opap
Advertisement

Follow us

Γεννηματά: Αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γεννηματά: Αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ

Τον κεντρικό άξονα της πολιτικής που θα ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ προσδιόρισε η Φώφη Γεννηματά κάνοντας λόγο για «αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση και αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής. «Οποιαδήποτε μελλοντική κυβερνητική συνεργασία προϋποθέτει ξεκάθαρες, προοδευτικές, προγραμματικές συμφωνίες, όπως έχουμε αποφασίσει», επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και συνέχισε:

«Είμαστε ένα κόμμα σοσιαλιστικό, πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό, πολιτικά φιλελεύθερο, που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ανάγκες των εργαζομένων, των επιστημόνων, των επαγγελματιών, των αγροτών, της μεσαίας τάξης και των μη προνομιούχων Ελλήνων.

Είμαστε ένα κόμμα παρεμβατικό στη Βουλή και μέσα στην κοινωνία. Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Λέμε "Ναι" σε ό,τι πραγματικά συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση, και θα συνεχίσουμε να λέμε "Όχι" σε νομοσχέδια που προωθούν το κομματικό κράτος, τη χειραγώγηση της αυτοδιοίκησης και την καταπάτηση δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Η Φώφη Γεννηματά απάντησε στην αμφισβήτηση που δέχεται και στο αίτημα για αναβίωση του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι θεσμικό κόμμα και με την κάρτα μέλους δεν κατοχυρώνουμε απλά την οικονομική μας αυτοτέλεια αλλά ταυτοποιούμε, ενεργοποιούμε, δίνουμε αποφασιστικό λόγο και ρόλο στα μέλη μας.

«Πρώτη εγώ εγγυώμαι το δικαίωμα όλων των στελεχών και των μελών μας στην άποψη, την κριτική, στην εναλλακτική και δημιουργική πρόταση. Αλλά είναι η ώρα να συναποφασίσουμε ότι αυτή τη θεσμική λειτουργία και τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις σεβόμαστε όλοι. Το τρένο μας χωρά όλους. Αλλά θα προχωρήσει μπροστά και χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε Κίνημα Αλλαγής. Δεν γυρίζουμε πίσω», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά και προσέθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και πρωταγωνιστεί στην άνοδο του καινούργιου. Υπάρχει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό είναι το νέο που δημιουργούμε. Εμείς υπηρετούμε το νέο και την αλλαγή που υπηρετούσε πάντα το ΠΑΣΟΚ. Ας σταματήσουν λοιπόν τώρα όσοι εξακολουθούν να παίζουν με τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ και το συναίσθημα των ανθρώπων που το στηρίζουν. Δεν παραδίδουμε τα σύμβολά μας και την προοδευτική μας ταυτότητα. Είναι η περηφάνια μας. Είναι πολύτιμες για το παρόν και το μέλλον όλων μας. Προχωράμε μπροστά με λογισμό και με όραμα. Επόμενος σταθμός η Συνδιάσκεψη».

Η Φώφη Γεννηματά μίλησε για πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση του Κινήματος Αλλαγής η οποία θα είναι πολιτική, προγραμματική, για λύσεις προοδευτικές σε σύγχρονα σύνθετα προβλήματα. «Σε μια κοινωνία που έχει αλλάξει σύνθεση, ταυτότητα, προσανατολισμό και έμαθε μόνη της να τα βγάζει πέρα, η Κεντροαριστερά και η Σοσιαλδημοκρατία έχει χρέος και ευθύνη να δημιουργήσει ένα νέο συλλογικό αφήγημα όπου χωράνε όλοι», ανέφερε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Και εξήγησε ποιος είναι ο στόχος της συνδιάσκεψης που προγραμματίζεται για το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. «Η επιστροφή της πολιτικής μετά από μια δεκαετία πόλωσης και διχασμού είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του λαού και όχι υπόθεση των δήθεν τεχνοκρατών ή των αξιοποιήσιμων παντός καιρού. Αυτός είναι ο στόχος της προγραμματικής και ιδεολογικής μας συνδιάσκεψης. Να απαντήσουμε σε διλήμματα που ταλανίζουν τους προοδευτικούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά με δική μας σφραγίδα και ταυτότητα. Η Σοσιαλδημοκρατία σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις», «θόλωσε το στίγμα μας» στα χρόνια της κρίσης, τόνισε και προσέθεσε: «Το κοινωνικό κράτος άρχισε να αποψιλώνεται παντού στην Ευρώπη. Οι τράπεζες και τα funds καθορίζουν και επιβάλουν πολιτικές σκληρής και διαρκούς λιτότητας. Στροφή τώρα στις ρίζες μας, στις σοσιαλιστικές μας ρίζες για να βρούμε τις απαντήσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις σύγχρονες προκλήσεις».

«Οι αποφάσεις της Συνδιάσκεψης θα αποτελέσουν το δικό μας ολοκληρωμένο "αφήγημα" για την αναγέννηση της χώρας και τη σύγχρονη πρόταση διακυβέρνησης, για το παρόν και το μέλλον του λαού και του τόπου. Αυτή θα είναι η δική μας πρόταση για τα 200 χρόνια Ανεξαρτησίας», τόνισε ζητώντας από τα στελέχη να μιλήσουν με εξωστρέφεια. «Η παράταξή μας μπορεί να βγει ξανά μπροστά για την αναγέννηση της Ελλάδας. Με το πράσινο χρώμα της ελπίδας για ζωή, αλλά και το κόκκινο του αγώνα», ανέφερε.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η αντεπίθεση του κόμματος θα έχει και οργανωτικά χαρακτηριστικά με στόχο τη συγκρότηση του «σ΄ ένα κόμμα που αλλάζει σταδιακά γενιά, με μπροστάρηδες νέα πρόσωπα με κατάρτιση και ικανότητες, που μπήκαν στην εκλογική μάχη και οφείλουμε να τους δώσουμε ευκαιρίες, και τα έμπειρα στελέχη μας στο πλάι τους εγγύηση, χωρίς να τους πνίγουν», ενώ συμπλήρωσε πως φιλοδοξία είναι να γίνει το ΚΙΝΑΛ η πολιτική δύναμη του brain gain.

Συνεχίζοντας, η Φώφη Γεννηματά έκανε δριμεία κριτική προς τη κυβέρνηση αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται χωρίς συνολικό σχέδιο και πραγματική μεταρρυθμιστική πρόταση και ότι έχει αποδεχθεί τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και το Υπερταμείο. «Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο στη χώρα. Αλλά πώς; Με ποιους όρους για τους εργαζόμενους; Με ποιες προϋποθέσεις για το δημόσιο συμφέρον; Με ποιες συνθήκες για το περιβάλλον;», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κάνοντας λόγο για κατ' επίφαση αναπτυξιακό νομοσχέδιο. «Θα παρακολουθούμε στενά τα θέματα των ΕΛΠΕ, του αεροδρομίου, της ΔΕΗ, όπου αξιοποίησαν τα προβλήματα που δημιούργησε η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ για να την απαξιώσουν κι άλλο, τη διέσυραν και έστειλαν το λογαριασμό στους καταναλωτές», επισήμανε κι έκανε αναφορά στη κατάρρευση της Thomas Cook και τα προβλήματα που δημιουργεί στον ελληνικό τουρισμό, σημειώνοντας πως απαιτούνται «άμεσα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρηματιών που πλήττονται και των εργαζομένων που μένουν άνεργοι και είναι πολλοί».

Για το προσφυγικό επέκρινε τη κυβέρνηση πως «συσκέπτεται χωρίς να σκέπτεται και να αποφασίζει». «Συνεχίζει και εδώ την ίδια πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο αρμόδιος υπουργός επισκέφτηκε τη Μόρια και έφυγε πολύ ικανοποιημένος. 29.000 εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά είναι ευρωπαϊκό, είναι ανθρωπιστικό πρόβλημα που απαιτεί λύση τώρα και αλλαγή πολιτικής», ανέφερε.

Για την ψήφο των αποδήμων τόνισε ότι «η θέση μας είναι ξεκάθαρη απέναντι στα παιχνίδια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ». Υπογράμμισε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι «ένα μεγάλο "Ναι". Επιστολική ψήφος, συνυπολογισμός της ψήφου τους στο εθνικό αποτέλεσμα και βέβαια εκλογή εκπροσώπων τους στην ελληνική Βουλή» και επανέλαβε πως «παιχνίδια με τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα δεν θα επιτρέψουμε».

Για την υπόθεση Νοvartis απέδωσε τις εξελίξεις στη προσπάθεια των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα να συμψηφίσουν τις ευθύνες τους, ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και εκεί θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναζητώντας και αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων των εμπλεκομένων όσο ψηλά και αν βρίσκονται. «Για να συνεννοούμαστε: όπως δεν μίλησε ποτέ ο κ. Τσίπρας για τις ευθύνες της ΝΔ την Καραμανλική περίοδο, έτσι σπεύδει να παραγράψει ο κ. Μητσοτάκης τις ευθύνες του κ. Τσίπρα παντού, σε όλα τα κρίσιμα θέματα», τόνισε η κ. Γεννηματά .

Επέμεινε ότι το ΚΙΝΑΛ θα επαναφέρει τη πρόταση του για Εξεταστική Επιτροπή για τη πορεία της χώρας από τη είσοδο στο ευρώ έως σήμερα γιατί, όπως είπε, «δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κλείσουν οι πληγές». «Δεν θα πετύχουμε την εθνική συνεννόηση, αν αφήσουμε την ιστορία να την γράψουν οι μικροπολιτικές στοχεύσεις της στιγμής. Αυτό επιδιώκουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Αρνούνται με κάθε τρόπο τη συνεννόηση ακόμα και για σοβαρά, μεγάλα θέματα του τόπου. Τις προκλήσεις όμως θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας και θα είμαστε ασυγχώρητοι αν δεν έχουμε εθνικά θωρακιστεί με μνήμη, μεταμέλεια, συσπείρωση και σχέδιο» τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

Αναφερόμενη στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «δεν πήρε κανένα μήνυμα από τις κάλπες και συνεχίζει να δείχνει αλαζονεία, αυταρέσκεια, καμία ουσιαστική αυτοκριτική- συνεχίζει τις διχαστικές λογικές», και πρόσθεσε ότι είναι συνάμα αμήχανος να ασκήσει ξανά αντιπολίτευση αφού δεν έχει πρόταση για τη χώρα. «Είτε super market είτε μπακάλικο κάνουν το κόμμα τους όπως τσακώνονται, ληγμένα πουλούν. Και ο κόσμος δεν θα πάρει. Δεν θα επιτρέψουμε οι τοξικές πολιτικές επιλογές του κ. Τσίπρα, αφού έφθειραν την Αριστερά, να "δηλητηριάσουν" και την Κεντροαριστερά», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η έκθεση αποτίμησης της εκλογικής επίδοσης ΠΑΣΟΚ και ΚΙΝΑΛ

Στο μεταξύ η ενδιάμεση έκθεση αποτίμησης της εκλογικής επίδοσης του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής από τις εκλογές του 2015 μέχρι και τις εκλογές του περασμένου Ιουλίου, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πρόκειται για την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων του ΠΑΣΟΚ, τον Ιανουάριο του 2015, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τον Σεπτέμβριο του 2015, των ευρωεκλογών τον περασμένο Ιούνιο και, βεβαίως, των πρόσφατων εθνικών εκλογών με τη νίκη της ΝΔ.

Η έκθεση εκπονήθηκε από την Επιτροπή Αποτίμησης του Εκλογικού Αποτελέσματος, όπως είχε αναγγείλει η Φώφη Γεννηματά, τον περασμένο Ιούλιο, υπό τον συντονισμό της Εύης Χριστοφιλοπούλου και τη συμμετοχή των: Βασίλη Βαμβακά, Χαράλαμπου Βαρδίκου, Παναγιώτη Ιωακειμίδη, Δημήτρη Μάντζου, Γιώργου Μπουλμπασάκου, Φίλιππος Πετσάλνικου και Νίκου Σαλαγιάννη. Το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί η συγκρότηση Focus Groups που θα ολοκληρώσουν συνολικά το έργο της επιτροπής.

Η ενδιάμεση έκθεση εμπεριέχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι εκλογές έγιναν σε συνθήκες ακραίας πόλωσης ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι επιχείρησαν να προσάψουν στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ τις ευθύνες για τα μνημόνια. Και με έκδηλη παραδοχή, τονίζεται ότι «δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή τη χρέωση».

Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αναφέρονται τα εξής: «Η στάθμιση του εκλογικού αποτελέσματος μπορεί να πάρει πολλές εκδοχές ανάλογα με το πιο είναι το σημείο αναφοράς και σύγκρισης. Τρία, πάντως, γεγονότα δύσκολα μπορούν να αμφισβητηθούν για την επίδοση του Κινήματος Αλλαγής στις εκλογές:

-Έγινε η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας μετά από καιρό.

-Στο πλαίσιο της νέας δικομματικής πόλωσης σημείωσε μια αύξηση των ποσοστών του κατά 30% σε σχέση με το ποσοστό των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015.

-Αντιστάθηκε, αλλά δεν κατάφερε να ανασχέσει επαρκώς τις πιέσεις που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμφάνισε διαρροές προς τη ΝΔ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του αποτελέσματος των εκλογών του Ιουλίου, το Κίνημα Αλλαγής κατέγραψε υψηλές επιδόσεις στις ηλικίες άνω των 55 ετών, σε απόφοιτους δημοτικού ως προς την εκπαίδευση, σε αγρότες και συνταξιούχους ως προς το επάγγελμα. Οι αδυναμίες του εμφανίζονται στις ηλικίες κάτω των 35 ετών, στους αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, Τεχνικών Σχολών και ΙΕΚ, καθώς και στους ανέργους και τους φοιτητές - σπουδαστές.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σημαντική μερίδα πολιτών, κυρίως ανέργων, θεωρούν υπεύθυνο της κρίσης το ΠΑΣΟΚ .

Όπως αναφέρεται στην εκθεση: «Η ιδιότυπη «ομερτά» για τη χρέωση της κρίσης στο ΠΑ.ΣΟ.Κ Συστηματικά και απαραβίαστα ΣΥ.ΡΙΖ.Α και Ν.Δ, τήρησαν την «ομερτά», για τις τεράστιες ευθύνες τους στην επιβολή και τη διαχείριση των μνημονίων ( 2004 - 2009 κυβέρνηση Καραμανλή, 2015 Βαρουφακειάδα). Κοινός ανομολόγητος στόχος να χρεωθούν όλα στο ΠΑΣΟΚ. Είναι γεγονός ότι δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτή τη χρέωση, αλλά και να υπερασπιστούμε επιτυχώς το έργο και την προσφορά του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά ( αλλά και πριν ) από την κρίση».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι εξηγήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα στις πρόσφατες εθνικές εκλογές. «Παρά το γεγονός ότι υπήρχε ομόφωνη θέση του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής για συνεργασίες στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, μια σειρά από αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις στελεχών έδωσαν λάθος μήνυμα και αφορμή για εντεινόμενη επικοινωνιακή κριτική και πολιτικές πιέσεις», αναφέρεται. Επίσης, σημειώνεται: «Η πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της υποκινούμενης από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αυτής πίεσης δεν απαντήθηκε με τρόπο που να μην επιτρέπει αμφιβολίες για τη θέση και τη στρατηγική μας στο μετεκλογικό πολιτικό σκηνικό, ιδιαίτερα σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας της ΝΔ. Για μια σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος η προσλαμβανόμενη ασάφεια λειτούργησε ως όχημα μετακίνησης ψηφοφόρων προς τη Ν.Δ. προκειμένου "να φύγει από την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ", αίτημα ιδιαίτερα ισχυρό, αλλά και προς τον ΣΥΡΙΖΑ στη βάση αντιδεξιών αντανακλαστικών».

Οι προτάσεις για το μέλλον

η έκθεση αναφέρει: «Με βάση τα στοιχεία και τις έως τώρα αναλύσεις και ερμηνείες, εάν στο Κίνημα Αλλαγής επιθυμούσαμε να μείνουμε στο πολιτικό σύστημα ως δύναμη ρυθμιστική των μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων, πιθανότατα, αυτό έχει διασφαλιστεί. Στόχος μας, όμως, είναι το Κίνημα Αλλαγής να εκφράσει τη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτών που στηρίζουν διαχρονικά την Δημοκρατική Παράταξη και εξελιχθεί και πάλι σε κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Μπορεί οι αριθμοί να μην το δείχνουν. Μπορεί, η πολεμική που μας ασκείται από δεξιά και αριστερά του πολιτικού κατόπτρου να εντείνεται και να μας δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και δυσκολίες. ΟΜΩΣ : Τίποτα δεν έχει κριθεί τελεσίδικα.

Το παιχνίδι στην Κεντροαριστερά παραμένει ανοικτό. Από την μια πλευρά υπάρχουν οι εγγενείς αδυναμίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, που οξύνονται με την απώλεια της εξουσίας και καταλήγουν σε εσωκομματικές έριδες για την ταυτότητα και τη στρατηγική του. Από την άλλη τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση όταν περάσει ο "μήνας του μέλιτος", προβλήματα που θα αναδείξουν και τις εσωτερικές αντιφάσεις και συγκρούσεις στη Ν.Δ που σήμερα βρίσκονται στην αφάνεια. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για την επόμενη μέρα με αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να απευθυνθούμε σε ένα σημαντικά ευρύ τμήμα της κοινωνίας που δε βολεύεται ούτε με το λαϊκισμό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ούτε με τον συντηρητισμό της Ν.Δ. Αλλά για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτού του κοινού, υπάρχουν προϋποθέσεις που πρέπει να συζητήσουμε με ειλικρίνεια στα συλλογικά μας όργανα .

Πάνω από όλα όμως, υπάρχει μια θεμελιώδης προϋπόθεση : η ενότητα. Αξιοποιώντας και το πλούσιο, θετικό κεκτημένο της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης και παράλληλα με την έντονη σοσιαλδημοκρατική διάσταση, το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να κάνει - με ριζοσπαστικό λόγο - Relance, έφοδο προς το μέλλον, το νέο, το μεταρρυθμιστικό, τις νέες απαιτήσεις και αιτήματα των πολιτών και να καθορίσει την πολιτική agenda για να διευρύνει αποφασιστικά το εκλογικό του ακροατήριο κερδίζοντας νέα κοινωνικά στρώματα».

Διαβάστε εδώ την ενδιάμεση Έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Σαν να βρίσκεσαι στο Τόκιο και το Χονγκ Κονγκ: Ένα μυστικό εστιατόριο, κρυμμένο μέσα σε ένα club της Αθήνας

Μια δαιδαλώδης διαδρομή στο Burger Disco Club οδηγεί στο speakeasy Ghost Sake Bar, όπου οι γεύσεις της Ασίας παίζουν το δικό τους ανεξάρτητο παιχνίδι.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Νοε 2025 | 12:28

Τσουκαλάς για συλλογικές συμβάσεις: Μικρό και διστακτικό βήμα μετά από επτά χαμένα χρόνια

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε "εντυπωσιασμένος" από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι "καταργεί μνημονιακούς νόμους".

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 17:00

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος με τη Φώφη Γεννηματά και η διάψευση - "Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί"

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, διέψευσε τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας

"ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ" 21 Νοε 2025 | 14:45

Ανδρουλάκης: Έφεραν τον fake "Φραπέ", αλλά ο κανονικός δεν έρχεται για να αποφύγει η ΝΔ την πολιτική φθορά

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για "επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς".

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΠΑΣΟΚ 20 Νοε 2025 | 12:23

Διαμαντοπούλου: Δεν απειλεί το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας που ηττήθηκε 5 φορές και το κόμμα του υπέστη 7 διασπάσεις

Η κ. Διαμαντοπούλου υποστήριξε πως ο Αλέξης Τσίπρας "έχει τα χαρακτηριστικά πολιτικού που διαιρεί σταθερά και τώρα διαιρεί τον δικό του χώρο".

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 18 Νοε 2025 | 08:30

Πολυτεχνείο: Η κόρη της Φώφης Γεννηματά στην κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία [εικόνες]

Η εικόνα της συγκίνησε πολλούς, όχι μόνο για το φορτίο της ιστορικής στιγμής, αλλά και γιατί σήμερα η μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, θα είχε γενέθλια.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 11 Νοε 2025 | 12:54

Τσουκαλάς για Σαμαρά και Τσίπρα: Όλο αυτό το πισωγύρισμα δεν βοηθά τη χώρα

Υπογράμμισε τη στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου επειδή γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός αντίπαλος.

ΣΤΟ ΣΟΥΦΛΙ 07 Νοε 2025 | 14:17
"ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΒΑΒΕΛ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ" 05 Νοε 2025 | 13:27

ΠΑΣΟΚ: Η οργισμένη δήλωση Χατζηδάκη αποδεικνύει ότι το Μαξίμου γνώριζε τον σχεδιασμό για τα ΕΛΤΑ

"Μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τώρα τα ΕΛΤΑ, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει σε κάθε μεγάλη πρόκληση", σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 05 Νοε 2025 | 13:21

Τσουκαλάς: Απαιτείται άμεσος διαχειριστικός έλεγχος στα ΕΛΤΑ - Η κυβέρνηση τα απαξίωσε συνειδητά

Σχετικά με το ζήτημα των ΕΛΤΑ, ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι "μετά τον ΟΣΕ, τον ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι έχει αποτύχει παντού".

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 04 Νοε 2025 | 15:24

Ανδρουλάκης: Η παραίτηση του Σκλήκα αποτελεί ομολογία για το φιάσκο της ΝΔ στο ζήτημα των ΕΛΤΑ

"Ο πολίτης στην περιφέρεια θέλει το κράτος δίπλα του, αλλά η ΝΔ απαξίωσε τα ΕΛΤΑ και τα χρησιμοποίησε για αναθέσεις σε κολλητούς", τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 28 Οκτ 2025 | 16:23

Ανδρουλάκης: Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες

"Να πούμε ένα μεγάλο "Όχι" στη διαφθορά, την αδικία, την ατιμωρησία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 27 Οκτ 2025 | 13:51

Νάντια Γιαννακοπούλου για παραίτηση Παπαβασιλείου: Καλό είναι να μην βάζουμε τέτοιου είδους αυτογκόλ

"Καλό είναι να μην γίνονται τέτοιου είδους λάθη. Καλό είναι να είμαστε πολύ προσεκτικοί", τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ 27 Οκτ 2025 | 10:10

Γκρίνιες στο ΠΑΣΟΚ: Η απουσία Ανδρουλάκη από την κηδεία Σαββόπουλου και το αυτογκόλ με τον "φιλομητσοτακικό" διευθυντή

Η μουρμούρα πάντως στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ από τα αυτογκόλ είναι και εύλογη και αναμενόμενη.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Οκτ 2025 | 18:15

Aνδρέας Τσούνης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Λείπεις...

Για "μία απώλεια δυσαναπλήρωτη, αναντικατάστατη" κάνει λόγο ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Οκτ 2025 | 13:40

Τσουκαλάς για στεγαστική κρίση: Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα ο πρωθυπουργός;

"Ως πότε θα αρνείται την πραγματικότητα", ερωτά ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ 16 Οκτ 2025 | 13:19

Μιλένα Αποστολάκη για Τσίπρα: Και στον Αβραμόπουλο έδιναν 20% οι δημοσκοπήσεις, αλλά δεν έκανε κόμμα

Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Εξεταστική είναι μια διέξοδος, το στρίβειν δια του αρραβώνος.

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 13 Οκτ 2025 | 12:17

Ανδρουλάκης: Τραμπικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη για το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με σκοπό να διχάσει

"Γελάει ο κόσμος όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα ενισχύσει τη δικαιοσύνη και την ποιότητα δημοκρατίας", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 01 Οκτ 2025 | 12:54

Ανδρουλάκης: Ενώνουμε τη φωνή μας με χιλιάδες εργαζόμενους - Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή

"Μονόδρομος για καλύτερη ζωή είναι η πολιτική αλλαγή", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Σεπ 2025 | 12:44

Τσουκαλάς: Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση την επικείμενη αύξηση των εισφορών των ελ. επαγγελματιών κατά 4-5% από 1-1-2026;

Ο κ. Τσουκαλάς ρώτα αν "επιβεβαιώνει η κυβέρνηση, την επικείμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ X 23 Σεπ 2025 | 15:50
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 22 Σεπ 2025 | 11:13

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Παρωδία η Εξεταστική, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της συγκάλυψης

"Απο τον κατάλογο των μαρτύρων απουσιάζουν οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου διαφθοράς", τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

"ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ" 13 Σεπ 2025 | 22:07

Νίκος Ανδρουλάκης στην 89η ΔΕΘ: Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και το μόνο κόμμα που μπορεί να τη φέρει είναι το ΠΑΣΟΚ

"Το πρόγραμμά μας δεν το κατάρτισαν επικοινωνιολόγοι, αλλά η ίδια η κοινωνία", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 13 Σεπ 2025 | 19:59

89η ΔΕΘ: Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη

Live η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη από το βήμα της ΔΕΘ.

ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 08 Αυγ 2025 | 10:10

Άρθρο Νίκου Ανδρουλάκη: "Γάζα: Εθνοκάθαρση σε απευθείας μετάδοση"

"Η Γάζα αιμορραγεί. Δεκάδες χιλιάδες άμαχοι - ανάμεσά τους χιλιάδες παιδιά - έχουν χάσει τη ζωή τους", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης στο άρθρο του.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ 06 Αυγ 2025 | 14:44

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: "Πυρά" κατά κυβέρνησης και Μητσοτάκη από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο του Politico

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται στην κυβέρνηση σχολιάζοντας το άρθρο του Politico

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 01 Αυγ 2025 | 12:52

ΠΑΣΟΚ: Επιβεβαιώθηκε η κριτική μας για τη συμφωνία πώλησης της ΕΧΑΕ

Γιατί το ΠΑΣΟΚ στηλιτεύει την εξαγορά της EXAE.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ 09 Ιουλ 2025 | 12:29

Πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Πιπεργιάς

Στα 74 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο παλιός συνδικαλιστής και βουλευτής, Δημήτρης Πιπεργιάς.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 08 Ιουλ 2025 | 13:14

Τσουκαλάς: Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι "γαλάζιο" - Εδιωχναν όποιον πήγαινε να εξυγιάνει τον οργανισμό

Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι "γαλάζιο", σημειώνει ο Κώστας Τσουκαλάς, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΛΙΣΤΑ 07 Ιουλ 2025 | 12:00

Γερουλάνος: Η λίστα με τα 108 έργα που τροποποιούνται ή απεντάσσονται από το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει ότι αυτό που αρνείται να κάνει η Κυβέρνηση, να ενημερώσει με διαφάνεια, το κάνει ξανά σήμερα το ΠΑΣΟΚ".

ΠΑΣΟΚ 02 Ιουλ 2025 | 10:58

Διαμαντοπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μητσοτάκης τα ξέρει όλα και ξαφνικά πέφτει από τα σύννεφα - Οργανωμένη επιχείρηση συγκάλυψης

"Έδιωξαν τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί ανακάλυψε πράγματα και στη συνέχεια τον πήρε ως σύμβουλο ο πρωθυπουργός. Επομένως, τα ξέρει όλα", λέει η Άννα Διαμαντοπούλου.

"ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ" 01 Ιουλ 2025 | 11:39

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ομολογία αποτυχίας Μητσοτάκη δεν θα συνάδει με εξεταστικές επιτροπές - "πλυντήριο"

"Μισό δισεκατομμύριο πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 78% των προστίμων που καταλογίστηκαν συνολικά στην ΕΕ, συνέβη μόνο επί ΝΔ και Κυριάκου Μητσοτάκη".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 30 Ιουν 2025 | 13:19

Τσουκαλάς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πλέον τον πρωθυπουργό τον "δίνουν" οι πιο στενοί συνεργάτες του

"Πλέον τον πρωθυπουργό τον "δίνουν" οι πιο στενοί συνεργάτες του", σημειώνει ο Κώστας Τσουκαλάς.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Ιουν 2025 | 12:40

Τσουκαλάς για σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να παραιτηθεί άμεσα ο Βορίδης

Την παραίτηση άμεσα του Μάκη Βορίδη ζητά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Κωνσταντίνος Τσουκαλάς.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 20 Ιουν 2025 | 10:58

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παράσταση "Μήδεια" του Teatro Patologico

Την παράσταση "Μήδεια" παρακολούθησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 19 Ιουν 2025 | 13:07

Ανδρουλάκης: Με σφραγίδα Μητσοτάκη η Βουλή έγινε πλυντήριο των ποινικών ευθυνών του κ. Καραμανλή

"Ήταν μια πολύ άσχημη μέρα στην ιστορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 17 Ιουν 2025 | 10:10

Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Άριστοι στην κακοδιαχείριση και πρωταθλητές στα πρόστιμα

"Όταν μιλούσα για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας με επέκριναν ότι "δεν φορώ τη φανέλα της εθνικής Ελλάδας", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 10 Ιουν 2025 | 11:24

Τσουκαλάς για προανακριτική: Η πρόταση της ΝΔ είναι κατασκευασμένη για να απαλλάξει τον Καραμανλή

"Η κυβέρνηση έχει έναν στόχο με τη δική της πρόταση, να απαλλάξει τον κ. Καραμανλή", τόνισε ο Κώστας Τσουκαλάς.

"ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ" 02 Ιουν 2025 | 16:43
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 27 Μαϊ 2025 | 13:13

Τσουκαλάς για προανακριτική Καραμανλή: Η πρόταση της ΝΔ είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών και βάζει εμπόδια στη δικαιοσύνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τοποθετήθηκε σχετικά με την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον κ. Καραμανλή.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Μαϊ 2025 | 13:51

Τσουκαλάς: Ανακρίβειες Μητσοτάκη για την προανακριτική - "Αναρωτιέμαι γιατί δεν τον προστάτευσε κανένας"

Ο κ. Τσουκαλάς απαντώντας στην κριτική της κυβέρνησης στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, μίλησε για "ανακρίβειες" του πρωθυπουργού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 21 Μαϊ 2025 | 12:23

Ανδρουλάκης: Να σταματήσει η εθνοκάθαρση του παλαιστινιακού λαού - Οχι στη συνενοχή για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Ο Ν. Ανδρουλάκης χαρακτήρισε τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη "ουρά" του Κυριάκου Βελόπουλου.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΑΣΟΚ 19 Μαϊ 2025 | 12:21

Τσουκαλάς για προανακριτική: Στέρεη η νομική βάση για κακούργημα σε βάρος του Κ. Καραμανλή

Για ποιο λόγο, από τα αποδυτήρια θέλει η πλειοψηφία να μη συζητηθεί η ενδεχόμενη τέλεση κακουργηματικών πράξεων;" επισήμανε ο κ. Τσουκαλάς.

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΗΣ 19 Μαϊ 2025 | 10:05

Τέμπη: Δεν "βλέπει" κακούργημα για τον Καραμανλή η ΝΔ - Σήμερα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

"Πριν καλά-καλά φθάσει η δικογραφία, πριν την διαβάσουν, είχαν βγάλει κατηγορητήριο", λένε από τη ΝΔ για τη στάση του ΠΑΣΟΚ.

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΠΑΠΟΥΤΣΙΩΝ 16 Μαϊ 2025 | 14:58

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η Ακρόπολη δεν είναι διαφημιστικό φόντο

"Η Ακρόπολη, παγκόσμιο σύμβολο του πολιτισμού και της δημοκρατίας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως ουδέτερο φόντο για εμπορικές χρήσεις" σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ 05 Μαϊ 2025 | 13:27

Τσουκαλάς: Δεν θα είναι αποτυχία αν το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα τεράστιο άλμα από το 12%, ακόμα και αν δεν είναι πρώτο

Θα είναι αρνητική εξέλιξη για την κοινωνία αν ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν είναι πρώτο, αλλά κάνει τεράστιο δημοσκοπικό άλμα, σημειώνει ο Κ. Τσουκαλάς.

"Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΕΥΚΟΛΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ" 03 Μαϊ 2025 | 22:14

Ανδρουλάκης στη Λάρισα: Θα προτείνουμε προανακριτική κακουργηματικού χαρακτήρα για τον κ. Καραμανλή

"Εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, θα προτείνουμε προανακριτική κακουργηματικού χαρακτήρα για τον κ. Καραμανλή", είπε ο Ν. Ανδρουλάκης.

"ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ" 30 Απρ 2025 | 13:11

Τσουκαλάς: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην λειτουργήσει η Προανακριτική- Δεν χρειαζόμαστε υπογραφή από την Κωνσταντοπούλου

Ο κ. Τσουκαλάς επισήμανε ότι έχει καταστεί σαφές πως όπου προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις για ενδεχόμενη τέλεση αδικήματος το ΠΑΣΟΚ θα ζητά να γίνει Προανακριτική.

"ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ" 29 Απρ 2025 | 12:34
"ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ" 25 Απρ 2025 | 12:16

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση θεατής στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών του οργανωμένου εγκλήματος

"Άλλο ένα επεισόδιο στην αλυσίδα βίας και εγκληματικότητας που αποκαλύπτει την ανικανότητα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη", σημειώνουν στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ 24 Απρ 2025 | 10:24

Αιχμές Κωνσταντινόπουλου για Ανδρουλάκη: Δεν θα σταματήσω να λέω την άποψή μου υπό το φόβο της διαγραφής

Νέα επίθεση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 23 Απρ 2025 | 12:57

Ανδρουλάκης: Πληρώνουμε με φόρους τα τεράστια πλεονάσματα και μετά έρχεται η κυβέρνηση και μας δίνει ένα pass

"Είναι σαν να έχεις μια ασθένεια κι επιλέγει ο γιατρός να σου δώσει ένα παυσίπονο", τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 16 Απρ 2025 | 12:02

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Βαρβάκειο: Φέτος οι πολίτες θα πληρώσουν το πιο ακριβό πασχαλινό τραπέζι

"Φέτος, τα πράγματα είναι δυσκολότερα από ποτέ, γιατί πολύ απλά η κυβέρνηση δεν κατάφερε να προστατεύσει τους πολίτες", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 15 Απρ 2025 | 12:36

Ανδρουλάκης για Ομάδα Αλήθειας: Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να δουλεύουν για τη ΝΔ - Κανονικοποίηση της διαφθοράς

"Ιδιώτες πληρώνουν ιδιώτες για να δουλεύουν για τη ΝΔ", τόνισε σε συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ 09 Απρ 2025 | 13:02

Τροπολογία ΠΑΣΟΚ για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και 120 δόσεις για οφειλές προς το Δημόσιο

Ουσιαστική ενίσχυση των εξωδικαστικών μηχανισμών και 120 δόσεις των οφειλών προς το Δημόσιο ζητά το ΠΑΣΟΚ με τροπολογία του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 01 Απρ 2025 | 11:03

Βενιζέλος: Ηταν λάθος που έδωσα δημοσίως "συμβουλή" στον Αντ. Σαμαρά - Υπερβολικά ισχυρό το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Την παραδοχή ότι δεν χρειαζόταν να δώσει συμβουλή στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ 01 Απρ 2025 | 10:24

Ο Αλέκος Παπαδόπουλος για την απουσία του ως πατέρας, τον "άρχοντα" Ανδρέα και το πώς γκρίζαραν τα μαλλιά του σε μια μέρα

"Τα παιδιά μου μεγάλωσαν με την μάνα τους", είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αλέκος Παπαδόπουλος.

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 28 Μαρ 2025 | 12:50

Ανδρουλάκης: Χρέος μας να μην υπάρχει παιδί που να μην έχει την ευκαιρία να μάθει την ελληνική γλώσσα όπου κι αν μεγαλώνει

"Πρέπει να μείνει ζωντανό το DNA και να μην υπάρχει παιδί που να μην μάθει την ελληνική γλώσσα σε όποια γωνιά του κόσμου κι αν μεγαλώνει", τόνισε ο Ανδρουλάκης.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 23 Μαρ 2025 | 23:16
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΠΑΣΟΚ 20 Μαρ 2025 | 12:58

Μάντζος για σύλληψη Ιμάμογλου: Η Τουρκία εξελίσσεται σταθερά σε μια αυταρχική "ανελεύθερη δημοκρατία"

"Επιβεβαιώνεται ότι η Τουρκία, εκτός από αναθεωρητική δύναμη στη διεθνή κοινότητα, εξελίσσεται σε αυταρχική "ανελεύθερη δημοκρατία", σημειώνει ο Δ. Μάντζος.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 20 Μαρ 2025 | 09:59

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ έγινε η "Πράσινη Λύση" - Σε αυτό το σημείο έφτασε η απελπισία τους

Ο κ. Μαρινάκης κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για "ένα ρεσιτάλ αστείων δικαιολογιών και ψεμάτων".

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ 14 Μαρ 2025 | 12:11

Τσουκαλάς για ανασχηματισμό: Ανακύκλωση αποτυχημένων υπουργών - Αρχή του τέλους του συστήματος Μητσοτάκη

Για ανακύκλωση αποτυχημένων υπουργών κάνει λόγο ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε.

"ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΟ ΚΟΜΜΑ" 14 Μαρ 2025 | 11:47

Ανδρουλάκης: Ο ανασχηματισμός θα οδηγήσει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση - Είναι μία κυβέρνηση σε αποδρομή

"Το σχέδιο της ΝΔ είναι ο εκβιασμός απέναντι στον λαό. Ή ψηφίζετε εμάς ή έρχεται το χάος", σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΟΣΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 12 Μαρ 2025 | 11:00

Ερώτηση Μιλένας Αποστολάκη σε Φλωρίδη: Δόθηκε προφορική έγκριση του ανακριτή για το μπάζωμα στα Τέμπη;

"Δόθηκε προφορική έγκριση του ανακριτή για το μπάζωμα στα Τέμπη;" Η ερώτηση της Μιλένας Αποστολάκη στον Γιώργο Φλωρίδη.

"ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ" 22 Φεβ 2025 | 22:51

Ανδρουλάκης στη Μυτιλήνη: Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να κάνει στην τραγωδία των Τεμπών, ό,τι έκανε με τις υποκλοπές

"Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να κάνει στην τραγωδία των Τεμπών, ό,τι έκανε με τις υποκλοπές καλύπτοντας τους συνεργάτες του", τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

"ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ" 19 Φεβ 2025 | 16:12

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση επενδύει στον διχασμό - Ας σκεφτούν οι πολίτες ποιος σέβεται τη Δικαιοσύνη

"Η κυβέρνηση επενδύει στην τοξικότητα και τον διχασμό" σημείωσε από τη Σάμο ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 17 Φεβ 2025 | 15:18

Ανδρουλάκης: Η αλήθεια βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ - Το βίντεο στο Tik Tok

"Η αλήθεια βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ". Το αιχμηρό βίντεο του Νίκου Ανδρουλάκη στο Tik Tok.

08 Φεβ 2026 | 18:10

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους – Ο πιο αντιθεσμικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Δριμεία επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη με αφορμή την Συνταγματική αναθεώρηση και το μήνυμα του πρωθυπουργού

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 08 Φεβ 2026 | 17:09

Συγκινεί η Σέβη Βολουδάκη: "Τρία χρόνια μετά, ο πόνος δεν έφυγε, είναι μια ανοιχτή πληγή που μάθαμε να ζούμε μαζί της"

Η συγκινητική ανάρτηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 08 Φεβ 2026 | 15:42
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 14:04
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Φεβ 2026 | 13:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 10:21

Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Μηδενική ανοχή στους διακινητές μεταναστών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία απολύτως ανοχή στους διακινητές μεταναστών.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» 07 Φεβ 2026 | 16:42

"Δεν με τελείωσαν": Μηνύματα Κασσελάκη από το ΣΕΦ - Προτείνει αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας

​Στην ανάλυσή του για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι το 2027 δεν θα είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ 07 Φεβ 2026 | 15:49

Μίλησα για εισβολές και όχι για εισβολείς - Παρερμηνεία με δόλο καταγγέλλει η Καρυστιανού για το ναυάγιο της Χίου

"Γνωστή μέθοδο της διαστρέβλωσης λέξεων", βλέπει η Μαρία Καρυστιανού σε νέα της ανάρτηση για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ 07 Φεβ 2026 | 11:23

Γεωργιάδης στο Άργος: Διαμαρτυρία για τη... φρεγάτα Κίμων - "Δεν έχω αρμοδιότητα για ΝΑΤΟϊκές αποστολές"

Κατά την άφιξή του, ο υπουργός συναντήθηκε με διαμαρτυρόμενους από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ 07 Φεβ 2026 | 09:36

Τριάντα χρόνια μετά, τα βαγόνια επιστρέφουν στις ράγες των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η ίδρυση της ONEX Rolling Stock & Integrated Systems σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 07 Φεβ 2026 | 08:12

Η κυβέρνηση θέλει να προσεγγίσει το κεντρώο κοινό με θεσμικές πρωτοβουλίες - Μεγάλο αβαντάζ η διάσπαση της κεντροαριστεράς

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει -όσο βαδίζουμε προς την εθνική κάλπη- τη μέγιστη συσπείρωση μέσα από σειρά θεμάτων και πολιτικών

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΩΡΑ 06 Φεβ 2026 | 23:44

"Αυτήν τη φορά δεν βρέχει" - Στο Μιλάνο για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μετέβησαν στην πόλη του ιταλικού βορρά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός

"ΒΟΛΕΣ" ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ 06 Φεβ 2026 | 17:53

Κωνσταντοπούλου: Ακυβέρνητη η χώρα, ο πρωθυπουργός κρύβεται - Ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα ολοκληρωτισμού

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μαζεύεται με τίποτα, οι υπουργοί κρύβονται", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 16:47

Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι υπογραφές με τη Chevron - Τι είπε ο Παπασταύρου

Μία νέα απειλή για όλες τις χώρες είναι η κυβερνοασφάλεια, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παπασταύρου

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 06 Φεβ 2026 | 15:06

Καβγάς Αραμπατζή - Αναγνωστοπούλου για τη Χίο: Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο – Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία

Αφορμή για τον καβγά μεταξύ της Φωτεινής Αραμπατζή και της Σίας Αναγνωστοπούλου στάθηκε η τραγωδία στη Χίο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Φεβ 2026 | 13:10

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα για το σκάνδαλο Παναγόπουλου: Τότε δεν σήκωναν το θέμα, τώρα φτιάχνουν διαφανοδιαύγειες

Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για την εμπλοκή της πρώην γ. γ. του Υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη.

ΓΙΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ» 06 Φεβ 2026 | 12:52

Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε η Αννα Στρατινάκη από υποδιοικήτρια στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

Σε διαθεσιμότητα φέρεται να έχει τεθεί ο δημοσιογράφος στην ΕΡΤ το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση υπεξαίρεσης 2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Φεβ 2026 | 12:45

Γιώργος Παπανδρέου: Πρωτοβουλία για Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Με την ιδιότητά του Προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, απέστειλε επιστολές σε κορυφαίους αξιωματούχους.

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ 06 Φεβ 2026 | 12:11

"Νταντάδες της Γειτονιάς": Έρχονται από τον Μάρτιο σε όλη τη χώρα - Αναλυτικά οι δικαιούχοι και οι 4 προϋποθέσεις

"Οι νταντάδες της γειτονιάς" σύμφωνα με την κ. Ράπτη αφορούν ακόμα και τον παππού και τη γιαγιά οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 11:47

Κικίλιας για Χίο: Να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς - Δεν προδικάζω τις έρευνες

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας" ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 06 Φεβ 2026 | 11:22

Ο Κασσελάκης προαναγγέλλει ανακοινώσεις για συνεργασίες στο συνέδριο του κόμματος: Είμαστε "αντισυστημικό Κέντρο"

"Θέλουμε να είμαστε ένα αντισυστημικό, αλλά ρεαλιστικό κόμμα το οποίο εκφράζει το προοδευτικό κέντρο", δηλώνει ο Στ. κασσελάκης για το Κίνημα Δημοκρατίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 06 Φεβ 2026 | 09:54

Γκάφα ολκής του Βελόπουλου: Παρουσίασε σκηνή από σειρά με τη Lady Gaga ως... υλικό του φακέλου Επστάιν [βίντεο]

"Δείτε εδώ, τη βλέπετε αυτή την κυρία. Δείτε τα παιδιά δεξιά και αριστερά τι πίνουν; Κόκκινο χρώμα", είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος δείχνοντας σκηνή από το American Horror Story.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ''ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ'' 06 Φεβ 2026 | 09:17

Λατινοπούλου για Χίο: "Κάτω τα χέρια από το Λιμενικό - Θανατική ποινή για τους λαθροδιακινητές"

"Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό Λιμενικό που φυλάει Θερμοπύλες", δήλωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου ενώ παράλληλα διερωτήθηκε "πού είναι οι συλλήψεις των διακινητών".

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ 06 Φεβ 2026 | 09:13

Ποιον γνωστό τηλεπαρουσιαστή... εξωτερικού θέλει η ΝΔ για τα ψηφοδέλτια των αποδήμων

Σύμφωνα με το θεωρείο της Καθημερινής, η κατάρτιση ψηφοδελτίων εξωτερικού θα γίνει και με κριτήριο ποιος μπορεί να φέρει περισσότερες ψήφους στο κόμμα.

ΒΙΝΤΕΟ 06 Φεβ 2026 | 08:32

Αγριος καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη για τη Χίο: "Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;" - "Φασιστικό επιχείρημα"

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο κ. Δρυμιώτης παρενέβη απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "εγώ πιστεύω το Λιμενικό, εσείς γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες".

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ 06 Φεβ 2026 | 06:30

Αγκάθια και χαμηλές προσδοκίες πριν το ραντεβού Μητσοτάκη - Ερντογάν: Navtex διαρκείας, εξοπλιστικά, 12 μίλια

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στις 11 Φεβρουαρίου στην Άγκυρα.