Follow us

Εξεταστική για υποκλοπές: Ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων - Μέχρι 10 Οκτωβρίου τα πορίσματα των κομμάτων

Με την κατάθεση του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Με απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία, η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε πως με τη σημερινή κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο κατάλογο των μαρτύρων που θα καταθέσουν στην Επιτροπή.

Με την ίδια απόφαση, δόθηκε προθεσμία έως το απόγευμα της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου στα κόμματα για να συντάξουν τις πορισματικές τους εκθέσεις.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το κλείσιμο του καταλόγου των μαρτύρων καταγγέλλοντας εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν "την μεθόδευση της κυβέρνησης να κλείσει άρον άρον την Εξεταστική Επιτροπή, παρά τις αποκαλύψεις και τα δημοσιεύματα που αποδεικνύουν ότι o Σταμάτης Τριμπάλης, διαχειριστής της KRIKEL, έχει ψευδομαρτυρήσει στην Επιτροπή".

Χαρακτήρισαν τη σημερινή μέρα "ημέρα ντροπής για το ελληνικό Κοινοβούλιο και τη Δημοκρατία" και τόνισαν: "Αλλά το θέμα δεν κλείνει εδώ. Αναμένεται η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμενοι επιχειρηματίες, ορατοί και αόρατοι καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, είτε πριν, είτε μετά τις εκλογές".

Πηγές ΝΔ: Η κατάθεση του Ν. Ανδρουλάκη δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής

"Δεν πρόσφερε κάτι ουσιαστικό στο έργο της Εξεταστικής Επιτροπής" σχολίαζαν πηγές της ΝΔ για την κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Υποστήριζαν πως ήταν "μια κατάθεση γεμάτη αοριστολογίες, χωρίς κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ή απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα που του τέθηκαν. Κατήγγειλε ότι δεν έγινε σεβαστή η ιδιότητα του, όμως απέφυγε επιμελώς να απαντήσει αν το πολιτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να εξαιρείται από την άρση απορρήτου. Επιπλέον, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατέθεσε ούτε μία πρόταση για την αναβάθμιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών".

Οι ίδιες πηγές, σχολίαζαν πως ο κ. Ανδρουλάκης "επισήμανε ότι δεν έχει στοιχεία πως η ΕΥΠ χρησιμοποιεί το predator, ενώ στην ερώτηση αν έχει στοιχεία για την εμπλοκή του Πρωθυπουργού, το μόνο που βρήκε να απαντήσει ήταν ότι "δεν είναι μάντης". Την ίδια στιγμή, υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψεις Ρουμπάτη για την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, συντασσόμενος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ".

Τέλος, σχολίαζαν οι ίδιοι κύκλοι "είναι λυπηρό να δηλώνει ο αρχηγός του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ενώπιον της Επιτροπής ότι είναι διατεθειμένος να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ανάλογα με το ποιο πρόσωπο τις θέτει, ευτελίζοντας έτσι το θεσμό του βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου".

Εξεταστική για υποκλοπές: Ολοκληρώθηκε η εξέταση μαρτύρων - Μέχρι 10 Οκτωβρίου τα πορίσματα των κομμάτων

"Καρφιά" Ανδρουλάκη: Διπλό σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και συγκάλυψης

Ο κ. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τις παρακολουθήσεις "ζήτημα δημοκρατίας", ενώ έκανε λόγο για διπλό σκάνδαλο, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προσπαθεί παράλληλα να συγκαλύψει την υπόθεση.

"Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά η κατάθεση Ανδρουλάκη:

Η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα δημοκρατίας. Καταδεικνύει τη θεσμική κρίση και την υπονόμευση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Αναδεικνύει μια κουλτούρα διακυβέρνησης, συγκεντρωτική, αλαζονική με αίσθηση παρακμιακής σκοτεινής παντοδυναμίας.

Ενισχύει την έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα γιατί στέλνει ένα μήνυμα ατιμωρησίας και ασυδοσίας ισχυρών πολιτικών και οικονομικών παραγόντων εις βάρος του λαού, εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Στην προκειμένη περίπτωση μπορούν να παρακολουθούν όποιον θέλουν χωρίς λόγο και χωρίς να δίνουν λογαριασμό.

Σε μια κρίσιμη γεωπολιτική αναταραχή, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε πως αντιλαμβάνεται την εθνική μας ασφάλεια, αλλάζοντας τα κριτήρια επιλογής του Διοικητή της ΕΥΠ για να τοποθετήσει σε αυτή την πολύ κρίσιμη για τα εθνικά μας συμφέροντα θέση ένα από τα δικά του παιδιά χωρίς καμία πρότερη εμπειρία σε τέτοιες καίριες θέσεις, που αποδείχτηκε ακατάλληλος κατά γενική ομολογία.

Από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση της παρακολούθησης μου αποκαλύφθηκε, όλες οι ενέργειες μου κατευθύνονται στο να πέσει άπλετο φως σε κάθε πτυχή. Θεσμικά, νόμιμα και με διαφάνεια.

Έχουμε ένα διπλό σκάνδαλο. Ένα σκάνδαλο παράνομης παρακολούθησης και ένα σκάνδαλο συγκάλυψης.

Το σκάνδαλο της παράνομης παρακολούθησης είχε 2 βραχίονες: αυτόν που αποκαλύφθηκε από την έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου με το παράνομο λογισμικό predator , και αυτόν που αποκαλύφθηκε χάρις την ανεξάρτητη αρχή διασφάλισης του απορρήτου των επικοινωνιών, την ΑΔΑΕ, δηλαδή την παράνομη παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ.

Διαβάστε Επίσης

Είναι προφανές ότι η παρακολούθηση αυτή είχε ένα στόχο: να θέσει σε ομηρεία μια ολόκληρη παράταξη στην πιο κρίσιμη πολιτική της στιγμή , κατά τις εσωκομματικές μας εκλογές. Η ΕΥΠ μέσω της δικής μου παρακολούθησης, παρακολουθούσε ένα ολόκληρο κόμμα, πρώην Πρωθυπουργούς και βουλευτές.

Επί 8 χρόνια ως ευρωβουλευτής υπηρέτησα τα εθνικά συμφέροντα με όλες μου τις δυνάμεις, και "βαπτίστηκα" εθνικός κίνδυνος μόνο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μου εκστρατείας για να ηγηθώ της παράταξης; Μάλλον ήμουν κίνδυνος για τα κομματικά σας συμφέροντα και τους κομματικούς σας σχεδιασμούς κύριοι της ΝΔ.

Και αν ήμουν τόσο μεγάλος εθνικός κίνδυνος ως υποψήφιος, ως απλός ευρωβουλευτής , δεν ήμουν πολύ μεγαλύτερος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος ; Αν υπήρχε λόγος που με καθιστούσε επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν στα φιλικά σας ΜΜΕ γιατί αυτές τις νοοτροπίες υπηρετείτε. Και αφού όπως λέτε δημοσίως όλα ήταν νόμιμα, προς τι οι παραιτήσεις του διοικητή της ΕΥΠ και του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού κ. Δημητριαδη;

Υπάρχει όμως και το σκάνδαλο της συγκάλυψης.

Πληροφορούμαι με θλίψη ότι η επιτροπή σας κάνει πολύ λίγα για την αποκάλυψη της αλήθειας και πολύ περισσότερα για τη συσκότισή της. Περίμενα άλλη στάση και άλλες συμπεριφορές ιδιαίτερα απέναντι σε ανεξάρτητες αρχές και αδέκαστους δικαστές.

Καταφέρατε ένα μοναδικό κοινοβουλευτικό επίτευγμα: Εξεταστική για την ΕΥΠ χωρίς κλήση του πολιτικού της προϊσταμένου και όλων των εμπλεκόμενων προσώπων ακόμη και όσων έχουν παραιτηθεί. Αυτή και αν είναι "καινοτομία"

Εγώ είμαι εδώ! Παρά τις διαρροές των προηγούμενων ημερών. Δεν κρύβομαι! Ο Πρωθυπουργός, ο κ. Μητσοτάκης, που είναι; Ο κ. Γεραπετρίτης, ο κ. Πιερρακάκης, ως αρμόδιοι υπουργοί; Δεν καλέσατε ούτε τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον οποίο αποδόθηκε η αντικειμενική πολιτική ευθύνη για το σκάνδαλο της παρακολούθησής μου και μάλιστα παραιτήθηκε.

Δεν καλέσατε την κ. Βλάχου, την αρμόδια εισαγγελέα της ΕΥΠ.

Δεν καλέσατε τους ιδιοκτήτες και εκπροσώπους των εταιρειών που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, διακινούν ακόμη και σήμερα λογισμικά παρακολούθησης, κάτι που εξάλλου είναι το αντικείμενο της επιτροπής σας.

Δεν σας έκανε εντύπωση όπως θα έκανε σε κάθε πολίτη ότι μια εταιρεία που αγοράστηκε με μερικές εκατοντάδες ευρώ, έκανε με ανάθεση συμβάσεις εκατομμυρίων με το ελληνικό δημόσιο με δυο διαδοχικές κυβερνήσεις;

Μπορεί να μην σεβαστήκατε τη δική μου ασυλία αλλά χορηγήσατε πολύ ισχυρότερη ασυλία στους εκπροσώπους της Krikel και της Intellexa.

Δεν καλέσατε ούτε καν τον δημοσιογράφο- επίσης θύμα – Θανάση Κουκάκη.

Δυο- άνθρωποι στη χώρα ένας δημοσιογράφος και ένας πολιτικός σε συγχρονισμό δέχτηκαν την επίθεση του predator και τους παρακολούθησε η ΕΥΠ. Και δεν καλούνται.

H Κυβέρνηση λέει: "όλα στο φως" αλλά κρύβεται πίσω από το νόμο που εισηγήθηκε και απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει τον παρακολουθούμενο.

Ορίστε η έγγραφη απάντηση της ΑΔΑΕ στο αίτημα μου να ενημερωθώ πλήρως για την υπόθεση μου. Σας την καταθέτω.

Θα δεχόμουν οποιαδήποτε στιγμή ενημέρωση – αλλά μόνο νόμιμα και εγγράφως. Είναι παντελώς αναξιόπιστη η κυβέρνηση για οποιαδήποτε προφορική συνομιλία.

Και θα σας πω γιατί: ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όπως διαβάζω σε tweet του ανέφερε ότι η κυβέρνηση δια του κ.Γεραπετρίτη είναι έτοιμη να με ενημερώσει πλήρως και ενδελεχώς, αλλά εγώ τάχα επέλεξα να μην ενημερωθώ. Ξέρουμε όλοι καλά ελληνικά.Τι σημαίνει πλήρως, όταν ο κ. Γεραπετρίτης λίγες μέρες μετά δήλωσε δημόσια ότι κανείς στο Μαξίμου δεν γνωρίζει το παραμικρό; Ποιον κοροϊδεύει; Θα μου έλεγε: "Αγαπητέ Πρόεδρε, σας πήρα για να σας ενημερώσει ένα τρίτο πρόσωπο"; Τα σενάρια τα άλλαζαν σαν τα πουκάμισα.

Πώς ο πρωθυπουργός παραδέχεται ότι η παρακολούθηση είναι λάθος, όταν δεν ξέρει τους λόγους όπως ισχυρίζεται; Πως αξιολογεί ως λάθος μια παρακολούθηση όταν δεν ξέρει -όπως υποστηρίζει- για την υπόθεση; Γιατί τότε απέπεμψε τον ανιψιό και στενότερο συνεργάτη του αφού δεν ήξερε; Πιστεύει Έλληνας πολίτης ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε και έπραξε όσα έπραξε; Ο πρωθυπουργός και η παρέα του κοροϊδεύουν 11 εκατομμύρια πολίτες.

Η κυβέρνηση λέει "όλα στο φως" αλλά κρύβεται πίσω από το απόρρητο και εσείς αποδεχθήκατε και επιτρέψατε την επίκληση του απορρήτου ενώπιον της Βουλής και των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Στη νομική επιστήμη υπάρχουν νόμιμες και παράνομες ενέργειες. Δεν υπάρχουν "καινοτόμες" ενέργειες όπως επικαλέστηκε ενώπιον σας ο νέος διοικητής της ΕΥΠ.

Γι΄αυτό και χθες η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα κατέθεσε 3 τροπολογίες προκειμένου να υπάρξουν στοιχειώδεις εγγυήσεις γύρω από τη λειτουργία της ΕΥΠ. Προτείναμε την επιστροφή της ΕΥΠ στη δικαιοδοσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη, την αποκατάσταση του ρόλου της Α.Δ.Α.Ε.ώστε να έχει τη δυνατότητα γνωστοποίησης στους παρακολουθούμενους και να εμπεριέχονται λεπτομερή στοιχεία στην διάταξη παρακολούθησης.

Η κυβέρνηση ούτε καν τις συζήτησε.

To Μαξίμου λέει "όλα στο φως", αλλά όπως κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ τη μέρα που υπέβαλα αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή, διατάχθηκε και καταστράφηκε το αρχείο της παρακολούθησης μου δηλαδή ξεκίνησε η συγκάλυψη.

Μου προσάπτετε στο δημόσιο διάλογο ότι δεν πήγα στην ΕΥΠ να ενημερωθώ στο αυτί.

Πρώτον, κανείς δεν με κάλεσε επισήμως και εγγράφως. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια διαδικασία γιατί την καταργήσατε. Αυτοί που θα με ενημέρωναν, δηλώνουν είτε ότι δεν ξέρουν τίποτα όπως ο κ. Γεραπετρίτης, είτε ότι δεσμεύονται και απέναντι μου από το απόρρητο όπως ο νυν διοικητής Θεμιστοκλής Δεμίρης. Ένα απόρρητο αλά καρτ. Εξεταστική επιτροπή που δέχεται το απόρρητο να ισχύει για τη δίκη μου υπόθεση αλλά όταν έρχεται παλιότερος διοικητής της ΕΥΠ όπως ο κ.Ρουμπάτης, το κάνει κουρελόχαρτο για να στήσετε το αφήγημα των συμψηφισμών.

Δεν δέχομαι ως δημοκράτης πολίτης μια αναιμική δημοκρατία που είναι έτοιμη να θέσει σε ομηρεία πολιτικά πρόσωπα, κόμματα, δεν αξίζει στον ελληνικό λαό με τόσα που έχει περάσει και ανέμενε εκσυγχρονισμό λειτουργιών του κράτους.

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει αυτό το διεθνές ενδιαφέρον γιατί η περίπτωση μου είναι μοναδική όχι μόνο λόγω της απόπειρας του predator, όχι μόνο γιατί την ίδια στιγμή με παρακολουθούσαν επίσημα οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας μου αλλά και γιατί όλα αυτά συνέβησαν σε μια άκρως κρίσιμη πολιτική περίοδο για τους μελλοντικούς συσχετισμούς στη χώρα.

Πρώτο μέλημα μου είναι το έθνος μας να είναι ισχυρό και η πατρίδα μας να δώσει προοπτική στις επόμενες γενιές και όχι να είναι μια ευάλωτη χώρα στην εγχώρια ολιγαρχία και τους εγχώριους πολιτικούς πάτρωνες. Ο αγώνας μου είναι εθνικός και πατριωτικός.

Θυμάμαι την προσπάθεια μου να μπει εγγράφως το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο όταν κάποιοι λοιδορούσαν ότι αυτά δεν γίνονται, και τώρα το παίζουν υπερπατριώτες.

Εγώ δεν χαϊδεύω καμία ευρωπαϊκή κυβέρνηση μπροστά στο εθνικό συμφέρον είτε είναι σοσιαλιστική είτε ανήκει σε άλλη πολιτική ομάδα.

Έλληνες Πατριώτες είναι αυτοί που χωρίς μικροκομματικούς σχεδιασμούς και ισορροπίες, υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον.

Είμαι έτοιμος να απαντήσω στις ερωτήσεις σας.

Ό,τι είπα και ό,τι θα πω είναι δημόσιο , δεν θα κρυφτώ όπως άλλοι πίσω από το "φουστάνι" του απορρήτου. Ό,τι πω θα είναι σε γνώση του ελληνικού λαού".

Oι απαντήσεις στις ερωτήσεις των βουλευτών:

To αρχείο μου καταστράφηκε, γιατί αν υπήρχε θα έπρεπε να πουν τι βρήκαν και συνέχισαν την παράνομη παρακολούθησή μου.

Αν υπήρχε λόγος εθνικής ασφάλειας, θα το είχατε κάνει φέιγ βολάν για να συντρίψετε το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος εθνικής ασφάλειας, αλλά πολιτικής ασφάλειας της ΝΔ.

Ξέρω ότι ο πρωθυπουργός άλλαξε τα κριτήρια, υπήγαγε την ΕΥΠ στο γραφείο του και όρισε έναν ακατάλληλο άνθρωπο για Διοικητή της. Για τα υπόλοιπα έπρεπε να ρωτήσετε τον ίδιο τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έπρεπε να είναι εδώ και να κάθεται σε αυτή την καρέκλα.

Ζητώ από σήμερα να καλέσετε όλους όσους εμπλέκονται σε αυτή την υπόθεση. Θέτω καθέναν από εσάς προ των πολιτικών του ευθυνών. Έγινε η εξεταστική για να καλέσετε ένα και μόνο πολιτικό πρόσωπο, δηλαδή εμένα το θύμα; Αναλάβετε τις ευθύνες σας και καλέστε όλα τα σκοτεινά πρόσωπα που οδηγούν την χώρα σε μεσαιωνικές καταστάσεις.

Η ΝΔ είναι στην ίδια όχθη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά μου και οι θέσεις μου είναι αξιακές. Με ενοχλεί να φέρεται κάποιος διαφορετικά όταν είναι στην αντιπολίτευση και αλλιώς όταν την κατακτά.

Το θέμα του εθνικού κινδύνου με έχει πλήξει ως Έλληνα πατριώτη. Ντροπή, ντροπή, ντροπή. Εχω δώσει αγώνες στην Ευρώπη και εκτός Ευρώπης για τα εθνικά συμφέροντα. Εργάζομαι για την πατρίδα νυχθημερόν. Κάποιοι δεν είμαστε τουρίστες στις Βρυξέλλες. Είναι άθλια τα σενάρια να εμπλέκονται ξένες πρεσβείες. Δεν υπάρχει Υπουργείο Εξωτερικών να βάλει φρένο σε αυτές τις επικίνδυνες ανοησίες σε βάρος της πατρίδας;

Γιατί δεν συνεχίσατε την παρακολούθησή μου αν ήμουν εθνικός κίνδυνος; Δεν ήμουν μεγαλύτερος κίνδυνος ως Πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος; Έχετε να μου πείτε κάτι; Και μόνο που δεν με κοιτάτε στα μάτια, σημαίνει ότι μέσα σας έρχεστε στη θέση μου.

Δεν μπορεί το θύμα να σας πει γιατί μπήκε σπίτι του ο κλέφτης. Πρέπει να καλέσετε τους υπευθύνους για να δώσουν εξηγήσεις.

Εμένα δεν με απασχολεί να φθαρεί ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας. Αλλά θλίβομαι που αυτές οι πρακτικές εξέθεσαν την Ελλάδα και στο παρελθόν. Για το λόγο αυτό ακολουθώ τη θεσμική οδό.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 04 Νοε 2025 | 13:51

Τσιάρας σε Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι τέλη του Νοεμβρίου οι πληρωμές προς τους αγρότες

Τι δήλωσε ο Κώστας Τσιάρας, κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 04 Νοε 2025 | 12:59

Τσακίρης σε Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τεχνοκρατική η επιλογή μου - Λάθος η υπαγωγή του Οργανισμού στην ΑΑΔΕ

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι η επιλογή του έγινε με καθαρά τεχνοκρατικά κριτήρια.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ 03 Νοε 2025 | 18:47

Στρατάκος για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο "Φραπές" δεν εννοούσε τα περί δολοφονίας της Τυχεροπούλου - Δεν τα έπαιρνα στα σοβαρά

"Ο διάλογος είναι καθ’ υπερβολήν - Συνεχώς έλεγε διάφορα. Τα περισσότερα δεν τα εκλάμβανα ως σοβαρά", τόνισε ο Γιώργος Στρατάκος στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΠ 03 Νοε 2025 | 14:32

Δίκη για το predator: Στο βήμα πρώην υπάλληλος της ΕΥΠ που παγιδεύτηκε με το λογισμικό - Ήταν σε διένεξη με την υπηρεσία της

Η μάρτυρας κατέθεσε στην δίκη των τεσσάρων εκπροσώπων των εταιριών που εμπλέκονται με το Predator που συνεχίζεται.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ 22 Οκτ 2025 | 16:25

Δίκη για υποκλοπές: "Υπήρχε σύνδεση ανάμεσα στους χρήστες του παράνομου λογισμικού και στην ΕΥΠ" κατέθεσε η Γεροβασίλη

Η Όλγα Γεροβασίλη, το όνομα της οποίας είχε δημοσιοποιηθεί ότι παρακολουθούνταν, υπογράμμισε με βεβαιότητα πως οι παρακολουθήσεις μέσω ΕΥΠ και Predator δεν ήταν ανεξάρτητες μεταξύ τους

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 15:22

ΣΥΡΙΖΑ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιβεβαιώθηκε από την κατάθεση Σατολιά ότι υπουργοί της ΝΔ γνώριζαν για παράνομες επιδοτήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά "πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών στους πραγματικούς ενόχους για τη λεηλασία στον ΟΠΕΚΕΠΕ".

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 22 Οκτ 2025 | 14:23

Νίκος Ανδρουλάκης στη δίκη για τις υποκλοπές: "Οι κατηγορούμενοι πουλούσαν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα"

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, η δίκη για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων με κατηγορουμένους γνωστούς επιχειρηματίες.

ΒΟΥΛΗ 22 Οκτ 2025 | 13:48

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Σκάνδαλο με συμμετοχή αξιωματούχων, στελεχών του Οργανισμού, ψευτοαγρότες και απατεώνες"

Τι κατέθεσε ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), Παύλος Σατολιάς.

ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΕΣΣΑΣ 15 Οκτ 2025 | 19:44

Σε εδώλιο οι τρεις Τούρκοι για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς κατά στελεχών της ΕΥΠ

Όλοι κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

"ΟΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ" 09 Νοε 2025 | 17:29

Πρόταση - "βόμβα" από Δαμανάκη: Κοινό θαλάσσιο πάρκο με την Τουρκία - Συμφωνία για τα χωρικά ύδατα

Η Μαρία Δαμανάκη προτείνει κοινό θαλάσσιο πάρκο με την Τουρκία.

09 Νοε 2025 | 16:38

Γ. Γεραπετρίτης: "Οι άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής"

Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εφαρμόζει ένα συγκροτημένο και ολιστικό διπλωματικό σχέδιο τριών διαδοχικών επιπέδων

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 09 Νοε 2025 | 16:07

Σαμαράς για Μητσοτάκη και νέο κόμμα: Ανήθικος στα Τέμπη - Πώς δεν ήξερε για τον ΟΠΕΚΕΠΕ; - Σταθμίζω και κρίνω με ψυχραιμία

Εντονη κριτική στον πρωθυπουργό από τον Σαμαρά - Τι λέει για τη διαγραφή του από τη ΝΔ - "Χωρίς ψυχή η προσέγγιση της κυβέρνησης στα Τέμπη, τεράστιο λάθος η ενεργειακή μας πολιτική"

ΤΙ ΕΓΙΝΕ 09 Νοε 2025 | 12:50

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για Μητσοτάκη:: "Είναι πρωθυπουργός υπό αποχώρηση" - "Κόλλησε η βελόνα..."

Το ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον πρωθυπουργό γιατί δεν πήγε στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης των φορολογικών μέτρων που εξήγγειλε στη ΔΕΘ - Η απάντηση Μαρινάκη

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ACTION 24 09 Νοε 2025 | 12:39

Ένταση στον αέρα με τον Άδωνι Γεωργιάδη: "Ποιος είσαι εσύ ρε Καμπουράκη; Ο πρύτανης της λογικής;" [βίντεο]

Αντιπαράθεση για την οπλοκατοχή με πρωταγωνιστή τον Άδωνι Γεωργιάδη - "Οι μισοί εθνικοί αγώνες έγιναν από τους Μανιάτες και τους Κρητικούς! Γιατί ήταν ένοπλοι! Είναι θέμα ανδρείας"

ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ 09 Νοε 2025 | 12:02

Πανεπιστήμια: Θα διαγραφούν περίπου 285.000 αιώνιοι φοιτητές - "Δεύτερη ευκαιρία" σε 30.000 που επέστρεψαν

Για την ασφάλεια των σχολείων, τα κενά στα σχολεία και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και για τους αιώνιους φοιτητές μίλησε η υπουργός Παιδείας

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ 09 Νοε 2025 | 11:14

Αλέξης Τσίπρας: Η ξεκαρδιστική ατάκα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο - "Γεια σας κ. Σαμαρά, σαν να αραίωσαν τα μαλλιά σας" [βίντεο]

Στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας αφηγείται τι έγινε την πρώτη του μέρα ως πρωθυπουργός - Πήγε στο Μαξίμου και αντί για τον απερχόμενο Αντώνη Σαμαρά, τον υποδέχτηκε ο Τζανακόπουλος!

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Νοε 2025 | 10:22

Μητσοτάκης για Βορίζια: "Οι βεντέτες είναι απόβλητα περασμένων καιρών - Δεν είναι μαγκιά να πυροβολείς"

τ"Τα όπλα τους οι Κρητικοί τα φύλαγαν πάντα για να αμυνθούν στον εισβολέα στο νησί - Όχι για να τα στρέψουν κατά του συντοπίτη τους" αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"ΔΕΝ ΧΩΝΕΥΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Νοε 2025 | 21:01

Επίθεση Σαμαρά στον Μητσοτάκη: Με διέγραψε άρον άρον - Για τον "Φραπέ", τον "Χασάπη", πήρε εβδομάδες για να αποφασίσουν

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ 08 Νοε 2025 | 19:52

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ύδρα με την πολυτελή θαλαμηγό "Περσεφόνη" [βίντεο]

Η πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, είχε εκφράσει εδώ και καιρό την επιθυμία να ανακαλύψει τα ελληνικά νησιά

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ 08 Νοε 2025 | 18:24

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στον τελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς στο Hellenic Championship ATP 250

Η Αθήνα φιλοξενεί στο Telecom Center το πρώτο τουρνουά της ATP στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια

"Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ" 08 Νοε 2025 | 16:20

ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία της ιστοσελίδας ellada24.gr που ανήκει στην "Ομάδα Αλήθειας"

"Αναμένουμε από όλα τα κόμματα την αυτονόητη και επιβεβλημένη καταδίκη της", σχολιάζει η ΝΔ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Νοε 2025 | 14:35

Ράιτ: "Οι ΗΠΑ επικροτούν Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία και Ουκρανία για τον κάθετο διάδρομο φυσκού αερίου"

"Θα προμηθεύσουμε προσιτό, αξιόπιστο και ασφαλές αμερικανικό LNG στους συμμάχους μας" δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ, Κρις Ράιτ

42ΟΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 08 Νοε 2025 | 14:08

Κ. Μητσοτάκης με μαραθωνοδρόμους:"Το βασικότερο μήνυμα είναι η διά βίου άθληση και η απόφαση να σηκωθείς από τον καναπέ"

"Κάθε φορά που σκέφτομαι πόσο δύσκολο είναι να τρέχεις σπρώχνοντας και ένα αμαξίδιο, πραγματικά υποκλίνομαι"

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 08 Νοε 2025 | 11:24

Γεωργιάδης: "Η Κωνσταντοπούλου πίσω από την επίθεση στην Καρυστιανού - Ανησυχεί για πιθανό κόμμα" [βίντεο]

"Η κ. Κωνσταντοπούλου έβγαλε μπροστά τον κ. Ρούτσι γιατί ήθελε να θαμπώσει την κ. Καρυστιανού - Δεν έχω μεγάλη αγωνία να διαβάσω το προεκλογικό φυλλάδιο του κ. Τσίπρα" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:46

Μητσοτάκης για γιορτή Πολεμικής Αεροπορίας: "Σήμερα τα ελληνικά φτερά είναι ισχυρότερα από ποτέ"

"Καθημερινή ασπίδα προστασίας της πατρίδας μας. Εγγύηση για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή" αναφέρει ο πρωθυπουργός

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 08 Νοε 2025 | 10:13

"Ρωμαίος στρατηγός" ο Άδωνις Γεωργιάδης: Η τούρτα γενεθλίων από την Ευγενία Μανωλίδου - "Ήλθα, είδα, εμβολίασα"

"Την ωραιότερη τούρτα για τα γενέθλιά μου, μου την έφτιαξε το κοριτσάκι μου"", έγραψε στο facebook ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, στο Facebook

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 08 Νοε 2025 | 09:33

Πηγές ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: "Κανένα γαλάζιο σκάνδαλο - Το ΠΑΣΟΚ συντήρησε τις συνθήκες αδιαφάνειας"

"Η συνεργασία της εταιρείας Neuropublic με τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ξεκίνησε επί Νέας Δημοκρατίας, αλλά επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - και μάλιστα με πολιτική υπογραφή" αναφέρουν πηγές της ΝΔ

ΑΛΛΑΓΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 08 Νοε 2025 | 08:11

"Ρεβάνς" Μητσοτάκη το... αμερικανικό διήμερο στο Ζάππειο - Οι σημαντικές συμφωνίες και η απάντηση στους "ψευτοπατριώτες"

Οι συμφωνίες που υπογράφηκαν για τη μεταφορά αμερικανικού LNG πιστοποιούν τον κρίσιμο γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου

ΤΙ ΑΦΟΡΑ 07 Νοε 2025 | 19:43

Κοινή διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας υπέγραψαν Ελλάδα και ΗΠΑ υπό το βλέμμα της Γκίλφοϊλ

Η συμφωνία αποτυπώνει μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα, όπως τονίζει η αμερικανική πλευρά

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ 07 Νοε 2025 | 18:57
ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ 07 Νοε 2025 | 18:51

Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το φορολογικό νομοσχέδιο - Τι περιλαμβάνει

Επί της Αρχής το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από 160 βουλευτές, έναντι 84 που το καταψήφισαν, ενώ 49 τοποθετήθηκαν με το "Παρών"

ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 07 Νοε 2025 | 18:47

Παραιτήθηκε ο Ευάγγελος Τουρνάς από υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας - Δεν θα υπάρξει αντικαταστάτης του

Με την ολοκλήρωση της αντιπυρικής περιόδου, ο Ευάγγελος Τουρνάς υπέβαλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό

ΜΕ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ 07 Νοε 2025 | 18:23

Ανάρτηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τις ενεργειακές συμφωνίες Ελλάδας - ΗΠΑ: "Μόλις ξεκινάμε!"

Η Γκίλφοϊλ ανήρτησε και σχετική φωτογραφία, όπου παρίσταται μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας μας, Γιώργο Γεραπετρίτη

ΠΗΓΕ ΟΑΚΑ 07 Νοε 2025 | 18:23

Στο ATP 250 της Αθήνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Για τον αγώνα του Τζόκοβιτς [εικόνες]

Ο πρωθυπουργός είδε από κοντά τον ημιτελικό του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν, για το ATP 250 της Αθήνας

ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 07 Νοε 2025 | 16:38

Επίθεση της αντιπολίτευσης στον Χρυσοχοΐδη για τις "μπαλωθιές": Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες;

"Τώρα έμαθε το υπουργείο ότι υπάρχουν νταήδες; Έπρεπε να συμβεί το μακελειό στα Βορίζια για να αντιληφθεί την ανάγκη παρουσίας ισχυρής αστυνομικής δύναμης;", αναφέρει το ΠΑΣΟΚ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 07 Νοε 2025 | 15:42

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μάικλ Ρήγας, έγινε επισκόπηση των εξαιρετικών ελληνοαμερικανικών σχέσεων

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 15:03

ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ΝΔ φέρνει "Χασάπη", "Φραπέ" και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική - Ποιους καλεί το ΠΑΣΟΚ

Η λίστα της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης τους Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου, Γιώργο Μυλωνάκη, Γιάννη Μπρατάκο και Χρήστο Μπουκώρο.

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 07 Νοε 2025 | 14:50

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Με τον γιο της για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης - "Υπέροχο το ελληνικό φαγητό"

Η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης

"ΠΟΙΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ"; 07 Νοε 2025 | 14:47

ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική: Ο γνωστός σε όλους "Μάκης" έκανε κουμάντο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε τις αποκλειστικές ευθύνες της ΝΔ για τη μη ολοκλήρωση των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης, σημειώνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 07 Νοε 2025 | 14:24

Πηγές ΝΔ: "Επί ημερών Μιλένας Αποστολάκη στο Υπουργείο μπήκε η Neuropublic στον ΟΠΕΚΕΠΕ"

Πηγές ΝΔ υποστηρίζουν ότι η εταιρεία Neuropublic συνεργάζεται με τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 2010 και μάλιστα η πρώτη σύμβαση υπεγράφη επί Μιλένας Αποστολάκη ως υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
ΟΛΟΣ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ 07 Νοε 2025 | 13:47

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας στο Μαξίμου για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα του χαρτοφυλακίου του κ. Hansen με έμφαση στην αναμόρφωση του συστήματος αγροτικών ενισχύσεων και τη μεταφορά του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.

ΝΤΜΙΤΡΙ ΠΕΣΚΟΦ 07 Νοε 2025 | 13:35

Ρωσία: Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις φήμες ότι υπάρχει ρήγμα μεταξύ Πούτιν και Λαβρόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι αυτοί οι υπαινιγμοί "δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα" και ότι ο Λαβρόφ συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του ως υπουργού Εξωτερικών.

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ 07 Νοε 2025 | 13:09

Βελόπουλος και Νατσιός κατά του προσωπικού αριθμού: "Είμαστε αρνητές του παραλογισμού και του αυταρχισμού"

Από τις 5 Νοεμβρίου θα αποκτούμε αυτόματα – 5 εκατ. πολίτες τον έχουν ήδη εκδώσει προσωπικό αριθμό.

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 07 Νοε 2025 | 12:46

Βορίδης στην Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αιχμές για Βάρρα - "Mε στοχοποιεί η αντιπολίτευση"

Ο Μάκης Βορίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτηση του τότε επικεφαλής του Οργανισμού, Γρηγόρη Βάρρα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 07 Νοε 2025 | 12:22

Φάμελλος για ενεργειακά: Τυφλή στήριξη των συμφερόντων Τραμπ - Κυβέρνηση του καρτέλ των ορυκτών καυσίμων

"Χωρίς στρατηγική ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής και με λάθος ενεργειακή στρατηγική, τα συμφέροντα της χώρας δεν εξυπηρετούνται", λέει ο κ. Φάμελλος.

ΓΙΑ "ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ" 07 Νοε 2025 | 12:06

Καραχάλιος: Ο Νίκος Νικολόπουλος με έφερε σε επαφή με την Καρυστιανού - Της είπα πως θα βοηθήσω χωρίς αμοιβή

Για τις δηλώσεις που έκανε χθες η Μαρία Καρυστιανού, η οποία ανέφερε πως δεν τον γνώριζε όταν ξεκίνησε να έχει επαφές μαζί του, τοποθετήθηκε ο Νίκος Καραχάλιος.

"ΙΘΑΚΗ" 07 Νοε 2025 | 11:34

Αλέξης Τσίπρας: Στις 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Παλλάς η παρουσίαση του βιβλίου του

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 11:07

Χρυσοχοΐδης από Κρήτη: Κακούργημα η παράνομη οπλοκατοχή, τέλος οι μπαλωθιές - Τα νέα μέτρα για τα όπλα

Ο κ. Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής, μετά τα γεγονότα στην Κρήτη.

07 Νοε 2025 | 11:03

Το νέο τετ α τετ Μητσοτάκη - Γκίλφοϊλ στη διάσκεψη για την ενέργεια στο Ζάππειο [εικόνες - βίντεο]

Ο πρωθυπουργός, πριν ανέβει στο βήμα για την ομιλία του, είχε έναν σύντομο διάλογο με τη νέα πρέσβη των ΗΠΑ, Κίμπερλι Γκίλφοϊλ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 07 Νοε 2025 | 09:48

Αιχμές ΠΑΣΟΚ για τα ΜΜΕ και το "θάψιμο" της πρωτοβουλία Ανδρουλάκη για τα Βορίζια - Βίντεο της Στεφανίας Μουρελάτου

Την πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με τη βεντέτα στα Βορίζια σχολίασε η διευθύντρια επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Στεφανία Μουρελάτου.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 07 Νοε 2025 | 09:16

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα πάροχος ενεργειακής ασφάλειας - Να μην εισάγουμε ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε βασικό ενεργειακό κόμβο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 07 Νοε 2025 | 08:45

Ο Τσίπρας στην ηχογράφηση της "Ιθάκης" με τον Χειλάκη - "Δεν ακούγεται σαν να είμαι εγώ, εσύ;" [βίντεο]

Ο ηθοποιός Αιμίλιος Χειλάκης είναι ο αφηγητής της "Ιθάκης", του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα.

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 07 Νοε 2025 | 07:32

Η Exxon Mobil και στο Ιόνιο: Τι σημαίνει οικονομικά και γεωπολιτικά για την Ελλάδα

Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι με αυτήν την κίνηση ενισχύεται ο γεωπολιτικός ρόλος της Ελλάδας στην Ευρώπη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΠΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 07 Νοε 2025 | 00:41

Τα "διαπιστευτήρια" της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβης στην Ελλάδα - "Περιμένετε και θα δείτε τι ακολουθεί" [εικόνες]

"Να επιτύχουμε ιστορικές ενεργειακές νίκες που φέρνουν μεγαλύτερη ασφάλεια και ευημερία στις ΗΠΑ, την Ελλάδα και τους εταίρους μας σε όλη την Ευρώπη", το μήνυμα της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ

ΣΤΟ OPEN 06 Νοε 2025 | 20:56

Γιάνης Βαρουφάκης: Η χιουμοριστική απάντηση για το βιβλίο του Τσίπρα - "Στο δικό μου δεν κάνατε τέτοια διαφήμιση"

"Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Και με γεια του, με χαρά του" σχολίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης - Τι απάντησε όταν ο δημοσιογράφος τού είπε "Δεν είστε Τσίπρας"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 20:25

Μαρινάκης για Πελετίδη: "Ρε παιδιά, είμαστε με τα καλά μας;" - "Εμείς δεν θέλουμε καμία χορηγία" απαντά ο δήμαρχος Πάτρας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην κίνηση του δημάρχου της Πάτρας να ξηλώσει τις πινακίδες των τραπεζών-χορηγών από σχολεία που ανακαινίστηκαν

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ 06 Νοε 2025 | 19:02

Κόντρα Πιερρακάκη - Φάμελλου για το πώς φορολόγησαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - "Η υποκρισία και ο... Μίκι Μάους"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε 77 καταστήματα ΕΛΤΑ", τόνισε ο Κυριάκος Πιερρακάκης - "Το Μαξίμου γνώριζε από τον Οκτώβριο", απάντησε ο Σωκράτης Φάμελλος

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 06 Νοε 2025 | 19:02

Ο Τσίπρας διαβάζει... Τσίπρα: "Ώρα να ακουστεί και η δική μου φωνή" - Ποιος γνωστός ηθοποιός δίνει τη φωνή του στο βιβλίο [βίντεο]

Ο πρώην πρωθυπουργός κάθεται μπροστά στο μικρόφωνο, διαβάζοντας την εισαγωγή του βιβλίου του, "Ιθάκη"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 18:11
ΤΙ ΕΓΙΝΕ 06 Νοε 2025 | 17:17

"Σφάχτηκαν" Γιαννούλης και Παππάς: "Σαλτιμπάγκος και ορτινάντσα του Κασσελάκη" - "Παρακαλάς στα 4 τον Τσίπρα"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Παππάς, ξέφυγαν στον αέρα του Mega News, όταν ο δεύτερος έκανε κριτική στο Ινστιτούτο Τσίπρα

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 06 Νοε 2025 | 17:02

Επιμένει ο Καραχάλιος για την Καρυστιανού: Δύο φορές έκανε πίσω για τη δημιουργία κόμματος

"Δεν είναι και κακό" είπε για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος Καρυστιανού ο επικοινωνιολόγος Νίκος Καραχάλιος

ΓΚΑΛΟΠ 06 Νοε 2025 | 16:25

Σε μόνιμη "νευρική κρίση" η ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας- Το ξέσπασμα Χατζηδάκη και οι 11 αντάρτες

Το φιάσκο με τα ΕΛΤΑ προκάλεσε την εξέγερση των βουλευτών της επαρχίας

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 06 Νοε 2025 | 16:22

Βάσια Αναστασίου για τη... μακάβρια δήλωση: Το χιούμορ μου είναι βρετανικό και πολλές φορές παρεξηγείται

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Βάσια Αναστασίου, απέδωσε τη δήλωση ότι απέχει έναν θάνατο από τη Βουλή στο... dark χιούμορ της, διότι έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Μεγάλη Βρετανία

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΤΑ 06 Νοε 2025 | 15:52

Μαρινάκης: Ο Νοέμβριος, μήνας πληρωμών για τους αγρότες – Μειώσεις φόρων για όλους - Ανακοινώσεις για την οπλοκατοχή

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μειώσεις φόρων για οικογένειες, νέους συντελεστές για νέους, στήριξη αγροτών και ενεργοποίηση ελέγχων για τις επιδοτήσεις

ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Νοε 2025 | 15:39

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: "Δεν προχώρησε ποτέ ο πειθαρχικός έλεγχος που ζήτησα" κατέθεσε ο Γεωργαντάς

Για τις λεγόμενες "κυκλικές μισθώσεις", εκτάσεων, που κάθε επόμενη χρονιά τις δήλωναν άλλοι, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε: "Πόσο τραγικό, απαράδεκτο και υποτιμητικό ήταν αυτό"

«ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ» 06 Νοε 2025 | 14:46

Μητσοτάκης για τη συμμετοχή της ExxonMobil στο Ιόνιο: Νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδας

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ExxonMobil στην παραχώρηση του Block 2 στο Ιόνιο Πέλαγος, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για "ιστορική στιγμή".

ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ 06 Νοε 2025 | 13:48

Κωμωδία και εξευτελισμός στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: "Ποιος είναι ο Μάκης κ. μάρτυρα; Ελα ντε, ποιος είναι;"

Οι διάλογοι των βουλευτών με τους μάρτυρες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, πιστοποιούν ότι δεν θα βγει κανένα συμπέρασμα και η υπόθεση θα "κουκουλωθεί".

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 06 Νοε 2025 | 13:44

Γεωργιάδης υπέρ της οπλοκατοχής: "Μου αρέσει το αμερικανικό μοντέλο - Οι άνθρωποι να είναι αξιόμαχοι" [βίντεο]

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι αυτό αποτελεί προσωπική του γνώμη και όχι θέση της κυβέρνησης.

"ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ" 06 Νοε 2025 | 11:35

Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ζητά η ΝΔ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Ο κ. Κόνσολας είπε χαρακτηριστικά ότι "η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας".

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ 06 Νοε 2025 | 10:57

Γεωργιάδης κατά Καρυστιανού: "Δεν μου αρέσει η υποκρισία - Αν θέλει να πολιτευτεί, ας το κάνει"

Επίθεση κατά της Μαρίας Καρυστιανού εξαπέλυσε ο κ. Γεωργιάδης, σχολιάζοντας όσα είπε ο Νίκος Καραχάλιος για τις συναντήσεις τους με σκοπό τη δημιουργία κόμματος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 06 Νοε 2025 | 09:38

Γεώτρηση στο Ιόνιο από Exxon Mobil, Helleniq Energy και Εnergean - Η πρώτη στην Ελλάδα μετά από 40 χρόνια

Η Exxon Mobil συμμετέχει στην Κοινοπραξία Energean - Helleniq Energy στο οικόπεδο 2 στο Ιόνιο με μερίδιο 60%.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΝΔ 06 Νοε 2025 | 09:19

Σδούκου: Η αντιπολίτευση ζητά να αφήσουμε να χρεοκοπήσουν τα ΕΛΤΑ

Η κ. Σδούκου παραδέχθηκε ότι υπήρξαν λανθασμένοι χειρισμοί ως προς τη σειρά των ενεργειών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 06 Νοε 2025 | 07:36

Γιατί η Ελλάδα είναι απαραίτητος "κρίκος" για το αμερικανικό φυσικό αέριο LNG - Σύνοδος 25 υπουργών στο Ζάππειο

Στόχος της Αθήνας αλλά και των ΗΠΑ είναι η ολοκλήρωση του κάθετου διαδρόμου, από την Ουκρανία μέχρι την Ελλάδα, από όπου θα περνάει το φυσικό αέριο.

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 06 Νοε 2025 | 07:18

Η Ελλάδα στο επίκεντρο της διεθνούς ενεργειακής σκακιέρας – Σύνοδος Διατλαντικής συνεργασίας για την ενέργεια στο Ζάππειο

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, στόχος είναι η σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

"ΠΑΓΩΣΑΝ" ΣΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ 05 Νοε 2025 | 23:39

Το απρόοπτο με την Αφροδίτη Λατινοπούλου στην εκπομπή "Εδώ" - Η λέξη που ακούστηκε on air και προκάλεσε αμηχανία [βίντεο]

"Προφανώς κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λέω; Ενδεχομένως...", σχολίασε με χιούμορ η Αφροδίτη Λατινοπούλου

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 05 Νοε 2025 | 23:22

Κασσελάκης εναντίον Μπέου: "Θα τον πάω στα δικαστήρια - Ο λόγος του υποκινεί μίσος και βία" [βίντεο]

"Αν εμείς που πολιτευόμαστε δεν πάρουμε σαφή θέση, δεν θα γίνουμε ποτέ μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα", υπογράμμισε ο κ. Κασσελάκης

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 05 Νοε 2025 | 21:06

Συνάντηση Μητσοτάκη με Γκίλφοϊλ και υπουργούς των ΗΠΑ: Φυσική πύλη για το αμερικανικό LNG η Ελλάδα

"Η Ελλάδα αποτελεί τη φυσική πύλη εισόδου του αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη" ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 05 Νοε 2025 | 20:24

ΝΔ για κατάθεση Αυγενάκη: Στο κενό η προσπάθεια στοχοποίησης από την αντιπολίτευση

"Δεν ήρθα να κρύψω τα προβλήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ - ήρθα να τα λύσω. Και τα άγγιξα όλα" τόνισε ο κ. Αυγενάκης, όπως αναφέρουν οι πηγές της ΝΔ

ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 05 Νοε 2025 | 20:03

Χατζηδάκης: Οι επτά προτεραιότητες της κυβέρνησης για το 2026 - Παράδειγμα επιτυχίας η Ελλάδα

Ο Κωστής Χατζηδάκης έστειλε το μήνυμα για μεγαλύτερη σοβαρότητα στο πολιτικό σκηνικό, "διότι ό,τι χτίζεται με κόπο, μπορεί να γκρεμιστεί αρκετά εύκολα"

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΑ ΒΟΡΙΖΙΑ 05 Νοε 2025 | 19:33

Μέτρα για την οπλοκατοχή θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι προανήγγειλε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή, για τον τρόπο που δίνονται οι άδειες αλλά και για τους ελέγχους

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 05 Νοε 2025 | 19:15

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Αυτός είναι ο εκκεντρικός στυλίστας της - Λατρεύει τα τακούνια και την πολυτελή ζωή [εικόνες - βίντεο]

Ο Fancy James που ντύνει την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, μίλησε για το στυλ της, την πρόκληση στην Ελλάδα και τη συνεργασία με τη Σήλια Κριθαριώτη

ΠΡΩΗΝ ΓΓ 05 Νοε 2025 | 18:49

Κεράκια στον Περισσό: Η έκπληξη των στελεχών του ΚΚΕ στην Αλέκα Παπαρήγα για τα 80α γενέθλιά της

Η Αλέκα Παπαρήγα έκλεισε τα 80 της χρόνια, με τους συντρόφους να της μεταφέρουν τις πιο ζεστές ευχές, να είναι γερή και δυνατή

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 05 Νοε 2025 | 17:47

Αυγενάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ως μάρτυρας όχι ως κατηγορούμενος καταθέτω.- Καμία πίεση μου για αποδέσμευση ΑΦΜ

"Απολύτως κανένα ΑΦΜ δεν ζήτησα να πληρωθεί. Ποτέ δεν έστειλα καμία γραπτή πίεση ή έγγραφο για αποδέσμευση κανενός ΑΦΜ", είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 05 Νοε 2025 | 16:04

Κατατέθηκε το Σχέδιο Δράσης για τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ

Τι δήλωσαν για το θέμα Χατζηδάκης, Τσιάρας και Πιτσιλός.

ΒΟΥΛΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Γεωργιάδης για ΕΛΤΑ: "Τα καταστήματα θα κλείσουν εφόσον είναι ζημιογόνα- Ο Σκλήκας φταίει και καλώς παραιτήθηκε"

"Τα ΕΛΤΑ δεν έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κρατικό χρήμα" τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ 05 Νοε 2025 | 15:39

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ έκανε ανάρτηση για τη συνάντησή της με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Ηταν φανταστική

Ενθουσιασμένη με την συνάντησή της με τον Ελληνα πρωθυπουργό η Αμερικανή πρέσβης

ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Νοε 2025 | 15:11

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συνάντησε μαθητές έξω από το Μαξίμου και τους χαιρέτησε όλους με χειραψία [βίντεο]

Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ συναντήθηκε με μαθητές μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χαιρέτησαν με θέρμη

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 05 Νοε 2025 | 15:10
"ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ;" 05 Νοε 2025 | 14:33

Επίθεση της Νέας Δημοκρατίας σε Τυχεροπούλου για το ΟΠΕΚΕΠΕ: Παίζει παιχνίδια εντυπώσεων

Σύμφωνα με τις πηγές της ΝΔ η πραγματικότητα διαψεύδει την κ. Τυχεροπούλου.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 05 Νοε 2025 | 14:32

Έξαλλος ο Άδωνις με Νατσιό: Φέρνετε στη Βουλή ψεύτικες φωτογραφίες - Ό,τι πιο λαϊκίστικο η ΝΙΚΗ

Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός παρουσίασε στη Βουλή φωτογραφία με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ 05 Νοε 2025 | 14:24

H "ομάδα των 11" γαλάζιων βουλευτών ξαναχτυπά με κατάθεση ερώτησης στον Παπασταύρου για τις τιμές στο ρεύμα

"Ποια νομοθετικά μέτρα θα λάβει προκειμένου οι χαμηλές τιμές των ΑΠΕ να αποτυπώνονται στις λιανικές τιμές καταναλωτή του ηλεκτρικού ρεύματος;" ρωτούν οι 11 βουλευτές.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 05 Νοε 2025 | 13:38

Νίκος Πλακιάς για "ΚΥΜΑ", Καρυστιανού και Καραχάλιο: Συνεχίζει να ανακατεύεται το στομάχι μου- Περιμένω διάψευση

Νέα αντίδραση Νίκου Πλακιά για τη φημολογία για κόμμα Καρυστιανού και Νίκο Καραχάλιο

"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 13:21

Τσουκαλάς: Απαιτείται άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα ΕΛΤΑ - Η κυβέρνηση τα απαξίωσε συνειδητά

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει παντού".

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 05 Νοε 2025 | 13:05

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Νετανιάχου για τη Γάζα

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία εφαρμογής της πρώτης φάσης της Ειρηνευτικής Συμφωνίας για τη Γάζα.