Ο Νίκος Φίλης εξέφρασε τη υποψία ότι "υπάρχουν οικονομικοί σπόνσορες" που στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη. Την βαριά κατηγορία διατύπωσε το πρωί της Τρίτης, σε εμφάνισή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.
Παίρνοντας αφορμή από τις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι "είναι ένα άγνωστο πρόσωπο, έλειπε από την Ελλάδα πολλά χρόνια και με διαδικασίες που όλοι γνωρίζουμε, έγινε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτά είναι τα επίχειρα αυτής της διαδικασίας".
"Ο κ. Κασσελάκης οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του και οδηγεί αυτό που έχει απομείνει εκτός Αριστεράς, σε ένα λαϊκιστικό κόμμα που θα είναι παντός καιρού, για σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς αρχές", συνέχισε ο κ. Φίλης.
Όπως υποστήριξε, "το κόμμα αυτό το ενισχύουν οικονομικοί παράγοντες. Έγινε μια συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες πριν από λίγο καιρό", είπε ακόμα, προσθέτοντας ότι "ένα σύστημα σπρώχνει απολύτως" τον κ. Κασσελάκη: "Αν δει κανείς τον Τύπο και τα Μέσα θα καταλάβει" τόνισε.