X

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό λόγω Τεμπών και Καλογήρου: "Ως εδώ" λέει η κυβέρνηση και αλλάζει τακτική

Φωτιές έχει ανάψει ο θάνατος του γιου της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Λάρισας, με την αντιπολίτευση να αφήνει υπονοούμενα για τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου.

Γράφει: Σοφια Φασουλακη

Φωτιές στο ήδη τεταμένο πολιτικό σκηνικό έχει βάλει ο θάνατος του γιου της διευθύνουσας της Εισαγγελίας Λάρισας, με την αντιπολίτευση να αφήνει υπονοούμενα για τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου. Αν και η εισαγγελέας δεν έχει χειριστεί τη δικογραφία των Τεμπών, εντούτοις η εξαφάνιση του γιου της έχει εδώ και ημέρες συνδεθεί με την υπόθεση, ενώ και η ίδια η μητέρα του αφήνει αιχμές για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από τον θάνατό του.

Η φημολογία που έχει αναπτυχθεί κυρίως στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες, έχει περάσει από τα ραντάρ του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικά στελέχη να περνούν στην αντεπίθεση στην Βουλή, αλλά και με αναρτήσεις τους, λέγοντας "ως εδώ".

Η επίθεση με υπονοούμενα που έγινε χθες τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Πλεύση Ελευθερίας, με τους Σ. Φάμελλο και Ζωή Κωνσταντοπούλου να ζητούν να ερευνηθεί ο θάνατος του άτυχου άνδρα, συνδέοντας τον εμμέσως με την υπόθεση των Τεμπών προκάλεσαν την αντίδραση του Μάκη Βορίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως ένα από τα χειρότερα τρολ του διαδικτύου και την Ζωή Κωνσταντοπούλου να απαντά ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους μαφίας. "Με υπονοούμενα μας επιρρίπτουν την ευθύνη της δολοφονίας ενός προσώπου", "ακούμε δήθεν ότι συγκαλύπτουμε κάποιον. Ποιος είναι αυτός; Γιατί να τον συγκαλύψουμε;" είπε χθες στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας, ενώ ο Άκης Σκέρτσος με μία ανάρτηση του αργά το βράδυ, στην οποία έβαλε τίτλο "Ως εδώ", έκανε λόγο για αντιπολίτευση του "μακελιού".

"Ξεκίνησαν από κυβέρνηση παιδοβιαστών, πέρασαν στην κυβέρνηση των λαθρεμπόρων και τώρα πλέον μιλούν ευθέως για κυβέρνηση δολοφόνων. Με επικεφαλής αυτής της "εγκληματικής συμμορίας", τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας. Αρκετά!" είπε ο στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, δείχνοντας ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να μην αφήσει τίποτε αναπάντητο. Τα σενάρια πάντως για το πως επήλθε ο θάνατος του 38χρονου, παραμένουν ανοιχτά: το ατύχημα, η αυτοκτονία, αλλά και η δολοφονία δια στραγγαλισμού ή με ασφυκτικό θάνατο είναι στο τραπέζι, και θα απαντηθούν μετά τις τοξικολογικές και τις ιστολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν.

Ανησυχία στη δικαιοσύνη

Σε αυτό το κλίμα οι επιθέσεις που δέχεται η δικαιοσύνη έχει προκαλέσει ένα πολύ βαρύ περιβάλλον μέσα στους κόλπους της Θέμιδας, με τους δικαστές να εκφράζουν την ανησυχία τους για το έλλειμμα εμπιστοσύνης στον θεσμό. Με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα με τα Τέμπη, υπάρχουν φόβοι και για επεισόδια στις συγκεντρώσεις της 28ης Φεβρουαρίου, με τα δικαστήρια να φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός σήμερα θα βρεθεί στην Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το fly over αλλά και το εργοτάξιο του νέου παιδιατρικού νοσοκομείου της πόλης και στις 7 θα μιλήσει στο Thessaloniki Summit, χωρίς να αποκλείεται να δώσει απαντήσεις και για το θέμα που έχει προκύψει μετά την ανεύρεση της σορού του 38χρονου. Από την Θεσσαλονίκη θα συνδεθεί μέσω τηλεδιάσκεψης και στον δεύτερο γύρο των επαφών των Ευρωπαίων ηγετών, στην άτυπη σύνοδο του οργανώνει για δεύτερη φορά ο Εμμανουέλ Μακρόν, για το μέλλον της ευρωπαικής άμυνας.