Φίλης: Δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα

Για καθαρή νίκη της ΝΔ, αλλά και για εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως οιονεί κυβερνητικό κόμμα έκανε λόγο στο ΑCTION 24 o Nίκος Φίλης.

filis-den-tithetai-kanena-thema-paraitisis-tou-aleksi-tsipra
SHARE THIS
0
SHARES

Για καθαρή νίκη της ΝΔ, αλλά και για εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως οιονεί κυβερνητικό κόμμα έκανε λόγο στο ΑCTION 24 o Nίκος Φίλης, τοποθετούμενος με βάση τα αποτελέσματα του exit poll.

«Θα αναλύσουμε προσεκτικά τη νέα κατάσταση, με δεδομένο, όμως, ότι είμαστε το μεγαλύτερο ή ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη. Το αποτέλεσμα έβαλε στην άκρη τα σενάρια για "στρατηγική ήττα" του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν ψάχνουμε για άλλο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ταυτότητα και ιστορικότητα είναι και θα παραμείνει κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριοτεράς, ικανό να διευρύνεται αμφίπλευρα προς την Κεντροαριστερά και προς το χώρο των ανέντακτων της Αριστεράς. Ο κ. Μητσοτάκης, όσο πανίσχυρος κι αν αισθάνεται σήμερα θα βρεθεί μπροστά σε ισχυρή  αντιπολίτευση και στο πολιτικό σύστημα και στην κοινωνία.

Η ευρεία Αριστερά είναι πάνω από 40%. Στα μέτρα που έχει μισοαναγγείλει ο Μητσοτάκης αν αποπειραθεί να ξηλώσει λαϊκές κατακτήσεις,  θα υπάρξει ισχυρή λαϊκή αντίδραση.  «Μετά τις εκλογές θα αποδείξουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα αγώνα και διακυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης. Σε ερώτημα πόσο πιθανή είναι μια παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Φίλης, αφού είπε ότι υπάρχουν ευθύνες όλων ανάλογα με τη θέση του καθένα, δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι προστιθέμενη αξία και κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ευρύτερη προοδευτική παράταξη. Δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης του Αλέξη Τσίπρα».

 

 

Φωτο: Eurokinissi αρχείου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook