Γεννηματά: Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει πράξη τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει πράξη τη "νέα αλλαγή", που "έχει ανάγκη ο τόπος", υπογράμμισε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Η πρόταση του ΚΙΝΑΛ μπορεί να κάνει πράξη τη "νέα αλλαγή", που "έχει ανάγκη ο τόπος", υπογράμμισε η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του ΚΙΝΑΛ για το "Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο", σε ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι της πόλης.

"Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, με το δικό μας αφήγημα" είπε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι η πρόταση του κόμματός της, που λαμβάνει υπόψη την αξιοποίηση και των ευρωπαϊκών πόρων, συνολικά εβδομήντα δισεκατομμυρίων ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, αλλά και της νέας ΚΑΠ, μπορεί να φέρει τη "νέα αλλαγή" για τη χώρα στον "αντίποδα" των ασκούμενων πολιτικών.

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, με αφορμή τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ, λέγοντας ότι σε αυτό το διάστημα "ο κ. Μητσοτάκης χτίζει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους, που αυξάνονται και για τους νέους ανθρώπους". Ανέφερε ότι η "ανάπτυξη αφορά μόνο τους μεγάλους", ότι "καθιερώθηκε η φτηνή εργασία", ότι "ο αυταρχισμός κυριαρχεί στα πανεπιστήμια", όπως και η "ανασφάλεια" στις γειτονιές, ότι "η βαριά εγκληματικότητα είναι σε έξαρση", ότι "η αναξιοκρατία και η αδιαφάνεια κυριαρχούν", ότι η εξωτερική πολιτική χαρακτηρίζεται από παθητικότητα και "η πράσινη ανάπτυξη δεν φτάνει σε κάθε σπίτι".

"Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται. Στο διάστημα αυτό, το μεταρρυθμιστικό προσωπείο έπεσε και ο δήθεν νεωτεριστικός εκσυγχρονιστικός λόγος" είπε κ.Γεννηματά και έκανε λόγο για "απορρυθμιστική μανία και στροφή στο παρελθόν", αλλά και διάθεση να αποξηλωθούν "νόμοι του ΠΑΣΟΚ, που δεν τόλμησε κανείς να αγγίξει και που άντεξαν ακόμη και στα μνημόνια" και πρόσθεσε:

Διαβάστε Επίσης

"Το γαλάζιο πελατειακό κράτος αντικαθιστά το ροζ του ΣΥΡΙΖΑ".

"Εμείς μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Εμείς μιλάμε για το στόχο της πλήρους απασχόλησης" συνέχισε η κ. Γεννηματά και παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε:

"Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία, αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές και αυτή είναι η διαφορά μας με την κυβέρνηση. Προτεραιότητα μας, οι επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγή. Το μότο μας είναι "Παράγουμε και εξάγουμε".

Η κ. Γεννηματά συμπλήρωσε ότι οι επιπτώσεις της κυβερνητικής πολιτικής "οδηγούν σε αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού" και σημείωσε:

"Με το αφήγημά μας για την νέα αλλαγή διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις. Θα το πετύχουμε, μαζί με όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Σε ότι αφορά το ρυθμό του εμβολιασμού κατά το κορονοϊού, η κ. Γεννηματά υποστήριξε ότι "δεν προχωρεί ικανοποιητικά" και ότι "επιβάλλεται να επιταχυνθεί άμεσα". Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι άφησε στην τύχη του το ΕΣΥ, τις υποδομές και τους ανθρώπους του και ότι δεν έχει καμία πρόθεση για την ενίσχυση του και τόνισε: "Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωτοστατήσει στην συνεννόηση και τη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας, για να ξανακερδηθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών... Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών, με όλα τα στελέχη του, σε όλη τη χώρα και στα social media".

Ιδιαίτερα εκτεταμένη ήταν η αναφορά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ στη Θεσσαλονίκη και στο ρόλο της για την ανάπτυξη της χώρας.

"Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη Θεσσαλονίκη, που χρειάζεται ένα "αναπτυξιακό άλμα", στην υποβαθμισμένη δυτική πλευρά της και μια "πράσινη ανάπλαση" στο επιβαρυμένο κέντρο της πόλης" είπε η κ. Γεννηματά.

Σημείωσε, ότι προϋπόθεση είναι να ψηφιστεί επικαιροποιημένο ρυθμιστικό και να επανασυσταθεί ο ΟΡΣ, αλλά και να αναβαθμιστεί αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά η δυτική πλευρά της πόλης.

Για τη ΔΕΘ, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι πρέπει να αλλάξει ο σχεδιασμός για αναβάθμισή της στο ίδιο σημείο, αν και σημείωσε ότι το θέμα είχε όντως συζητηθεί και παλαιότερα, όμως τώρα, όπως είπε, με τους ευρωπαϊκούς πόρους, ανοίγεται "μια εντελώς διαφορετική προοπτική". Πρότεινε, "ο ψηφιακός εγκέφαλος" της έκθεσης να παραμείνει στο κέντρο της πόλης, μαζί με το πολιτικό και οικονομικό φόρουμ, ενώ το "σώμα" του εκθεσιακού κέντρου να μεταφερθεί στα δυτικά, σε νέες εγκαταστάσεις, αφήνοντας το σημερινό χώρο για μια ήπια αξιοποίηση, με χώρους πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής.

Διαβάστε Επίσης

Για την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου και τα σχέδια για τη μαρίνα της Αρετσούς, είπε ότι "το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει άμεσα να τροποποιήσει τον σχεδιασμό, με βάση τις προτάσεις του δήμου Καλαμαριάς και να συσταθεί άμεσα φορέας συντονισμού και υλοποίησης για ολοκληρωμένη ανάπλαση του ενιαίου παραλιακού μετώπου, με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και ενός "επιστημονικού γνωμοδοτικού συμβουλίου".

Για το μετρό, μίλησε για καθυστερήσεις και διαχρονικές "παλινωδίες" "πότε με τα εγκαίνια εικονικής πραγματικότητας και με τους μουσαμάδες του ΣΥΡΙΖΑ" και "πότε με τις αδικαιολόγητες συγκρούσεις που προκαλεί η ΝΔ" και ειδικότερα για το σταθμό Βενιζέλου . Προέβλεψε ότι η αντιπαράθεση "δε θα σταματήσει, ούτε με την οριακής πλειοψηφίας απόφαση του ΣτΕ". Πρότεινε, τη "συγκρότηση διεπιστημονικής επιτροπής, με κύρος, που θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και θα προτείνει την βέλτιστη λύση".

"Το έργο πρέπει να επιταχυνθεί, και επιτέλους να ολοκληρωθεί", αλλά και να επεκταθεί προς τα δυτικά, είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Επίσης , επεσήμανε την ανάγκη για καλύτερη αστική συγκοινωνία και αστικές αναπλάσεις.

Για το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν τάχιστα τα πρόδρομα έργα και να ενταχθεί στο ΕΣΥ με την ολοκλήρωσή του.

Τέλος, η κ. Γεννηματά πρότεινε τη δημιουργία εκατόν πενήντα νέων κλινών ΜΕΘ στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κ. Μακεδονίας, την εκπόνηση ειδικού σχεδίου "εμπλοκής" των μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων της πόλης σε ενδεχόμενο τέταρτο κύμα της πανδημίας, τη λειτουργία του περιφερειακού εργαστήριου Δημόσιας Υγείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου, την ίδρυση τεσσάρων μονάδων χρόνιων παθήσεων εντός νοσοκομείων (με την πρώτη μονάδα πιλοτικά στο νοσοκομείο Παπανικολάου), την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού κυρίως ιατρών-νοσηλευτών και τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων που έδωσαν τη μάχη κατά του covid και τη δημιουργία ενός "θεματικού πάρκου υγείας" στο τέως στρατόπεδο Καρατάσου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

"ΜΑΧΗ" ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 22 Ιουλ 2021 | 14:42

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί εργαζομένων: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπέρ της τροπολογίας - Όχι από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψηφίζουν τον υποχρεωτικο εμβολιασμό εργαζομένων σε δομές υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων. Δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 και Ελληνική Λύση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΙΝΑΛ 22 Ιουλ 2021 | 13:40

Γεννηματά: Μπορώ να εγγυηθώ τον διπλασιασμό των ποσοστών μας - Το έχω αποδείξει στην πράξη

"Το ΚΙΝΑΛ υπάρχει επειδή υπάρχει το ΠΑΣΟΚ. Και το ΠΑΣΟΚ σήμερα υπάρχει και είναι κοινοβουλευτικό κόμμα επειδή υπάρχει το Κίνημα Αλλαγής", είπε η κ. Γεννηματά.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ 18 Ιουλ 2021 | 17:06

Γεννηματά: Ο φόβος για τις γυναίκες είναι μέσα στα σπίτια - Φτάνει πια

Mε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολίασε το θλιβερό περιστατικό της δολοφονίας της νεαρής γυναίκας στη Φολέγανδρο

ΤΙ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ 17 Ιουλ 2021 | 20:31

Νίκος Ανδρουλάκης: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Επισήμως ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) το φθινόπωρο ο ευρωβουλευτής, Νίκος Ανδρουλακης.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ 17 Ιουλ 2021 | 18:20

Χρηστίδης: Ομολογία αποτυχίας η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει lockdown

Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για τους χειρισμούς της όσον αφορά στη διαχείριση του νέου κύματος του κορονοϊού.

ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ 16 Ιουλ 2021 | 13:46

Καμπάνια Γεννηματά υπέρ του εμβολιασμού: "Εμβολιαζόμαστε γιατί νοιαζόμαστε - Στηρίζουμε την υποχρεωτικότητα" [εικόνες]

Το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας Άργους επισκέφθηκε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 15 Ιουλ 2021 | 12:39

Λοβέρδος: Να απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για τους ανεμβολίαστους βουλευτές

Όσοι βουλευτές δεν εμβολιάζονται να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι τους, προτείνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 13 Ιουλ 2021 | 08:35

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στηρίζει Λοβέρδο ο Γρηγοράκος - "Το ΠΑΣΟΚ θέλει ένα άλλο αφήγημα"

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος τόνισε ότι συμπαρατάσσεται με τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

TO THE POINT 12 Ιουλ 2021 | 14:19

ΚΙΝΑΛ- Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση: Μάχη Λοβέρδου - Ανδρουλάκη για την πρωτιά, τρίτη η Γεννηματά

Αμφίρροπη αναμέτρηση μεταξύ του Α. Λοβέρδου (33,8%) και του Ν. Ανδρουλάκη δείχνουν (32,5%) τα ευρήματα της έρευνας της εταιρείας to the point για τις προσεχείς εκλογές στο ΚΙΝΑΛ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝΑΛ 06 Ιουλ 2021 | 14:09

Λοβέρδος: Αν εκλεγώ, θα αναλάβω πρωτοβουλία να φύγει ο Τσίπρας από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές - Τους παραπλανά

"Η δράση του είναι παραπλανητική και υπονομευτική. Λανσάρεται ως επόμενος πρωθυπουργός", είπε για τον Αλέξη Τσίπρα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ» 01 Αυγ 2021 | 19:58

Κυβερνητικές πηγές σε Τσίπρα: Να σταματήσει τη φθηνή αντιπαράθεση εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε η πυρκαγιά

Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά, απαντούν κυβερνητικές πηγές για την ανάρτηση του.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 01 Αυγ 2021 | 19:57

Τσίπρας: Η σκέψη μας στην Αχαΐα - Οι υπεύθυνοι να μην προκαλούν με selfie από παραλίες

"Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν" ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας για την πυρκαγιά στην Αιγιαλεία.