Έχουν 162 ελπίζουν για 165. Τα σενάρια μετά την αυριανή ψηφοφορία

Πως διαμορφώνεται η κατάσταση με τα «ναι» και τα «παρών» ένα εικοσιτετράωρο πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι σημερινές δηλώσεις.

exoun-162-elpizoun-gia-165-ta-senaria-meta-tin-auriani-psifoforia
|
SHARE THIS
0
SHARES

Στον αστερισμό του «ναι» και του «παρών», κινείται το πολιτικό προσωπικό της χώρας ένα εικοσιτετράωρο πριν την πρώτη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο ανεξάρτητος Μάρκος Μπόλαρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημειώνει ότι δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας επειδή όπως λέει «Η δυσαναλογία που υπάρχει ανάμεσα στο κοινό αίσθημα, το δημόσιο αίσθημα, την κοινή γνώμη από τη μία πλευρά και στην πολιτική που ασκείται είναι χαώδης και συνεπώς η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει».

Την απόφασή της να ψηφίσει «όχι» στην εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Νίκη Φούντα. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κ. Φούντα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει άποψη, μόνο σε περίπτωση εθνικής συνεννόησης.

Ένα «ναι», υπό προϋποθέσεις, ήρθε από τον ανεξάρτητο Β. Οικονόμου, ο οποίος, μιλώντας στο Mega, είπε ότι θα ψηφίσει «παρών» στην πρώτη ψηφοφορία αύριο στη Βουλή, αλλά θα περιμένει τα αποτελέσματα της 18ης Δεκεμβρίου και της συνόδου κορυφής για να δει το το κλείσιμο της αξιολόγησης και αναλόγως να πράξει στις επόμενες ψηφοφορίες.

«Δεν έχω αποφασίσει ακριβώς τι θα κάνω αύριο» δήλωσε, στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά, ο ανεξάρτητος (προερχόμενος από την ΝΔ) βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης, αφήνοντας, πάντως, εμμέσως ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει την υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για κυβέρνηση ειδικού σκοπού, κινείται και ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β' Πειραιώς Γιάννης Κουράκος ( προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ)  , ο οποίος έκανε ανάλογες δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Μετά και τα σημερινά δεδομένα στην αυριανή ψηφοφορία τα «ναι» αναμένεται να είναι από 162 έως 165 -κάτι που μπορεί να ενεργοποιήσει σενάρια για αλλαγή υποψηφίου- ενώ είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να προσεγγίσουν τα 170 γεγονός που σύμφωνα με πολλά κυβερνητικά στελέχη θα δημιουργούσε δυναμική για την οριστική εκλογή του Σταύρου Δήμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook