
Ούτε στα τηλέφωνα απάντησαν οι αγρότες στην έκκληση της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στο διάλογο που είχε προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή.
Έτσι η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη επιβεβαίωσε το αδιέξοδο (αλλά και τη σχετικό χθεσινό δημοσίευμα του THETOC) και πρότεινε την αναβολή της επικείμενης συνεδρίασης αφού όπως είπε ότι δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί αντιπροσωπευτική παρουσία των αγροτών.
Η ίδια ενημέρωσε ότι έγινε προσπάθειες ώστε να κληθούν 20 άτομα από όλη την Ελλάδα, όμως τα αποτέλεσμα των επαφών «δεν ήταν ενθαρρυντικά» καθώς μόνο ένας εκπρόσωπος από τον Ορχομενό ήταν θετικός.
Οι υπόλοιπες τηλεφωνικές επαφές ήταν στην πλειοψηφία τους άκαρπες καθώς οι περισσότεροι των αγροτών δεν σήκωσαν το κινητό τους ή δεν απάντησαν στα ηλεκτρονικά μηνύματα που εστάλησαν από την επιτροπή της Βουλής.
Η κυρία Καφαντάρη απέκλεισε εξάλλου (προφανώς φοβούμενη τα χειρότερα) την πρόταση του Γιώργου Αμυρά να επισκεφτούν οι βουλευτές μέλη της επιτροπής τα μπλόκα προκειμένου να συζητήσουν τα προβλήματα των αγροτών.
Ο βουλευτής του Ποταμιού είχε εκφράσει νωρίτερα την άποψη ότι η κυβέρνηση «τα έχει βρει μπαστούνια, και για αυτό σκέφτηκε να κάνει αυτή τη συνεδρίαση».
«Ο διάλογος δεν έχει στεγανά. Να πάμε εμείς εκεί» πρότεινε ο ίδιος.
«Δεν είναι πρέπον» απάντησε η κυρία Καφαντάρη και αντέτεινε ότι «οι βουλευτές πρέπει να είναι κοντά στους αγρότες αλλά η πρόταση ήταν να έρθουν εκείνοι εδώ».
Μαζί της και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μπάρκας υποστήριξε ότι η μόνη επιτροπή που μπορεί να επισκεφτεί άλλους χώρους είναι εκείνη του Σωφρονιστικού συστήματος «Οι άλλες επιτροπές δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία» είπε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr