Eυάγ. Βενιζέλος στο Open: Delivery boy ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατακεραύνωσε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και απέδωσε την εικόνα του Αλέξη τσίπρα με τα μελανότερα χρώματα

SHARE THIS
0
SHARES

Χειμαρρώδης και εξαιρετικά επικριτικός ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και την Ελλη Στάη.

Οσον αφορά την επίθεση κατά του εισαγγελέα Ντογιάκου μίλησε για τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου επισημαίνοντας πως πρέπει τις κεραίες μας να τις έχουμε ανοικτές σημειώνοντας ωστόσο «πως δεν ξέρω αν η δράση είναι αριστερής προέλευσης».

Στη συνέχεια των τοποθετήσεων του ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε τα περί ευρωπαϊκής ξεφτίλας αν ο ΣΥΡΙΖΑ πάει στη σοσιαλδημοκρατία.

Μιλώντας μάλιστα για το σκεπτικό των Ευρωπαίων έκρινε ότι «δεν είναι δείγμα σοβαρότητας του SPD να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριό του ως σοσιαλιστή ηγέτη, η λογική του SPD ήταν αν είναι κίνδυνος ο λαϊκισμός δεξιάς και ακροδεξιάς, ας βρούμε έναν εθνολαϊκιστή δήθεν σοσιαλιστή και δήθεν αριστερό ένα δήθεν ριζοσπάστη της δήθεν αριστεράς, να μιλήσει».

Στο σημείο αυτό χαρακτήρισε ως delivery boy τον Αλέξη Tσίπρα και την κυβέρνηση την πιο υποταγμένη στα χρόνια των μνημονίων.  «Ολα τα μεγάλα ιστορικά λάθη που έχουν φτάσει τα κράτη στο χείλος του γκρεμού έχουν ψηφιστεί δημοκρατικά» σχολίασε 

«Κάνει ακριβώς ότι του λένε και προθυμοποιείται περισσότερο από ότι του λένε» συμπλήρωσε επισημαίνοντας πως «ποτέ δεν είχε συνδεθεί η εξωτερική πολιτική με την οικονομική κατάσταση της χώρας», χρεώνοντας το ως... επίτευγμα της κυβέρνησης. «Χαϊδεύουν το εξημερωμένο κατοικίδιο της ευρωπαϊκής ορθοδοξίας, δεν είναι πηγή υπερηφάνειας», είπε για τα  «κομπλιμέντα» που επιφυλάσσουν οι ευρωπαίοι στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος στα περί «καθαρού μυαλού» του Αλ. Τσίπρα στη διαπραγμάτευση το 2015 σχολίασε δηκτικά την αναφορά «ευτυχώς είχα καθαρό μυαλό και ανέτρεψα αποφάσεις θολωμένου μου μυαλού.. σχολίασε πως ο ουσιαστικά ο Τσίπρας είπε...σωθήκαμε από εμάς τους ίδιους».

Η πολιτική των υπερπλεονασμάτων είναι αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης και πως πρόκειται για την πιο αντιαναπτυξιακή πολιτική, βγήκαμε από το μνημόνιο με αναιμική ανάπτυξη. Δίνονται επιδόματα για να εξαγοράσουν τη μιζέρια», Τον δημοσιονομικό χωρο τον εχει θυσιάσει ο κος Τσίπρας, είπε.

«Διαψεύδουν τις ελπίδες που είχε επενδύσει ο κόσμος πάνω τους», «η κυβέρνηση κατάφερε να μην έχουμε ασφαλιστικό σύστημα, βιώσιμο και παραγωγικό. Είναι σημαντικό η χώρα να εχει βασικά συστήματα, τράπεζες, δικαιοσύνη, επαίρεται και καμαρώνει η κυβέρνηση όταν χειραγωγεί τη δικαιοσύνη», πρόσθεσε

Οσον αφορά την επόμενη ημέρα και το ΚΙΝΑΛ στάθηκε σύμφωνος με την τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά  να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ ηττημένος στρατηγικά ώστε να μην μπορεί να ελέγξει τις εξελίξεις, να μην μπορεί να παρεμποδίσει.

Πρέπει να μην υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, πρέπει να υπάρχουν υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις που θα εγγυηθούν τις εξελίξεις

Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με έναν τρόπο που θα έχει προοπτική, η τετραετία της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε τον τόπο χωρίς προοπτική, συμπλήρωσε

 

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook