Για την στρατιωτική άσκηση "Γαλάζια Πατρίδα" και το επικοινωνιακό της ρόλο συζήτησαν ο Βαίλης Ματζούκος, αντιναύαρχος Ε.Α και ο Σταύρος Λυγερός, αρθρογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Έλλη Στάη.
"Είναι ένα μήνυμα στον διεθνή παράγοντα, στο εσωτερικό της Τουρκίας ενόψει εκλογών αλλά και σε εμάς", σημείωσε ο κ. Ματζούκος και επεσήμανε ότι η Ελλάδα υπερέχει σε έμψυχο δυναμικό έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο, όμως η Τουρκία έχει αριθμητικό και τεχνολογικό προβάδισμα.
"Ο όρος Γαλάζια πατρίδα πλασάρεται εδώ και μήνες ως δόγμα, κάτι θέλει να πει", υποστήριξε ο κ. Λυγερός υπογραμμίζοντας ότι "είναι επιμονη η προσπάθεια των τούρκων να έχουν μια αεροδυναμική παρουσία που θα δημιουργήσει τετελεσμένα"