Γεννηματά: Ναι σε συνεργασίες αλλά όχι στη λογική των αριθμών

«Θα προωθήσουμε λοιπόν την προοδευτική Ατζέντα και θα αναζωογονήσουμε τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα με το Κίνημα Αλλαγής», λέει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γεννηματά: Ναι σε συνεργασίες αλλά όχι στη λογική των αριθμών

Οι ευρωεκλογές τον επόμενο Μάιο είναι εκλογές κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης και πρόκληση», επισημαίνει η Φώφη Γεννηματά σε άρθρο της στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με τίτλο: « ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Η κ. Γεννηματά μεταξύ άλλων τονίζει ότι «οι εκλογές αυτές προσφέρουν τη μοναδική ευκαιρία για τις Σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να βάλουν τέλος στην παρακμή. Να προωθήσουν μια αυθεντικά προοδευτική ατζέντα και να κερδίσουν "τις καρδιές και τα μυαλά" των πολιτών» συμπληρώνοντας ότι είναι η ώρα της Σοσιαλδημοκρατίας, είναι η ώρα της αφύπνισης και κινητοποίησης των προοδευτικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, «η μετατόπιση της άσκησης οικονομικής πολιτικής προς την ελεύθερη αγορά, τις πολιτικές ακραίας λιτότητας και την ανεξέλεγκτη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών θεσμών, που υιοθετήθηκαν εύκολα και άκριτα από ηγεσίες και κόμματα, θόλωσε το ιδεολογικό υπόβαθρο της σοσιαλδημοκρατίας».

Ως απάντηση θεωρεί στις προκλήσεις αυτές δεν μπορεί να είναι η επιστροφή στο παρελθόν, όπως επιδιώκουν οι ακροδεξιές και εθνολαϊκιστικές δυνάμεις. «Η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν μπορεί να ξαναγίνει η "Σκοτεινή Ήπειρος", να επιστρέψει στους "δαίμονες του παρελθόντος" με την κυριαρχία του αυταρχισμού, την παραβίαση του κράτους δικαίου, ατομικών δικαιωμάτων, ξενοφοβία, ρατσισμό, την κατασκευή τειχών. Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ο χώρος της δημοκρατίας, της ανοιχτής κοινωνίας και του ανθρωπισμού», υποστηρίζει η κ. Γεννηματά.

Σκιαγραφώντας το όραμα των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ότι είναι μια κοινωνική Ευρώπη της ανάπτυξης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

Προτείνει την επεξεργασία ενός νέου προοδευτικού Σοσιαλδημοκρατικού Σχεδίου που ως ένα νέο κοινωνικό και Ευρωπαϊκό Συμβόλαιο θα περιστρέφεται γύρω από τέσσερις κεντρικούς πυλώνες:

Πρώτον, την προώθηση της δίκαιης κοινωνίας με συγκεκριμένα μέτρα και αναδιανεμητικές πολιτικές που θα καταπολεμούν τις νέες ανισότητες, τη φτώχεια, τις διακρίσεις, τις αποκλίσεις, θα προωθούν την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς,

Δεύτερον, την διαμόρφωση με βάση τις αξίες μας, ολοκληρωμένης κοινής πολιτικής για την μετανάστευση και τους πρόσφυγες και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Τρίτον, την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής ενοποίησης για τη δημιουργία της κοινωνικής Ευρώπης, την ολοκλήρωση της ΟΝΕ.

Τέταρτον, κανονιστικό πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ένας ενάρετος κύκλος είναι εφικτός όπου αξιοπρεπείς μισθοί, συντάξεις, και κοινωνική ασφάλιση συνάδουν με υψηλή ανάπτυξη, περισσότερες και καλύτερες δουλειές.

Επισημαίνει πως η προώθηση της σοσιαλδημοκρατικής Ατζέντας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να γίνει μέσα από ένα ισχυρό μέτωπο συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων «στη βάση των διαχρονικών αρχών, αξιών και αισθητικής που χαρακτηρίζουν τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Και στη βάση του συγκεκριμένου πολιτικού προγράμματος και θέσεων. Όχι στη λογική των αριθμών και σκοπιμοτήτων που αλλοιώνουν το προοδευτικό μήνυμα, την ταυτότητα και τελικά την αξιοπιστία μας», όπως συγκεκριμένα τονίζει.

Συμπληρώνει δε ότι οι πραγματικά σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εφαρμόζουν αυτά που πιστεύουμε στην πράξη.

Να έχουν πραγματικά προοδευτική agenda και όχι αριστερό προσωπείο».

Προσδιορίζοντας την τακτική του Κινήματος Αλλαγής η επικεφαλής του αναφέρει: «Εμείς λέμε Ναι σε προοδευτικές συνεργασίες κεντροαριστερών- σοσιαλδημοκρατών, με δυνάμεις όμως που πραγματικά υπηρετούν την πρόοδο και την δημοκρατία. Λέμε Όχι σε ευκαιριακές ετερόκλητες συμμαχίες με τη σκέψη μόνο στους αριθμούς.

Θα προωθήσουμε λοιπόν την προοδευτική Ατζέντα και θα αναζωογονήσουμε τη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα με το Κίνημα Αλλαγής και στην Ευρώπη με τις ειλικρινείς συνεργασίες προόδου και δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτό: Ευρωκίνηση αρχείου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟ TWITTER 11 Ιαν 2022 | 10:29

Όταν ο Νταβίντ Σασόλι αποχαιρετούσε τη Φώφη Γεννηματά

Στις 25 Οκτωβρίου, ημέρα θανάτου της Φώφης Γεννηματά, ο David Sassoli την είχε αποχαιρετίσει μ΄ ένα συγκινητικό μήνυμα στο twitter

«Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ» 06 Ιαν 2022 | 10:03

Φώφη Γεννηματά: Συγκινεί ο σύζυγός της - "Σαν σήμερα γιορτάζαμε, κοιμήσου Περσεφόνη..."

Με μία συγκινητική ανάρτηση ο Ανδρέας Τσούνης, με αφορμή την ημέρα των Θεοφανείων και την ονομαστική της εορτή, θυμάται τη Φώφη Γεννηματά.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ 2022 31 Δεκ 2021 | 13:51

Συγκινεί ο Ανδρέας Τσούνης, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά: Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά για την οικογένειά μας

Το 2021 ήταν για την οικογένεια μας η χειρότερη χρονιά.Tο μόνο που θέλεις να ελπίζεις είναι το 2022 να φέρει κάτι καλύτερο. Κυρίως με Υγεία. Καλή Χρονιά", έγραψε ο Ανδρέας Τσούνης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ 27 Δεκ 2021 | 20:36

"Αντάρτικο" Κύρτσου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πλεύρης - Αυτά είναι δήθεν μέτρα

Αντάρτικο του ευρωβουλευτής Γιώργου Κύρτσου για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ 20 Δεκ 2021 | 13:59

Κατρούγκαλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, αλλά θέλουμε να καλύψουμε το Κέντρο

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Θέλουμε να καλύψουμε όλο τον χώρο της δημοκρατικής παράταξης από το προοδευτικό Κέντρο έως την Αριστερά", αναφέρει σε συνέντευξη του ο Γ. Κατρούγκαλος

ΕΞΑΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΚΟΣΜΙΟ 18 Ιαν 2022 | 13:03

Πώς ένα email γονέα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου άλλαξε τη μορφή ενός δημοτικού σχολείου στην Κομοτηνή [εικόνες]

Το μήνυμα του γονέα και τα γρήγορα αντανακλαστικά της Πολιτείας για το εξαθέσιο δημοτικό Κοσμίου στην Κομοτηνή.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ FOUR SEASONS 18 Ιαν 2022 | 13:00

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Σαουδάραβα Κροίσο του τουρισμού Κhaled Juffali στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την Τρίτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Khaled Juffali, έναν από τους επιφανέστερους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας.

ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 18 Ιαν 2022 | 12:47

Αγρια κόντρα Πρετεντέρη- Ραγκούση: Ποιον θα πάρουν με τις πέτρες και ποιος "κοιμήθηκε ΠΑΣΟΚ και ξύπνησε σε άλλο κόμμα"

Αγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα σε Γιάννη Πρετεντέρη και Γιάννη Ραγκούση για την φράση του βουλευτή "θα τον είχαν πάρει με τις πέτρες".

ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 18 Ιαν 2022 | 12:44

Ερχονται τα έξι πρώτα ελληνικά Rafale στην Τανάγρα: Θα πετάξουν την Τετάρτη πάνω από την Ακρόπολη

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου καταφθάνει στην Ελλάδα η πρώτη εξάδα των Rafale της Πολεμικής Αεροπορίας. Θα πετάξουν πρώτα πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ TIMES 18 Ιαν 2022 | 12:02

Γλυπτά Παρθενώνα - Καρφιά και από Γερμανικό Τύπο: Αμφίβολα τα βρετανικά επιχειρήματα

"Όπως και η ίδια η πολιτική μοίρα του Τζόνσον, η διαμάχη για τα γλυπτά φουντώνει εκ νέου και πάλι" γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 11:10

Δημήτρης Μάντζος: Ο 40άρης δικηγόρος που αναλαμβάνει νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Γυναίκα δημοσιογράφος αναπληρώτρια

Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο 40χρονος δικηγόρος, μέχρι τώρα διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Δημήτρης Μάντζος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 18 Ιαν 2022 | 10:44

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση στα ΗΑΕ

"Η Ελλάδα αναγνωρίζει το δικαίωμα στην αυτοάμυνα, όπως αυτό προβλέπεται ρητά στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών", αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 18 Ιαν 2022 | 10:16

Θάνος Πλεύρης: Η τρυφερή φωτογραφία από τον γάμο του ανήμερα της ονομαστικής του εορτής - Εχει επέτειο

Ο υπουργός Υγείας, θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσοι του ευχήθηκαν για τη γιορτή του.