Γ. Φίσερ: «Μια ελληνική ταφή για τη γερμανική λιτότητα»

Σύμφωνα με τον Γιόσκα Φίσερ το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι μια ξεκάθαρη ήττα για τη Μέρκελ και τη βασισμένη στη λιτότητα στρατηγική της.

g-fiser-mia-elliniki-tafi-gia-ti-germaniki-litotita
SHARE THIS
0
SHARES

Με άρθρο του στο Project Syndicate, ένα από τα κορυφαία πέντε παγκόσμια ειδησεογραφικά sites για το 2012, το οποίο αναδημοσιεύουν σήμερα τα ΝΕΑ ο πρώην ηγέτης των Πρασίνων και υπουργός Εξωτερικών της αντικαγκελαρίας της Γερμανίας την περίοδο 1998-2005, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα των εκλογών «ξεκάθαρη ήττα για τη Μέρκελ και τη βασισμένη στη λιτότητα στρατηγική της για την υποστήριξη του ευρώ»

Ο κ. Φίσερ στο άρθρο του χαρακτηρίζει επίσης «προβλέψιμο» το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σημειώνοντας ταυτόχρονα πως αν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην τρόικα και τη νέα ελληνική κυβέρνηση πετύχουν, «το αποτέλεσμα θα είναι ένας συμβιβασμός που θα σώσει τα προσχήματα και για τις δύο πλευρές, αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει».

Ένας τέτοιος συμβιβασμός, ισχυρίζεται οκ. Φίσερ «θα οδηγούσε σε de facto χαλάρωση της λιτότητας με σημαντικούς εσωτερικούς κινδύνους για την Άνγκελα Μέρκελ, αν και λιγότερους από ότι μια διάσωση της ευωζώνης».

Ο κ. Φίσερ προεκλογικά έγραφε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα των Αθηνών θα μπορούσε να πυροδοτήσει τεράστια πολιτική κρίση, η οποία να μεταπηδήσει στην Ιταλία και αργότερα στη Γαλλία, στη δεύτερη και τρίτη οικονομία της ευρωζώνης».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook