Φερχόφσταντ για τη συμφωνία:Γάμος που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει

Χάσιμο χρημάτων των φορολογουμένων χαρακτηρίζει ο Φερχόφσταντ την νέα δόση προς την Ελλάδα και μιλά για γάμο που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φερχόφσταντ για τη συμφωνία:Γάμος που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει

«Η συμφωνία με την Ελλάδα δεν θα λειτουργήσει» έγραψε ο Πρόεδρος των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ στον λογαριασμό του στο Twitter λίγες ώρες μετά το Eurogroup θεωρώντας πως « Αν συνεχίσουμε να αγνοούμε την πραγματικότητα, η νέα δόση θα είναι ένα ακόμη χάσιμο των χρημάτων των φορολογουμένων» .

Ο κ. Φερχόφσταντ που έδωσε κοινή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη με τον Στ. Θεοδωράκη στις Βρυξέλλες προσκαλώντας τους ξένους ανταποκριτές είχε χαρακτηρίσει τη σχέση της Αθήνας με τους δανειστές της «γάμο» που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει.

«Ο γάμος ανάμεσα στην Ελλάδα και στους δανειστές της μπορεί να χαρακτηριστεί σχέση στην οποία και οι δύο εμπλεκόμενοι απατούν ο ένας τον άλλον, κοινή συναινέσει. Οταν, όμως, σε μία σχέση δεν υπάρχει ειλικρίνεια, αυτή καταρρέει. Για να αποφύγουμε, λοιπόν, την κατάρρευση, οφείλουμε να πούμε την αλήθεια, τώρα...ανέφερε στην πρόσκληση του.

Φερχόφσταντ για τη συμφωνία:Γάμος που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει

«Στην πραγματικότητα, το χρέος της Ελλάδας είναι σχεδόν το διπλάσιο σε σχέση με την ευρωζώνη. Η οικονομική ανάπτυξη ήταν μηδενική πέρυσι και αρνητική φέτος. Η ανάπτυξη το 2016 ήταν -0,6% για την Ελλάδα, ποσοστό χαμηλότερο κατά 2% σε σχέση με το μέσο όρο της ευρωζώνης. Παρά τους ισχυρισμούς του Eurogroup πως η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, εμείς πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει για την Ελλάδα. Πολλά πράγματα δεν πήγαν καλά στην Ελλάδα».

Φερχόφσταντ για τη συμφωνία:Γάμος που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει - εικόνα 2

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε όσα θεωρεί ότι έγιναν λάθος τονίζοντας: «Η Ε.Ε. και το ΔΝΤ εστίασαν στο δημοσιονομικό χρέος, το δημόσιο χρέος, την έλλειψη πρωτογενούς πλεονάσματος, εστίασαν στις συνέπειες, ενώ έπρεπε να εστιάσουν στις αιτίες, δηλαδή στην κακή διακυβέρνηση της Ελλάδας, στην αναποτελεσματική διοίκηση, στο πελατειακό κράτος, στους αδύναμους θεσμούς -ή ακόμα και στους ανύπαρκτους θεσμούς- και στην έλλειψη ανταγωνιστικότητας. Αυτά είναι τα πρωτογενή αίτια της κρίσης, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν».

Η ομιλία του Στ. Θεοδωράκη

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή της χώρας είναι η απουσία επενδύσεων γιατί έχουμε μεγάλη πτώση αξιών, μεγάλη πτώση των μισθών και παρόλα αυτά οι επενδύσεις στην Ελλάδα είναι κατά μέσο όρο το μισό των αντίστοιχων επενδύσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Στην Ελλάδα είναι μόνο το 10% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι το 20% του ΑΕΠ» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τις Βρυξέλλες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Φερχόφσταντ για τη συμφωνία:Γάμος που και οι δυο απατούν κοινή συναινέσει - εικόνα 3


Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους Ευρωπαίους να ασχοληθούν σοβαρά και να δώσουν λύση στο πρόβλημα του χρέους, επισημαίνοντας ότι η πτώση του ελληνικού ΑΕΠ που κάνει το χρέος να φαίνεται δυσθεώρητο είναι και ευθύνη των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Ως απόδειξη του ότι υπάρχει μια άλλη Ελλάδα που προσπαθεί, προοδεύει και πολιτεύεται με τις ευρωπαϊκές αξίες επεσήμανε το γεγονός ότι οι Έλληνες κατόρθωσαν να παρέχουν βοήθεια και τελικά να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, κάτι που δύσκολα θα γινόταν σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους από όλες σχεδόν τις χώρες τις Ευρώπης είπε ότι αν βάλεις στο μικροσκόπιο οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης θα βρεις αντίστοιχα προβλήματα με αυτά που ζούμε στην Ελλάδα, μόνο που σε μας είναι συσσωρευμένα και τα ζούμε πολλά χρόνια τώρα.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, στάθηκε παράλληλα και στην φοροεπιδρομή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λέγοντας: «Το επόμενο μεγάλο πρόβλημα, είναι οι συνεχείς νέοι φόροι».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο κραταιό κομματικό κράτος το οποίο αποτελεί τροχοπέδη για πολλούς τομείς της ζωής του Έλληνα πολίτη και κατέθεσε την πρόταση του Ποταμιού για ένα «new deal», για μια νέα αρχή, σε αντιδιαστολή από το να ζητάμε συνέχεια χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους μας λέγοντας: «Υπάρχει μια πιο σύνθετη λύση. Είναι μια μεγάλη πολιτική, οικονομική, πολιτιστική συμφωνία. Είναι αυτό που το Ποτάμι λέει, ένα new deal, για μια νέα αρχή. Συνωμοσία της λογικής, του ρεαλισμού, της γνώσης, συνωμοσία του 51% της ελληνικής κοινωνίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 26 Ιαν 2021 | 10:43

Νέο καρφί της Ντόρας σε Σαμαρά: Όταν ήταν πρωθυπουργός, οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν κανονικά

"Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας" είπε η Ν. Μπακογιάννη - Η αποτίμηση των πρώτων διερευνητικών επαφών.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ 26 Ιαν 2021 | 08:20

Η πρώτη συνάντηση Σακελλαροπούλου - Ιερώνυμου μετά τα "νέφη" της Πρωτοχρονιάς

Εκκλησιαστικές πηγές εκτιμούν ότι η συνάντηση είναι μια ευκαιρία να ενισχυθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Β. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 26 Ιαν 2021 | 07:52

Ηχηρό μήνυμα Μπακογιάννη: Oύτε ένας βουλευτής της NΔ δεν θα ακολουθήσει τον κ. Σαμαρά

Λίγες ώρες μετά την συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην "Καθημερινή της Κυριακή"ς η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε με αιχμηρό τρόπο.

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ 26 Ιαν 2021 | 07:35

Μετ’ εμποδίων η έναρξη των διερευνητικών: Επιφυλακτική η Αθήνα - Να ανοίξει την ατζέντα επιδιώκει η Τουρκία

Τέλος Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου στην Αθήνα το νέο ραντεβού για τις διερευνητικές Ελλάδας και Τουρκίας.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ 25 Ιαν 2021 | 19:54

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Η ΕΕ οφείλει να είναι επιφυλακτική και όχι αφελής απέναντι στην Τουρκία

Για τις επαφές που είχαν με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών ο Ζοζέπ Μπορέλ και ο Χάικο Μάας ενημερώθηκε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.

61ΟΣ ΓΥΡΟΣ 25 Ιαν 2021 | 19:45

Διερευνητικές Ελλάδας-Τουρκίας: Ικανοποίηση στην Ουάσινγκτον - Ανάρτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Twitter

Ο νέος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χαιρέτισε την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 25 Ιαν 2021 | 19:12

Μητσοτάκης στο Νταβός: "Θα πιέσουμε τις εταιρείες να παραδώσουν γρήγορα τα εμβόλια"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε στη διαδικτυακή σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Forum (WEF) τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση από το πρώτο στάδιο της υγιειονομικής κρίσης

ΥΠΑΤΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΕ 25 Ιαν 2021 | 19:03

Ζοζέπ Μπορέλ: Σημαντικό βήμα οι διερευνητικές Ελλάδας - Τουρκίας - Επόμενος στόχος το Κυπριακό

Μήνυμα Μπορέλ για την επανέναρξη των συνομιλιών, το Κυπριακό και τα μέτρα κατά της Τουρκίας.

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Ιαν 2021 | 17:27

Διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας: Η πρώτη αντίδραση του συμβούλου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν

Τι αναφέρει στην τοποθέτησή του ο σύμβουλος του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν για τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας

ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 25 Ιαν 2021 | 17:12

Πεντάγωνο: Έπεσαν οι υπογραφές για τα Rafale - Πρόταση και για γαλλικές φρεγάτες Belharra [Εικόνες]

Υπεγράφησαν στο Πεντάγωνο από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα υπουργό Άμυνας οι συμβάσεις για την προμήθεια των 18 μαχητικών Rafale.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 25 Ιαν 2021 | 15:41

Μητσοτάκης για τον κορονοϊό: Δεν θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα πριν από το καλοκαίρι

Για το πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας διαδικτυακά στο World Economic Forum του Νταβός

25 Ιαν 2021 | 15:30

Διερευνητικές επαφές: Η Τουρκία έβαλε στο τραπέζι γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση νησιών και προσφυγικό

Η Τουρκία έθεσε θέματα στο τραπέζι των διερευνητικών που η Ελλάδα δεν δέχεται να συζητήσει- Κακή αρχή για τις διαπραγματεύσεις- Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος συνομιλιών.

ΤΟ ΦΟΡΤΙΣΕ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ 25 Ιαν 2021 | 15:06

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πήγε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος οδηγώντας το δικό του ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο [Εικόνες[

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήγε στο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητό του