X

Φλωρίδης: Έρχονται διατάξεις που θα ενισχύουν το πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σε συνέντευξή του είπε πως έρχονται διατάξεις που θα ενισχύσουν το πλαίσιο κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Γράφει: TheToc team

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο πλαίσιο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Αυτό δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την υπόθεση με τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος παραδέχτηκε χθες Δευτέρα τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Όπως ανέφερε ο κ. Φλωρίδης, οι ενισχυτικές διατάξεις θα ορίζουν πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης.

Επισήμανε ότι "αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, που ξυλοκοπήθηκε, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες".

"Δάσκαλοι και μαθητές που αναφέρουν τέτοια περιστατικά βίας έχουν χτυπηθεί", σχολίασε παράλληλα ο κ. Φλωρίδης.

Χαρακτήρισε μεγάλη αλλαγή τον νέο ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας λέγοντας πως το νομοσχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο δέχτηκε σφοδρή κριτική από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Διαβάστε Επίσης