Ενοχλημένη και σοκαρισμένη δηλώνει η Φ.Γεννηματά μια μέρα μετά τη συζήτηση των αρχηγών στη Βουλή κι αυτό διότι όπως είπε κάθε κουβέντα του πρωθυπουργού έσταζε μίσος.
Η κ. Γεννηματά σημείωσε πως στο παρελθόν όσο σκληρές και αν ήταν οι πολιτικές συζητήσεις , είχαν μία γέφυρα επικοινωνίας, που χθες φάνηκε πως κόβει οριστικά ο κ. Τσίπρας.
« Είμαι βαθύτατα προβληματισμένη μετά τη χθεσινή συζήτηση. Ενοχλημένη και σοκαρισμένη. Γιατί εκτός από την κοκορομαχία που παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον κ. Μητσοτάκη, αυτό που εμένα πραγματικά με σόκαρε χθες ήταν το μίσος που έσταζε από κάθε λέξη του Πρωθυπουργού» ανέφερε η κ. Γεννηματά. Από την άλλη η κ. Γεννηματά εγκάλεσε και τον αρχηγό της ΝΔ λέγοντας «Ο κ. Μητσοτάκης από τη μεριά του νομίζει ότι μπορεί να επιταχύνει με αυτό τον τρόπο το να γίνει Πρωθυπουργός. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές, ότι το «φύγε εσύ, έλα εσύ», δεν οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της χώρας.
Η εθνική συμφιλίωση είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση, το ότι κλείσαμε τις πληγές μας και μπορούμε να έχουμε πολιτικές διαφορές, χωρίς να υπάρχει μίσος και οργή μεταξύ μας
Ο πρωθυπουργός επέλεξε την πόλωση
« Χθες ο Πρωθυπουργός επέλεξε να κόψει κάθε περιθώριο συνεννόησης και συζήτησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Επιλέγει την πόλωση και την απομόνωση, μπας και καταφέρει να κρατηθεί λίγο παραπάνω Πρωθυπουργός σε αυτή τη χώρα» είπε η κ. Γεννηματά στο Real FM και συνέχισε« Διαλύει και καταστρέφει ό,τι χτίστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περίοδο της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα.
Σκεφτόμουν όλο το βράδυ χθες, όλα τα νέα παιδιά που προβληματίζονται για το εάν μπορούν να έχουν μέλλον στον τόπο μας. Επειδή έχω και εγώ παιδιά σε αυτή την ηλικία φοβάμαι ότι το μόνο πράγμα που θα σκέφτονταν ήταν πώς να βγάλουν ένα εισιτήριο χωρίς επιστροφή».
Χρειαζόμαστε εθνική γραμμή, χρειαζόμαστε εθνική αυτοπεποίθηση, χρειαζόμαστε συνεννόηση, χρειαζόμαστε εμπιστοσύνη στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.
Για τις κατηγορίες του κ. Τσίπρα προς του ΠΑΣΟΚ
Η κυβέρνηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς είμαστε εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη.
Η πολιτική διαδρομή και η προσφορά του ΠΑΣΟΚ, το έργο της παράταξής μας είναι τεράστιο γι’ αυτό τον τόπο. Προφανώς υπάρχουν και λάθη. αλλά επίσης Εμείς έχουμε προκαλέσει και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να συνυπογράψουμε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την ώρα που η χώρα μπήκε στο ευρώ και να μελετήσουμε τις ευθύνες όλων.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και δεν θα υπερασπιστούμε κανέναν εάν αποδειχθεί ότι έχει ζημιώσει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί κανείς να συκοφαντεί πριν η δικαιοσύνη αποφανθεί.
Έχουμε πει διαφάνεια παντού και όλα στο φώς και του αρνούνται.
Ξεκίνησα την παρέμβασή μου χθες στη Βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο. Εμείς έχουμε κάνει, βαθύτατο και αντικειμενικό έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από ανεξάρτητες ελεγκτικές εταιρείες. Το πόρισμα είναι, με δική μας πρωτοβουλία, στον εισαγγελέα εδώ και πάνω από 30 μήνες. Τους προκάλεσα και την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, να κάνουν πρώτα το ίδιο και μετά να έρθουν να μας ξαναμιλήσουν. Κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τολμήσει να το κάνει αυτό
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr