10ο συνέδριο της Ν.Δ. που ξεκινάει σήμερα το απόγευμα, εφαλτήριο για να διαμορφωθεί ένα ευρύτερο πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία ώστε να καταστεί πιο εύκολη η επάνοδος στην εξουσία στοχεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εν μέσω σποραδικών πυρών και ενστάσεων, κυρίως όμως από μικρομεσαία στελέχη της Πολιτικής Επιτροπής και μέλη της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προχωρά, όπως λέει και ο ίδιος στους συνομιλητές του και θα το αναφέρει με ένταση το απόγευμα, στην αναγέννηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Βάζουμε πρώτα σε τάξη το σπίτι μας, για να μπορέσουμε να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα» αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή της νέας ηγεσίας.

Παρουσία του 97χρονου πολύπειρου πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος θα παραστεί στην έναρξη του τακτικού, εθνικού συνεδρίου για να ακούσει τον υιό του, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μεταδώσει μήνυμα αλλαγής, ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του κόμματος, στην προσπάθειά του να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι μπορεί να εμπιστευτεί εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης, μέσα από το συνέδριο θέλει να οικοδομήσει, όπως αναφέρει σε συνεργάτες και πολιτικούς του φίλους, ένα νέο, ζωντανό πολιτικό οργανισμό μέσα από τη Ν.Δ., την οποία όμως θέλει να αναδιοργανώσει, ώστε να είναι ελκυστική.

«Βάζουμε πρώτα σε τάξη το σπίτι μας, για να μπορέσουμε να βάλουμε σε τάξη την Ελλάδα» αποτελεί την κατευθυντήρια γραμμή της νέας ηγεσίας, η οποία θέλει να περάσουν τα εξής μηνύματα στην κοινωνία:

  • ότι υπάρχει κυβερνητικό πρόγραμμα, οι βασικές γραμμές του οποίου θα παρουσιαστούν από τον αντιπροέδρο του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη. Το τρίπτυχο θα είναι: χαμηλή φορολογία, επενδύσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
  • ότι η Ν.Δ. ανασυγκροτείται και εγκρίνει ένα νέο σύγχρονο καταστατικό που έχει ρηξικέλευθες αλλαγές και του δίνουν μια νέα πνοή.
  • ότι η Ν.Δ. ανοίγεται και δεν δίνει τόσο βάση στην κομματική οντότητα όσο στην κοινωνική διάσταση του κόμματος και στη σύνδεσή του με την κοινωνία.

Ειδικά για το άνοιγμα της Ν.Δ. στην κοινωνία τονίζεται με έμφαση ότι τις πύλες του Συνεδρίου θα περάσουν σήμερα 5.000 σύνεδροι, οι 2.436 εκλεγμένοι και ακόμη περίπου 3.000 παρατηρητές και διεθνείς προσκεκλημένοι.

Μάλιστα, τα περίπου 3.000 μη μέλη θα συμμετέχουν σε μια παράλληλη συνεδριακή διαδικασία κατά την οποία θα λειτουργήσουν «Εργαστήρια» από τις Γραμματείες του κόμματος, σε μια προσπάθεια να γίνουν κινήσεις που αφήνουν πίσω τους παραδοσιακούς μηχανισμούς και αλλάζουν τις καθιερωμένες καθεστωτικές αντιλήψεις.

Οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό αναμένεται να εγκριθούν άνετα το βράδυ του Σαββάτου από το συνέδριο.

Ιδιαίτερες κινήσεις αμφισβήτησης των όσων προωθεί η νέα ηγεσία δεν υπάρχουν, καθώς οι προτεινόμενες αλλαγές στο καταστατικό αναμένεται να εγκριθούν άνετα το βράδυ του Σαββάτου από το συνέδριο. Εξάλλου, όσες κινήσεις έγιναν τις τελευταίες ώρες για να δημιουργηθεί κίνηση διαμαρτυρίας για αντικαταστατικές διαδικασίες δεν κατέστη εφικτό.

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι όπως αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπαμιμίκου από τη θέση του γραμματέα του κόμματος, ο ίδιος δεν παραιτήθηκε και από μέλος της Ν.Δ. αλλά μόνο από μέλος της Πολιτικής Επιτροπής.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι εκτός απροόπτου στο συνέδριο, αφού δεν προλαβαίνει η επιτροπή δεοντολογίας να τον διαγράψει, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός που δεν προχώρησε, καθώς είχαν όλοι την εντύπωση πως παραιτήθηκε και από μέλος του κόμματος, και μάλιστα μπορεί να μιλήσει.

Με ενδιαφέρον αναμένεται επίσης και η ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, λίγο πριν από τη δευτερολογία του Κυρ. Μητσοτάκη και πριν αρχίσει η ψηφοφορία για τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής.

Το Σάββατο το πρωί θα απευθύνουν χαιρετισμούς εκπρόσωποι από τα άλλα κόμματα: ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης από το ΠΑΣΟΚ (και όχι η Φώφη Γεννηματά, γεγονός που έχει τη σημασία του), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ο βουλευτής Μάριος Γεωργιάδης από την Ένωση Κεντρώων, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, καθώς και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ Κώστας Ήσυχος. Σε εκκρεμότητα είναι ο ορισμός εκπροσώπου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 21 Οκτ 2021 | 16:42

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Θα στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά για όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής δήλωσε ότι το θέμα που θα κυριαρχήσει στη συζήτηση θα είναι οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ 21 Οκτ 2021 | 06:54

Στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης - Ενεργειακή κρίση και τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να λάβει μέρος αρχικά στη σύνοδο του ΕΛΚ και στη συνέχεια στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 20 Οκτ 2021 | 20:28

Συνάντηση Μητσοτάκη - ΕΒΕΑ: Στόχος οι καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας

Η Επιτροπή του ΕΒΕΑ διεμήνυσε στον κ. Μητσοτάκη πως ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΗΓΕΤΕΣ 19 Οκτ 2021 | 22:48

Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη: "Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών"

Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση περιοχών της Ανατολικής Αττικής (Μάτι)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 19 Οκτ 2021 | 13:05

Μητσοτάκης, αλ Σίσι και Αναστασιάδης στην Τριμερή: Η Τουρκία συνιστά απειλή για την Αν. Μεσόγειο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΚΥΠΡΟΥ 19 Οκτ 2021 | 11:20

Συνάντηση Μητσοτάκη - αλ Σίσι για ενέργεια και άμυνα: "Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας"

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αιγύπτου για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 19 Οκτ 2021 | 08:59

Επιμένει ο Πολάκης για το κτηνιατρικό φάρμακο ως θεραπεία για τον κορονοϊό: Το δίνουν και στην Ινδία

"Ξεπέρασες τα όρια, αποδεικνύοντας την μικροψυχία και την αμορφωσιά σου", έγραψε ο Π. Πολάκης για τον Κυρ. Μητσοτάκη.

"ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗΣ" 19 Οκτ 2021 | 08:35

ΣΥΡΙΖΑ για ακρίβεια: Μητσοτάκης - Γεωργιάδης εμπαίζουν τους πολίτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί Μητσοτάκγη και Γεωργιάδη πως εμπαίζουν τους πολίτες για την ακρίβεια.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΙΣΙ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 07:45

Τριμερής Ελλάδας - Αιγύπτου - Κύπρου: Συνάντηση κορυφής στην Αθήνα με ηχηρά μηνύματα για την ανατολική Μεσόγειο

Η 9η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, 19 Οκτωβρίου στο Χίλτον.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 18 Οκτ 2021 | 19:32

Στο πλευρό της Ντόρας Μπακογιάννη ο Κυριάκος Μητσοτάκης: "Και σε αυτή τη μάχη θα βγει νικήτρια"

Σίγουρος πως η Ντόρα Μπακογιάννη θα ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της είναι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 18 Οκτ 2021 | 18:29