opap
Advertisement

Follow us

Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του KINAΛ προκαλεί η απόφαση Γεννηματά να ορίσει επικεφαλής του Επικρατείας τον Γ. Καμίνη, κίνηση που προκάλεσε ρήξη με τον Β. Βενιζέλο.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Η επόμενη μέρα μετά τη ρήξη Γεννηματά-Βενιζέλου

Κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του KINAΛ προκαλεί η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να ορίσει επικεφαλής του Επικρατείας τον Γιώργο Καμίνη ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές, κίνηση που προκάλεσε την ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με δήλωσή του έθεσε εαυτόν εκτός του Κινήματος Αλλαγής μετά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με την Φώφη Γεννηματά γεγονός που έχει προκαλέσει αναταραχή αλλά και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος.

Οι εξελίξεις προκαλούν έντονο προβληματισμό με δεδομένη την προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου, και την μεγάλη πόλωση που αναμένεται να κυριαρχήσει στο πολιτικό σκηνικό. Ειδικότερα, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, η απόφαση της κ. Γεννηματά για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, μια απόφαση που η ίδια υποστήριξε ότι έγινε με στόχο να ανοίξει η πόρτα στους προοδευτικούς πολίτες που φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιθανόν, οδηγώντας στην αποχώρηση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να στερήσει σημαντικές ψήφους στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Την ίδια στιγμή, την απόφαση δεν φαίνεται να περίμεναν μια σειρά από στελέχη, αν κανείς κρίνει από τις δηλώσεις που έκαναν τόσο χθες όσο και σήμερα. Προβληματισμός φαίνεται να υπάρχει και στο περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, ενώ ο επίσης πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου απέφυγε να τοποθετηθεί επί του θέματος. «Νομίζω ότι, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι' αυτά», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στη Νέα Ερυθραία.

Γεννηματά: Λυπάμαι για την απόφαση Βενιζέλου

Την Κυριακή, εξερχόμενη από το εκλογικό κέντρο του ψήφισε η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση Βενιζέλου.

«Την περασμένη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους υποχρέωσαν τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές. Σήμερα με την επιλογή τους θα βάλουν τέρμα στην καταστροφική πολιτική του και στην Αυτοδιοίκηση, σε Δήμους και Περιφέρειες.

Στις εθνικές εκλογές πρέπει να ηττηθεί οριστικά η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει σχέση με την προοδευτική παράταξη. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Aυτή τη στρατηγική υπηρετώ με την επιλογή του Γιώργου Καμίνη. Σηματοδοτεί τη διεύρυνση του χώρου, ανοίγουμε μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που εγκαταλείπουν τον Σύριζα ώστε να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής.

Για να τελειώνουμε με τις απομιμήσεις και να αποτελέσουμε ανάχωμα στην απειλή κυριαρχίας της δεξιάς που τροφοδότησε η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Λυπάμαι για την απόφαση του Βαγγέλη Βενιζέλου, του πρώην Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να εγκαταλείψει την κοινή μας προσπάθεια σε αυτή την κρίσιμη αναμέτρηση για το κίνημα και τη χώρα , ενώ θα μπορούσε να προσφέρει από οποιαδήποτε θέση σημαντικά.

Οι απόντες σε αυτή την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Κυρία Γεννηματά ζητήσατε από τον κ. Βενιζέλο να είναι υποψήφιος;

Απάντηση: Ναι, σε οποιαδήποτε περιφέρεια ήθελε, με σταυρό.

ΣΥΡΙΖΑ: H Φώφη Γεννηματά επιμένει εμμονικά στο μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ

«Η δήλωση της κας Γεννηματά βρίσκεται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου της χώρας.

Ενώ όλοι καταλαβαίνουν ότι η κρίσιμη κάλπη της 7ης Ιουλίου θα κρίνει αν η χώρα θα γυρίσει πίσω στις σκληρές και αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές της Ν.Δ. ή θα συνεχίσει με προοδευτική διακυβέρνηση και πολιτικές κοινωνικής προστασίας, η ίδια επιμένει εμμονικά στο μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες να αγνοήσουν τις ανούσιες αντιπαραθέσεις για μικροεξουσίες. Σήμερα να στηρίξουν χωρίς δισταγμό προοδευτικά ψηφοδέλτια στους δήμους και στις περιφέρειες όπου αναμετρώνται προοδευτικοί υποψήφιοι με εκπροσώπους της Ν.Δ.

Και από αύριο όλοι και όλες μαζί να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα για τη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης στη κρίσιμη μάχη των εθνικών εκλογών που θα κρίνει το μέλλον της χώρας».

Να μείνει ο Βενιζέλος και να δώσει τη μάχη δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο Σταμάτης Μαλέλης.

Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι θετικές ή αρνητικές εξελίξεις. Είναι μία απόφαση της προέδρου. Σηματοδοτεί κάτι διαφορετικό», σχολίασε ο Σταμάτης Μαλέλης. «Κατ’ αρχήν ο κ. Βενιζέλος δεν πρέπει να φύγει» πρόσθεσε ο γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ.

Κεραυνοβολημένος ο Σημίτης

Την έκπληξη αλλά και τον θυμό του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την Καθημερινή, Όπως λένε, ο κ. Σημίτης σε συνομιλίες που είχε αμέσως μετά τις εξελίξεις με στελέχη του κόμματος, τόνιζε ότι δεν περίμενε σε καμία περίπτωση η Φώφη Γεννηματά να διώξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο από το κόμμα.

Κατά τους ίδιους κύκλους, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε με πολλά στελέχη από το Κίνημα Αλλαγής, που του τηλεφωνούσαν για να μάθουν τι είχε συμβεί, ωστόσο και ο ίδιος αιφνιδιάστηκε από τα όσα διαδραματίστηκαν δηλώνοντας χαρακτηριστικά, «κεραυνοβολημένος και θυμωμένος».

Καμίνης: «Δεν κρίνονται (τα ποσοστά) από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό».

Είχε προηγηθεί η δήλωση του Γιώργου Καμίνη, ο οποίος χαρακτήρισε «έκπληξη» την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να τον ορίσει επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις προσεχείς εθνικές εκλογές, κάτι που οδήγησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην έξοδο του κόμματος. «Ήταν έκπληξη για μένα ότι μου ανατέθηκε αυτή η τιμητική θέση. Δεν το είχα συζητήσει», είπε ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σχολιάζοντας τη ρήξη Βενιζέλου – Γεννηματά, στο ερώτημα αν η αποχώρηση του πρώτου θα στοιχίσει στο κόμμα, είπε: «Ο Βενιζέλος από τη στιγμή που επιλέγει να μην συμμετάσχει μαζί μας, αφαιρεί από τη δύναμή μας». Όταν ρωτήθηκε μετά την εξέλιξη αυτή σκέφτηκε να παραιτηθεί, απάντησε με νόημα: «Εγώ δεν παραιτούμαι από θέσεις ευθύνης, τόσο σημαντικές. Μου ανατέθηκε αυτή η θέση και θα το πάω μέχρι τέλους, όπως κάνω πάντα».

Το ΚΙΝΑΛ θα πετύχει καλύτερα ποσοστά από τις ευρωεκλογές στις εθνικές εκτίμησε ενώ ερωτηθείς αν η απουσία Βενιζέλου θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, σχολίασε: «Δεν κρίνονται (τα ποσοστά) από την παραμονή ή την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου, με όλο το σεβασμό».

Ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα γίνει «συμπλήρωμα κανενός» και υπογράμμισε ότι το κόμμα θα έχει αυτόνομη πορεία.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, μετά την ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Νομίζω ότι, δεν είναι ούτε ο χώρος ούτε η ώρα για να μιλήσουμε γι' αυτά», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στη Νέα Ερυθραία.

Ανδρουλάκης: «Eξαιρετικά αρνητική εξέλιξη η σύγκρουση Γεννηματά-Βενιζέλου»

«Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη που θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί και δεν βοηθάει μία ημέρα πριν τις αυτοδιοικητικές και ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές» χαρακτηρίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης τη ρήξη στις σχέσεις της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το Σάββατο το μεσημέρι.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, που εκλέχθηκε την περασμένη Κυριακή και πάλι πρώτος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, μιλώντας στο ΑΠΕ υπογραμμίζει ότι «η ενότητα σφυρηλατείται με τον σεβασμό στις ιδέες, στη δημοκρατική λειτουργία αλλά και την ιστορία της παράταξης και των προσώπων που πρωταγωνίστησαν στις κρίσιμες καμπές της».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξηγεί, μιλώντας στο Πρακτορείο, ότι η ΝΔ πέτυχε μεγάλη νίκη γιατί καρπώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό της δυσαρέσκειας των πολιτών για την κυβερνητική πολιτική ωστόσο σημειώνει πως αποφεύγει κάθε γόνιμη συζήτηση θέλοντας να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία επενδύοντας μόνο στην απογοήτευση.

Για τη μικρή άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, ο ευρωβουλευτής και ηγετικός παράγοντας του, τονίζει ότι θα πρέπει να πείσει τους προοδευτικούς πολίτες ότι «έχουμε αφήσει πίσω μας τις νοοτροπίες που πλήγωσαν και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει», όπως λέει και υπογραμμίζει ότι «οι εθνικές εκλογές αποκτούν χαρακτηριστικά μίας πολύ κρίσιμης μάχης για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης». Δηλώνει ότι τις ημέρες μέχρι τις εθνικές εκλογές, το Κίνημα Αλλαγής θα παρουσιάσει το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την Ελλάδα για να πείσει τους πολίτες να το εμπιστευθούν.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες και το ενδεχόμενο να συμπράξει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, ότι μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να αποφασίσει αν το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ θα συμμετάσχει σε μία κυβέρνηση ή θα παραμείνει στην αντιπολίτευση. «Αν οι πολίτες στις 7 Ιουλίου μας δώσουν ένα ισχυρό ποσοστό, αυτό θα σημαίνει ότι επιδοκιμάζουν τις προτάσεις μας και θα μας δώσουν τη δύναμη να επιβάλουμε κάποιες από αυτές στο πλαίσιο μίας προγραμματικής συμφωνίας εάν χρειαστεί. Αν όμως ο κόσμος δεν μας στηρίξει με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές, δεν πρέπει να στρουθοκαμηλίσουμε αλλά να επιλέξουμε τον ρόλο της υπεύθυνης αντιπολίτευσης που επίσης έχει τόσο ανάγκη ο τόπος»

Xρηστίδης: Επιλογή Βενιζέλου να κάνει την δήλωση αποχώρησης

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, όπως και κάθε πρόεδρος κόμματος έχει την απόλυτη επιλογή για τον πρώτο στο Επικρατείας με ό,τι αυτό συμβολίζει» σχολίασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης. Ο ίδιος αρνήθηκε πως με την επιλογή τοποθέτησης του Γιώργου Καμίνη αντί του Ευάγγελου Βενιζέλου στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, το ΚΙΝΑΛ γίνεται με τον τρόπο αυτό «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ». «Ακριβώς το αντίθετο συμβολίζει» είπε και επισήμανε ότι «το ΚΙΝΑΛ έχει αποφασίσει την διεύρυνση του χώρου, έχουμε ανοίξει μια μεγάλη πόρτα για τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν κουραστεί», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «δίνουμε μια μάχη πέρα και πάνω από πρόσωπα, που έχει ως στόχο να ηττηθεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και να αποτελέσει το ΚΙΝΑΛ ανάχωμα στο σχέδιο της ΝΔ».

«Θέλω επίσης να σας πως είναι επιλογή του κυρίου Βενιζέλου να κάνει την δήλωση αποχώρησης από το ΚΙΝΑΛ», τόνισε ακόμα ο κύριος Χρηστίδης, ενώ σχετικά με τον πολιτικό συμβολισμό της επιλογής Καμίνη, είπε πως πρόκειται για έναν πολύ επιτυχημένο δήμαρχο, που πέταξε την Χρυσή Αυγή έξω από τον δήμο επανειλημμένα, δεν προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει αποδεχθεί την συμβολή του, που ήταν υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ και έχει αποδεχθεί το πώς πρέπει να προχωρήσει από εδώ και μπρος»..

Αποχωρήσεις στελεχών

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ, ένα 24ωρο μετά τη ρήξη του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Φώφης Γεννηματά.

Ο πρώτος που διαφοροποιήθηκε ήταν ο Μάνος Επιτροπάκης, λίγη ώρα μετά τη σκληρή επίθεση του Βενιζέλου εναντίον της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, ενώ στη συνέχεια ήρθαν δύο ακόμα αποχωρήσεις.

Ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Υποδομών του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Οικονομίδης, ανακοίνωσε την παραίτησή του χαρακτηρίζοντας την κίνηση της Φώφης Γεννηματά ως «κίνηση απαράδεκτη και πραξικοπηματική που προσβάλει την ιστορία και το κύρος του πλέον επιφανούς στελέχους του Κινήματός μας και ισοδυναμεί με την διαγραφή του από το Κίνημα Αλλαγής», ενώ σημείωσε ότι μια τέτοια απόφαση διχάζει το Κίνημα.

Στη συνέχεια και ο Δημήτρης Λιντζέρης, απέσυρε την υποψηφιότητά του από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Β’ περιφέρεια Πειραιά κατηγορώντας τη κ. Γεννηματά ότι με τον «εξοβελισμό του Ευάγγελου Βενιζέλου» επιδιώκει να στήσει γέφυρες σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι έχει μετατρέψει το Κίνημα Αλλαγής σε «ένα ιδιότυπο,

φωτο eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

4 δεκαετίες μετά, μια εμβληματική παράσταση ανεβαίνει ξανά στο Εθνικό Θέατρο

Το κύκνειο άσμα του Άντον Τσέχωφ κάνει πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου, με ένα θίασο έντεκα σπουδαίων ηθοποιών.

04 Φεβ 2026 | 12:16

Βενιζέλος: O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του

Το πρόβλημα της χώρας αφορά τη διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου κατά τον Ε. Βενιζέλο.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 02 Φεβ 2026 | 18:15

Βενιζέλος για διάγγελμα Μητσοτάκη: "O σεβασμός του Συντάγματος προηγείται της αναθεώρησής του"

"Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι συνταγματικό, είναι η βαθιά κρίση αξιοπιστίας των θεσμών και η διάρρηξη του κοινωνικού συμβολαίου της Μεταπολίτευσης", αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 29 Δεκ 2025 | 09:35

Κατηγορηματικός ο Βενιζέλος: Υποψήφιοι Πρωθυπουργοί είναι μόνον οι αρχηγοί των κομμάτων, όχι εγώ

Με την τελευταία του παρέμβαση, ο Ευ. Βενιζέλος διαψεύδει και το ότι εποφθαλμιά θέση πρωθυπουργού, μετά τις επόμενες εκλογές, με κατηγορηματική τοποθέτηση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 17 Δεκ 2025 | 13:21

Το μυστικό ραντεβού Μητσοτάκη - Βενιζέλου στο σπίτι επιχειρηματία - Η αποκάλυψη του Γιώργου Παπαχρήστου

Όπως γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ, το μυστικό ραντεβού είχε θέμα την προεδρία της Δημοκρατίας.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 15 Δεκ 2025 | 12:36

Βενιζέλος: Η επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι συνεργασίας - Το ΠΑΣΟΚ να είναι πρώτη δύναμη στην κεντροαριστερά

Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη γιατί δεν υπάρχει το κοινωνικό συμβόλαιο, δεν υπάρχουν συναινέσεις,

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΣΟΚ 12 Δεκ 2025 | 09:23

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η εκλογή Πιερρακάκη ως επικεφαλής του Eurogroup αποτελεί εθνική και προσωπική επιτυχία

Η εκλογή Πιερρακάκη στη θέση του Προέδρου του Eurogroup, "σημαίνει οι εταίροι μας στην Ευρωζώνη δηλώνουν έτοιμοι να μελετήσουν τα μαθήματα που διδάσκει η ελληνική κρίση"

ΕΡΜΗΝΕΙΑ 10 Δεκ 2025 | 13:25

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη σύναξη των "παλαιοκαραμανλικών" - Πώς συνδέεται με την κυβερνησιμότητα

Τι δουλειά είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε αυτή τη σύναξη, μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον Λαζόπουλο, τον Καμμένο, τον Αντώναρο, τον Πολύδωρα και τη Θάνου;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" 10 Δεκ 2025 | 11:32

Γιατί ειδικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόχλησε το Μέγαρο Μαξίμου - Περισσότερο από την παρέμβαση Καραμανλή

Η παρέμβαση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση της εφημερίδας "Δημοκρατία" που ενόχλησε την κυβέρνηση, περισσότερο από την ομιλία Καραμανλή.

ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ 09 Δεκ 2025 | 15:33

Βενιζέλος και Καραμανλής "συντονισμένοι" εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η κοινή εμφάνιση που έκανε αίσθηση

Στο κοινό της εκδήλωσης και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά και ο Νίκος Δένδιας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ 09 Δεκ 2025 | 08:36

Οι αιχμές του Ευάγγελου Βενιζέλου για "μονοπρόσωπη εξουσία χωρίς θεσμούς αντιρρόπησης", υποκλοπές και ΟΠΕΚΕΠΕ

"Η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί με ασύμμετρο πολιτικό σύστημα" τόνισε αναφερόμενος στον θεσμό της Δημοκρατίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" 08 Δεκ 2025 | 22:21

Καραμανλής: "Πλήγμα στην ποιότητα της δημοκρατίας η υποβάθμιση του ρόλου της Βουλής" - Τι είπε για Βενιζέλο

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε παρουσία του Ευ. Βενιζέλου, του Α. Σαμαρά, αλλά και του Ν. Δένδια σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας "Δημοκρατία"

ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ - ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ 30 Νοε 2025 | 19:08

Ευάγ. Βενιζέλος: "Στα εθνικά θέματα, τα διλήμματα πρέπει να τίθενται με τρόπο σοβαρό, όχι φοβικό"

"Χειριζόμαστε ελληνοτουρκικά, κυπριακό, με αίσθηση μακρού ιστορικού χρόνου. Θεωρούμε ότι ο χρόνος περνάει και αυτό είναι υπέρ ημών, το οποίο δεν είναι ακριβές"

Η ΑΝΑΦΟΡΑ 25 Νοε 2025 | 19:51

Ανδρέας Τσούνης: "Ο Αλέξης Τσίπρας είναι καθ' έξιν ψεύτης" - Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά για το βιβλίο

Η αντίδραση του συζύγου της Φώφης Γεννηματά σε όσα αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην "Ιθάκη"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ 24 Νοε 2025 | 17:00

Αλέξης Τσίπρας: Ο διάλογος με τη Φώφη Γεννηματά και η διάψευση - "Για κακή τύχη του rebranding, ήμουν εκεί"

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, διέψευσε τα όσα γράφει στο βιβλίο του ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ 19 Νοε 2025 | 13:45

Το σχόλιο Βενιζέλου για τον πρόεδρο Τασούλα και την ανησυχία του ότι δεν θα υπάρξει κυβέρνηση μετά τις επόμενες εκλογές

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει παρόμοια άποψη, λέγοντας ότι η χώρα δεν είναι "κυβερνήσιμη"

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΟΥΝΗΣ 18 Νοε 2025 | 08:30

Πολυτεχνείο: Η κόρη της Φώφης Γεννηματά στην κορυφή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία [εικόνες]

Η εικόνα της συγκίνησε πολλούς, όχι μόνο για το φορτίο της ιστορικής στιγμής, αλλά και γιατί σήμερα η μητέρα της, Φώφη Γεννηματά, θα είχε γενέθλια.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 25 Οκτ 2025 | 18:15

Aνδρέας Τσούνης για τα τέσσερα χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά: Λείπεις...

Για "μία απώλεια δυσαναπλήρωτη, αναντικατάστατη" κάνει λόγο ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 24 Οκτ 2025 | 09:40

Ο Βενιζέλος επιμένει για τη "μη διακυβερνήσιμη χώρα" και απαντάει στις αιχμές της κυβέρνησης: "Όντως, θα λέω ό,τι θέλω"

"Ζούμε σε μια περίοδο δημοκρατικής κόπωσης", τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η απάντησή του στον Παύλο Μαρινάκη.

TΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ «KING GEORGE» 20 Οκτ 2025 | 10:25

Κύκλος Ιδεών: "Το αδιέξοδο της χώρας που αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις"

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025, ώρα 18.00, στο ξενοδοχείο "King George" (Βασ. Γεωργίου 3, πλατεία Συντάγματος).

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 18 Οκτ 2025 | 08:37

Εκνευρισμός στο Μαξίμου για τις δηλώσεις Βενιζέλου - Γιατί λέει ότι η χώρα είναι "μη διακυβερνήσιμη"

Κυβερνητικά στελέχη έλεγαν πάντως πως είναι "απορίας άξιον να τίθεται ζήτημα κυβερνησιμότητας σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει ισχυροποιηθεί σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, και οικονομικά"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ 16 Οκτ 2025 | 08:56

Βενιζέλος: Η χώρα είναι μη διακυβερνήσιμη - Το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης απομειώθηκε και φταίει πρωτίστως η κυβέρνηση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παίρνει ενεργό μέρος στη δημόσια συζήτηση σαν να είναι αντίδικο μέρος ή σαν να είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης".

ΜΠΕΝΙ 15 Οκτ 2025 | 13:45

Επιστροφή Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ με θέση στο Επικρατείας; - Τι συζητείται στη Χαριλάου Τρικούπη

Σενάρια θέλουν τον πρώην υπουργό να επιστρέφει στη Βουλή με πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 05 Οκτ 2025 | 20:54

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποχαιρετώ τον Γιώργο Κασιμάτη με τον σεβασμό που του αρμόζει

Με ανάρτησή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχαιρετά τον Γιώργο Κασιμάτη.

ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΚΟΣΜΗΤΟΡΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ 27 Σεπ 2025 | 17:56

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το πρώτο πρόβλημα σήμερα είναι η ευρωπαϊκή ασφάλεια

"Το πρώτο πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πολιτική οντότητα είναι το υπαρξιακό"

ΑΙΧΜΗΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 26 Σεπ 2025 | 14:09

Παρέμβαση Βενιζέλου υπέρ της εκταφής στα Τέμπη - Οι αναφορές στον Κρέοντα και την... κάθαρση

"Οποιοι παριστάνουν τον Κρέοντα ως προς την (εκ)ταφή των νεκρών, ας σκεφτούν το ταχύτερο ότι όλα τελούνται στο πλαίσιο μιας τραγωδίας η οποία δεν τελειώνει αν δεν επέλθει κάθαρση" έγραψε.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 15 Σεπ 2025 | 17:35

Βενιζέλος για Novartis: Οι ενορχηστρωτές και τα πρώτα βιολιά της σκευωρίας έχουν διαφύγει του δικαστικού ελέγχου

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Novartis, τονίζοντας ότι η καταδίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ 31 Ιουλ 2025 | 14:26

Ο Βενιζέλος κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για θεσμικό κατήφορο στη Βουλή, μετά τους χειρισμούς για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ασκεί οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή - "Κάνει λάθος, δεν ισχύουν αυτά που λέει", απαντά ο Μαρινάκης

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ 31 Ιουλ 2025 | 12:45

Το Μαξίμου απαντάει στον Βενιζέλο για την ψηφοφορία στη Βουλή: Εκτός πραγματικότητας τα περί κρίσης νομιμοποίησης

Κυβερνητικές πηγές απάντησαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο που έθεσε ζήτημα ακυρότητας της ψηφοφορίας στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 31 Ιουλ 2025 | 10:48

Βενιζέλος: Ακυρη η ψηφοφορία στη Βουλή για την προανακριτική ΟΠΕΚΕΠΕ - Ευτελισμός των θεσμών λόγω κρίσης νομιμοποίησης

Ακυρη κατέστη η χθεσινή ψηφοφορία σχετικά με τη συγκρότηση προκαταρκτικής επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΡΒΕΝΗΣ 31 Ιουλ 2025 | 09:02

Αντιπρόεδρος Κύκλου Ιδεών: Ψηφίσαμε κυβέρνηση Μητσοτάκη για να φύγει η ΣΥΡΙΖΑικη λαίλαπα, αλλά αποδείχτηκε ελλιποβαρής

"Αντί να σκύψουν το κεφάλι και να απολογηθούν, επιτίθενται καθημερινά στην αντιπολίτευση γιατί λέει εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις", λέει ο Χρήστος Δερβένης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 11 Ιουλ 2025 | 11:29

Η αιχμηρή απάντηση Βενιζέλου στον Γεραπετρίτη για την τροπολογία του μεταναστευτικού: Δεν βρίσκω λογική και νομική συνοχή

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανήλθε με νέα τοποθέτηση, μετά την απάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 10 Ιουλ 2025 | 13:49

Απάντηση Μαρινάκη σε Βενιζέλο: Δεν ενεργοποιούμε το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ - Οφείλαμε να αντιδράσουμε σε μια έκτακτη κατάσταση

"Είναι κατ' αναλογία η ίδια ακριβώς τεκμηρίωση και νομική ανάλυση που ακολουθήθηκε και στη μεταναστευτική κρίση τον Μάρτιο του 2020", τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 10 Ιουλ 2025 | 12:23

Ο Βενιζέλος ζητά διορθώσεις στην τροπολογία για το μεταναστευτικό: "Ανεπίγνωστη επίκληση διάταξης περί πολιορκίας"

"Η εύκολη και ανεπίγνωστη επίκληση αυτής της διάταξης της ΕΣΔΑ θέτει ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας", αναφέρει ο Ε. Βενιζέλος.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 16 Ιουν 2025 | 09:05

Αμηχανία στο ΠΑΣΟΚ μετά την απόφαση του ΣτΕ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: Η ικανοποίηση Βενιζέλου και οι αιχμές Δούκα

Το ΠΑΣΟΚ είχε εκφράσει την αντίθεσή του και καταψήφισε τον νόμο Πιερρακάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός και διευθετεί συμφέροντα.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ 11 Ιουν 2025 | 14:32

Βουλή: Παραμένει στους 151 βουλευτές η απόλυτη πλειοψηφία και μετά την έκπτωση των 3 "Σπαρτιατών" - Τι λέει ο Κακλαμάνης

"Όλα τα κόμματα είναι υπέρ του 151, διαισθάνομαι ότι και η κυβέρνηση θα είναι του 151" διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΟ 11 Ιουν 2025 | 13:20

Μύλος με τη Βουλή των 297: Οι συνταγματολόγοι διαφωνούν με την "πλειοψηφία των 149"

Η μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 297, μετά την έκπτωση από το αξίωμα 3 βουλευτών των Σπαρτιατών, έφερε διαφωνίες σχετικά με τις νέες πλειοψηφίες που απαιτούνται στις ψηφοφορίες στη Βουλή.

ΟΜΙΛΙΕΣ 10 Ιουν 2025 | 20:33

Βενιζέλος για απόφαση κατά "Σπαρτιατών": "Ο όλος αριθμός των βουλευτών είναι 300, δεν σας καταλαμβάνω εξαπίνης" [βίντεο]

"Με εξέπληξε ότι θα έχουμε μια Βουλή 297 βουλευτών. Ποτέ δεν είχαμε ξανά", παρατήρησε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ 06 Ιουν 2025 | 10:30

Βενιζέλος στη δίκη Novartis: "Δεν είναι αυτοί οι πραγματικοί κατηγορούμενοι - Πολιτικά τα κίνητρα των ηθικών αυτουργών"

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε χθες ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην δίκη των πρώην προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis για ψευδή κατάθεση.

ΠΑΣΟΚ 06 Μαϊ 2025 | 09:56

Διαμαντοπούλου κατά Κωνσταντοπούλου: Όταν ο Βενιζέλος πάλευε για τη χώρα, εκείνη ανέβαινε στα κάγκελα της ΕΡΤ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ενοχλήθηκε από το σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να κυβερνήσει "χωρίς Βενιζέλους".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΔΕΛΦΩΝ 10 Απρ 2025 | 10:24

Το debate Βενιζέλου, Σακελλαροπούλου, Γεραπετρίτη και Δελλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος και σε τι εύρος; Τις απαντήσεις κλήθηκαν να δώσουν οι τέσσερεις ειδικοί προσκεκλημένοι.

DELPHI ECONOMIC FORUM 10 Απρ 2025 | 08:43

Βενιζέλος: Ο Τραμπ λέει ότι δεν θα επωμιστεί το κόστος της ευρωπαϊκής άμυνας και σε αυτό έχει δίκιο

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο Κ. Βενιζέλος είπε ότι τα πάντα είναι προσανατολισμένα στον τουρκικό κίνδυνο, οπότε το γεγονός ότι διασπάται διεθνώς η αίσθηση ασφάλειας αποτελεί μικρότερη απειλή για μας.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ 09 Απρ 2025 | 15:35

Η άγρια κόντρα Βενιζέλου - Αλιβιζάτου για το Σύνταγμα, τα καρφιά που αντάλλαξαν και η προϊστορία της

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαντά στον Νίκο Αλιβιζάτο για την ερμηνεία του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 01 Απρ 2025 | 11:03

Βενιζέλος: Ηταν λάθος που έδωσα δημοσίως "συμβουλή" στον Αντ. Σαμαρά - Υπερβολικά ισχυρό το πρόσωπο του πρωθυπουργού

Την παραδοχή ότι δεν χρειαζόταν να δώσει συμβουλή στον Αντώνη Σαμαρά έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

"ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ;" 28 Μαρ 2025 | 10:00

Ευάγγελος Βενιζέλος: "Η κατάσταση εξελίσσεται δραματικά - Η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη έχει καταρρακωθεί"

"Το μεγάλο θέμα είναι το κράτος δικαίου" σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ 23 Μαρ 2025 | 16:45

Ευάγ. Βενιζέλος για Τριαντόπουλο: Ο χειρισμός της Προανακριτικής καταστρατηγεί το Σύνταγμα

Η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου όσον αφορά τις κυβερνητικές κινήσεις σχετικά με την προανακριτική για την τραγωδία των Τεμπών - Ποιους κινδύνους επισημαίνει

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ 20 Μαρ 2025 | 15:36

Ο Σαμαράς απαντά στον Βενιζέλο: Παραμένω μάχιμος όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους - Το καρφί για τον Τσάφο

Η απάντηση Σαμαρά στη συμβουλή Βενιζέλου να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική.

ΚΥΚΛΟΣ ΙΔΕΩΝ 19 Μαρ 2025 | 17:20
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 19 Μαρ 2025 | 13:14

Αμεση ανάλυση: "Κόλπο" ή θετική εξέλιξη η παραπομπή Τριαντόπουλου στους φυσικούς του δικαστές; Γιατί αντιδρά η αντιπολίτευση

Θετική εξέλιξη γιατι δικαστικοποιεί τη διαδικασία για τις ευθύνες υπουργών, δήλωσε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος για την απόφαση Τριαντόπουλου.

ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ 19 Μαρ 2025 | 08:22

Βενιζέλος: Πρόωρα και άκαιρα τα κηρύγματα περί επιστροφής στην κανονικότητα - Η προειδοποίηση για την Τουρκία

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι δεν ήταν λανθασμένη η θέση που πήρε η Ελλάδα στην κρίση της Ουκρανίας ακολουθώντας τη στάση των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΙΔΕΩΝ 18 Μαρ 2025 | 14:09

"Βόμβα" Βενιζέλου: Πιθανό να ασκηθεί δίωξη για τα Τέμπη και σε δεύτερο υπουργό, εκτός του Τριαντόπουλου- Ποιον εννοεί

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι είναι πιθανό να τεθεί ζήτημα άσκησης δίωξης κατά Υπουργού για το δυστύχημα των Τεμπών.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» 18 Μαρ 2025 | 09:55

Live η τρίτη ημέρα του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών: "Νέες προκλήσεις για την ΕΕ και την Ελλάδα"

Το συνέδριο ολοκληρώνεται με τη συζήτηση Ευάγγελου Βενιζέλου – Αλέξη Παπαχελά.

LOSE LOSE 17 Μαρ 2025 | 14:01

Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η οικονομία θα κρίνει τις εκλογές και όχι τα Τέμπη- Θα πληρώσουμε ακριβά τους δασμούς του Τραμπ

Από τους δασμούς όλοι θα βγούμε χαμένοι, σημείωσε ο επικεφαλής της Metlen Ευάγγελος Μυτιληναίος

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 17 Μαρ 2025 | 12:25

Live το συνέδριο του Κύκλου Ιδεών: "Ελληνική οικονομία και Διεθνείς προκλήσεις"

Live το πρόγραμμα εργασιών της 2ης ημέρας του συνεδρίου.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΝΙΑ» 17 Μαρ 2025 | 10:27

Κύκλος Ιδεών: Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου

Το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου του Κύκλου Ιδεών.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΙΔΕΩΝ 16 Μαρ 2025 | 21:07

Βενιζέλος: "Με όσα κάνει ο Τραμπ θα έπρεπε να ανησυχούμε με το θέμα της ασφάλειας της χώρας"

Για τη θέση της Τουρκίας στο νέο πλαίσιο που διαμορφώνεται, ο κ. Βενιζέλος είπε πως υπό πολλές προϋποθέσεις προκύπτει ζήτημα για ένα νέο Ελσίνκι-2.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 09 Φεβ 2026 | 15:55

Μαρινάκης κατά Βενιζέλου: Οξύμωρο ο εμπνευστής του "αμελητί" να μας κατηγορεί για συνταγματικό λαϊκισμό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το άρθρο 86 πρέπει πλέον να αλλάξει και σχολίασε την κριτική Βενιζέλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 09 Φεβ 2026 | 15:05

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με κτηνοτρόφους την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά τη συνάντηση αναμένεται να ανακοινωθεί το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της κτηνοτροφίας - "Στόχος να ξαναχτίσουμε καλύτερα την ελληνική κτηνοτροφία"

ΠΑΛΑΙΟ ΠΑΣΟΚ 09 Φεβ 2026 | 13:22

Παναγόπουλος: Το ανώνυμο τηλεφώνημα και η πισίνα στο εξοχικό της Αρκαδίας- Ετσι άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ είχαν εδώ και καιρό υποψίες, ότι ο τρόπος ζωής του συνδικαλιστή, δεν ανταποκρινόταν στα εισοδήματά του,

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ 09 Φεβ 2026 | 12:41

Υπόθεση Παναγόπουλου: Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τον οικονομικό εισαγγελέα - Και για άλλα 5 πρόσωπα

Ξεκίνησε η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας για την υπόθεση Παναγόπουλου.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 09 Φεβ 2026 | 12:33

Καβγάς Άδωνι Γεωργιάδη - Ιάσονα Αποστολόπουλου: "Βλάπτετε την πατρίδα" - "Η λάσπη είναι το επάγγελμά σου"

Η αντιπαράθεση με τον Άδωνι Γεωργιάδη ξεκίνησε με αφορμή συνέντευξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την τραγωδία στη Χίο

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 12:29

Ζαχαράκη για Εθνικό Απολυτήριο: Στόχος η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων σε βάθος χρόνου

"Πρέπει να φτάσουμε στην κατάργηση των Πανελλαδικών μετά από μεταβατική περίοδο" σημείωσε η υπουργός Παιδείας.

ΛΙΣΤΑ 09 Φεβ 2026 | 12:21

ΠΑΣΟΚ: Αυτές είναι οι "πράσινες" μεταγραφές της Επιτροπής Διεύρυνσης - Όλα τα ονόματα

Τα 44 ονόματα που ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ για την Επιτροπή Συμπαράταξης - Διεύρυνσης. Αναλυτικά τα κεντρικά στελέχη που συμμετέχουν.

«ΠΑΓΙΔΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ» 09 Φεβ 2026 | 11:37

Γιατί ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγορεί την κυβέρνηση για "αναθεωρητικό λαϊκισμό"- Οι ειρωνείες για την πρόταση Μητσοτάκη

Ο Ευ. Βενιζέλος προχώρησε σε αιχμηρό σχόλιο σχετικά με την πρόθεση του πρωθυπουργού για κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 09 Φεβ 2026 | 11:26

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας: 12 ερωτήσεις – απαντήσεις

Το νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης που προωθεί ο Κωστής Χατζηδάκης.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 11:01

Γεωργιάδης: "Η Μαρέβα Μητσοτάκη εμπιστεύθηκε το ΕΣΥ, χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ, είναι καλά"

O Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι "το ΚΑΤ έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο" και αποκάλυψε ότι "είναι στα σκαριά μία πολύ μεγάλη δωρεά για το ΚΑΤ".

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:42

Το μήνυμα Δούκα στον υποψήφιο δήμαρχο των σοσιαλιστών στο Παρίσι: "Για τη δημοκρατία σε ολόκληρη την Ευρώπη"

"Από τις 22 Μαρτίου να δώσουμε μαζί, στην Ευρώπη, τις μεγάλες μάχες που έχουμε μπροστά μας. Για τη δημοκρατία στο Παρίσι, στη Γαλλία και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

ΜΕ ΤΟ «OK» ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ 09 Φεβ 2026 | 10:26

Καραχάλιος σε Κασσελάκη για το νέο όνομα του κόμματος: "Κατέβασε την ταμπέλα, αλλιώς call your lawyer"

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε στο συνέδριο του Κινήματος Δημοκρατίας να μετονομαστεί το κόμμα, σε "Δημοκράτες – Προοδευτικό Κέντρο"

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 09 Φεβ 2026 | 10:18

Κεραμέως: Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Απριλίου - Ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης είναι 1.516 ευρώ

"Έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαβούλευσης και τον Μάρτιο θα υπάρξει τελική εισήγηση στο Υπουργικό Συμβούλιο για την αύξηση που θα ισχύσει από 1ης Απριλίου", δήλωσε η Νίκη Κεραμέως.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 09 Φεβ 2026 | 06:26

Συνταγματική αναθεώρηση: Δύσκολη η συναίνεση των κομμάτων - Ενοχλημένη η κυβέρνηση με τον Βενιζέλο

Οι αντιδράσεις από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι δύσκολα η παρούσα Βουλή θα καταφέρει να συμφωνήσει έστω και στο απλό: στο ποια άρθρα δηλαδή θα πρέπει να αναθεωρηθούν.

08 Φεβ 2026 | 18:10

Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Νομίζει ότι απευθύνεται σε Λωτοφάγους – Ο πιο αντιθεσμικός Πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης

Δριμεία επίθεση Τσουκαλά κατά Μητσοτάκη με αφορμή την Συνταγματική αναθεώρηση και το μήνυμα του πρωθυπουργού

«ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ» 08 Φεβ 2026 | 17:36

Τουρκικά ΜΜΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν ενόψει της συνάντησης της Τετάρτης

Φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ ερμηνεύουν την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ερντογάν είναι "έμπειροι ηγέτες" ως μήνυμα συνέχισης των "ήρεμων νερών"

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 08 Φεβ 2026 | 17:09

Συγκινεί η Σέβη Βολουδάκη: "Τρία χρόνια μετά, ο πόνος δεν έφυγε, είναι μια ανοιχτή πληγή που μάθαμε να ζούμε μαζί της"

Η συγκινητική ανάρτηση της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατο του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη

ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ 08 Φεβ 2026 | 15:42
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 14:04
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 08 Φεβ 2026 | 13:35

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα τον Φεβρουάριο

Ο Ντόναλντ Τραμπ προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον Πρόεδρο της Κύπρου

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 13:20

Ανδρουλάκης: "Οι ευχές που δέχτηκα για τα γενέθλιά μου ήταν η πιο όμορφη υπενθύμιση των δεσμών που μας ενώνουν"

"Προχωράμε σταθερά, μαζί, έτσι για την αλλαγή" είναι το μήνυμα που στέλνει ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 08 Φεβ 2026 | 10:21

Μητσοτάκης: Τον Μάρτιο η τελική εισήγηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση - Μηδενική ανοχή στους διακινητές μεταναστών

Αναφερόμενος στην πρόσφατη τραγωδία στη Χίο, τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δείξει καμία απολύτως ανοχή στους διακινητές μεταναστών.

ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 07 Φεβ 2026 | 20:55

Τσίπρας: "Νέα μεταπολίτευση" και ρήξη με τα συμφέροντα – Επίθεση στην κυβέρνηση κατά την παρουσίση της "Ιθάκης"

"Βρίσκομαι ξανά εδώ, για να σας καλέσω να αρματώσουμε το πλοίο για νέα ταξίδια", σημείωσε ο πρωην πρωθυοπουργός κατά την παρουσάισητου βιβλίου Ιθάκη στα Ιωάννινα

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ» 07 Φεβ 2026 | 16:42

"Δεν με τελείωσαν": Μηνύματα Κασσελάκη από το ΣΕΦ - Προτείνει αλλαγή ονόματος του Κινήματος Δημοκρατίας

​Στην ανάλυσή του για το σημερινό πολιτικό σκηνικό, υποστήριξε ότι το 2027 δεν θα είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ 07 Φεβ 2026 | 15:49

Μίλησα για εισβολές και όχι για εισβολείς - Παρερμηνεία με δόλο καταγγέλλει η Καρυστιανού για το ναυάγιο της Χίου

"Γνωστή μέθοδο της διαστρέβλωσης λέξεων", βλέπει η Μαρία Καρυστιανού σε νέα της ανάρτηση για το πολύνεκρο ναυάγιο

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ 07 Φεβ 2026 | 11:23

Γεωργιάδης στο Άργος: Διαμαρτυρία για τη... φρεγάτα Κίμων - "Δεν έχω αρμοδιότητα για ΝΑΤΟϊκές αποστολές"

Κατά την άφιξή του, ο υπουργός συναντήθηκε με διαμαρτυρόμενους από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ 07 Φεβ 2026 | 09:36

Τριάντα χρόνια μετά, τα βαγόνια επιστρέφουν στις ράγες των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Η ίδρυση της ONEX Rolling Stock & Integrated Systems σηματοδοτεί μια νέα σελίδα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ 07 Φεβ 2026 | 08:12

Η κυβέρνηση θέλει να προσεγγίσει το κεντρώο κοινό με θεσμικές πρωτοβουλίες - Μεγάλο αβαντάζ η διάσπαση της κεντροαριστεράς

Το κυβερνητικό επιτελείο θα επιχειρήσει -όσο βαδίζουμε προς την εθνική κάλπη- τη μέγιστη συσπείρωση μέσα από σειρά θεμάτων και πολιτικών

ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΑ ΤΩΡΑ 06 Φεβ 2026 | 23:44

"Αυτήν τη φορά δεν βρέχει" - Στο Μιλάνο για την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι μετέβησαν στην πόλη του ιταλικού βορρά για το σπουδαίο αθλητικό γεγονός

"ΒΟΛΕΣ" ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ 06 Φεβ 2026 | 17:53

Κωνσταντοπούλου: Ακυβέρνητη η χώρα, ο πρωθυπουργός κρύβεται - Ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα ολοκληρωτισμού

"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν μαζεύεται με τίποτα, οι υπουργοί κρύβονται", σχολίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 16:47

Το δεύτερο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου οι υπογραφές με τη Chevron - Τι είπε ο Παπασταύρου

Μία νέα απειλή για όλες τις χώρες είναι η κυβερνοασφάλεια, σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Παπασταύρου

ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ 06 Φεβ 2026 | 15:06

Καβγάς Αραμπατζή - Αναγνωστοπούλου για τη Χίο: Δεν θα κουνάτε το δάχτυλο – Να μάθετε πώς εκφασίζεται μια κοινωνία

Αφορμή για τον καβγά μεταξύ της Φωτεινής Αραμπατζή και της Σίας Αναγνωστοπούλου στάθηκε η τραγωδία στη Χίο

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ 06 Φεβ 2026 | 13:10

Καρφιά Πολάκη σε Τσίπρα για το σκάνδαλο Παναγόπουλου: Τότε δεν σήκωναν το θέμα, τώρα φτιάχνουν διαφανοδιαύγειες

Ο Παύλος Πολάκης προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αποκαλύψεις για την εμπλοκή της πρώην γ. γ. του Υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη.

ΓΙΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ» 06 Φεβ 2026 | 12:52

Υπόθεση Παναγόπουλου: Παραιτήθηκε η Αννα Στρατινάκη από υποδιοικήτρια στην Ανεξάρτητη Αρχή Ελέγχου της Αγοράς

Σε διαθεσιμότητα φέρεται να έχει τεθεί ο δημοσιογράφος στην ΕΡΤ το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση υπεξαίρεσης 2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 06 Φεβ 2026 | 12:45

Γιώργος Παπανδρέου: Πρωτοβουλία για Ολυμπιακή Εκεχειρία εν όψει Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Με την ιδιότητά του Προέδρου του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, απέστειλε επιστολές σε κορυφαίους αξιωματούχους.

ΕΛΕΝΑ ΡΑΠΤΗ 06 Φεβ 2026 | 12:11

"Νταντάδες της Γειτονιάς": Έρχονται από τον Μάρτιο σε όλη τη χώρα - Αναλυτικά οι δικαιούχοι και οι 4 προϋποθέσεις

"Οι νταντάδες της γειτονιάς" σύμφωνα με την κ. Ράπτη αφορούν ακόμα και τον παππού και τη γιαγιά οι οποίοι μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ 06 Φεβ 2026 | 11:47

Κικίλιας για Χίο: Να αποφεύγουμε ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς - Δεν προδικάζω τις έρευνες

"Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θαλάσσια σύνορά μας" ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ 06 Φεβ 2026 | 11:22

Ο Κασσελάκης προαναγγέλλει ανακοινώσεις για συνεργασίες στο συνέδριο του κόμματος: Είμαστε "αντισυστημικό Κέντρο"

"Θέλουμε να είμαστε ένα αντισυστημικό, αλλά ρεαλιστικό κόμμα το οποίο εκφράζει το προοδευτικό κέντρο", δηλώνει ο Στ. κασσελάκης για το Κίνημα Δημοκρατίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 06 Φεβ 2026 | 09:54

Γκάφα ολκής του Βελόπουλου: Παρουσίασε σκηνή από σειρά με τη Lady Gaga ως... υλικό του φακέλου Επστάιν [βίντεο]

"Δείτε εδώ, τη βλέπετε αυτή την κυρία. Δείτε τα παιδιά δεξιά και αριστερά τι πίνουν; Κόκκινο χρώμα", είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος δείχνοντας σκηνή από το American Horror Story.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ''ΦΩΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ'' 06 Φεβ 2026 | 09:17

Λατινοπούλου για Χίο: "Κάτω τα χέρια από το Λιμενικό - Θανατική ποινή για τους λαθροδιακινητές"

"Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό Λιμενικό που φυλάει Θερμοπύλες", δήλωσε η Αφροδίτη Λατινοπούλου ενώ παράλληλα διερωτήθηκε "πού είναι οι συλλήψεις των διακινητών".

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΙΔΕΕΣ 06 Φεβ 2026 | 09:13

Ποιον γνωστό τηλεπαρουσιαστή... εξωτερικού θέλει η ΝΔ για τα ψηφοδέλτια των αποδήμων

Σύμφωνα με το θεωρείο της Καθημερινής, η κατάρτιση ψηφοδελτίων εξωτερικού θα γίνει και με κριτήριο ποιος μπορεί να φέρει περισσότερες ψήφους στο κόμμα.

ΒΙΝΤΕΟ 06 Φεβ 2026 | 08:32

Αγριος καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη για τη Χίο: "Γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες;" - "Φασιστικό επιχείρημα"

Η ένταση κλιμακώθηκε όταν ο κ. Δρυμιώτης παρενέβη απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: "εγώ πιστεύω το Λιμενικό, εσείς γιατί πιστεύετε τους λαθρομετανάστες".