
"Την ώρα της αλήθειας η κυβέρνηση αποδείθτηκε πολύ λίγη. Στο χθεσινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν έδειξε την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να προστατεύσει τα εθνικά συμφέροντα", σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
"Συμφώνησε να ξεκινήσει θετική ατζέντα με την Τουρκία, χωρίς να εξασφαλίσει καμία συγκεκριμένη δέσμευσή της, παρά αρκέστηκε σε αόριστες αναφορές για το μέλλον", πρόσθεσε.
Η κριτική της Φώφης Γεννηματά στον πρωθυπουργό
Η κ. Γεννηματά επέκρινε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν διεκδίκησε και δεν πέτυχε ρυθμίσεις που θα προέβλεπαν ότι η υλοποίηση της θετικής ατζέντας με την ΕΕ συνεπάγεται πως η Τουρκία:
-Εγκαταλείπει το casuς belli.
- Θα προσχωρήσει στη Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας, ως μέρος του ενωσιακού κεκτημένου.
- Θα σέβεται πλήρως την κυριαρχία και κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών-μελών της ΕΕ, εγκαταλείποντας τις απαράδεκτες θεωρίες για "γκρίζες ζώνες".
- Θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τι ςελευθερίες στο εσωτερικό της.
- Θα δέχεται "επιστροφές" μεταναστών από όλη τη χώρα και όχι μόνο από τα νησιά με αναθεώρηση της σχετικής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας παράλληλα με τη νέα χρηματοδότηση.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr