Γ. Παπανδρέου: «Εκτός από τα δημοσιονομικά, υπάρχει και το όραμα»

Ο Γ. Παπανδρέου άσκησε κριτική στη συντηρητική Ευρώπη και υπογράμμισε με νόημα ότι εκτός από τα δημοσιονομικά υπάρχει και το όραμα. Ζήτησε να μη μείνει στη μέση αυτό που άρχισε το ΠΑΣΟΚ.

SHARE THIS
0
SHARES

Κριτική στη συντηρητική Ευρώπη άσκησε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου -μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε για τα δημοσιονομικά, αλλά υπογράμμισε -με νόημα- και το όραμα. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Κάναμε μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή και βήματα προόδου, αψηφώντας το πολιτικό κόστος και σκεφτόμενοι το εθνικό συμφέρον και την απειλή της χρεωκοπίας. Σε μια Ευρώπη συντηρητική, που υπέκυπτε στις φοβίες και τις πιέσεις των αγορών, αντί να ακολουθήσει μια πολιτική αλληλεγγύης, που θα σεβόταν τον πόνο προσαρμογής όχι μόνο των Ελλήνων, αλλά και των άλλων λαών. Ελπίζω αυτός ο κύκλος να κλείνει πια. Αύριο πρέπει να απαντήσουμε στις συντηρητικές επιλογές, να παλέψουμε για μια Ευρώπη δημοκρατική με αλληλεγγύη, για μια κοινωνία ανθρώπινη, που θα είναι κοντά στον πολίτη. Να σπάσει ο φαύλος κύκλος της ανεργίας.

Δεν πρέπει να αφήσουμε στη μέση αυτό που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνάμεις από το πελατειακό πολιτικό σύστημα και κάθε είδους κατεστημένο και εξαρτήσεις. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα κράτος δικαίου για να μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας. Πέρα από τη δημοσιονομική προσαρμογή, υπάρχει και το όραμα. Αυτό είναι το διακύβευμα για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις...».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook