Follow us

Ανοίγουν απο αύριο τα κέντρα αισθητικής για μανικιούρ- Θα είχαμε 1000 νεκρούς αν ανοίγαμε τα καταστήματα

Αναφορικά με τις υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως θα υπάρξουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

"Αν άνοιγαν κανονικά τα καταστήματα θα είχαμε 1.000 νεκρούς την ημέρα", τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, μετά την έναρξη της μεθόδου click away στην αγορά.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατά τη συνομιλία του σήμερα με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων κανένας δεν είπε "εμένα δεν με νοιάζει, ας ανοίξουμε και ας έχουμε 1.00 νεκρούς την ημέρα”.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες μανικιούρ-πεντικιούρ, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως θα υπάρξουν σήμερα σχετικές ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Πέτσα, ενώ, όπως τόνισε, "έχει παρατηρηθεί πως αυτού του είδους οι υπηρεσίες παρέχονται παράνομα σε σπίτια, οπότε είναι πιο επικίνδυνο και δεν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούνται όταν είναι ανοιχτά τα κέντρα αισθητικής".

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Ανάπτυξης, η πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος click away πήγε αρκετά καλά και έγιναν χιλιάδες παραγγελίες με αυτό τον τρόπο. Στις μεγάλες αλυσίδες περίπου το 40% των νέων παραγγελιών που θα παραδίδονταν με ταχυμεταφορά θα τα παραλάβουν οι καταναλωτές με click away.

Άρα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, ο στόχος που ήταν η αποφόρτιση των εταιριών ταχυμεταφοράς φαίνεται πως επιτυγχάνεται.

Ανοίγουν απο αύριο τα κέντρα αισθητικής για μανικιούρ- Θα είχαμε 1000 νεκρούς αν ανοίγαμε τα καταστήματα

Πώς λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα - Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

"Ανέβασαν ρολά" σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια και κουρεία.

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας τους είναι από τις 7:00 έως τις 21:00. Επιπλέον, από σήμερα ανοίγουν και τα ΚΤΕΟ για μοτοσικλέτες, επιβατηγά οχήματα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και φορτηγά αυτοκίνητα μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους.

ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ

Πώς λειτουργεί από σήμερα η αγορά:

1. Το click away επιτρέπεται για όλα τα προϊόντα και για όλα τα καταστήματα αρκεί να έχουν είσοδο σε εξωτερικό δρόμο. Θα επικοινωνήσετε με το κατάστημα ή θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του για το πώς ακριβώς εφαρμόζει στην πράξη το μέτρο. Δεν είναι η διαδικασία κοινή για όλους. Το σίγουρο είναι ότι ως καταναλωτής θα έχετε στη διάθεσή σας μια ώρα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού για να πάτε και μία ώρα μετά το ραντεβού για να γυρίσετε. Θα πρέπει να έχετε στείλει SMS στο 13033 (το νούμερο 2) και να έχετε μαζί σας το χαρτί της παραγγελίας κατά την επίσκεψη στο κατάστημα.

2. Μεγάλο ζήτημα ανακύπτει με τις πωλήσεις παιχνιδιών. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων έχουν ήδη γονατίσει από τις πρώτες ημέρες της ιδιότυπης καραντίνας ενώ ο leader του χώρου (τα jumbo) ενημέρωσαν το κοινό ότι δεν μπορούν να εφαρμόσουν τα click away. Άλλη μεγάλη αλυσίδα, ο Μουστάκας, ενώ ξεκίνησε να εφαρμόζει το μέτρο, χθες σταμάτησε να δέχεται παραγγελίες προκειμένου να εκκαθαρίσει τις αγορές σε εκκρεμότητα.

3. Τα supermarket επιτρέπεται να πουλάνε παιχνίδια μόνο μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας ή με τη μέθοδο του click away. Δεν επιτρέπεται να τα διαθέτουν απευθείας από το ταμείο. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα που απαγορεύτηκαν προ ημερών (ρούχα, οικιακά σκεύη, παπούτσια κλπ.

4. Τα καταστήματα οπτικών δουλεύουν με τον ίδιο τρόπο που δούλευαν μέχρι σήμερα: με ραντεβού.

5. Τα κομμωτήρια επίσης λειτουργούν από σήμερα αποκλειστικά με ραντεβού. Μόνο για μαλλιά όμως και όχι για νύχια καθώς οι ΚΑΔ που ενσωματώνει η υπουργική απόφαση αναφέρονται μόνο στα κουρέματα και στα χτενίσματα.

CLICK AWAY

6. Τα βιβλιοπωλεία λειτουργούν μόνο αν το βιβλίο είναι το αποκλειστικό είδος που διαθέτουν στην αγορά. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η είσοδος σε πολυκαταστήματα που μεταξύ άλλων πωλούν και βιβλία. Η είσοδος γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες: αριθμό ατόμων ανά τετραγωνικό, μάσκα κλπ.

7. Τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν με click away γιατί η είσοδος των καταστημάτων είναι σε εσωτερικό και όχι εξωτερικό χώρο.

8. Οι πωλήσεις με τιμολόγιο επιτρέπονται από σήμερα μόνο εφόσον το είδος αφορά στην οικοδομή. Απαγορεύεται η είσοδος επαγγελματιών σε καταστήματα με υπολογιστές, βιβλία, ηλεκτρικά είδη κλπ.

CLICK AWAY

Τα μέτρα για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, ΚΤΕΟ

Βιβλιοπωλεία

- Για τα βιβλιοπωλεία, επιτρέπεται το λιανικό εμπόριο βιβλίων από εξειδικευμένα καταστήματα με κύριο ΚΑΔ 47.61 υπό τις προϋποθέσεις:
α) Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
β) Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
γ) Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ.
δ) Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

Κομμωτήρια

- Η λειτουργικά των κομμωτηρίων αφορά: στις υπηρεσίες κομμωτηρίων και άλλες υπηρεσίες καλλωπισμού/ΚΑΔ 96.02.10, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων γυναικών και κοριτσιών/ΚΑΔ 96.02.11, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.01, τις υπηρεσίες κομμωτηρίου και καλλωπιστηρίου γυναικών, που απασχολεί πάνω από δύο, τεχνίτες κομμωτές/ΚΑΔ 96.02.11.02, τις υπηρεσίες κομμωτηρίων και κουρείων ανδρών και αγοριών/ΚΑΔ 96.02.12, τις υπηρεσίες κουρείου/ΚΑΔ 96.02.12.01, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί μέχρι και δύο τεχνίτες/ ΚΑΔ 96.02.12.02, τις υπηρεσίες κουρείου ή κομμωτηρίου ανδρών, που απασχολεί πάνω από δύο τεχνίτες/ΚΑΔ 96.02.12.03
και με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

- Τέσσερα άτομα έως 100 τ.μ. και ένα άτομο για κάθε 15 τ.μ. επιπλέον.
- Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας.
- Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
- Έναρξη λειτουργίας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020.
- Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7 π.μ. έως τις 9 μ.μ..
- Δυνατότητα λειτουργίας τις Κυριακές 20 και 27 Δεκεμβρίου 2020.

CLICK AWAY

ΚΤΕΟ

Για τις υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών/ΚΑΔ 71.20.14.00 προβλέπεται ότι:
- Οι πελάτες προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικών μέσων.
- Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.
- Μέγιστος αριθμός ατόμων σε αναμονή: εννέα άτομα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

H ΓΡΙΠΗ ΗΡΘΕ ΝΩΡΙΣ 04 Δεκ 2022 | 23:39

Καμπανάκι Βασιλακόπουλου: "Χάνουμε ακόμα 120 Έλληνες κάθε εβδομάδα από κορονοϊό και το έχουμε ξεχάσει"

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μίλησε στην ΕΡΤ για τις ιώσεις, την γρίπη αλλά και τον κορονοϊό, που "σαρώνουν" την τρέχουσα περίοδο.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 04 Δεκ 2022 | 22:45

Νέο πακέτο στήριξης 500 εκατ. ευρώ έχει σε αναμονή η κυβέρνηση- Σε προ μνημονίων επίπεδα ο κατώτατος μισθός με νέα αύξηση

Όσον αφορά τις αυξήσεις στο Δημόσιο, η πρώτη φάση προβλέπει 300 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ MEGA 03 Δεκ 2022 | 09:53

Έρχεται το εορταστικό Καλάθι του Νοικοκυριού: Με προσφορές σε παιχνίδια για τα παιδιά [Βίντεο]

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το εορταστικό Καλάθι του Νοικοκυριού

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΣΙ 03 Δεκ 2022 | 08:30

Κορονοϊός: Γιατί η Κίνα εγκαταλείπει τη στρατηγική του "zero Covid" - Η χαλάρωση των μέτρων

Η οργή των Κινέζων απέναντι στη σκληρή υγειονομική γραμμή για την καταπολέμηση της πανδημίας ξεχείλισε το περασμένο Σαββατοκύριακο, με μια κινητοποίηση πρωτοφανούς κλίμακας εδώ και δεκαετίες.

COVID-19 02 Δεκ 2022 | 22:05

Κορονοϊός - ΠΟΥ: Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δεν έχει λήξει - Οι πιθανότητες για νέα επικίνδυνη μετάλλαξη

Το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει κάποια μορφή ανοσίας, όμως απαιτείται επαγρύπνηση, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ 02 Δεκ 2022 | 16:11

Κρήτη: Με κορονοϊό νεογέννητο κοριτσάκι - Σε ΜΕΘ νεογνών μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του

Περίπου 25-35 ημερών το νεογέννητο κοριτσάκι - Συναγερμός στο νοσοκομείο της Κρήτης.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ 02 Δεκ 2022 | 08:51

Ο κορονοϊός "γέρασε" τους εφήβους: Το στρες της πανδημίας φαίνεται να επηρέασε τους εγκεφάλους τους

Το στρες της πανδημίας φαίνεται να γέρασε πρόωρα τους εγκεφάλους των εφήβων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 02 Δεκ 2022 | 08:38

Χριστούγεννα - Εορταστικό ωράριο: Πότε ξεκινάει - Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Όλα τα μαγαζιά και τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΤΡΟΣ 02 Δεκ 2022 | 08:28

Καμπανάκι Παγώνη: Θα έχουμε έξαρση γρίπης μετά τις 20 Δεκεμβρίου - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Την ανησυχία της για το "εκρηκτικό κοκτέιλ" της ταυτόχρονης συνύπαρξης του κορονοϊού, της γρίπης και του ιού RSV εξέφρασε η γιατρός Ματίνα Παγώνη.

«ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ» 01 Δεκ 2022 | 11:25

Κίνα: Χαλαρώνουν τα ασφυκτικά μέτρα καραντίνας μετά την εξέγερση του λευκού χαρτιού - Εκανε πίσω η κυβέρνηση

Αλλάζει την πολιτική της για την καταπολέμηση του Covid η Κίνα μετά τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ MY MARKET ΚΑΙ ΚΡΗΤΙΚΟΣ 01 Δεκ 2022 | 10:19

Γεωργιάδης για καλάθι του νοικοκυριού: Πτώση τιμών για 5η εβδομάδα σε πολλά προϊόντα - Συγκράτηση τιμών και εκτός καλαθιού

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πτώση του πληθωρισμού ενώ τόνισε ότι για πέμπτη εβδομάδα σε πάρα πολλά προϊόντα οι τιμές πέφτουν, και κάθε εβδομάδα το σύνολο της αξίας του καλαθιού μειώνεται.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 30 Νοε 2022 | 15:50

Εξιτήριο για τον Νίκο Κωνσταντόπουλο μετά από 3 εβδομάδες στη ΜΕΘ του "Σωτηρία" - Η λοίμωξη λόγω κορονοϊού

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω λοίμωξης από κορονοϊό και σοβαρών επιπλοκών.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 30 Νοε 2022 | 15:22

Ανάρτηση Γεωργιάδη: Στο 9%, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον πρώτο μήνα του καλαθιού του νοικοκυριού

Ικανοποιημένος ο Άδωνις Γεωργιάδης με την πτώση του πληθωρισμού και το καλάθι του νοικοκυριού.