
Διευκρινίσεις για το τι συνέβη με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής των Περιφερειών και Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία, ζητεί o Νάτσο Σάντσες Αμόρ.
Με ανάρτησή του στο Twitter, ο εισηγητής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου για την Τουρκία σημειώνει ότι "η Επιτροπή των Περιφερειών κάνει εξαιρετική δουλειά στο να διατηρεί τα κανάλια ανοιχτά σε τοπικό επίπεδο στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Γι' αυτό είναι ιδιαίτερα ατυχές, το λυπηρό περιστατικό που επηρέασε τον Αντιπρόεδρο, Απόστολο Τζιτζικώστα ο οποίος ταξίδευε στη Σμύρνη για να συμπροεδρεύσει στην ολομέλεια της Γενική Συνέλευσης Ευρώπης-Μεσογείου (ARLEM). Αυτό πρέπει να διευκρινιστεί".
The @EU_CoR is doing a great job in keeping channels open at local level in 🇪🇺🇹🇷 relations. That's why it's particularly unfortunate the regrettable incident affecting Vice-pres. @tzitzikostas who was travelling to #Izmir to co-chair the #ARLEM plenary. This needs to be clarified pic.twitter.com/gME4siNcwt
— Nacho Sánchez Amor (@NachoSAmor) November 7, 2022
Αιχμές Δένδια κατά Τουρκίας
Στην απαγόρευση εισόδου του Απόστολου Τζιτζικώστα αναφέρθηκε χθες και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη.
"Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει" και "ο παραλογισμός έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο" υπογράμμισε ο Έλληνας υπουργός, ενώ τόνισε πως "η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός της Κύπρου, στην προσπάθεια για αποφυγή νέων τετελεσμένων".
Έκανε ειδική μνεία "στο απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός της κράτησης και απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη από τις τουρκικές αρχές", ενώ σημείωσε πως "υπήρξε καταδίκη της συμπεριφοράς αυτής και από Τούρκους αξιωματούχους".
"Αυτή η πράξη δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας", υπογράμμισε και υπενθύμισε πως "ο κ. Τζιτζικώστας ήταν στη Σμύρνη ως προεδρεύων ευρωπαϊκού οργάνου και όχι ως Έλληνας περιφερειάρχης.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr