Γενική Γραμματεία Ισότητας: «Πρωτάρης το Ποτάμι ανησυχεί για τις επιδόσεις του»

Με μια άκρως υπαινικτική ανακοίνωση σε υπόκρουση Ρένας Κουμιώτη στο τραγούδι «Πρώτη Φορά» απαντά η Γενική Γραμματεία Ισότητας στα επίμαχα σποτ του Ποταμιού. Τι απαντά ο Στ. Θεοδωράκης

geniki-grammateia-isotitas-prwtaris-to-potami-anisuxei-gia-tis-epidoseis-tou
SHARE THIS
0
SHARES

 Την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε  η καμπάνια ακόμη και στο εσωτερικό του Ποταμιού με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Περικλή Βαλλιάτο και Σοφία Κιντή να αποδοκιμάζουν τα σποτ ήρθε να συμπληρώσει μια δηκτική ανακοίνωση απο την Γενική Γραμματεία Ισότητας.  

Ο τίτλος της ανακοίνωσης  « Η πρώτη φορά ας ειναι και η τελευταία» ακούγεται σαν « ευχή» προς το Ποτάμι καθώς η  Γενική Γραμματεία Ισότητας θεωρεί ότι η καμπάνια του κόμματος«θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία».

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας χρησιμοποιεί όμως εξίσου υπαινικτικό λόγο και αποπνλέει ίσως αντίστοιχο σεξισμό με τα σποτ του Πάνου Κοκκινόπουλου.

 Οι συγγραφείς της ανακοίνωσης επιστρατεύουν το ρετρό τραγούδι της Ρένας Κουμιώτη « Πρώτη φορά»  το οποίο και αφιερώνουν στο δημιουργικό επιτελείο της « Πρώτης Φοράς».  

Η «Πρώτη Φορά» ας είναι και η τελευταία…

 

Αντιλαμβανόμαστε ότι η αγωνία εντείνεται καθώς πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς η «κορύφωση» του προεκλογικού αγώνα εν όψει των Ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου.

Επίσης, αντιλαμβανόμαστε ότι για κάποιους, ίσως πρόκειται για την «πρώτη φορά» που εκτίθενται πολιτικά, σε μια εκλογική αναμέτρηση από την οποία θα κριθούν πολλά στην Ευρώπη.

Φυσικό είναι αυτή η «παρθενική» πολιτική έκθεση να δημιουργεί στους «πρωτάρηδες» του χώρου αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας για τις «επιδόσεις» τους.

Από την πλευρά μας, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων οφείλουμε να διαπιστώσουμε με χαρά ότι οι μηχανισμοί ορθού πολιτικού λόγου που τελικά διαθέτουμε ως κοινωνία, αυτή τη φορά λειτούργησαν!

Ίσως, μάλιστα, να είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο άμεση κριτική -και μάλιστα εξ’ιδίων τα βέλη- και διορθωτικά αντανακλαστικά, ενάντια σε ένα είδος λόγου που θίγει τη γυναικεία υπόσταση και αλώνει την πολιτική ουσία (άραγε, πότε θα μιλήσουμε τελικά για την Ευρώπη και τις επιλογές που έχει ο πολίτης, έστω και την ύστατη τούτη ώρα;).

Όμως, στην κρίσιμη αυτή στιγμή, συστήνουμε πάνω απ’όλα ψυχραιμία. Ας πρυτανεύσει η λογική. Και ας είναι και η «κοινή λογική».

Στο δημιουργικό επιτελείο της «Πρώτης Φοράς», αφιερώνουμε μια άλλη, κλασσική και αξέχαστη «Πρώτη φορά»!

Στ. Θεοδωράκης: Υπερσυντηρητικοί αριστεροί

Μόνον ένας "ανόητος" θα μπορούσε να κατηγορήσει για σεξιστικό περιεχόμενο το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ που κυκλοφόρησε "Το Ποτάμι", τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κάνοντας λόγο για υπερσυντηρητικούς αριστερούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook