«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Οι ψηφοφόροι φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν καταλήγουν στη ΝΔ.

«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ μετά και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν πως η κεντροδεξιά παράταξη δεν έχει σημαντικές εισροές ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα η «γαλάζια» συσπείρωση έχει χτυπήσει «ταβάνι» ενώ οι πολίτες που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μεγάλοι σε ηλικία αν και έχουν βελτιωθεί τα ποσοστά και στους νέους.

Η πρωτιά της ΝΔ - σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις - δεν αμφισβητείται και μάλιστα το προβάδισμα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές περιπτώσεις είναι διπλάσιο, ωστόσο στις 5 μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο, ο παρανομαστής είναι κοινός.

Οι ψηφοφόροι που φεύγουν από τον Αλέξη Τσίπρα επιλέγουν την αποχή ή το λευκό και όχι τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο στο «γαλάζιο» επικοινωνιακό επιτελείο. Αξίζει να σημειωθεί πως τα ποσοστά των αναποφάσιστων στην πρόθεση ψήφου ξεπερνάει σε αρκετές περιπτώσεις το 20% από το οποίο οι περισσότεροι ψηφοφόροι προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε ο ΣΚΑΙ, το ποσοστό συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 40,5% από αυτό το 9% κατευθύνεται προς τη ΝΔ, το 22,5% επιλέγει το άκυρο ή την αποχή και το 11% δηλώνει αναποφάσιστο.

ΠΑΜΑΚ «ΣΚΑΙ» 29/05/2017

«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Παρόμοια είναι η εικόνα και στην μέτρηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Marc για το Πρώτο Θέμα. Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα χαμηλότερη και ανέρχεται στο 33,3% με τη ΝΔ να παίρνει το 12,6, το 20,9% να μοιράζεται στα υπόλοιπα κόμματα και το 33, 3% να δηλώνει αναποφάσιστο ή να κατευθύνεται προς το άκυρο ή το λευκό.

MARC «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»

«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - εικόνα 2

Από το 45% που κατέγραψε η δημοσκόπηση της Pulse για το Action 24 (25/05/2017) ότι είναι η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, το 23% οδεύει προς την αποχή ή δηλώνει αναποφάσιστο, το 12% πηγαίνει στη ΝΔ και το 18% επιλέγει κάποιο από τα άλλα κόμματα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Το επικοινωνιακός επιτελείο εξετάζει τρόπους για να λύσει τον γόρδιο δεσμό, ο οποίος θα είναι και το κλειδί της ισχυρής λαϊκής εντολής που αναζητά η ΝΔ. Η συσπείρωση της κεντροδεξιάς παράταξης αγγίζει το απόλυτο, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν να είναι πάνω από 80%.

Το άνοιγμα προς το κέντρο πιθανότατα να αποτελεί μία λύση καθώς αρκετοί από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από τον συγκεκριμένο χώρο. Η κίνηση αυτή όμως μπορεί να δημιουργήσει σημαντικούς κινδύνους όπως απώλειες προς τα δεξιά κάτι που δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση η ΝΔ καθώς όπως λένε υψηλόβαθμα στελέχη «σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς». Σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας η γαλάζια συσπείρωση φτάνει το 82%.

ΠΑΜΑΚ «ΣΚΑΙ» 29/05/2017

«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - εικόνα 3

Το βάρος στα social media

Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει παραδοσιακά η ΝΔ είναι ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων της είναι πάνω από 55 ετών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το που ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος έδειξε πως στόχος του είναι η προσέλκυση νέων σε ηλικία ψηφοφόρων. Γι αυτό τον λόγο επαναλαμβάνει διαρκώς την ανάγκη ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος η οποία σταδιακά γίνεται πράξη, ενώ παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην προώθηση των θέσεων της ΝΔ μέσω των social media και των ηλεκτρονικών ιστοσελίδων από τα οποία ενημερώνονται κυρίως οι ηλικίες από 18 έως 45 ετών. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis για τα «Παραπολιτικά» δείχνουν να πιάνουν τόπο.

Metron Analysis «Παραπολιτικά» 6/5/2017

«Γαλάζιο» πονοκέφαλο προκαλούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ 16 Ιαν 2022 | 15:57

ΝΔ για Πολάκη: Απαράδεκτο να τον καλύπτει ο Τσίπρας διά της σιωπής του, παρά τις αποκαλύψεις

''Ο κ.Τσίπρας εξακολουθεί να τηρεί σιγή" τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 16 Ιαν 2022 | 13:18

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία για την Ίμβρο: Να σεβαστεί όσα έχει υπογράψει

Κάθε διάκριση σε βάρος των Ελλήνων της Ίμβρου αντιβαίνει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις διεθνείς συμβάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το μήνυμα Μητσοτάκη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15 Ιαν 2022 | 19:30

ΝΔ κατά Πολάκη για το επεισόδιο με το πρόστιμο: Το alter ego του κ. Τσίπρα αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται την ισονομία

"Μετά τις επιθέσεις στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, χθες ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τσίπρα, κ. Πολάκης, απείλησε αστυνομικούς" αναφέρει η ΝΔ.

ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΡΑ 15 Ιαν 2022 | 13:47

Μήνυμα Μητσοτάκη σε ανεμβολίαστους: Το πρόστιμο θα επιβληθεί, αλλά αυτό είναι το λιγότερο - Προστατεύστε τη ζωή σας

Προστατεύστε τη ζωή σας, τη ζωή αυτών που αγαπάτε και καταλάβετε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και σώζει ζωές", τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ 15 Ιαν 2022 | 12:57

Μητσοτάκης: Στήριξη από το κράτος όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση - Επίσκεψη σε πτηνοτροφική μονάδα στα Μέγαρα

"Για όσο κρατήσει αυτή η αναταραχή θα υπάρχει μία όχι ευκαταφρόνητη στήριξη από το κράτος" τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στη μονάδα.

ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΓΙΑ «ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ» 14 Ιαν 2022 | 20:28

ΝΔ: Τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

H Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για "γκεμπελική τακτική" και σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για "τα 7 ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού".

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 14 Ιαν 2022 | 19:40

Κυριάκος Μητσοτάκης: Γεύμα με την υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία της Γαλλίας, Valérie Pécresse [Εικόνες]

Ιδιωτικό γεύμα με την αντίπαλο του Εμανουέλ Μακρόν στις γαλλικές εκλογές, Valérie Pécresse, είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 14 Ιαν 2022 | 19:15

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εξέφρασε τηλεφωνικα τα συλληπητήριά του στην Κατερίνα Μονογυιού

Τα συλλυπητήριά του στη βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, Κατερίνας Μονογυιού, για τον θάνατο του αδερφού της εξέφρασε ο πρωθυπουργός

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER 14 Ιαν 2022 | 15:31

Αγριος καβγάς Χατζηνικολάου - Ζαραλίκου για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: "Ανέντιμος, ντροπή σου" - "Δες στον καθρέφτη"

Η αρχή έγινε με ένα σχόλιο του κωμικού που έγραψε ότι η συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν "κονσέρβα".

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ; 14 Ιαν 2022 | 15:12

PCR τεστ: Σε ποιες χώρες της Ευρώπης είναι δωρεάν- Η δήλωση Μητσοτάκη στον Χατζηνικολάου που προκάλεσε αντιδράσεις

Στην συνέντευξη με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι τα PCR tests δεν είναι πουθενά στην Ευρώπη δωρεάν- Τι πραγματικά συμβαίνει

JUNIOR ACHIEVEMENT GREECE 14 Ιαν 2022 | 09:52

JA Greece: Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός Inspirational Mentors σε μαθητικές "start up"

Ο οργανισμός απηύθυνε πρόσκληση σε κορυφαίες προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό και αθλητικό κόσμο να γίνουν Inspirational Mentors σε μαθητικές "start up".

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 14 Ιαν 2022 | 07:33

Μητσοτάκης: Προς αποκλιμάκωση η Όμικρον - Δεν θα επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Μέχρι πότε θα ισχύουν τα μέτρα

Τριπλό "όχι" του πρωθυπουργού σε εκλογές, ανασχηματισμό και συνεργασίες. Η ιδιαίτερη αναφορά στην στοχοποίηση του γιου του από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή νόσησε από τον κορονοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ 13 Ιαν 2022 | 23:54

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Νίκο Χατζηνικολάου: Για πανδημία, ακρίβεια και αύξηση κατώτατου μισθού

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή του ΑΝΤ1 "Ενώπιος Ενωπίω"