Έχασε την ψυχραιμία του ο Νίκος Παππάς με το πρωτοσέλιδο των Νέων- Απειλεί με δικαστήρια

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη τη σημερινή πρωτοσέλιδη αθλιότητα της εφημερίδας "Τα Νέα", τονίζει ο Νίκος Παππάς

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Παππάς Τα νέα

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει ο βουλευτής Νίκος Παππάς για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Τα Νέα", στο οποίο γίνεται αναφορά στο όνομά του και στην υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ Channel, που διερευνά Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Τα Νέα" έχουν πρώτο θέμα με τίτλο "Αποκαλυπτήρια για τον Νίκο Παππά" και αναφέρονται στις σκοτεινές διαδρομές των 3 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στον Χρήστο Καλογρίτσα για να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ channel.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως είναι μεμπτό να υπάρχει η φωτογραφία του στο τέλος μιας διαδρομής χρήματος στο σχετικό γράφημα του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας και στην οποία όπως υποστηρίζει, "δεν είχε και ούτε επρόκειτο να έχει συμμετοχή ή την όποια ωφέλεια". Παράλληλα προαναγγέλλει με ανάρτησή του πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Σημειώνεται πάντως ότι στην κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας είπε ότι οι επαφές του με την οικογένεια των Χούρι, από την οποία προήλθαν τα 3 εκ ευρώ, δήθεν για έργο στη Μέση Ανατολή, έγιναν κατόπιν οδηγιών του Νίκου Παππά και κατέθεσε μάλιστα και τα σχετικά sms.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη τη σημερινή πρωτοσέλιδη αθλιότητα"

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο Νίκος Παππάς αναφέρει τα εξής:

"Όταν η αθλιότητα γίνεται πρωτοσέλιδο, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.

Φίλες και φίλοι, καλημέρα.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη τη σημερινή πρωτοσέλιδη αθλιότητα της εφημερίδας 'Τα Νέα'. Επειδή ακριβώς η προανακριτική κατέληξε σε "φιάσκο", επειδή γυρίζει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της, το μόνο που τους μένει είναι μια τερατώδης και αγωνιώδης, θα έλεγα, προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Τόσο από τη Ν.Δ., η οποία αλλοιώνει -με τις διαρροές της- τις καταθέσεις των μαρτύρων και τα στοιχεία, όσο και από τα φιλικά της έντυπα. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, όμως, έχουν υπάρξει ενδιαφέρουσες εξελίξεις και αποκαλύψεις.

  • Σε ό,τι αφορά τα 3 εκατ. ευρώ, ο Χρ. Καλογρίτσας παραδέχτηκε ότι, μετά την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών τον Ιανουάριο του 2017, κατέληξαν στις εταιρείες του.
  • Και με αυτά εξυπηρέτησε τις υποχρεώσεις του.

Αυτό επιβεβαίωσε και η έκθεση της Τράπεζα της Ελλάδας, που κατατέθηκε εχθές στην Επιτροπή, αναφέροντας σχετικά, σε παραπάνω από ένα σημείο, ότι:

  • 'Μετά την επιστροφή της ως άνω εγγυητικής επιστολής και τη συνεπακόλουθη αποδέσμευση του ποσού, αυτό μεταφέρθηκε αυτούσιο υπέρ του μοναδικού μετόχου κ. Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. […] Ο κ. Ι.Β. Καλογρίτσας μετέφερε το ποσό (σχεδόν στο σύνολό του) υπέρ της ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε., η οποία στη συνέχεια ανάλωσε σταδιακά το ποσό για την κάλυψη αναγκών προκυπτουσών από το παραγωγικό κύκλωμά της'.
  • '[…] το υπό διερεύνηση ποσό των 3.000.000 ευρώ […] κατέληξε σε λογαριασμούς όψεως της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε. απ’ όπου αναλώθηκε μέσω πλήθους συναλλαγών χρέωσης κυρίως μικρής αξίας στο πλαίσιο του συναλλακτικού κυκλώματός της'.
  • '[..] σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΤΕ έγιναν πληρωμές υποχρεώσεων της εταιρείας (ΔΟΥ, ΔΕΗ, ΤΜΕΔΕ) […] Από ευρύ, ποσοτικά, δείγμα συναλλαγών που ελέγχθηκαν ως προς τον δικαιούχο των εμβασμάτων και πληρωμών προκύπτει ότι στην πλειονότητά τους αφορούσαν πληρωμές φορολογικών / ασφαλιστικών υποχρεώσεων της εταιρείας ή μεταφορές προς επιχειρήσεις / φυσικά πρόσωπα με αντικείμενο δραστηριότητας συναφές με τον κλάδο των κατασκευών (π.χ. τοπογράφοι, μηχανολόγοι μηχανικοί, κατασκευαστικές εταιρίες, εταιρίες καυσίμων, προμηθευτής επαγγελματικών οχημάτων, συστήματα διαχείρισης αποβλήτων κ.α.)'.
  • 'Συναλλαγές πληρωμών/μεταφοράς κεφαλαίων συνολικής αξίας €1,55εκ. (241 συναλλαγές αξίας από €11 έως €140.000) με δικαιούχους κυρίως επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στον κλάδο των κατασκευών, προμηθευτές και λοιπά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας (καύσιμα, ηλεκτρολογικά υλικά, δομικά υλικά, μηχανολόγοι μηχανικοί, προμήθειες, λογαριασμοί κοινής ωφελείας κ.ά.)'.
  • 'Συναλλαγές πληρωμών υπέρ του Δημοσίου και Ασφαλιστικών Ταμείων συνολικής αξίας €571χιλ. (43 συναλλαγές αξίας από €16 έως €185χιλ.) που αφορούν σε εργοδοτικές εισφορές ΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ασφαλιστικές οφειλές-ΚΕΑΟ, βεβαιωμένες οφειλές ΔΟΥ'.
  • 'Συναλλαγές ιδίων κεφαλαίων (ανάληψη μετρητών, μεταφορές σε άλλους λογαριασμούς της εταιρίας), συνολικής αξίας €51χιλ. (6 συναλλαγές από €630 έως €24χιλ.)'.

Τα ανωτέρω, βεβαίως, τα γνωρίζει και η εφημερίδα 'Τα Νέα', η οποία, όμως, επέλεξε να με 'φωτογραφίσει' - τοποθετήσει ως πρόσωπο στο τέλος μιας διαδρομής χρήματος, στην οποία δεν είχα και ούτε επρόκειτο να έχω συμμετοχή ή την όποια ωφέλεια.

Τόσο στο σημερινό της ρεπορτάζ όσο και σε πρόσφατο ακριβές σχόλιο του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου αναφέρεται ότι τα 3 εκατ. ευρώ, που αποτελούν αντικείμενο μιας αντιδικίας μεταξύ δύο ιδιωτών, κατέληξαν στα ταμεία των εταιρειών Καλογρίτσα.

Και από εκεί στην κάλυψη υποχρεώσεων των εταιρειών αυτών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει, επίσης, στην έκθεσή της ότι έγιναν επιστάμενα οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, ενώ υπήρξε και απεύθυνση στην Αρχή για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Τονίζεται, συγκεκριμένα ότι:

'Οι Τράπεζες ATTΙCΑ ΒΑΝΚ και Ε.Τ.Ε […] προέβησαν σε υποβολή αναφορών προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες'.

Και σε άλλο σημείο: 'Η εν λόγω Αρχή διαβιβάζει κατά την κρίση της στις εισαγγελικές αρχές τυχόν περιπτώσεις που χρίζουν διερεύνησης'.

Όπως αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι, οποίος επέλεξε να το κάνει αυτό, επέλεξε μεταξύ της αλήθειας και της συκοφαντίας, τη συκοφαντία. Και όταν η αθλιότητα γίνεται πρωτοσέλιδο, τον λόγο έχει η δικαιοσύνη".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 12 Ιουν 2021 | 20:44

Ηλιόπουλος: Με εντολή Μητσοτάκη η φίμωση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή

Για "ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης του Αλέξη Τσίπρα χθες στη Βουλή με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη", έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

12 Ιουν 2021 | 19:14

Συμεών Βαρουφάκης

Του Νίκου Φίλη δεν του άρεσε η μεταγραφή του Συμεών Κεδίκογλου. Γιατί όμως; Γιατί, με αφορμή την προσχώρηση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ, ένιωσε την ανάγκη να δηλώσει ότι "δεν συμφωνεί με την ιστορία των μεταγραφών";

"ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ" 12 Ιουν 2021 | 15:37

Μήνυμα Τσίπρα: Τέρμα η άμυνα, να περάσουμε στην αντεπίθεση στηρίζοντας τους εργαζόμενους

Ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με συμβασιούχους και εργαζόμενους δήλωσε πως "πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους".

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 18:08

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κυρανάκη για αναρρωτική άδεια και ρεπό: "Βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας"

Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναφέρθηκε στο μάζεμα των ελιών και προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

"ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ" 11 Ιουν 2021 | 15:43

Η ΝΔ για τα δάνειά της: Οι ετήσιοι τόκοι αύξησαν τις δανειακές μας υποχρεώσεις

Η ΝΔ εξήγησε πως δεν υπάρχουν οφειλές στο Δημόσιο, ενώ μοναδικός λόγος αύξησης των δανειακών της υποχρεώσεων είναι οι ετήσιοι τόκοι.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιουν 2021 | 14:38

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: "Αυταρχισμός, ύστατο στάδιο των χρεοκοπημένων" - "Ο Πολάκης δίνει γραμμή στο κόμμα", απαντά η ΝΔ

"Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τασούλας επιχείρησαν σήμερα, με τρόπο πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, να φιμώσουν μια ισχυρή αλήθεια", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 11 Ιουν 2021 | 13:15

Άγρια κόντρα Τσίπρα- Τασούλα: Ηθελε να μιλήσει για τα χρέη της ΝΔ από τα δάνεια, τον έκοψε ο πρόεδρος της Βουλής

"Καυγάς" στη Βουλή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κωνσταντίνου Τασούλα με αφορμή τον κανονισμό και τα δάνεια της ΝΔ

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ 11 Ιουν 2021 | 12:49

Κόντρα στη Βουλή για την απεργία της 10ης Ιουνίου: Μικρή η συμμετοχή, λέει η ΝΔ - Βροντερό "όχι", λέει η αντιπολίτευση

Διαφορετικές ήταν οι εκτιμήσεις στη Βουλή για τη συμμετοχή των εργαζομένων στις χθεσινές μεγάλες πορείες για το εργασιακό νομοσχέδιο.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 11 Ιουν 2021 | 07:46

Η Εφη Αχτσιόγλου στη διαδήλωση, με εμφανή τα "σημάδια" της εγκυμοσύνης: Κρατά με προσοχή την κοιλιά της

Η Εφη Αχτσιόγλου είναι έγκυος, αλλά κατέβηκε στη διαδήλωση για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη.

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 11 Ιουν 2021 | 07:14

Εργασιακό νομοσχέδιο: Χαμηλή η συμμετοχή στην απεργία, λέει η κυβέρνηση - Επιστρέφει στους δρόμους ο Τσίπρας

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση "ακονίζουν τα μαχαίρια τους" ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 10 Ιουν 2021 | 13:28

Τσίπρας με casual εμφάνιση και μηχανή στην πορεία: Ο κόσμος σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη [εικόνες]

Ο κόσμος της εργασίας σύντομα θα δώσει ρεπό διαρκείας στον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ 09 Ιουν 2021 | 14:50

Ρόδος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 65χρονος γυναικολόγος - Αρνήθηκε όσα του αποδίδονται

Ο 65χρονος γυναικολόγος μαιευτήρας από τη Ρόδο που καταμηνύθηκε από 21 γυναίκες αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

ΑΙΧΜΗΡΟ ΣΧΟΛΙΟ 09 Ιουν 2021 | 13:52

Ο Ακης Σκέρτσος "μετράει" τις κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ στα self test- Κάθε μήνα και διαφορετική θέση

Με ανάρτησή του ο Ακης Σκέρτσος γράφει για το πόσες φορές άλλαξε θέση ο ΣΥΡΙΖΑ για τα self test