Φρουζής "καίει" Τουλουπάκη: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από όσα έκανε

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάθεση του Κωσνταντίνου Φρουζή. Τι είπε ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis.

frouzis-gia-emena-i-novartis-den-einai-skandalo
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάθεση του Κωσνταντίνου Φρουζή ο οποίος εξεταζόταν για τρίτη συναπτή μέρα. Φαίνεται μάλιστα ότι η πολύωρη κατάθεση τον καταπόνησε καθώς όπως είπε στους δημοσιογράφους είχε κουραστεί καθώς στα εταιρικά μίτινγκ λειτουργούσε διαφορετικά. Είπε ότι δεν είχε καταθέσει ποτέ για το ζήτημα, κάτι που επρεπε να γίνει, γιατί όπως είπε επρεπε να ακουστούν οι θέσεις του, καθώς είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από την έναρξη της υπόθεσης. 

Σε ό,τι αφορά τη διευρεύνηση της εμπλοκής του Δ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis ο κ. Φρουζής είπε ότι τόσο αυτός όσο και οι προστατευόμενοι μάρτυρες εργαλειοποιήθηκαν για να στηθεί, όπως είπε, η σκευωρία. Δεν έκρυψε ότι ήταν επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά την εκτίμησή του προχώρησε στη μεθόδευση αυτή καθώς φέρεται να είπε ότι ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοι των 10 πολιτικών που ήθελαν να τους πλήξουν. 

«Δεν είχαμε προηγούμενα για να είναι αποτέλεσμα δικής της εμπάθειας. Σίγουρα πίσω από τις ενέργειες της είναι υπουργοί που ήθελαν να πλήξουν τους 10 πολιτικούς τους αντιπάλους» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να μίλησε εκ νέου για την επαφή του με την κ. Τουλουπάκη για την οποία είπε ότι όταν της είπε ότι θέλει να καταθέσει εκείνη του πρότεινε ευεργετικές διατάξεις για την περίπτωσή του. 

Η κουβέντα όλη ήταν να δώσω πολιτικούς αυτό κατάλαβα φέρεται να είπε ενώ λίγη ώρα αργότερα φέρεται να ανέφερε ότι η εισαγγελέας του είπε ότι θα έχεις ευνοική μεταχείριση αρκεί να μου πεις για αυτά τα πρόσωπα. Καταλήγοντας υποστήριξε ότι η εισαγγελέας του έδωσε την εικόνα ότι αν δεν κατέθετε αυτά που η ίδια ήθελε δεν επρόκειτο να αποδεσμευτούν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. 

Ο ίδιος πάντως απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την άποψη ότι η υπόθεση Novartis δεν είναι σκάνδαλο. 

Σε ερώτηση αν επιτεύχθηκαν οι στόχοι να μην βγαίνει κάθε τρεις μήνες δελτίο τιμών φαρμάκων με την κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, απάντησε όχι. Αργότερα φέρεται να δήλωσε ότι οι στόχοι αυτοί επιτεύχθηκαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πιο κοντά στα συμφέροντα της φαρμακευτικής εταιρίας στην οποία ήταν ανώτατο στέλεχος.

 

Φωτογραφία: Ευρωκίνηση 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook