Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή

«Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», είπε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Γεννηματά: Ο Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή

«Το 2020 είναι μια χρονιά κρίσιμη για τα εθνικά μας θέματα. Η πολιτική του κ. Ερντογάν απειλεί ευθέως την σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας. Από τις απειλές ο κ. Ερντογάν έχει περάσει σε επιθετικές πράξεις. Είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει υποτιμήσει την τουρκική απειλή. Επιχειρεί να το υποβαθμίσει, ενώ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη χώρα. Επιβάλλεται εθνική εγρήγορση με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα».

Αυτά τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκινώντας την ομιλία της στον Πύργο, κατά την διάρκεια εκδήλωσης που οργάνωσε η νομαρχιακή επιτροπή του κόμματος, στο αμφιθέατρο του διοικητηρίου.

Όπως πρόσθεσε η Φώφη Γεννηματά, «μόνο μια καλά προετοιμασμένη συνάντηση πολιτικών αρχηγών μπορεί να χαράξει τη δική μας εθνική γραμμή, μόνο όταν υπάρχει ένα αρραγές εθνικό μέτωπο, μπορεί η Ελλάδα να εκπέμπει αποφασιστικότητα και πυγμή, να διεκδικεί τη στήριξη των συμμάχων της και να μεταδίδει ενότητα και αυτοπεποίθηση στον λαό».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «είναι καταστροφικό να μας θεωρούν σύμμαχοι και εταίροι προβλέψιμα δεδομένους», συμπληρώνοντας ότι «αυτό συμβαίνει όλα τα τελευταία χρόνια από το 2015 και έπειτα, με ολέθρια αποτελέσματα για τα εθνικά μας θέματα και την εξωτερική μας πολιτική».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο προσφυγικό ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη έχει επιλέξει να βαδίσει ακριβώς στα χνάρια που άφησε πίσω του ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν έχει κανένα σχέδιο για τη διαχείριση των μεταναστευτικών - προσφυγικών ροών» και συνέχισε: «Στη θεωρία τόσους μήνες παρουσιάζει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Η κατάσταση επιδεινώνεται με ορατό τον κίνδυνο να ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Θα επαναλάβω ότι το ζήτημα είναι ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό. Και μόνο ως τέτοιο μπορεί να αντιμετωπισθεί. Την ώρα που χρειάζεται να αυξήσουμε με κάθε τρόπο την πίεση προς την Ευρώπη ακόμα και με βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις, η κυβέρνηση μοιρολατρικά, όπως ακριβώς και η προηγούμενη, δεν διεκδικεί, δεν αναλαμβάνει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και μετατρέπει ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα σε εθνική τραγωδία».

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «είναι φανερό ότι το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας στηρίζεται σε μία ‘γαλάζια' λιτότητα, ενώ όλες οι δεσμεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης είναι εδώ, παραμένουν ζωντανές και ισχυρές».

Επίσης παρατήρησε ότι «τα υπερπλεονάσματα, συνεχίζονται και το υπερταμείο της υποτέλειας παραμένει στα χέρια των δανειστών για πολλά χρόνια ακόμα χωρίς να έχουμε εμείς τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε αυτό τον πλούτο για να ενισχύσουμε και την ανάπτυξη και το ασφαλιστικό μας για να εξασφαλίσουμε τις νέες γενιές».

Όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, είπε ότι «υπάρχουν προσωρινά επιδόματα αντί για κοινωνικό κράτος, για αυτό εμείς προτείνουμε και καταθέσαμε πρόταση νόμου, να δοθεί κανονική 13η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους».

Ακόμη, ανέφερε ότι «είναι απροστάτευτη η πρώτη κατοικία, αφού τον Απρίλιο τελειώνει η προστασία που είχε ξεκινήσει με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια και ξεκινούν οι πλειστηριασμοί». Παράλληλα, τόνισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής επαναφέρει στη Βουλή με πρόταση νόμου τις ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να μην χάσουν οι άνθρωποι που έχουν πραγματική αδυναμία τα σπίτια τους».

Στην συνέχεια, σημείωσε ότι «το ΕΣΠΑ λιμνάζει, οι μικρομεσαίοι βλέπουν το τζίρο τους να μικραίνει σε αντίθεση με τις μεγάλες επιχειρήσεις, που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της αγοράς αυξάνουν τα κέρδη τους γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης».

Μιλώντας για τους αγρότες, είπε ότι «παραμένουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους, αφού τις επόμενες ημέρες είναι προ των πυλών η νέα ΚΑΠ και δεν υπάρχει κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης από την ελληνική πλευρά, ενώ είναι φανερό ότι πηγαίνουν για απώλεια κοινοτικών πόρων στον τομέα αυτό».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε αυτό το σημείο, «η Κυβέρνηση των μεταρρυθμίσεων αποδείχθηκε Κυβέρνηση των διευθετήσεων» και πρόσθεσε: «Το είδαμε και στο μπάχαλο που δημιούργησε στο ποδόσφαιρο. Αδυνατεί να επιβάλλει το νόμο στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η εξυγίανση του χώρου απαιτεί τομές και όχι νταραβέρια κ. Μητσοτάκη».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της, η Φώφη Γεννηματά επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «έχουμε τη διεύρυνση του "απ' όλα έχει ο μπαξές" του κ. Τσίπρα» και συνέχισε: «Μα πιστεύει στ' αλήθεια κανείς, ότι ο κ. Τσίπρας κόπτεται για προοδευτικές συμμαχίες και συνεργασίες; Είναι ο ίδιος και η πολιτικά ετερόκλητη συμμαχία του που προσπάθησε να εξαγνίσει την κυβέρνηση Καραμανλή για τη μαύρη τρύπα του χρέους και του ελλείμματος που οδήγησε στην κρίση και συνεργάστηκε με το παραδικαστικό κύκλωμα της δεξιάς. Ήταν δική του επιλογή να συγκυβερνήσει με ένα ακροδεξιό μόρφωμα που τελικά αφομοίωσε στους κόλπους του. Ήταν δική του απόφαση να εφαρμόσει σκληρές συντηρητικές πολιτικές, με το πιο σκληρό μνημόνιο που υπέγραψε το 2015».

«Το αποτέλεσμα», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, «ήταν να ανοίξει διάπλατα το δρόμο στην επάνοδο της Δεξιάς, την οποία υποτίθεται τώρα κόπτεται να αναχαιτίσει αναζητώντας συμμάχους και σήμερα αδυνατεί να ασκήσει αντιπολίτευση στη Βουλή, γιατί δεν έχει αφήγημα».

Ακόμη είπε ότι «ήταν καθαρά δική του επιλογή να μαζέψει αποστάτες από τα αζήτητα της κεντροαριστεράς, μια τακτική που συνεχίζει και μετά τις εκλογές, ενώ με την στάση του και την πολιτική του, στην πράξη, έχει αναιρέσει τα μεγάλα λόγια περί αναζήτησης προοδευτικών συνεργασιών».

Η Φώφη Γεννηματά έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ομιλία της για το έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών - Πύργου, θυμίζοντας ότι «τον Ιούλιο του 2016 επισκέφθηκα το εγκαταλελειμμένο έργο και κατήγγειλα την ακύρωση της δημοπράτησης του και την κατάτμηση σε 8 εργολαβίες».

«Δυστυχώς» συνέχισε «το έργο παρά τις προεκλογικές φιέστες για επανέναρξη εργασιών παραμένει εγκαταλελειμμένο, για είναι αυτό απολύτως υποκριτική η στάση του κ. Τσίπρα που εκφράζει τους φόβους του για την υλοποίηση του, αφού έχει την κύρια ευθύνη για την ακύρωση της δημοπράτησης το 2015».

Αναφερόμενη στο ΚΙΝΑΛ είπε ότι «κάποιοι νόμιζαν ότι ήμασταν πριν από την διάλυση, αλλά όμως έχουμε ρυθμιστικό ρόλο και ο στόχος μας είναι να γίνουμε και πάλι πρωταγωνιστές με νέες ιδέες και με εμπειρία», τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «το μήνυμά μας σήμερα από την Ηλεία είναι πολιτική αντεπίθεση με αυτοπεποίθηση».

Ακόμη, είπε ότι «προσπαθούν συνεχώς να μας αποκλείουν και να διαστρεβλώνουν το λόγο μας και τη φωνή μας» και πρόσθεσε: «Είμαστε διαρκώς στο στόχαστρο της προπαγάνδας. Έφυγαν τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ και ήρθαν οι παπαγάλοι της ΝΔ. Αυτό βέβαια δείχνει ότι ανησυχούν και μας υπολογίζουν».

Το 2020, συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, «είναι η χρονιά της μεγάλης αντεπίθεσης, ένα πραγματικό ξεκίνημα αλλαγής» και συμπλήρωσε: «Στις εξετάσεις στα μάτια των προοδευτικών πολιτών, στόχος μας είναι να πάρουμε 20 στην καρδιά των ελλήνων πολιτών, να πείσουμε ότι υπάρχει η ξεκάθαρη εναλλακτική πρόταση της πραγματικής κυβερνώσας αριστεράς και μπορούμε να την κάνουμε πραγματικότητα με το Κίνημα Αλλαγής».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα παραμείνει στον Πύργο, όπου θα παραστεί στις θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στην συνέχεια θα επισκεφθεί το δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο.

Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά στην Ηλεία θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη το μεσημέρι στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο, Γιάννη Λέντζα.

Πηγή, φωτό: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΥΝΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Ιαν 2022 | 15:36

Ανδρέας Τσούνης: Βράζει η κοινωνία για τα φαινόμενα κακοποίησης γυναικών, περιμένω ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, λέει ο σύζυγος της Γεννηματά

"Δεν βράζει μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά όλη η ελληνική κοινωνία με αυτά που αποκαλύπτονται και η ΝΔ δεν βλέπω να έχει πάρει κάποια επίσημη θέση", γράφει ο Ανδρέας Τσούνης.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΑ ΧΩΡΙΚΑ ΥΔΑΤΑ 16 Ιαν 2022 | 14:52
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 16 Ιαν 2022 | 13:18

Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία για την Ίμβρο: Να σεβαστεί όσα έχει υπογράψει

Κάθε διάκριση σε βάρος των Ελλήνων της Ίμβρου αντιβαίνει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τις διεθνείς συμβάσεις των δικαιωμάτων του ανθρώπου, το μήνυμα Μητσοτάκη.

ΝΟΥΡΕΝΤΙΝ ΝΕΜΠΑΤΙ 15 Ιαν 2022 | 18:57

Τουρκία: Μέχρι τα μέσα του 2023 ο πληθωρισμός θα πέσει σε μονοψήφια νούμερα, λέει ο υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Νουρεντίν Νεμπάτι είπε ότι μέχρι χθες το βράδυ πάνω από 131 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (9,69 δις δολάρια) είχαν κατατεθεί σε λογαριασμούς

ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ 15 Ιαν 2022 | 16:49

Τουρκία: Ταραχές και συλλήψεις σε διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ μετά την αυτοκτονία φοιτητή

Οργισμένες οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και Τούρκων φοιτητών για την τραγική αυτοκτονία του 20χρουν φοιτητή ιατρικής Ενές Καρά.

ΠΕΤΑΞΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΔΕΛΙΟΥΣΣΑ 14 Ιαν 2022 | 19:43

Μπαράζ παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο - Τουρκικό drone κοντά στη Νίσυρο

Το τουρικό drone δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης - Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σήμερα έγιναν 6 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 13 Ιαν 2022 | 14:07

Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την επίθεση στη Σακελλαροπούλου: Διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα και δηλητηριάζετε το κλίμα

"Η Τουρκία αποκρύπτει τι έγινε στο παρελθόν αλλά και τη συνεχιζόμενη πολιτική της που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο", αναφέρει το Ελληνικό ΥΠΕΞ.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Ιαν 2022 | 13:15

Ο "ανασχηματισμός" του Νίκου Ανδρουλάκη: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής οι Τομείς Πολιτικής Ευθύνης, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 13 Ιαν 2022 | 09:04

Προκλητική επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Για τις δηλώσεις της σχετικά με την Γενοκτονία των Ποντίων

"Αβάσιμα" χαρακτηρίζονται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ τα όσα είπε η κ. Σακελλαροπούλου στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση επίσημης παρουσίασης του σχεδίου ανέγερσης του Μεγάρου Παγκόσμιου Ποντιακού Ελληνισμού

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 12 Ιαν 2022 | 15:07

Αυτή είναι η πρώτη τουρκική κατασκοπευτική κορβέτα που βγαίνει στη θάλασσα [εικόνες]

To Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παραλαμβάνει στις 14 Ιανουαρίου την κορβέτα A-591 Ufuk (Ορίζοντας), το πρώτο κατασκοπευτικό πλοίο της χώρας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 12 Ιαν 2022 | 13:16

Στην Αγκυρα ο Γιώργος Παπανδρέου - Θα βραβευτεί μαζί με τον Ζουλφού Λιβανελί με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα βραβευθεί μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Ζουλφού Λιβανελί, από τον Δήμαρχο της πόλης, Alper Dasdelen, με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Cankaya.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η GUBRETAS 12 Ιαν 2022 | 10:25

Νέο σκάνδαλο στην Τουρκία: Ο πρώην σπιτονοικοκύρης του Ερντογάν και η μυστηριώδης επένδυση τουρκικής εταιρείας στο Ιράν

Το 2008 η εταιρεία επένδυσε 681 εκατομμύρια δολάρια στο Ιράν, στη μεγαλύτερη ξένη εξαγορά στην ιστορία της Τουρκίας.

12 Ιαν 2022 | 09:30

Σάλος στην Τουρκία: Φήμες ότι ο Ερντογάν θέλει να βάλει... χέρι στα κοσμήματα των πολιτών για να εκδώσει ομόλογο

Φήμες που διέρρευσαν στη γειτονική Τουρκία θέλουν τον Ερντογάν να βάζει χέρι στα κοσμήματα των πολιτών.