
Για τα όσα πέρασε η Εύα Καϊλή κλεισμένη στο κελί της βελγικής Αστυνομίας (και όχι στις φυλακές Χάρεν) και τις συνθήκες κράτησής της, πριν την εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισής της, μίλησε ο συνήγορος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο εκ των δικηγόρων της πρώην αντιπροέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για "βασανιστήρια και σκηνές που θυμίζουν το Εξπρές του Μεσονυχτίου".
Ειδικότερα επεσήμανε: "Τα βασανιστήρια δεν έγιναν στις φυλακές όπου κρατείται. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε Τετάρτη 11 Ιανουαρίου προς Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, όταν -ενώ έπρεπε μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση στην Αστυνομία να επιστρέψει στις φυλακές- με εντολή του Ανακριτή διατάχθηκε να μείνει στο κελί της Αστυνομίας. Εκεί συνέβησαν σκηνές που θυμίζουν Εξπρές του Μεσονυχτίου".
"Θυμίζουν Μεσαίωνα όλα αυτά"
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε πως η πελάτισσά του έμεινε στην απομόνωση για 16 ώρες, χωρίς να έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί ούτε να περιποιηθεί τον εαυτό της.

"Από το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η Εύα Καϊλή τέθηκε σε απομόνωση με απόφαση του Ανακριτή. Την κρατούσαν επί 16 ώρες σε ένα κελί της Αστυνομίας, όχι στη φυλακή, στο κρύο, δεν της έδιναν δεύτερη κουβέρτα, της έπαιρναν το παλτό της, το φως ήταν συνεχώς αναμμένο και δεν της επέτρεπε να κοιμηθεί, είχε περίοδο με πολύ αίμα και δεν της επέτρεπαν να πλυθεί.
Όλα αυτά σημαίνουν βασανιστήρια, όλα αυτά παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όλα αυτά θυμίζουν Μεσαίωνα. Αυτά μου είπε η κυρία Καϊλή να σας μεταφέρω".
Στη συνέχεια, ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή ανέφερε: "Δεν θα σταματήσω ποτέ να λέω ότι είναι αθώα. Δεν είχε ποτέ καμία επαγγελματική συνεργασία με τον κύριο Παντσέρι.
Η Εύα Καϊλή αντιμετωπίζει κατηγορίες, αλλά υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε στην Ευρώπη! Αυτές οι συμπεριφορές παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αυτά τα γεγονότα συνιστούν βασανιστήρια, αυτά τα γεγονότα αντικατοπτρίζουν τον Μεσαίωνα. Ελπίζω σε μια δίκαιη δίκη, είμαστε στην Ευρώπη".
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr