Φρένο των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο φλερτ με Τσίπρα

Διαψεύδει ο Τζιάνι Πιτέλα ότι προσέφερε μια θέση μεταξύ των ευρωπαίων σοσιαλιστών στον Αλ. Τσίπρα. Επιστολή στήριξης και στο Στ. Θεοδωράκη.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Φρένο των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο φλερτ με Τσίπρα

Διαβεβαιώνει τώρα τους έλληνες ακτιβιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Activists Greece) ο Τζιάνι Πιτέλα ότι ποτέ δεν προσέφερε θέση στη σοσιαλιστική ομάδα στον Αλέξη Τσίπρα, επιμένοντας να χαρακτηρίζει ως "στρατηγική λάθος" τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Απαντώντας στην επιστολή των PES Activists, οι οποίοι σημείωναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική οικογένεια της σοασιαλδημοκρατίας, ότι αρνήθηκε μετά τις τελευταίες εκλογές να συζητήσει με τις προοδευτικές και δυνάμεις και επέλεξε να συνεργαστεί με το ακροδεξιό, ακραίο και συνωμοσιολογικό κόμμα των ΑΝΕΛ», ο ιταλός επικεφαλής της ΕΣΚ στο Ευρωκοινοβούλιο τονίζει ότι όντως συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στις 23 Σεπτεμβρίου, με τον οποίο μίλησαν για τα αποτελέσματα των εκλογών και την εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του τρίτου πακέτου στήριξης. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει μόνο με τις περικοπές του νέου μνημονίου. Χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση του χρέους καθώς και νέες επενδύσεις» τονίζει ο κ. Πιτέλα.

Συνεχίζοντας την επιστολή του ο πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών επισημαίνει ότι: «Έκανα ξεκάθαρη την αντίθεσή μου για την συνεργασία μεταξύ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ την απόφαση του κ. Τσίπρα να συγκροτήσει κυβερνητικό σχηματισμό με το δεξιό κόμμα των ΑΝΕΛ είναι ένα στρατηγικό λάθος, το οποίο θα επηρρεάσει άσχημα τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα. Αυτή είναι η επίσημη δημόσια θέση μου, η οποία εκφράστηκε στις συνεντεύξεις που έδωσα στην Ελλάδα, μετά τις εκλογές» σημειώνει ο κ. Πιτέλα.

Και συνεχίζει ξεκαθαρίζοντας την θέση του λέγοντας ότι: «Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν υπήρξε ποτέ θέμα προσφοράς μιας θέσης στον ΣΥΡΙΖΑ στην ομάδα μας. Σε κάθε περίπτωση, κάθε απόφαση για στρατηγικές συνεργασίες με κόμματα στην Ελλάδα, θα συζητηθεί πρώτα με τους συντρόφους μας στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, οι οποίοι είναι επίσημα μέλη των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών».

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ. Πιτέλα σημειώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συμμάχων του στην Ελλάδα. Και μαζί τους θα εργαστεί για μια πιο προοδευτική Ελλάδα, με μια πιο δυναμική παρουσία της χώρας στην Σοσιαλιστική οικογένεια της Ευρώπης.

Πιτέλα: Καθοριστικός παίκτης το Ποτάμι

Στο μεταξύ ο Τζ. Πιτέλα έστειλε επιστολή και στον Σταύρο Θεοδωράκη, με την οποία χαρακτηρίζει το Ποτάμι ως σημαντικό παίκτη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα και τον διαβεβαιώνει ότι μπορεί να βασίζεται στους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Φρένο των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο φλερτ με Τσίπρα

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών,
στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βρυξέλλες, 30 Σεπτεμβρίου 2015
Ο Πρόεδρος

Προς τον Σταύρο Θεοδωράκη
Επικεφαλής του Ποταμιού

Αγαπητέ Σταύρο,

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών έδειξαν πως το Ποτάμι κατάφερε να επιβεβαιώσει το ρόλο του ως καθοριστικού παίκτη του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Για ένα νέο κόμμα, αυτή η αποστολή δεν ήταν εύκολη.
Πέραν του εκλογικού αποτελέσματος, το Ποτάμι κατάφερε να προσδιορίσει την ατζέντα για μια καλύτερη Ελλάδα. Οι πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού ταυτίζονται με αυτές όλων των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Από κοινού, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε τη σημασία των δομικών μεταρρυθμίσεων που στοχεύουν στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, την απελευθέρωση της οικονομίας, την πάταξη της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Θα ήθελα, επίσης, να χαιρετίσω την απόφαση του Ποταμιού για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου το κόμματος, τον επόμενο Δεκέμβρη. Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει ένα διάλογος, όχι μόνο στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά με την κοινωνία των πολιτών. Από μόνα τους, τα πολιτικά κόμματα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες ανάγκες των ψηφοφόρων, οι οποίοι ταυτίζονται όλο και λιγότερο με την πολιτική των κομμάτων. Η ζωτικότητα του Ποταμιού αντικατοπτρίζεται και στον ακτιβισμό της αποστολής του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η ομάδα μας στο Κοινοβούλιο εκτιμά βαθύτατα το έργο των Ευρωβουλευτών σου. Το έργο τους αποτελεί χρήσιμο εργαλείο όχι μόνο για την ομάδα μας, αλλά, εν γένει, για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
Αγαπητοί φίλοι, είμαστε μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, μαζί, δημιουργήσαμε μια πιο ανοιχτή, προοδευτική οικογένεια. Μια οικογένεια ανοιχτή όχι μόνο στις ιστορικές σοσιαλιστικές δυνάμεις, αλλά και σε νέες δυναμικές, μεταρρυθμιστικές δυνάμεις, όπως το Ποτάμι.
Στις επόμενες μάχες που θα δώσετε, μπορείτε να βασίζεστε στην πλήρη στήριξη της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Gianni Pittella
Κοινοποιημένο στο Μίλτο Κύρκο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 03 Δεκ 2020 | 13:25

Επέλαση "γαλάζιου" κομματικού κράτους καταγγέλλουν 61 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν στοιχεία από κάθε υπουργείο καταγγέλλοντας ευνοιοκρατία και επέλαση του κομματικού κράτους.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 03 Δεκ 2020 | 13:07

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στο πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας: "Να φύγει ο κορονοϊός", του ζήτησαν τα παιδιά

Το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία στη Βούλα επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Παρούσα και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 02 Δεκ 2020 | 22:26

Δημοσκόπηση Interview: Διαφορά 17,1 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Το 72% υπέρ των μέτρων για τον κορονοϊό

Ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 52%) είναι ικανοποιημένος από τη διαχείριση της κυβέρνησης όσον αφορά στην πανδημία του κορονοϊού

Η ΣΤΑΣΗ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ 02 Δεκ 2020 | 22:11

Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τον πρόεδρο του ΕΣΡ: Άγρια κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Σε επιτροπή της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΕΣΡ.

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΔΥ 02 Δεκ 2020 | 16:43

Σκληρή απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Κάθε μέρα και μια ακόμη αυτογελοιοποίηση

Άμεση αντίδραση Πέτσα στην ανάρτηση Τσίπρα που κατηγορεί εκ νέου την κυβέρνηση για παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων.

ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΔΡΟ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 02 Δεκ 2020 | 16:12

Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε και σποτ για τον Αντιδήμαρχο Baden Baden και τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα

Σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα και την ανάρτηση του Αντιδημάρχου Αθηναίων

"ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ" 02 Δεκ 2020 | 14:36

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Θα λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων

Ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει πως ο πρωθυπουργός δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει για το παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων.

ΟΙ ΕΞΑΛΛΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 02 Δεκ 2020 | 12:50

Εκανε λάθος ο πρωθυπουργός στη βόλτα στην Πάρνηθα; - Μια αποτίμηση, η Αυγή και το Μακελειό

Μια αποτίμηση των αντιδράσεων για την βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα και η φωτογραφία χωρίς μάσκα.

02 Δεκ 2020 | 08:13

Από το "φιάσκο, φιάσκο" στη βόλτα στην Πάρνηθα

Η αρχή ήταν όντως δύσκολη, αλλά δεν θα μπορούσε ίσως να γίνει και διαφορετικά.

ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 01 Δεκ 2020 | 13:44

Αχτσιόγλου: Η κυβέρνηση προωθεί ένα κανιβαλικό σύστημα εργασιακής ζούγκλας

Η Έφη Αχτσιόγλου βάλλει κατά της κυβέρνησης την οποία εγκαλεί πως έχει ξηλώσει όλο το έργο του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία των εργαζομένων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 30 Νοε 2020 | 15:41

Κορονοϊός-Ασθενής καθηγητής Καρδιολογίας στο Ιπποκράτειο με 250 νοσηλευόμενους: Δεν τους νοιάζει αν φταίει ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας

Τι αναφέρει ο καθηγητής Καρδιολογίας που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο Ιπποκράτειο μέσα από την κλινική Covid του νοσοκομείου

29 Νοε 2020 | 20:05
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΝΔ 29 Νοε 2020 | 12:46

Η συριζαία Μυρσίνη Βουνάτσου "ξαναχτυπά": Ζητά... κρεμάλες για τα θύματα του κορονοϊού

"Αν για τους 102 νεκρούς του Ματιού γυρεύατε κρεμάλες πέστε μου για τους 2.000+ τι πρέπει να γυρέψουμε;", έγραψε χαρακτηριστικά η κα. Βουνάτσου.